Vad ska vi göra åt sexbehovet i flyktinglägren?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke funderar på att fly

Det har ju av och till varit tjafs om flyktingar som vägrar gå av bussen när de anländer till sin flyktingförläggning och som klagar på maten och är missnöjda med långsamt internet och gud vet allt vad det är som är fel. Kommer vi nu att få se ett problem till visa sitt fula tryne med tanke på att den övervägande majoriteten av flyktingarna är män?

Nu blir det tydligen inget läger på skjutfältet vid Rinkaby, men det var väl tänkt att man skulle hysa in 10 000 flyktingar där, och kanske med potential för 40 000.

Men låt säga att det faktiskt hade blivit ett läger vid Rinkaby, eller om (när) det blir ett annat sådant läger, hur blir det då med en lägerbefolkning där ca 7 500 är män och övriga 2 500 utgörs av kvinnor och barn.

Om man har problem med mat och internet så lär man säkert också har problem med ”bristen på sex”. Anledningen till att jag tar upp detta är att det verkar som detta problem faktiskt redan har dykt upp, vilket uppmärksammats på infowars.com. Jag har ingen aning om var det är någonstans, men eftersom det är holländska undertexter verkar det ganska troligt att det är i Holland:

Enligt ett annat inlägg från samma källa så mörklägger polisen i Tyskland brott (däribland våldtäkter) som begås av migranter och blundar för omfattande prostitution i flyktinglägren.

Kanske dags för den svenska godhetsrörelsen att omvärdera sexköpslagen?

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vad ska vi göra åt sexbehovet i flyktinglägren? — 58 kommentarer

 1. Det är lugnt. Eftersom det måste råda motsvarande kvinnoöverskott i lägren i närområdet, så råder det rent genomsnittligt ingen brist.

 2. Hur jäkla krångligt behöver det vara? En beprövad metod är en burk vaselin och en trave DVD-filmer eller tidskrifter med lämpligt innehåll. När nöden är som störst är hjälpen som närmast. I alla fall om man har en hjälpande hand tillgänglig. För den som har lite pengar på fickan kan de åka söderut där världens äldsta yrke praktiseras öppet.

 3. Vågar man ens översätta detta? Låter som om det har med storleken att göra.

  ’Mijn ballen sijn heel groot. Zo groot als dit’

  Men i Nederländerna finns ju ingen sexköpslag, så där är det väl mer en fråga om köpkraft för de som tvingas till långvarigt celibat?

 4. @Bashflak: ”Blue balls”, som det brukar heta på engelska. Jag har glömt vad man säger på svenska.

 5. ”Om man har problem med mat och internet så lär man säkert också har problem med ”bristen på sex”.”

  Det tror jag knappast blir ett problem. En förkrossande majoritet av svenska kvinnor är positiva till denna invandring och är troligen överlyckliga att det nu dyker upp ”riktiga män” som inte fjantar runt med jämställdhet och annat trams.

 6. Beträffande det politiskt korrekta mörkandet av våldtäkter, kan man dra sig till minnes pakistanska våldtäktsligan i Rotherham, UK, som kunde härja i 15 år, problemet var bevisligen känt i minst 10, utan att man gjorde några allvarliga försök att stoppa dem. Från den oberoende rapporten:

  No one knows the true scale of child sexual exploitation (CSE) in Rotherham over the years. Our conservative estimate is that approximately 1400 children were sexually exploited over the full Inquiry period, from 1997 to 2013. […] It is hard to describe the appalling nature of the abuse that child victims suffered. They were raped by multiple perpetrators, trafficked to other towns and cities in the north of England, abducted, beaten, and intimidated. There were examples of children who had been doused in petrol and threatened with being set alight, threatened with guns, made to witness brutally violent rapes and threatened they would be next if they told anyone. Girls as young as 11 were raped by large numbers of male perpetrators.

  Seminars for elected members and senior officers in 2004-05 presented the abuse in the most explicit terms. After these events, nobody could say ’we didn’t know’. In 2005, the present Council Leader chaired a group to take forward the issues, but there is no record of its meetings or conclusions, apart from one minute.

  By far the majority of perpetrators were described as ’Asian’ by victims, yet throughout the entire period, councillors did not engage directly with the Pakistani-heritage community to discuss how best they could jointly address the issue. Some councillors seemed to think it was a one-off problem, which they hoped would go away. Several staff described their nervousness about identifying the ethnic origins of perpetrators for fear of being thought racist; others remembered clear direction from their managers not to do so.

 7. Hej.
  ”Ta säden dit man kommer” kan man säga. Det är lätt att vara sarkastisk för vad annat har vi kvar, men sexuella övergrepp, vad som är ett dylikt, och hur stat och samhälle agerar är definitivt en kultur och etnicitetsrelaterad fråga. Det är länge sedan, om det ens någonsin var det, som det för en svensk man var acceptabelt att bland sina manliga bekanta bestämma att man skulle ut och ’cruisa’ efter en lämplig kvinna att dela. Har man en annan kontextuell bakgrund för sin kvinnosyn, där denna dessutom ger en fördelar enligt ens värdegrund, finns ingen anledning att modifiera denna, särskilt som risken för påföljd är erbarmligt låg, och påföljden som sådan dessutom är ett icke-straff.

  Troligen kommer moderna feminister att bemöta den skenande mängden våldtäkter med att frivilligt, för att visa respekt och tolerans och sin mångkulturalism, själva anamma klädedräkt som visar att de är ärbara kvinnor och inte lämpliga offer.

  En personlig anekdot: min fru antastades verbalt av negrer i en bil ’hey girl wanna party’ och när hon bestämt och högljutt avböjer kommer svaret ’racist’. När samma killar ser henne med vår son några dagar senare ber de om ursäkt: de visste inte vems mamma det var, då hade de låtit bli. Så ser klansamhället ut i praktiken, och så kommer det att bli. Det finns ingen åtgärd som svenska politiker kan genomföra för att motverka detta.

  Mitt råd: var aggressiv och kaxig, visa att du är beredd att försvara dina kvinnor (släktingar, vänner och bekanta) med våld, för endast så kan du visa att kvinnorna är värda respekt och har status: genom vilket värde du visar att de har.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 8. @Rikard:

  ”Så ser klansamhället ut i praktiken, och så kommer det att bli.”

  Ja, så är det. Om man då vill stanna i landet är den enda rimliga åtgärden att själv bli del av en stark klan. Man kan ju för all del försöka att skapa en egen etnisk svensk klan, men det blir nog väldigt svårt eftersom detta ligger så långt ifrån de allra flesta svenskars sätt att vara och fungera.

  Mer realistiskt är att gå med i en redan fungerande och stark klan. Möjligen kan ortodox kristen vara ett alternativ om man är villig att flytta till Södertälje, men annars finns det väl bara ett alternativ: Konvertera till islam!

  Landet har inlett en irreversibel avciviliseringsprocess och det är bara att gilla läget eller lämna. Sen är det väldigt intressant att debattera vad som orsakade detta och hur feminismen är kopplad till denna utveckling.

 9. @utlandssvensk: Hej.
  Tack för svar, personligen hoppas jag på att de liberala (i mer klassisk mening) och civila kapitalistiska idealen står starka nog för en nytändning. Har vi riktig bonnröta är nutidens konflikter i MENA också en uppgörelse med islams roll i samhället. Om utfallet blir ett civilsamhälle efter västerländskt mönster har ju vi sas vunnit. Ungefär som Europa efter trettioåriga kriget. Men varnad är väpnad, och vi måste ju förhålla oss till nutiden när vi skapar framtiden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 10. @Rikard:

  ”hoppas jag på att de liberala (i mer klassisk mening) och civila kapitalistiska idealen står starka nog för en nytändning. ”

  Jo, det har jag väl hoppats på i 30 år men någonstans måste man inse att man har förlorat. Att vara optimist och tro på en vändning lyfts ofta fram som egenskaper med ett givet positivt värde, t.ex något i stil med ”det tjänar inget till att vara negativ”.

  Men man bortser då ifrån det faktum att för folkgrupper som utrotas är det ofta VÄLDIGT viktigt att nyktert se på verkligheten och sen vidta relevanta åtgärder. De som gör detta tenderar att överleva, resten inte.

 11. @Ulf T:
  ”Bevisligen”? Lika bevisligen som att svenska män våldtar mest i världen?
  Lika bevisligen som att 50% av svenska kvinnor upplevt våld i nära relationer?
  Fem personer är dömda för sexbrott mot sju barn (fyra o ord-mot-ord-fall) och sedan har feminister i vanlig ordning hittat bevis på att alla män våldtar alla barn, och bara för att de utpekade häxorna här är svartskallar så hänger ni på.

 12. @MJ:

  “Bevisligen”? Lika bevisligen som att svenska män våldtar mest i världen?
  Lika bevisligen som att 50% av svenska kvinnor upplevt våld i nära relationer?

  Nej, men ungefär lika bevisligen som att dessa saker påstås vara sanna.

  Jag skrev att problemet bevisligen var känt. Det syftade alltså på följande:

  Seminars for elected members and senior officers in 2004-05 presented the abuse in the most explicit terms. After these events, nobody could say ‘we didn’t know’.

  Vi vet att den första rapporten som identifierade problemet skrevs augusti 2003, och cirkulerades till alla berörda enheter. Rapporten följdes upp med två till 2004 och 2006, men bortsett från rapporterna, hände mycket lite. Det kan vi också veta rätt säkert. Vad som sedan är mer oklart är förstås varför så lite gjordes. Kanske hade de inblandade samma klarsyn som du, och visste redan hur allt förhöll sig? Normalt brukar man annars utreda och försöka stoppa brott, men på den fronten rådde alltså en förvånande passivitet. Vissa inblandade har själva sagt att de var rädda för att bli stämplade som rasister – såvida inte utredaren ljuger om det, förstås, men det återstår i så fall att bevisa.

 13. Jag har läst att en kvinnoförening just skrivit en rapport i Tyskland om hur kvinnor i något av de stora lägren där inte vågar gå på toaletten på natten och sover fullt påklädda, för att risken att bli våldtagen är så stor. Vissa tvingas också till prostitution. Det gäller också barn. Tycker det är fruktansvärt! Frown

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3247831/Rape-child-abuse-rife-overcrowded-asylum-centres-huge-surge-migrants-pushes-Germany-s-services-breaking-point-claim-womens-rights-groups-politicians.html

  (Fast det var inte länken jag ursprungligen tänkte)

 14. @Ulf T:
  Problemen var bevisligen kända men problemen är inte bevisade?
  Det är fem personer som fällts för sju brott som ska ha inträffat 2009 (i fyra fall ord-mot-ord). Hur kunde man känna till dem 2003, 2004 eller 2006?

  Vi vet ju också att 10 000 flickor i Sverige kommer att hedersmördas, det har vi vetat länge. Vi har ett fall hittills. Betyder det fallet att uppskattningen om 10 000 var riktigt och att det har tystats ner av etablissemanget?

  Feminister kommer ju hela tiden med rapporter om hur jävla hemska män är och de hävdar också alltid att inget görs och att folk är rädda att säga som det är för att män är så jävla hemska.
  Men det brukar ni inte tro på.

  Men så fort feministers och rasisters agendor sammanfaller så är all feministisk logik och bevishantering såklart i sin ordning.

  Eva Lundgren varnade ju redan på 90-talet om de mycket omfattande satanistiska och pedofila grupperingarna av vita mäktiga män som våldtog och mördade barn under rituella former. Flera vita män dömdes också för att ha deltagit i sådana sammankomster (Umeåfallet det mest kända). Betyder det att Eva Lundgren hade rätt? Betyder det att högt uppsatta vita män samlas i hemliga lokaler och mördar barn i stor omfattning?
  – Eller gäller det bara när de anklagade är svartskallar?

 15. @Alith:

  ”Tycker det är fruktansvärt!”

  Jo, det kan man tycka men så ser verkligheten ut och hela Sverige håller i mycket rask takt på att förvandlas till ett sådant läger.

  Det finns 20.000 poliser i landet och dessa är vid det här laget mest att likna vid något groteskt feministisk skämt. Vad tror du att de kan uppnå när immigrationen närmar sig 10.000 per vecka?

 16. @MJ:

  Läste du ens de delar jag citerade?

  Man kände till att de flesta vittnen beskrivit gärningsmännen som asiater, och detta gjorde att man inte vågade agera som man annars skulle ha gjort.

  Det säger naturligtvis inget om gärningsmännen, men desto mer om rådsmedlemmarna.

 17. Hej.
  @ MJ: är kvinnosyn och definitionen av sexuella övergrepp universell eller specifik? Bortse från om du eller jag anser att en universell dylik bör råda, o/e hur den skall vara beskaffad (då det är ett normativt omdöme). Ställ dig bara frågan: är den universell, alltså likadan eller så gott som likadan hos olika folkgrupper (etniciteter), religioner och stater, eller finns det skillnader?

  Om svaret är ja, den är universell måste vi väl hävda att de som bryter mot denna skall omskolas? Om nej, måste vi väl i så fall acceptera att människor skall behandlas och betraktas olika utifrån härkomst?

  Om den är specifik måste detta diskuteras så att för diskursen relevanta jämförelser kan göras. Det är endast rasism om du menar att andra än vita västerlänningar är oförmögna att utveckla o/e förstå vår syn på sexualmoral och sexuella övergrepp.

  Du kan göra en kvalitativ jämförelse mellan kulturella strukturer: i vilken åtnjuter kvinnor (om vi håller oss till vuxna kvinnor) störst handlingsfrihet, lägst risk för sociala utstötningskonsekvenser, störst öppenhet och friast individuellt val av partner (inklusive antal, frekvens och kön).

  Min normativa ståndpunkt: Jag anser att den västerländska är överlägsen de andra då den ger den enskilde störst frihet och eget val. Om du vill får du gärna utveckla ditt eget resonemang (om bloggägaren har överseende med oss) men jag har sagt mitt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 18. Hur kan det bara vara fem som fälldes i Rotherdam?? Poliser fick order från sina chefer att inte ingripa för att det handlade om pakistanska män osv. Det hela pågick under många år och skedde organiserat och systematiskt.

  Snälla säg att fler än fem sattes dit.

 19. @Rikard:
  Du menar att du tycker att man ska ha barn i burar och sedan våldta och mörda dem?
  Som är det som Lundgren bevisat att vita svenska män sysslar med.

 20. @Jenny:
  Men du fattar väl att det är en jävla anka?
  När fan har feminister låtit män slippa undan för att de är svartskallar? (det händer i USA där ”race beats gender”).

  Grejen med den här häxskandalen är att den göder både feminister och rasister samtidigt.
  Du ser inte rasisterna rapportera om den samtidiga pedofilskandalen på BBC, eftersom de utpekade är vita, eller pedofilskandalen i katolska kyrkan, eftersom de utpekade är vita.
  Trots att det alltså är pedofilskandaler som skett samtidigt och i samma land, och den senare dessutom skett på riktigt (till viss del).

 21. @Ulf T:
  DU läste nog inte mitt svar.
  Det är ju exakt samma skäl som anförs för att ingen försöker hindra alla rituella sexmord på barn här i Sverige. Man vågar inte ge sig på förövarna.

  Men om det nu stämmer så antar jag att pakistanier är väldigt underrepresenterade i kriminalstatistiken i UK, eftersom poliser inte vågar ingripa mot dem så kan de väl nästan aldrig fällas för något, eller?

 22. @Alith:

  Några frågor till dig:

  1. Ser du någon koppling mellan dagens utveckling och statsfeminismen i Sverige?
  2. Hur tror du att det hade sett ut om kvinnor aldrig hade fått rösträtt? Bättre eller sämre?

  Frågorna är helt allvarligt menade och något som jag själv funderar över.

 23. När ska människor greppa att Syrierna inte har samma värderingar som oss?

  Våldtäkt är bara hemskt och fel om den utsatta är en muslimsk kvinna, och för många grupper i mellanöstern, bara om hon tillhör din klan.

  speciellt i en klankultur så är något främst dåligt om det kan drabba din klan negativt. Det är därför muslimska män respekterar familjens kvinnor, men ser svenska som horor/laglösa.

 24. @Jenny:
  Rotherham:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal
  Fem personer dömdes 2010. Times tog up det hela 2012 och polisen förnekade att de dolde något.
  Detta har lett till diverse utredningar sedan 2013 – när det gäller att sätta up en ”inquiry” ligger Britterna inte på latsidan. Och om utredningen inte är färdig så pågår det väl än idag.

  Mer än 1400 barn – det är katolsk kyrka-nivå! – så fler än fem blir det nog så småningom.

 25. @Jenny:

  Hur kan det bara vara fem som fälldes i Rotherdam?? Poliser fick order från sina chefer att inte ingripa för att det handlade om pakistanska män osv. Det hela pågick under många år och skedde organiserat och systematiskt.

  Njae, det är inte hela sanningen. Enligt den oberoende rapport (Jay-rapporten) som jag länkade till ovan, såg det ut så här beträffande Child Sexual Exploitation i Rotherham 2012-2014 (Q1) (se bif. bild). Bland annat reflekterar detta troligen resultatet av ett rätt omfattande förbättringsarbete, inte minst sedan 2008. Man kan spekulera om hur mycket publiciteten beror på att Laura Wilson, 17 (i en av utredningarna omnämnd som ”Child S”) blev mördad 2010, tre dagar efter att hon berättat för familjerna till de två [pakistanska] män som hon var involverad med (båda åtalades för mordet, den ena erkände, den andra var far till hennes barn). Inte minst började journalister gräva eftersom den utredning som publicerades om fallet var kraftigt censurerad. Så småningom kom rapporten fram i ocensurerat skick. Då framgick bl.a. att LW hade varit känd hos 15 olika myndigheter under 6 års tid, ända sedan hon var 11 år.

  Another censored passage reveals that Laura had been ’mentioned’ during a 2009 police inquiry that eventually led to the conviction of five Pakistani men for sex offences against three underage girls.

  While the published report mentioned the fact that a friend, who Laura knew when she was 10, was ’thought to have become involved in sexual exploitation’, it concealed the succeeding passage which read: ’with particular reference to Asian men’.

  (Jay ville dock inte gå med på att det fanns bevis för en ”cover-up” i hur rapporten blivit censurerad).

  En f.d. polischef i området vittnade som följer:

  Currently we have 6 ongoing Operations, two of which are cross border. Our current CSE caseload is 59 children. Of these 59, we have safeguarding concerns for 6 of them. The other 53 are ’at risk’ of sexual exploitation. Of the 59, 11 have been missing at some point; of the 59 cases 4 are LAC [motsv LVU, tror jag]. Since 2008 we have issued 84 Abduction notices relating to 205 children. This does not equal 205 abused children as these were served as part of disruption of CSE and missing from home.

  Så det som redovisas är inte minst en betydlig förbättring i förebyggande arbete, och även kraftigt förbättrad responstid och samarbete mellan olika instanser. Han ville också betona att:

  Any inference there are currently hundreds of young people in Rotherham town centre that are being sexually exploited and which the Coun cil and Police will not tackle is not borne out by evidence.

  Men i alla fall i relation till Jay-rapporten känns det lite som en halmgubbe, eftersom den ’caseload’ som han redovisade stämde bra överens med vad rapporten beskrev.

  Kommentarerna om rasism dyker upp i olika sammanhang: bland annat i anklagelser om att utlandsfödda familjer inte skulle få samma uppmärksamhet som infödda, men även i att framför allt beslutsfattare varit oförmögna att ta tag i övergripande problem på grund av rädsla att bli anklagade för rasism. Bevisen för det senare är delvis hörsägen, delvis implicita i form av t.ex. åtgärder som aldrig blev av, och delvis konkreta, som t.ex. att man censurerade information om de misstänktas etnicitet.

  Jay-rapporten nämner för övrigt särskilt problemet att pojkar verkar mindre benägna att berätta om sin utsatthet och att socialen verkar mindre benägna att tro dem eller tycka att deras utsatthet är allvarlig nog.

  We read the files of ten boys who were groomed and abused by the lone male [”who abused over 80 boys and young men”] prosecuted and sentenced in 2007, and a further seven files of boys/young men who were his alleged victims. Following the trial, children’s social care considered only two of the ten victims to meet the threshold for social care, although many had been raped and at least one was suspected of being involved in abusing other child victims.

  Jay-rapporten är rätt horribel läsning. Tills MJ presenterar sina bevis på att det hela är en anka, baserad på påhitt av radikalfeminister och rasister, väljer jag att hålla den för rätt nykter och trovärdig. Här några utdrag ur genomgången av ”case files” (sid 38):

  Child B (2001) was referred to Risky Business by her school when she was 15 years old. By that time, she had been groomed by an older man involved in the exploitation of other children. Child B loved this man and believed he loved her. He trafficked her to Leeds, Bradford and Sheffield and offered to provide her with a flat in one of those cities. A child protection referral was made but the social care case file recorded no response to this. The case was discussed at regular Key Players meetings (no records of these meetings have survived). Within just a few months, Child B and her family were living in fear of their lives. The windows in their house were put in. She and her family received threats that she would be forced into prostitution. Child B was assaulted by other victims at the instigation of the perpetrator. An attack on her older sibling by associates of the perpetrator resulted in him being hospitalised with serious injuries. Child B also required hospital treatment for injuries she sustained. A younger child in the family was threatened and had to go into hiding so that the perpetrators could not carry out threats against her. Child B and her mother refused to have anything more to do with the Police, because they believed the Police could do nothing to protect them. Child B had been stalked and had petrol poured over her and was threatened with being set alight. She took overdoses. She and her family were too terrified to make statements to the Police. By the time Child B was 18, her family situation had broken down and she was homeless. She referred herself to children’s social care, and was given advice about benefits. No further action was taken. This child and her family were completely failed by all services with the exception of Risky Business.

  Child H (2008) was 11 years old when she came to the attention of the Police. She disclosed that she and another child had been sexually assaulted by adult males. When she was 12, she was found drunk in the back of a car with a suspected CSE perpetrator, who had indecent photos of her on his phone. Risky Business became involved and the Locality Team did an initial assessment and closed the case. Her father provided Risky Business with all the information he had been able to obtain about the details of how and where his daughter had been exploited and abused, and who the perpetrators were. This information was passed on to the authorities. Around this time, there were further concerns about her being a victim of sexual exploitation. She was identified as one of a group of nine children associating with a suspected CSE perpetrator. Her case had not been allocated by children’s social care. The Chair of the Strategy meeting expressed concern about her and considered she needed a child protection case conference. This does not appear to have been held. Three months later, the social care manager recorded on the file that Child H had been assessed as at no risk of sexual exploitation, and the case was closed. Less than a month later, she was found in a derelict house with another child, and a number of adult males. She was arrested for being drunk and disorderly (her conviction was later set aside) and none of the males were arrested. Child H was at this point identified as being at high risk of CSE. Risky Business, social care workers and the Police worked to support Child H and her father and she was looked after for a period. She suffered a miscarriage while with foster carers. Her family moved out of the area and Child H returned home. Some of the perpetrators were subsequently convicted.

  Man kan även se flera exempel på hur de minderåriga flickorna vägrar att samarbeta med polisen, och inte vill berätta någonting om de män som de umgås med, alltså även i fall då det finns bildbevis på att de varit inblandade i sexuella aktiviteter. I andra fall låter man bli att åtala eftersom man bedömer flickornas trovärdighet som otillräcklig, antagligen delvis för att de har problem med droger, alkohol och ’störigt’ beteende, dvs de klassiska följderna av sexuellt utnyttjande tolkades som brister i deras trovärdighet som vittnen.

  Dock är inte bilden helmörk. Det finns i rapporten massor av beröm av enskilda enheter och initiativ. Dessutom finns det flera indikationer på att Rotherham sannolikt skötte sig bättre i vissa avseenden än många andra städer.

  Mina egna erfarenheter från andra områden är att detta är ett ganska typiskt mönster, när det finns vissa politiska blockeringar: grupper med operativt ansvar gör ett bra och ofta heroiskt arbete, men vissa kritiska problem blir aldrig åtgärdade eftersom en seriös analys ofelbart skulle avslöja besvärande aspekter. Om det är höga chefer/politiker som skulle bli generade, stannar det ofta där, men även byråkrater på mellannivå är ofta ovilliga att förmedla information som ställer dem själva i dålig dager.

  I de fall jag minns, liksom i det här fallet, brukar höga chefer typiskt ha noll minne av att det skulle ha varit några större problem under deras styre. Det kan delvis vara sant, pga att mellanchefer tenderar att vara överkänsliga för höga chefers ’indikationer’, och vara mycket noga med att inte rapportera saker som de tror att cheferna inte vill höra (den första forskare som beskrev problemen blev i princip rullad i tjära och fjäder, även om det senare visat sig att hon hade gjort ett kompetent jobb). Dock brukar höga chefer ha lättare att tala om problem som de ärvt från tidigare ledningar:

  The present Chief Executive took up post in October 2009. He reported that at the time of his appointment, CSE was not mentioned by members as one of the key challenges he would face. Nor did the previous Chief Executive alert him to the issue.

  His own early assessment was that the Council was not self aware or willing to face all of the problems it had. The approach generally was ’not to rock the boat’. When he arrived, he thought that the whole of children’s social care seemed to be in denial about its problems. Several people confirmed that the Chief Executive took a direct interest in the change and improvement process required in the Children and Young People’s Service from 2010 onwards. Several managers described the Chief Executive, the Lead Member and the Executive Director of Children’s Services as having provided excellent support during a difficult period.

  Specifikt säger kap 11 i Jay-rapporten följande om etnicitetsfrågan:

  Within the Council, we found no evidence of children’s social care staff being influenced by concerns about the ethnic origins of suspected perpetrators when dealing with individual child protection cases, including CSE. In the broader organisational context, however, there was a widespread perception that messages conveyed by some senior people in the Council and also the Police, were to ’downplay’ the ethnic dimensions of CSE. Unsurprisingly, frontline staff appeared to be confused as to what they were supposed to say and do and what would be interpreted as ’racist’. From a political perspective, the approach of avoiding public discussion of the issues was ill judged.

  I stort sett säger man sig övertygad om att den operativa personalen klarat av att hantera frågan, men på den politiska nivån finns tydliga tecken på att man ville undvika att beröra problem relaterade till etnicitet/kultur.

  Several councillors interviewed believed that by opening up these issues they could be ’giving oxygen’ to racist perspectives that might in turn attract extremist political groups and threaten community cohesion, […] The Deputy Council Leader (2011-2014) from the Pakistani-heritage community was clear that he had not understood the scale of the CSE problem in Rotherham until 2013. He then disagreed with colleague elected members on the way to approach it. He had advocated taking the issue ’head on’ but had been overruled. He was one of the elected members who said they thought the criminal convictions in 2010 were ’a one-off, isolated case’, and not an example of a more deep-rooted problem of Pakistani-heritage perpetrators targeting young white girls. This was at best naïve, and at worst ignoring a politically inconvenient truth.

  Sammanfattningsvis beskriver rapporten åtskilliga problem, och de största problemen tycks röra byråkrati och samarbetssvårigheter, samt att olika arbetssätt krockade rejält. Rasism, eller oro för rasism, ses som en bidragande faktor, åtminstone på vissa nivåer, men som sagt, politiska tabun kan ha en oerhört allvarlig effekt på stora organisationer; de kan dock vara väldigt svåra att påvisa, eftersom ’bevisen’ mest är hörsägen och en märklig tendens att misslyckas med att lösa vissa typer av problem.

 26. @Jenny:

  Kan förresten komplettera med följande citat ur Jay-rapporten, som mer direkt besvarar din fråga om varför inte fler blev arresterade:

  Following the success of Operation Central, in 2009 the Police initiated Operation Czar. […]
  Operation Czar was not a success. It is not clear who precisely amongst the senior officers took the decision to involve children’s social care as the lead, without proper preparation at the frontline, but it proved unwise in the event. The Executive Director of Children’s Services (2008 to date) described how they ’tried to use the same methodology and approach as Central, but it didn’t work’.

  One young social worker involved described the authority as ’a scary place to be in 2009′. She was 21, newly qualified and had never had a practice placement in a local authority. About Operation Czar, she said ‘nobody knew what they were supposed to be doing. Just firefighting. We attended loads of meetings. We were always ten paces behind the perpetrators. Everyone involved wanted to do a good job on Czar but it was all badly managed.’ Some Abduction Notices were served, but there were no arrests.

 27. @Ulf T:

  Imponerande genomgång! Tack! Jag har även bott några år i England, fast det är ganska länge sen nu, och jag är helt övertygad om att läget är MYCKET värre i Sverige. Fast här finns det inga journalister som är det minsta intresserade av att gräva i dylika historier. Media i UK är riktigt vassa.

  ” Tills MJ presenterar sina bevis på att det hela är en anka”

  Håll inte andan medans du väntar!

 28. @Kristian:
  Pedofilskandalen i Rotherham har inte skett i verkligheten.
  Pedofilskandalen på BBC har inte skett i verkligheten.
  Den satanistiska pedofil- och branamordsskandalen i Sverige har inte skett i verkligheten.
  Pedofilskandalen i Katolska kyrkan har skett i verkligheten men inte alls i den omfattning som feminister påstår. (Pedofilskandalen i Pakistanska koranskolor har också skett i verkligheten).

  Det är inte ens särskilt ovanliga häx-händelser. I Norge hade de t.ex. pedofilskandalen i Bjugn som inte heller hade skett i verkligheten. Där hade alla framstående vita män i bygden våldtagit barn på förskolan, i rymdraketer, i prickiga bilar och allt vad det var.

  I Kern i USA hände samma sak. 36 vita män dömdes för delaktighet i en pedofilring. 34 av dem friades senare.

  I LA hade man en enorm pedofilring som fick barn från den vita familjen McMartins förskola, ingen dömdes men många fick sina liv förstörda.

  I ”Wenatche witch hunt” blev 40 personer mestadels vita gripna för 30 000 övergrepp mot 60 barn.

  I Frankrike hade man Outreau-fallet där en pedofil ”avslöjade” att massor av vita män ingick i hans pedofilring. Många fängslades men friades till slut.

  I Skottland hade man Orkney-skandalen där en massa vita män greps och anklagades för sexövergrepp mot sina egna barn, ingen fälldes. En feministisk socialsekreterare låg bakom alla anklagelser.

  I Cleveland i England hade man en gigantisk skandal med hundratals vita män och kvinnor som anklagades för sexövergrepp mot sina egna barn och sina styvbarn, sammanlagt 121 barn. Kvinnan bakom anklgelserna roade sig med att köra upp glaskoner i analen på barnen för att mäta analöppningen och på sätt avgöra om de blivit våldtagna eller ej. Många föräldrar anklagades för att ha upprepat övergreppen när barnen var omhändertagna, och många fosterhemsföräldrar anklagades också, eftersom läkaren i fråga lyckades köra in allt större glaskoner i analen på barnen även under tiden som de var omhändertagna.

  Men trots de här hundratals skandalerna, som är koncentrerade till USA och Europa och som är mest förekommande på 80- och 90-talet så väljer Ulf T och andra i det politiska lägret ut EN ENDA som den som ska vara symtomatisk för vilka som begår sådana övergrepp. Varför gör man det?

 29. @Ulf T:
  Det är väl trevligt att du är överens med feminister om att Alexis Jay är en enastående utredare och helt oberoende?
  För feminister är inte det minsta tysta, de är lika nöjda som rasisterna, de lyfter bara fram andra delar av (feministen) Alexis Jays arbete.
  http://www.thefword.org.uk/2014/08/addressing_the_root/

  Professor Jay arbetar ju just nu i en annan utredning om hur otroligt vanligt det är att män våldtar barn. Då kan vi lita på att du kommer att skriva om hur hemskt det är att vita mäns omfattande sexuella exploatering av barn tystas ner och att förövarna kommer undan pga misogyni och brist på feminism snart?

 30. @Ulf T:
  Titta här också:
  http://www.theguardian.com/society/2005/oct/08/childrensservices.childprotection
  Alexis Jay var helt oberoende och objektivt intresserad av rituella övergrepp på 90-talet, strax efter att hon slutade arbeta på kvinnojour.

  Och titta här:
  http://www.theguardian.com/society/2015/jul/13/alexis-jay-politicians-rotherham-report-child-sex-abuse-social-worker-claims-westminster-bbc-nhs
  Den oberoende utredaren själv delar inte DIN tolkning av hennes utmärkta rapport:
  ”Much of the reporting around the Jay report said she had accused Rotherham council and police of failing to tackle sexual exploitation because of a misplaced political correctness. Yet Jay, quite deliberately, never used that term. “I have an aversion to phrases like that,” she says. Instead, she believes the Labour-dominated council turned a blind eye to the problem because of “their desire to accommodate a community that would be expected to vote Labour, to not rock the boat, to keep a lid on it, to hope it would go away.”

  Den del av rapporten som ofta kommer upp i brittiska artiklar missade du också:
  http://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-28951612
  ”Prof Jay was keen to stress in her report that ”there is no simple link between race and child sexual exploitation, and across the UK the greatest numbers of perpetrators of CSE [child sexual exploitation] are white men”.”

  Det är väl bra att en professionell och oberoende utredare kommer fram till att de flesta förövare är vita män? Hur blir det då för dom över den vita brittiska/västerländska kulturen om vi anlägger din tolkning av vad detta säger om kulturen på saken?

 31. @MJ:

  Men trots de här hundratals skandalerna, som är koncentrerade till USA och Europa och som är mest förekommande på 80- och 90-talet så väljer Ulf T och andra i det politiska lägret ut EN ENDA som den som ska vara symtomatisk för vilka som begår sådana övergrepp. Varför gör man det?

  Du menar att jag inte har skrivit om något annat?

  Eller är ditt argument att om jag skall kommentera en skandal så måste jag samtidigt kommentera alla andra skandaler som ens vagt liknar denna?

 32. @Ulf T:
  Mitt argument är att du av hundratals likadana skandaler väljer ut den enda som undersökt en grupp av ickevita män och utifrån den drar slutsatser om ickevita män. Trots att samma slutsatser om vita män alltså skulle ha hundratals gånger så mycket belägg.

  Det råkar också vara så att när en postmodern radikalfeminist undersökt en grupp av ickevita män, och då såklart kommer fram till samma sak som när de undersöker andra män, så tror du blint på henne.

  Hennes större utredning om hur extra skyldiga vita män är kommer inte förrän 2018. Men vi får se om du kommer använda den på samma sätt. Men då kommer du väl ha glömt bort hur bra hon är.

 33. @MJ:

  Tntresset för rituella övergrepp som Jay visade fick du alltså fram från detta uttalande av henne?

  ”It was not something we set out to prove. All we can say is that we believe the children were abused by men and women”

  Det står till och med i artikeln: ”But they [Jay et al, alltså] do not address police allegations of ritualistic and satanic sex abuse on the island.”

  Hennes rapport visade alltså snarare ett ointresse för den aspekten!

  Jag medger att jag inte hade läst just de där kommentarerna om rapporten; jag hade fullt upp med att faktiskt läsa hela rapporten (159 sidor). Jag tycker nog att jag täckt upp det mesta av det Jay sade sig vilja kommunicera. Inte just den biten om att det var en macho-kultur, dock. Jag var på väg att ta med även det i ett citat, men var mest orolig för att kommentaren skulle bli på tok för lång ändå. Dessutom ser jag det som underordnat (möjligen mer så än Jay) de större problemen med byråkratier som värnar status quo och försöker mörka sina egna misstag.

  Det är riktigt att Jay gjorde även påpekade att politikerna var nästan enbart Labour, även om det var mest på slutet och inte fick lika stort utrymme som ”machokulturen”, som i sin tur inte gavs lika stor vikt som samarbetsproblemen, okunskaperna om grooming och krockarna i arbetssätt. Även frågan om etnicitet fick större utrymme än könsfördelningen.

  Om de tongivande personerna på någon plats är män, talar man då lätt om machokultur; om de är kvinnor, nämner man inte att deras kön skulle ha något med saken att göra. Man kan annars fundera på om fiaskot när children’s social care fick leda – ingen verkade veta vad de skulle göra, och det hölls massor av möten men blev inga resultat – kunde ha något att göra med att miljön var kvinnodominerad. Om det är några som sågas rejält i Jay’s rapport, är det [kvinnodominerade] Social Services.

  Att några tokfeminister menade att det var just könsfördelningen som var det stora problemet får förstås stå för dem. Varken jag eller Jay har påstått det.

  Hursomhelst har jag inte höjt Jay till skyarna, utan bara sagt att rapporten var ”rätt nykter och trovärdig”. Du däremot verkar ha gett dig tusan på att associera henne med all möjlig galenskap.

  Visst vore det underhållande att få veta att Jay röker hasch med Eva Lundgren på ferierna, men rapporten om Rotherham ger i sig ingen anledning att ge sig ut på jakt för att karaktärsmörda henne.

 34. @MJ:

  Pedofilskandalen i Rotherham har inte skett i verkligheten.
  Pedofilskandalen på BBC har inte skett i verkligheten.

  Tveksam till den tolkningen. Håller med om att häxprocesser idag ofta händer i efterhand, dvs när ingenting går att bevisa.

  Min vanliga käpphäst: Rotherham (om det nu har hänt) visar på vänsterns förakt för den vita underklassen.

  I Cleveland i England hade man en gigantisk skandal […]

  Reflex Anal Dilation låter väldigt pseudovetenskapligt och används mycket riktigt inte längre. Galet att det någonsin togs på allvar.

 35. @MJ:

  och utifrån den drar slutsatser om ickevita män

  Jaha? Vilka slutsatser har jag dragit om ickevita män?

 36. @MJ: Hej.
  Du menar att det är allmänt accepterat och vedertaget på samma sätt som bacha bazi i Afghanistan? Eller är du sarkastisk?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps. Frågan kvarstår: universell eller specifik. Har alla kulturer olika syn på saken, eller samma? Om olika, kan man då göra kvalitativ jämförelse? Ds.

 37. @Andreas: Hej.
  Det är mycket svårt att förstå skillnaden för den som vuxit upp i skyddad verkstad här i Sverige. Speciellt om individen i sitt resonerande inte förmår göra skillnad på vedertagen och av samhället accepterad o/e tolererad praxis, och övergrepp. Det är då vi får uttalanden på temat: ”Afghanistan och Sverige – samma förtryck”, med ursäkt till Schyman, men jag minns bara andemeningen och inte den exakta ordalydelsen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 38. @utlandssvensk: Har sett den, och den breda värmländskan ger en extra dimension åt det hela ”så klockera stanner å blommmera vissner” Smile
  Han var väl från Filipstad förresten. Jag bodde några år på 60-talet när jag var liten i Lesjöfors tre mil utanför Filipstad. Ett samhälle som till stor del ligger på ena sidan av en dal. Jag var runt och åkte där en sväng i början av juli. Sen vi flyttade därifrån 67 hade jag bara varit där två gånger, en gång bara något år efter vi flyttade och en gång i slutet av 70-talet. Ändå hittade jag väldigt bra och kände igen mig.
  Har goda minnen därifrån, men tyvärr, ett samhälle som håller på att förtvina och dö.
  Kommer ihåg att det strax innan valet var ett inslag på Belinda Olssons och Janne Josefssons samproducerade program om en sverigedemokrat som skulle öppna flyktingförläggning där. Vilket förstås inte sågs med blida ögon …

 39. @Rikard:
  Ja det är olika syn i olika kulturer. I Pakistan och Afghanistan är normalstraffet för våldtäkt mot barn dödstraff och många som anklagas för det lynchas.
  Att döda någon som ens haft frivilligt sex med ens ogifta dotter anses inte så allvarligt.

  De är lika sexualkonservativa som våra feminister och den grumligare delen av SD och har samma respekt för liv som SD:are och batongliberaler.

 40. @dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Det är något väldig vemodigt med att åka runt i de flesta små- och mellanstora orterna i Sverige utanför storstadsregionerna. Om man är uppvuxen på 70-talet kan man ofta se de bleknande spåren av välstånd och framtidsoptimism i det som nu bara är nergånget, sunkigt och även direkt fattigt.

 41. @dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Om jag inte minns fel så går inlandsvägen igenom där och längre norrut kommer man till Vansbro där jag simmat ett par gånger.

  Vill minnas att det man ser från vägen i princip bara är nedlagda industrier och igenbommade serviceställen (pizzeria, mack, Konsum m.m.). Jag stannade till där för ett par år sedan och köpte bär vid en gammal industri som inhyst Thailändska gästarbetare.

  Det som förvånar mig med sådant är klagomålen på bostadsbristen, samtidigt som det finns fullt av lediga billiga bostäder på sådana platser.

 42. @utlandssvensk:
  Jo tack, jag vet. Jag ser själv hur det står öde småhus i det lilla samhället där jag bor, och i samhällena runt om. Känns bara tragiskt.

 43. @MJ:
  Jag vet en polare sa samma sak för flera år sen när jag nämnde Lesjöfors, men man ser inte samhället ordentligt när man åker vägen igenom. Bostadsområden, skola och en del annat ligger uppe på sluttningen. Men får köra över en viadukt som går över den gamla järnvägen och så upp på sidan av dalen. Det är faktiskt ett jäkligt mysigt område. Det som skiljde sig mest från hur jag minns det var att vägarna kändes smala och trånga när jag nu åkte runt med bil. På den tiden när jag bodde där fläskade jag runt i backarna på cykel.

 44. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Där jag rör mig ser jag mycket gamla torp. De flesta byggda mellan 1830 och 1930, inte sällan med timmerstockar som kanske togs ner på 1700-talet och några från 1600-talet. Inne i dem finns spegeldörrar som också ofta är 100 år äldre än husen. Det står kakelugnar som någon torpare en gång tog lån för att kunna modernisera med. Vissa har öppna köksmurar där en järnspis passats in för 100 år sedan och underlättat livet för husmor.

  Ett riktigt kulturarv, omöjligt att ersätta om det försvinner. Som står och ruttnar bort utan att någon tar sig an det.
  Samtidigt klagar folk på att det inte finns någonstans att bo, eller det hemska påståendet att ett sommarställe är dyr lyx.

 45. @ Korkskallen MJ

  Det gällde våldtäkt i krig där muslimer härjar!
  Kvinnor har inga rättigheter i muslimska länder –
  de är slavinnor.
  Moon Moon Moon

 46. @Tallskog:

  ”MUTÁH är ett intressant muslimskt begrepp.”

  Det ligger väl i praktiken väldigt nära de ”consent” lagar som nu införs i många västländer. Att man ska behöva ett skrivet och bevittnat kontrakt innan man har sex är väl på g och om jag minns rätt har det redan varit på förslag från FP i Sverige.

 47. @Tallskog:
  Nej det gör det inte. Det gäller tillfälliga äktenskap för att ha sexuella förbindelser utan krav på livslånga förhållanden.
  Det är ju jättehemskt! Folk knullar med andra än en livspartner! Stackars kvinnor!

 48. @Noger:

  ”och byta namn till “Liberalerna”…”

  I landet tvärtom hade allt motsatt betydelse…..