Det börjar bli hett runt öronen för dem i Sverige som får sin inkomst av att påstå saker i förvissning om att aldrig behöva få sina påståenden kontrollerade för sanningshalt. Nationalekonomen Tino Sanandaji – vars bok ”Massutmaning – Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende ” nu toppar bokhandlarnas säljlistor – har besvarat hänvisningar till invandrares andel av läkarkåren (skall år 2014 ha varit 33% ) med att sätta pengar mot Jerzy Sarnecki och valfri kriminolog att invandrares andel av grova brott (specifikt våldtäkt, rån och dödligt våld) var fler än 33% födda i utlandet
Som Tino Sanandaji också konstaterar är det bara för dem som påstår han har fel att bevisa det eftersom data finns, Sarnecki verkar dock ensamt i hela Sverige bestämt att det inte behövs sammanställa data i studier, konsekvenserna verkar man missat. Vad Sarnecki & Co inte verkar ha tänkt på är följderna som frånvaron av data får vetenskapligt. Nämligen att det då inte finns något sätt att ifrågasätta riktigheten i Tino Sanandajis påståenden heller. Det finns inga vetenskapligt giltiga argument för att i frånvaro av studier få påstå sig ha en mer riktig sanning. Vill man leka postmodernist och säga man inte tror studier behövs kan man inte påstå studier motbevisar den andra parten heller. För att kunna göra sådana påståenden alls måste man först redovisa de studier som man baserar sina påståenden på och sådana existerar inte.
Utrikes födda står för ungefär 17 procent av befolkningen och andra generationens invandrare för ytterligare fem procent. Utrikes födda utgör trots detta 53 procent av dem med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och gruppen mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. 71 procent av Sveriges barnfattigdom finns bland hushåll med utländsk bakgrund, medan 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund (”Massutmaning”)
Vad som kommer att hända nu när boken är ute är svårt att veta. Nyheter idag beskriver hur Deckarförfattarkändisen Camilla Läckberg ilsket vänt sig till Moderaternas politiskt sakkunnige Karin Sedvall för att få svar på om Moderaterna officiellt stödjer vad hon kallar ”Tinos Siffror”. Responsen från Tino Sanandaji lyder att det upplysningvis inte finns något ”Tinos Siffror” såvida inte det är hans personnummer man pratar om och det är inte vad hans bok handlar om. Tino Sanandaji gör därefter en kraftig attack mot flummerier och redovisar klara regler för hur fakta och verklighet fungerar.
Siffror och fakta existerar oberoende av personer, det sker ingen magisk transformation av den objektiva verkligheten beroende på vem som citerar den, må det vara Camilla Läckberg, Avpixlat, Donald Trump eller Stephen Hawkings. – Tino sanandaji
Det sker inga magiska transformationer baserat på VEM som säger saker. Vilket har varit mitt budskap i åratal. Det är innehållet som skall bedömas, inte budbäraren. Ni får dock ge er till tåls gällande vad jag anser om boken ”Massutmaning”. Jag har givetvis beställt den men det tar ett par dagar innan jag får mitt exemplar. På tal om ingenting så har jag också beställt Dan Korn – ”Rasister är vi allihopa” så räkna med att inom en snar framtid få tillskott av tunga källor.
Tidigare i om ämnet http://www.dagbladet.no/kultur/svenske-forskere-morklegger-sammenhengen-mellom-innvandring-og-kriminalitet/64042187
Ordleken relativt, semantik.
Jag är oxå, sedan lååång tid tebax, trött.
Om man använder diagrammet med sina parablar moste ju dessa vara faktiska reggade brott (Defacto), ej extrapolering, efter att en anmälan gjorts.
Alltså en anmälan och ett registrerat brott blir liksom en enhet, rätt eller fel?
Tar man då en titt på text-orden vilket är kopplad till bild av lustigkurren Saneski, utgår att text är hyggligt ok, blir det lite lurigare och varför vill Saneski blanda ihop en anmälan vilket ej kan kopplas till brott, ”ökad anmälningsbenägenhet”, med anmälan som blir så och slutligen påverkar kurvorna i diagrammet.
Istället, varför vill Saneski, ej, framföra fundering om eller hellst varför ”ökad anmälningsbenägenhet” vilken ej hamnar i diagrammet?
Eller påtal om ordlek, har anmälningsbenägenheten ingen koppling till kurvorna i diagrammet?
Eller är det icke Saneskis egen ordlek, vems är det då?
Övrigt Saneski på aktuell vy visar på slags dubbelseende är det på det viset denne upplever ökningen eller är det annan ”vem är det då” som skakat om denne?
Någon med ide? Om hur denne Saneski egentligen fårihop motsägelserna till, egen?, sann utsaga, jag menar deeju icke precis avancerad Boolesk koppling mellan faktisk ökning och viss del av underlaget, ”ökad anmälningsbenägenhet” som är, sant.
Saneskis ”Anmälningsbenägenhet” kanske är kopplad till Saneskis makthavares värsta mardröm och att medborgare börjar oroa sig, för sitt väl och ve, sådan ringar får absolut icke spridas över ytan här moste dämmas och är det en sådan enkel Saneski-avsikt?
Givetvis dömt att misslyckas tag vilken samhälls-historisk händelse som helst, räcker meränväl med historisk närtid.
En annan av mig trött reflektion och varför blir människor som kliver ut från sina mera omfattande studier så illa självsvåldiga, så historielösa?
Hej.
Verkar inte Sarnecki allt mer desperat? Han börjar påminna om Masoud Khamali i vetenskaplighet och kompetens.
Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare
Det är också intressant att utöver ”utrikesfödda” fråga ”från vilket land?”. Klipper min kommentar hos toklandet:
Pingback: Stå Upp För Peter Springare – Därför har Leif GW Persson fel i sina uttalanden om Springare | Genusdebatten
EdersÖdmjuke, jag lyssnade häromdagen 8/2-17 SR-P1 och en intervju där Tino.S. blev utfrågad angående innehållet i sin bok, Massutmaning”, SR-P1 karaktären fick duktigt med spö.
( SR-P1-tablån; ”Studio Ett” 16:03 ).
Därmed kan händelsevis EÖ hämta hem just Tino.S.-biten från Studio Etts sändning och placera.
Vad som är intressant blir Studio Etts efterreflektion tillsammans med in-hämtade karaktärer ett samtal vilket blir rentav komisk att lyssna till.
SR-P1-karaktärerna hämtar sina kommentatorer direkt från sin egen miljö, bottensedimentet.
SR-P1s hanterande av verkligheten har sedan länge svår slagsida, faktiskt fel ord slagsida förutsätter något, varför det finns ingen anledning att som lyssnare bli förolämpad.
Illa och jag konstaterar, igen, det var betydligt svårare under 70-talet att erhålla fiskekort i ädelfisk-vatten än att hämta ut slutdokument som resultat av en inskriven högskole-plats och hurvadet nu med grunden grundskolan, ehhhm, Relativa-betygsystemet.
Ska bli spännande att höra lustigkurren Sarnecki, framöver, och dennes i Studio Ett utlovade reflektion angående Tino.S. text.
Sarnecki och kan det bli mera illa än redan sänt 8/2 i Studio Ett dock och utan tvekan nått i den häraden blir det absolut ehmm ja-justdet Skyffert medflera, komik.
Vidare, dessutom om Tino.S. ges möjlighet att få vara närvarande, Sarnecki-sändning, kommer T.S med stor sannolikhet icke att vila på hanen angående åvan nämnda efterreflektion vid dennes 8/2-sändningstid i Studio Ett, håll tummarna.
Pingback: Tino Sanandaji deltar i Samhällsdebatten Del 1 – Min granskning av granskarna i Studio Ett | Genusdebatten
är du svenne,,,
Tja, det är väl ingen nyhet för någon vaken svensk?
Förr kände jag ingen som blivit utsatt för våldsbrott av okända. Numera känner alla åtminstone någon som blivit utsatt för våldsbrott, vanligen utförda av invällare.
Ingen med ett IQ över en fiskmås tror att brottsligheten har gått ner, när de flesta har egen erfarenhet att den ökat mer än någonsin med invällarinvasionen…
Det finns ett klart negativt samband mellan IQ och brottsbenägenhet, så massinvasionen av dräggdjur från lågIQ-länder kan inte resultera i något annat än att brottsligheten stiger lavinartat, vilket är en avsikt för att släppa in dem.
@assad:
Vad menar du med det?
Jag är hundra procent svensk! Inte ”svenne” som är ett föraktfullt ord om oss, som är urbefolkningen i detta land.
Skulle någon i verkliga livet kalla mig för det, skulle den riskera att få näsbenet avslaget…