Vägra debatten-debatten på Publicistklubben
avatar

Nyligen höll Publicistklubben en vägra debatten-debatt. Nu har Ivar Arpi på SvD-Opinion summerat denna. Arpi kommenterar hur ”Vägra debatten” som förespråkas av Ali Esbati och Åsa Linderborg inte bara gäller brott och inskräningar utan även åsikter från liberaler som Jasenko Selimovic, vilket för övrigt är riktigt bra här.

På motståndarsidan till ”Debattvägrandet” hittar vi utöver Jasenko även krönikören Lena Andersson och Janne Josefsson. Den sistnämnda beskriver Arpi så här: ”Lika smidig och tung (i argumenten) som en oljetanker”. Desto mindre tyngd får Arpi själv när Badlands Hyena påpekar de stängda kommentarsfälten på SvD-artikeln ifråga.

För Inlägg relevanta för ”vägra-debatten-vågandet” läs om Gräv 2013 och REFORM-rapporten.

Kommentarer

Vägra debatten-debatten på Publicistklubben — 23 kommentarer

 1. Pingback: Osynliggörande | Bashflak

 2. på tal om pk-debatten, observera följande text av Åsa Linderborg:

  Muren föll och jag gick sönder

  Konventionen förbjöd att jag deltog i oppositionens segeryra, men den natten var jag hänryckt av insikten att allt föråldrat kan rivas och fördrivas. Några månader senare föll Berlinmuren. Euforin som jag upplevt i Budapest förvandlades hemma till sorg när hela min världsbild rasade samman.

 3. @ Erik
  Vad har jag sagt om det där?! Wink
  Feminism är kommunism….

  Inser du det, så förstår du också deras ovilja att ”ta debatten” , för då kommer det nämligen upp i dagen vad de igentligen är ute efter….

 4. @Anders Senior:

  Jo fast nu pratar vi om två personer i olika generationer som suttit i vänsterpartiets ungdomsförbund och då är ju inte kommunistiska önskemål en högoddsare direkt.

 5. ……Och som sedermera försöker pracka på oss nämnda kommunism under namnet feminism istället……
  Samma skit i ny förpackning…

 6. Pingback: ECPG i Barcelona hade föreläsning om Jämställdismen i Sverige | Aktivarum

 7. Se verkligen hela denna debatt! Notera de två i realiteten antidemokratiska, verklighetsförnekande, lögnaktiga och åsiktsförtryckande äckelkommunisternas sjukt vidriga attityd, kroppsspråk och beteende mot andra människor.

 8. @Liberalen: @Ninni:
  Sitter och tittar just nu och tänkte slänga in en kommentar om just Åsa L:s kroppspråk, men uppmärksamma skribenter hade ju redan noterat detta. Smile

  Kolla t ex från 27:00 och nån minut framåt när Janne J snackar.
  Åsa L:
  står med armarna demonstrativt i kors
  kollar på sin klocka
  kollar på Janne J:s skrev
  gör nåt märkligt med ögonen
  ignorerar honom totalt
  och så vidare…
  Allt inom loppet av en minut.

  Det måste vara patriarkatets fel! Nerd

 9. Ja, Åsa Linderborgs kroppsspråk är mycket talande.

  Den poäng som Lena Andersson försökte få in verkade glida av Åsa helt och hållet: Lena noterade att Esbati talade om ”på min bekostnad”, och därmed tänkte in en grupptillhörighet som hon inte nödvändigtvis såg. Åsa satte sedan igång och räknade upp en massa strukturer som Lena i princip måste acceptera, eftersom Åsa anser att de finns, och är sanna.

  Jasenko hade en mycket viktig poäng i att twitterpöbelmentaliteten gör att t.ex. politiker inte vågar säga mer än nödvändigt, och därmed inte säger mycket alls.

  Det jag tycker att både Esbati och Linderborg gör hela tiden är att exkludera folk genom ’guilt by association’. Linderborg återkom flera gånger till att hon förmodas sätta sig ned med personer som hotat henne och hennes barn, men problemet är ju att hon och Esbati väldigt snabbt slottar in personer i samma fack som dessa kriminella, baserat på vaga insinuationer.

  Själv känner jag inte till vilka hot mot journalister som publicerats på Avpixlat, t.ex., men Åsa Linderborg verkar anse att den förmodade förekomsten räcker för att Dagerlind skall blockeras från all ’seriös’ debatt. Eftersom jag ytterst sällan läser avpixlat kan jag förstås ha missat hoten, men efter att ha sökt är jag fortfarande lika frågande: vilka hot gäller det? Dagerlind själv säger på Newsmill: ”Inte vid något enda tillfälle har en redaktionell text på Avpixlats sajt befunnits innehålla något som går utanför tryckfrihetens ramar och är åtalbart”. Jag har svårt att se att både han och Linderborg kan ha rätt samtidigt. Det enklaste vore väl att visa upp hoten, så vi alla kan förstå hur de ser ut?

  Själv är jag kvinnohatare och patriark, har jag förstått. Möjligen är jag också en sparkare på fattiga, eftersom jag tyckte att Josefssons fråga om rökning var relevant, och rasist eftersom jag inte insett att REVA per automatik måste anses som ondskefullt.

 10. Kanske jag är känslig men jag fick ont i magen av Esbati och Linderborg. Selimovic var närapå fantastisk ibland. Jag upplevde honom som en person som ärligt vill väl.

 11. @Ulf T:

  NEJ! Inför inte det på härskartekniklistan, får då blir jag den största härskartekniksanvändaren i historien. Jag är riktigt dålig på det där med namn…

 12. @Pether:

  Jo, han nämnde det, varpå Esbati sade ungefär ”Jag har bott i Norge i 5 år; det finns inget sådant förslag.” Det sker vid 1:03:56 ungefär.

 13. Man kan tycka vad fan man vill om Janne Josefsson, men han gör ju fullkomlig slarvsylta av Åsa Linderborg (som av någon anledning mal på om antivetenskapligt och antiintellektuellt innehåll – herregud, hoppas någon kan förklara för henne hur hon låter i den här debatten) och Ali Esbati.

  För övrigt trevligt att se att Dabrowski kan hålla sig någorlunda objektivMan kan tycka vad fan man vill om Janne Josefsson, men han gör ju fullkomlig slarvsylta av Åsa Linderborg (som av någon anledning mal på om antivetenskapligt och antiintellektuellt innehåll – herregud, hoppas någon kan förklara för henne hur hon låter i den här debatten) och Ali Esbati.

  För övrigt trevligt att se att Dabrowski kan hålla sig någorlunda objektiv den här gången……

 14. Pingback: Att vägra våga debatten | Genusdebatten

 15. Pingback: Ljusets Fiender – del 2: Lena Andersson på Timbro-seminarie om PK-vänstern | Genusdebatten