The Never Ending Story – Killen på ambassaden
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke drar slipstenen ett varv till

Igår tog jag kortfattat upp ett exempel på det svenska hyckleriet med Julius Asperger* som sedan flera år befinner sig på Ecuadors ambassad i London till följd av att han skall ha utsatt Annika Araknid* för sexuellt ofredande och våldtagit Sonia Widöga*. (De engelska skattebetalarna har vid det här laget lagt ut över 100 miljoner spänn på bevakningen av ambassaden för att Julius inte skall fly, kan vara värt att hålla i minnet.) Det finns mycket underligheter i detta fall, jag har gått in på några ganska grundligt och länkat till mängder av material i inlägget Om Swift varit svensk idag hade Gulliver pissat på Stockholms tingsrätt .

Jag tänkte ta upp ytterligare en liten detalj som visar det svenska hyckleriet i sin vämjeliga nakenhet.

Saxat ur en artikel om ett helt annat fall i Aftonbladet 28 oktober 2010, dvs. strax efter att hela affären med Julius blivit förstasidesstoff i all världens tidningar:

I Sverige togs ärendet över av kammaråklagare Thomas Holst. Trots övervakningsfilmen, erkännandet och att de två gärningsmännen var identifierade beslutade han att lägga ner utredningen.

– Personerna finns inte att få tag i, säger han.

Men de är ju kända och finns på Irland?

– Om vi skulle försöka hämta hem alla människor som begått brott som inte är tillräckligt allvarliga så skulle vi få väldigt mycket att göra.

Att begära dem utlämnade ser han inte som ett realistiskt alternativ.

– Så går det inte till. Sådant där håller vi på med när det är allvarliga brott – som mord.

Så, vad var det för någon petitess det handlade om där man inte ville begära personerna ifråga utelämnade? Hade de snattat? Spottat på någon? Eller använt n-ordet?

Nej, vad det handlade om var detta (ber om ursäkt för dålig kvalitet):

Mindre petitess enligt svenskt rättsväsen

Alltså (ur samma Aftonbladetartikel):

Filmen visar hur de båda männen slår ner Christer. Sedan tar en av dem sats och stampar honom fem gånger i huvudet med full kraft. Männen försvinner in i sin hytt. Efter 30 sekunder återvänder en av dem och sparkar den medvetslösa Christer två gånger i ansiktet.

Alltihop finns fångat på film. Det är således ganska svart på vitt vad brottet är och att det verkligen har inträffat. Inga vaga åsikter.

Eftersom misshandelsfallet orsakade lite svallvågor i media blev det tydligen att åtal till sist, men hösten 2013 ställdes rättegången in för 3e gången, vad som hänt därefter vet jag inte.

Hur som helst, att någon blir stampad i skallen och sparkad i ansiktet är uppenbart inte på långa vägar lika viktigt som trasiga kondomer.

Ett åtal mitt i livet, hur fan kan rätten behandla nån så?

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

ps. Dök upp en intressant kommentar efter gårdagens inlägg om det här. Har inte hunnit granska det länkarna i det, så jag kanske återkommer om det.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

The Never Ending Story – Killen på ambassaden — 1 kommentar

  1. Ja det var ju bara en man som misshandlades…
    ”En intressant kommentar”. Visst plocka fram honom bara därifrån, han har kommit alldeles för billigt undan. För 1.7 miljoner!