Vad fan sysslar media med?
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke har observerat nyhetsfloran

Jag tror väl knappast att någon har missat alla skandaler som involverar sverigedemokrater som luftats de senaste dagarna, lägligt inför valet. Eller är det alla? Nja, tror inte det. En av dem har du med ganska stor sannolikhet missat.

Om du har följt GD en längre tid så kanske du kommer ihåg gästinläggen En ung kvinnas ord om feminism och Alla nyanser är inte svarta av en ung kvinna vid namn Camilla. Vid den här tiden beslöt sig Camilla för att bli aktiv politiskt, och om minnet inte sviker mig så var det mellan det första och andra inlägget.

Du har troligtvis sett Camilla. Det råkar nämligen vara hon som är kvinnan i reklamfilmen nedan.

Anledningen till att jag tar upp detta är inte för att jag vill lyfta Sverigedemokraterna på GD, utan för att jag blir så jävla trött på medias skeva belysning av nyheter. Det finns nämligen ett efterspel till den här videon, och det tippar jag att du inte känner till. Camilla fick en del reaktioner på sin medverkan. Klicka gärna på den andra bilden och studera den i lite bättre detalj. Det är en hel del intressanta kommentarer.

Tweets från Camilla om hatet hon drabbats av

Hat-kommentarer till Camilla

Mig veterligt är det av de etablerade medierna bara Dalarna Tidning (eller vad DT nu står för) som uppmärksammat detta, då de härom dagen (felaktigt) hävdade att SD-topp hoppar av efter valfilm. Länken går till den cachade artikeln på Wayback Machine, för tidningen har sedan dess ändrat det till ”SD-topp hotad på twitter” och lagt det bakom en betalvägg. Camilla dementerar för övrigt enligt Fria Tider både att hon skulle vara en SD-topp och att hon hoppat av. Hon har däremot inaktiverat sitt twitter-konto, och så sent som idag försvann hennes blogg off-line. Enda anledningen till att jag känner till det här är just för att jag följt hennes blogg och såg hennes egna inlägg om saken, innan hon tog bort dem. (Och kanske gör jag henne en björntjänst som tar upp detta i ett inlägg, det är verkligen inte min mening att sätta strålkastarna på henne, men i och med att hon medverkar i en reklamfilm som går på rikstäckande tv ser jag inte att det kan göra någon större skillnad att jag tar upp saken.)

Något får mig att misstänkta att hade Camilla hetat Andrea Edwards, Maria Sveland, Natasha Blomberg (a.k.a. Lady Dahmner) eller Fanny Åström (a.k.a. ”den orakade rabiata rabiesfeministen” som agerade offer i första säsongen av Trolljägarna) hade det blivit ett helt annat ljud i skällan.

Men ok, en gång är ingen gång heter det, finns det några fler nyheter vi inte fått se?

Vad sägs om Fi-topp torterade sin dotter eller Fi-topp lurade invandrare städa gratis. Båda kvinnorna det handlar kommer in i riksdagen om Fi skulle klara 4 %-spärren. Konstigt nog har jag inte sett ett smack om detta i de etablerade medierna. Kan det bero på att man är alltför upptagen där med att göra allt för att få in Fi i riksdagen? Hade det varit tvärtom så att Camilla varit gärningsman och de två från Fi som varit offer hade vi matats med fulla löpsedlar om det.

Eller vad sägs om den här:

Sent om sider vaknade tydligen Expressen till och uppmärksammade det, men i skrivande stund är det tyst på Aftonbladet om det. Det har dock uppmärksammats på ett flertal mindre tidningar, så frågan är om AB kan ignorera det utan att, hrrm *host*host*, tappa trovärdighet.

Det sista som jag fick veta alldeles nyligen, och det som fick mig att skriva det här inlägget var nyheten från DB Schenker på deras hemsida att de ställer in leveranser till vissa postnummer i Rinkeby på grund av Force Majeure, man kan nämligen inte garantera personalens säkerhet. Kommer vi att få se detta i nyhetsfloran eller saknar det nyhetsvärde när man kan pytsa upp alla lagrade dumma kommentarer från SD-anhängare?

Schenker

Jag kan inte annat än tänka på Perukklubbens ”Hissa, Dissa, Mörka”

Publicerat i Dolf Märkt , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vad fan sysslar media med? — 18 kommentarer

 1. Det måste vara svåra avvägningar på redaktionerna, om man avstår ifrån att rapportera saker som har klockrent nyhetsvärde (riksdagskandidater som erkänt barnmisshandel eller utnyttjar polska städerskor, eller force majeure i stockholmsförort), trots att man måste förstå att risken är stor att just sådant kommer driva läsare till exakt de nättidningar som man för död och pina inte vill att de läser.

  Devisen att man rapporterar nyheter, oavsett om de är obehagliga, är nog på det hela taget bättre för journalister att hålla sig till.

 2. Pingback: Dags för lite härlig twitterfeminism igen! | WTF?

 3. @Ulf T: Det är ju faktiskt därför man tappar förtroendet för, i synnerhet kvällstidingarna, det är så ensidigt. Det svider lite, men till viss del verkar det som Åkesson har rätt, de andra partierna slipper samma granskning som SD får. Vill inte minska granskningen av SD, men öka den andra. Det är bra om vi kan få bort stolpskott INNAN de kommer in i något beslutande organ.

 4. Bra att du tog upp det här. Det är talande att de där toppfeministerna gör sig skyldiga till denna typ av handlingar.

 5. Det är ett riktigt obehagligt samhälle där media har tagit den reella makten.

  Samma med den här unga kvinnan med hakkors-armbindeln. Jag är inte den som dömer ut människor så lättvindigt. Min tanke var: ”Okej, hon var 17 år och på en fest”, vad saknar jag för kontext?

  När jag var ung var togaparty och poolparty poppis. Jag har alltså varit på fest i kläder (och poolparty snarare frånvaro av kläder) som inte på något sätt representerar mig.

  Vad var det för typ av fest kvinnan var på? Tänk om det var en fest med tema: Nutidshistoria? Är bilderna lika illa i den kontexten? Är det det?

  Jag anser bilderna i sig är nog för en grundlig utredning. Men media som agerar domare och bödel är inte värdigt i ett demokratiskt samhälle.

 6. @Ninni:
  öh, har du nåt bildbevis på att du var på dessa partyn hmmm? (okej det var kanske sexistiskt sorry)

  Men när det kommer till hakkorset har jag sagt länge att vi måste avdramatisera den symbolen som fan.
  Skapa en välgörenhets aktion eller nåt så att folk inte förknippar den med nåt dåligt.
  varför?

  därför både extrem högern och vänstern använder den som ett verktyg att sprida rädsla.

 7. Det värsta är den där kvinnan i Fi som ju faktiskt kan anses vara en barnmisshandlare! Jag tycker det är superskandal och fattar inte varför hon inte hängs ut överallt.

  I mina ögon är det en av de värsta saker man kan göra och jag skulle vilja se hennes namn och ansikte på varje löpsedel. Skandal att man inte hör ett pip om det. Dessutom är hon visst kurator… Frown

 8. Och jag önskar att det fanns Facebook-kampanjer, typ Nej till FI – för vi vill inte ha barnmisshandlare i Riksdagen. (Hon står kvar på listan)

  Själv skulle jag förstås aldrig våga starta den kampanjen… Frown

 9. Förskräkt men inte förvånad.

  Calvin: Help me (hic) get (hic) rid of (hic) these darn (hic) hic (hic) hiccups!
  Hobbes: How? (hic)
  Calvin: Scare me.
  Hobbes: OK… Our oceans are filled with garbage, we’ve created a hole in the ozone that’s frying the planet, nuclear waste is piling up without any safe way to get rid of it…
  Calvin: (hic) I mean, SURPRISE me (hic).
  Hobbes: That doesn’t?! Boy, you’re cynical.

  http://www.gocomics.com/calvinandhobbes/1989/04/18

 10. Måste säga att jag är glad över att SD:s representanter blottlägger sina egentliga positioner, med eller utan hjälp från media eller sidor som interasistmen. Fina formuleringar i ett partiprogram väger lite när deras inskränkthet och intellektuella lättvikt framgår så tydligt.
  Men ett parti som F! är på en annan nivå – de behöver inte ens smussla med sin inskränkthet och idioti. De säger vad de tycker helt öppet och alla älskar dem ändå.

  Sådär, ogilla nu denna kommentar utan att argumentera som vanligt så fort något illa skrivs om Sd på denna sida. Wink

 11. Icke att förglömma är en underökning av The Times, så mediapositionen är komplicerad. Kanske kan man säga att det är för mycket underhållning och för lite journalistik i dag, och att de andra statsmakterna utnyttjar detta eller kommer undan sitt ansvar.

 12. Jag håller med Benjamin (bench). Det är i sin ordning att plocka sönder SD så länge man gör dem rättvisa. Vad de skriver är bedrägligt om partiets företrädare driver en annan ståndpunkt. I synnerhet när det är personer som är valbara eller med maktpositioner inom partiet vi talar om.

  Men det bör isf gälla de andra partierna i samma utsträckning, Fi bland dem. Sedan får partierna välja om de vill ta avstånd från personens handlingar/uttalanden eller ta dem i försvar på någon grund. (Det kan finnas goda skäl.)

  SD är snabba med att kasta ut de som uttalar sig rasistiskt. Ändå är det så vedertaget att även höga partifunktionärer, som Christofer Dulny, åker dit på det. Det sitter i väggarna i det partiet. De skulle behöva sätta sig ner och diskutera (utan hot om uteslutning) vad de vill vara för sorts parti, och varför? Vad skiljer, i dessa människors ögon, ”saklig kritik av invandringspolitiken” från rasism? Vilket i min värld är två skilda ting som inom SD närmast jämställs, även om de numera är mer rumsrena i sina texter än någonsin förr.
  De blev av med de värsta bråkstakarna när Nationaldemokraterna bildades ur SD. Men jag tror att de på sikt skulle må bra av en liknande process igen, där man kan skuilja ut rasisterna från de som hyser en mer saklig kritik. Och det vore nog bra för Sverige som helhet också. De två sakerna är för viktiga och olika för att få klumpas ihop som nu sker, anser jag.

  Teo