Typiskt otacksamma feminister
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke känner sig oupskattad

Jag blir så ledsen över dessa otacksamma feminister. För ett par veckor sedan skrev jag Fem skäl … där jag gav fem skäl till att älska kvinnor som motvikt till Fanny Åströms fem skäl att hata män. Jag var jättesnäll och inte bara citerade henne, utan angav klart och tydligt att hon var källa och länkade till hennes inlägg så alla skulle kunna gå dit och läsa hela hennes inlägg. Med andra ord, jag hjälpte henne att få fler läsare.

Till min stora glädje verkar det som Fanny Arsinoe Åström läser GD, och det är ju bara roligt, förhoppningsvis får hon därigenom lite matnyttiga andra perspektiv på tillvaron. Idag hade hon ett inlägg, Slentrianmässiga förolämpningar, där man då kan hitta följande:

Hittade detta i ett inlägg som tillägnats mig:

Bara for the record, jag räknar inte Arsinoe som kvinna, för mig är hon ett hen.

Är det inte intressant? Jag menar, sedan när blev det någonting som privatpersoner avgjorde huruvida en är kvinna eller inte? Det är ju en samhällsposition, inte någonting en ”är” och allra minst någonting en utomstående kan bestämma hur som helst. Kön är, precis som klass eller ras, inte någonting godtyckligt utan faktiska kategorier med verkligt innehåll. Jag kan meddela att jag fortfarande blir diskriminerad i egenskap av kvinna, hur trevligt det än hade varit att slippa.

Jag tycker det är lustigt hur oerhört fixerade antifeminister är vid just förolämpningar som bygger på att den ena eller den andra inte passar in i sitt tilldelade kön. Jag menar, det verkar ju bara skönt att slippa vara kvinna?

Så hon har citerat mig och allting, och det är ju jättekul. Fast för att vara lite petig, det var bara ”for the record” som var i italics när jag skrev det. Inte hela meningen. Men det som verkligen gör mig ledsen är att jag inte får något som helst erkännande som upphovsman, och inte heller länkar hon tillbaka till mitt inlägg. Det tycker jag är väldigt otacksamt. Här är jag snäll och försöker bidra till att fler skall läsa henne, men hon ger inget tillbaks. Så småsint.

Sen känner jag faktiskt att jag behöver klargöra ett par saker också. Nu var det inte så att jag på något vis ”avgjorde” vad Arsinoe har för kön. Det står helt klart för mig att hon är kvinna. Och därför använder jag normalt pronomenet ”hon” när jag refererar till henne. Jag kan väl erkänna att jag i viss mån är fixerad vid det kvinnliga könet (i dubbel bemärkelse), men jag är inte på något vis fixerad vid Arsinoes personliga kön, och har inget specifikt behov av att förolämpa henne, vare sig slentrianmässigt eller innovativt konstnärligt. Det råkade bara vara så att jag precis listat fem anledningar till att älska kvinnor, och inbjudit läsarna att komma med fler. Det var liksom en liten kärleksförklaring till det kvinnliga könet (och den här gången menar jag människotypen, inte själva könsorganet) Ärligt talat, Arsinoes ständiga inlägg, dag ut och dag in (följ hennes blogg ett tag om ni inte tror mig), om hur förtryckande män är, hur hon hatar män, hur män förtjänar allt förakt, hur män bara suger ut kvinnor, hur män aldrig gör något bra för kvinnor eller ger med något i retur och vilket pest män är på jordens yta – vilket ungefär är kontentan av hennes outsinliga ström av klagomål – gör att jag tycker hon diskvalificerar sig från min kärleksförklaring till kvinnor i allmänhet. Och eftersom mitt inlägg var en direkt respons på hennes eget tyckte jag att det var befogat att påpeka att jag inte riktigt ville inkludera henne bland dem jag älskar. Inte för att jag tror att hon bryr sig, men ändå. Jag kan egentligen bara komma på en enda sak som talar till hennes fördel, hon är jävligt söt i sitt röda hår … men så har hon ju gått och färgat det grått och butch-klippt det så hon ska se ut som en yngre upplaga av Tiina Rosenberg, så till och med det lilla positiva var hon tvungen att förstöra.

Nu finns det för all del en hel del kvinnor förutom Arsinoe som jag inte gillar, men jag gillar långt fler än jag ogillar, jag gillar kvinnor rent generellt och jag känner inte sådär jättestort behov av att hålla på och specificera, braska och vara noggrann med undantagen när det gäller sånt som är positivt. Jag sparar det för allt negativt, som det finns mer än nog av, då jag vill sikta in mig ordentligt på rätt måltavlor så inte oskyldiga blir lidande.

Ville bara ha det sagt.

Och Arsinoe, om du mot förmodan läser detta, puss på dig. Jag har inte helt gett upp hoppet om att det skall bli folk av dig med. Du är ännu ung, och inte helt bortom räddning.

bla bla

Jacopo Tintoretto – The Liberation of Arsinoe

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Typiskt otacksamma feminister — 10 kommentarer

 1. Hon är ju sjuk. På riktigt.

  Saxat från hennes blogg:

  ”En får helt enkelt hitta andra sätt att hantera sina känslor, eller snarare ha lite mer tålamod och läka ut dem. Lägga band på sig själv. Med män behövde jag inte lägga band på mig på samma sätt, för jag hade inte makt över dem och kunde inte skada dem på samma sätt, och hade därmed inte heller samma ansvar för mina handlingar. Som kvinna i relation med en man är en på sätt och vis ett barn; en förminskas och ses ner på, just för att det en gör mot dem inte har samma verkan som det dem gör mot en. Men med andra kvinnor har en ansvar att hantera sina känslor på ett moget sätt.”

 2. @Anders Senior:

  Njae, bara extremt konservativ- anser sig vara ansvarslös bland män osv osv. Känns väldigt typiskt för feminismen i stort som rörelse.

 3. @Anders Senior:
  Det är ju skrämmande hur hon och många radikalfeminister försöker avsäga sig sitt ansvar för sitt idiotiska beteende mot män genom att hävda att dom är maktlösa i jämförelse med männen.
  Om hon vill bete sig som en idiot får hon ta ett ansvar för det och klarar hon inte av det så borde hon omyndigförklaras.

  Det var ju kul att läsa följande citat från henne:
  ”Jag menar, sedan när blev det någonting som privatpersoner avgjorde huruvida en är kvinna eller inte? Det är ju en samhällsposition, inte någonting en ”är” och allra minst någonting en utomstående kan bestämma hur som helst. Kön är, precis som klass eller ras, inte någonting godtyckligt utan faktiska kategorier med verkligt innehåll.
  Å ena sidan är kön en samhällsposition och inte något man är eller kan bestämma hur som helst. Å andra sidan är kön inte något godtyckligt utan en faktisk kategori med verkligt innehåll.
  Kanske dags för henne att bestämma sig för vad kön är och vad som utgör grunden för att bestämma vilket kön någon har ?

 4. @Anders Senior:

  Med män behövde jag inte lägga band på mig på samma sätt, för jag hade inte makt över dem och kunde inte skada dem på samma sätt, och hade därmed inte heller samma ansvar för mina handlingar. Som kvinna i relation med en man är en på sätt och vis ett barn; en förminskas och ses ner på, just för att det en gör mot dem inte har samma verkan som det dem gör mot en. Men med andra kvinnor har en ansvar att hantera sina känslor på ett moget sätt.

  Undrar man kan tolka hennes tanke som en förträngd idealisering av män, ett uttryck för hennes traditionella manspreferenser om en alfa som man inte kan skadas/vara sårbar. Det handlar alltså inte om att om män kan vara sårbara, utan om att han inte bör vara sårbar.

  Det är alltså ett totalt kvinnligt förhållningssätt som man sedan omskriver så att det på känsloplan går mera ihop med dagens förvrängda feministiska kvinnliga självbild.

  Föträngningar återkommer alltid i någon form, ingenting kan förträngas helt.

 5. Hej.

  Att ni ens bemödar er med att bemöta deras hat med sådan hänsyn är värt en eloge.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. @Anders Senior:
  Rätt kul att samtidigt som hon anser att kvinnor är som barn när de är med män, så anser Kakan Hermansson att män är som barn … då borde ju allt vara frid och fröjd egentligen.

 7. @Rikard:
  Jag får nog lite skuldmedvetet erkänna att jag faktiskt (särskilt när det gäller Arsinoe) tycker att det är rätt roligt.

 8. @Tallskog:
  Såg det första videoklippet igår. Synd att det bara finns 24 timmar på dygnet. Det går inte att ta upp alla dumheter hur man än försöker.

 9. Pingback: Modiga feminister läser GenusDebatten | Genusdebatten