Text till dig om min son
avatar

Olivia Bergdahl har skrivit dikten ”Text till min son” som finns i textversion HÄR, och uppläst i videon nedan. Jag tyckte att den hade en väldigt negativ manssyn och var tragisk eftersom att sonen i dikten hade lika lite handlingsutrymme som de söner som bestämt inte får ha rosa väggar. Vad är värst: att någon bestämt ska vara man på ett specifikt sätt eller att mannen inte ska vara man alls? Jag som gärna vill att mina söner ska bejaka sin manlighet men samtidigt få tillgång till ett så brett handlingsutrymme som möjligt (utan att det ska skada någon annan) kände därför för att svara hennes dikt med en egen text. Den är under videon.

 

Min text (det blev en bild) :

MinsonblirenMAN

Kommentarer

Text till dig om min son — 57 kommentarer

 1. ”We will only have peace with the Arabs when they love their children more than they hate us.” – Golda Meir

  Texten är vedvärdig. En liten pojke ska utplåna sitt själv för att hans mamma ska få fortsätta leva i en illusion av offerskap. Tala om hat.

  Tack för att du delade den och för din text som jag tyckte mycket bättre om.

  Fick mig att börja tänka på att skriva brev till mina barn. Jag är inte redo att författa ett brev än men jag hittade följande lilla text som jag tycker är vacker för att den handlar om kärlek, att se sina barn och om att bemästra verkligheten såsom den är.

  A letter to my sons

 2. Mariel, din text var mycket bättre! Hennes text var väldigt talande för hur vissa könsmaktsfeminister tänker. Ser sina egna barn som potentiella våldsverkare pga det kön de har fötts med! Hur kunde det gå så långt?

 3. Hennes text bygger på ett antal antaganden.

  1. Färg på väggar och leksaker kommer påverka hur man blir som vuxen.
  2. Om pojkar får fel leksaker blir de förövare.
  3. Tjejer har det alltid lite jobbigare.
  4. Män har garanterat obegränsat sexliv och högre lön.
  5. Allt vore bättre om världen vore könlös.

  Vi tar dem från början.
  1. Det finns knappast något orsakssamband mellan kläder, skor och väggfärg på om man vill vara jämställd eller byta blöjor på sina barn.
  2. Även här har hon knappast något stöd i vetenskapen. De allra flesta som leker krig och sjörövare kommer inte vara förövare alls. Undrar om tjejer som leker sjörövare eller krig kommer förgripa sig på sina män? Eller är hon särartsfeminist på den punkten och tillskriver kvinnor någon speciell godhet.
  3. Jämställdhet handlar inte om ett tävlande i lidande. Att man antar att tjejer har det värst beror på att ingen brytt sig om att fråga pojkar. Grabben som krossar fönster på skolan mår lika dåligt som tjejen som skär sig. Olika symptom samma åkomma. Fler killar tar som bekant livet av sig.
  4. Apex fallacium gigantus. Vad förvånad hon ska bli när hennes son, psykiskt sjuk av hennes skuldbeläggande, inte hamnar i toppen utan i botten. Efter att ha försökt självmedicinera sin påförda ångest med alkohol och piller hamnar han på samhällets botten. Med bristfällig psykvård får han sitta ensam (få kvinnor som vill ha sex med honom) tills rösterna säger åt honom att köra en bil genom gågatan i julrushen. Och hon kommer aldrig inse sin del i kedjan. Ungefär lika troligt som att han definitivt blir en vinnare med obegränsat sexliv.
  5. Nej, det skulle nog bli tråkigare. Det är definitivt roligare att vi inte är exakt lika. Däremot blir det en bättre värld om varje individ har rätt att definiera sig själv. Dvs inga tvingande krav åt något håll. Man kan ju undra om hon också har en liknande dikt till sin framtida dotter? Med 14 ungar lär hon få minst en sådan också. Handlar den om att dottern ska gilla plastvapen och ha mörkblå väggar så att hon vill bli civilingenjör? Eller handlar det bara om att göra om pojkar till flickor?

  Ärligt talat verkar det mesta av hennes diktande handla om en vilsenhet i att bli vuxen kvinna. Hon verkar ha svårighet att hitta en vettig väg själv och när en längtan till barndomen. Stackarn behöver en kurator. Hoppas hon gör något åt sig själv innan hon påtar sig ansvar över barn.

 4. Bra Mariel!

  ”Jag som gärna vill att mina söner ska bejaka sin manlighet men samtidigt få tillgång till ett så brett handlingsutrymme som möjligt”

  Precis så.

  Det som gör hela denna soppa av indoktrinering så vidrig är just detta. För hur hanterar kvinnor som förletts att tro på dessa galna genus”vetares” sanningar om kön och makt? Jo, dessa kvinnor ska ”markera var skåpet ska stå”, för vem vill vara en underordnad slav?!
  Och deras män tiger och tar skitet… för women are wonderful.

  Många av er har uttryckt förundran över att jag orkar med genusbiblioteet. Här har ni svaret. Inför mig tiger inte män. Den rena och ibland även grova psykiska misshandel i vardagen jag får ta del, som är en direkt konsekvens av en helt skruvad och verklighetsfrånvänd ideologi, ger mig kraften att orka.

 5. En dikt jag skrivit.
  Min dotter
  jag står med öppen hand
  för att ge dig allt du vill ha
  du är så liten men så stor
  i mitt hjärta
  men det kommer en tid
  då du inte längre vill gå
  hand i hand gatan fram
  då du inte längre frågar mig
  om världens mörker å ljus
  så varje minut nu med dig
  blir pärlor som skyddas av skal
  tills jag blir gammal och trött
  å du tar hand om mig
  då din hand åter finns i min

 6. @AV:

  Nej nu orkar jag inte behandla de här människorna som om de förtjänade min tid. Det är sinnessjukt att behöva besvara påståenden helt utan verklighetsgrund bara för att de är populära i vissa institutioner.

  1. Färg på väggar och leksaker kommer påverka hur man blir som vuxen.
  2. Om pojkar får fel leksaker blir de förövare.
  3. Tjejer har det alltid lite jobbigare.
  4. Män har garanterat obegränsat sexliv och högre lön.
  5. Allt vore bättre om världen vore könlös.

  1. Folk var mer våldsamma förr i tiden när vi inte hade färger. (Pinker)
  2. Folk var mer våldsamma förr i tiden när vi saknade leksaker. (Pinker)
  3. Tjejer upplever sin situation jobbigare oavsett, ingen bedömer verkligheten utan istället förmedlar låtaasforskare okritiskt tjejers känsla. Samma ursäkt använde Rädda Barnens, Majblommans och BRIS ansvariga för att ljuga i reklam.
  4. Bara om man med ”Män” enbart menar vissa utvalda män och inte räknar de andra männen ett argumentationsfel så vanligt det fått eget namn (Apex Fallacy)
  5. Vi har två kön för att det förbättrar saker, påståendet är idiotiskt bortom all förståelse.

 7. Om pojkar växer upp och blir förövare av ”fel lek”, så borde man kunna applicera denna ”logik” på andra områden.

  Vad sägs om att du övningskör -> växer upp och blir ett rattfyllo.
  Jag menar de flesta som kör rattfulla äger eller har någon gång ägt ett körkort, för att få ett körkort så bör man ha övningskört.

  Övningskörning leder till rattonykterhet!
  Kan någon meddela Trafiksäkerhetsverket?

 8. @Mariel:

  Som jag påpekar i min kommentar: samma människor som gnäller över att inte fler tjejer är höga chefr i näringsliv och politik är de människor som glatt hyllar en kvinna som spelar på sin NEOTENI och säger så dumma och felaktiga saker att hyllningarna bevisar kvinnor inte behöver annat än just sin neoteni.

  Sedan är det också som jag sade till Jenny i inlägget om ”Mannegruppa Ottar” att kvinnor hela tiden tycks blanda ihop sexig/snygg med andra saker. Här har vi en kvinna vars hela framförande saknar betydelse bortom urringning och vackert leende. Hon har fått i uppgift att se snygg ut så hon kan hålla ett framförande på ett ämne hon är helt okunnig på. Folk lyssnar sedan för att a) hon säger samma sak som alla andra och b) hon är snygg.

  Var inte feminismen kritisk mot att kvinnor hade den rollen eller hur var det nu igen?

 9. Kan erbjuda ett boktips i ämnet mödrar och söner:

  ”Mor och son : Att fostra pojkar till starka och varma män” av Evelyn S. Bassoff, Evelyn S., 1995, SvD.

  En artikel som refererar till denna bok:
  http://www.icakuriren.se/Kropp-Sjal/Relationer/Fast-i-mammas-klor/

  En litteraturlista om ”Samlevnad” (sammanställd av fyra kvinnor från Sjukhusbiblioteket i Karlstad) nämner också boken :

  http://www.liv.se/sidkat/4424/SEX%20OCH%20SAMLEVNADSLISTA%202004.pdf

  Har dock inte hittat någon recension av boken på nätet, tyvärr, och orkar inte heller skriva någon själv, åtminstone inte nu.

 10. Dikten är deprimerande och motsägelsefull men jag undrar hur djupt den går. Det låter mer som en läxa hon lärt sig och nu lagt på rim.

  Det känns lite jobbigt att göra ner en ung tjej som försöker bygga upp en karriär som poet. Hon har fötts in i den här tiden och förstått hur media fungerar och nu provar hon en väg som verkar lett till framgång för andra och som nog ligger rätt i tiden. Det är en tuff bransch hon ger sig in på, jag förstår att hon satsar på alla till buds stående medel vilket leder till att textens innehåll hamnar i total konflikt med poetens framförande och egen uppenbarelse.

  Ja, nu hon har ju ännu inga egna barn så resonemanget för hennes del är rent teoretiskt men intressant att notera att hon vill ha en man som är större än hon själv, men en apa. Pessimistisk syn på sin egen förmåga både att välja genusmässigt korrekt och artmässigt funktionellt, om hon nu vill ha barn.

  Liksom flera andra har jag extremt svårt att smälta att hon ser en framtida son som förövare. Den människosynen känner vi igen från historien, om än med andra utgångspunkter än kön, och den för inget gott med sig.

  Könlös sex förresten, det låter ju inte så festligt. Njutningen lyser nog med sin frånvaro, lite som matlöst ätande. Hon kanske gått någon pantomimkurs.

 11. @Hurtbullen:
  ”I mina öron är det en stark underton av Ironi i uppläsandet av dikten .”

  Whoops, där sa du nå’t.
  Could be…
  Inte tillräckligt skruvad för min smak i så fall.

 12. @Erik:
  ”2. Folk var mer våldsamma förr i tiden när vi saknade leksaker. (Pinker)”

  Fast du vet, skogen var full med könskodade saker att leka med. Pinnar att fäktas med, kastanjer att leka familj med, vackra blommor, farliga taggar.

  Det är det som är så bra med det urbana genuslivet. Man slipper påminnas om sitt biologiska ursprung, barnen slipper könskodade leksaker från skogen och det finns alltid en fräsch miljon att hämta ut hos regeringen för att utjämna varje tillstymmelse till mänsklig variation.

 13. @Adam Bek:

  Detta är ironi och djupt kritiskt mot Genusteorin. The poet way. Och hon har lurat er alla. Time to waky-waky and feel the power of word-content.

  Muhahaha !

 14. @Adam Bek:

  ”Fast du vet, skogen var full med könskodade saker att leka med. Pinnar att fäktas med, kastanjer att leka familj med, vackra blommor, farliga taggar.”

  Ja skogen var full med saken att leka med. Sedan skapade vi leksaker och frågan var alltså om de skapade bättre eller sämre människor.

 15. Pingback: Mor & son | Bashflak

 16. @Erik:

  Äh, kom igen …

  Erkänn att du missade målet med ljusår av onödig bajsande av preoperativ verksamhet av … Rena fördomar …

  Get real ! You damned fool.

 17. @Adam Bek:

  ” Dikten är deprimerande och motsägelsefull men jag undrar hur djupt den går. Det låter mer som en läxa hon lärt sig och nu lagt på rim ”

  … Eller, så kan man lägga sitt eget gnäll på hög i brist på förståelse av andras djup. Vilken lysande framtid väntar dig då ? Dont tell. I know already.

 18. Det är dags att lämna forumet snart. Men jag vill inte missa tillfället att dissa ” The know it all people ” I framtiden finns t.o.m. möjligheten att tillskriva Pelle Billings eftermäle, som en bunt , med kraftig aspergers syndrom, på att hålla sanningen inom * Extremt* snäva ramar.

  Lycka till. ***holes.

 19. Japp, hoppar över detta forum.

  Se över era diagnoser. En ouptäckt Asperger tenderar att ta allt bokstavligt och med minsta möjliga självdistans. Och , det är väl flertalet här på sidan, som borde få en rundlig genomgång på sina perceptiva själsliga gåvor ?

  Ha det !

 20. @Hurtbullen:
  Jag delar inte din uppfattning om att denna är ironi, precis som jag inte anser Solanas Scum är satir för att ”den sidan” påstår så.

  Jag gav det en extra chans att se det med dina ögon, eftersom det kom från dig, jag tom besökte hennes hemsida. Och nej, tyvärr jag ser det inte så. Jag kan inte säg det är så, men den väcker min avsmak. Liksom Mariel påpekar så hyllas denna, se ”den sidan” ser inte heller den ironi du så tvärsäkert läser in. Då är det helt klart en totalt misslyckad variant om du skulle ha rätt. För detta säger du att jag med flera har en diagnos vi bör söka för. Men se, vi tycker inte det är okej att man knyter ihop förövare med ett visst kön. Skulle det vara en sjukdom, så är jag stolt över den.

  Varför denna attityd plötsligt? Kan det måne vara så att herren drabbades av ett släng av ridderlighet inför en kvinna som spelar på sin neoteni?

 21. @Hurtbullen:

  Själv lämnar jag ofta olika bloggar och forum när jag inte tycker att de passar mig, men känner inte behovet av att samtidigt uttala min förbannelse över alla som väljer att stanna kvar.

  Det står dig helt fritt att inte bidra till de runt 1000 besök per dag som bloggen får. Räcker inte det?

 22. @Hurtbullen: Även om det skulle vara ironi (och andra INTE kalllade texten klockren osv vilket de gör) så var inlägget inte en personlig attack mot henne. Observera att jag sa att ”den” hade negativ manssyn. Och även om det är ironi så betyder det inte att hon lurat någon, med tanke på att det framför allt är innehållet jag svarade kritiskt på. Även om Ninni hade skrivit dikten hade jag alltså gjort samma svar. Vill bara ha det sagt ifall andra trillar in och läser och förbryllas.

  Att du stör dig på så mycket får stå för dig,ha det bra, hejdå Rose

 23. @Hurtbullen:

  Hej då!
  Tydligen så ska man avsluta så där käckt med något på engelska, för det man säger blir ju liksom så mycket mera sant och häftigare då..eller hur?

  Don’t let the door hit you on the way out.
  Good riddance!

  Åhhh titta mamma jag kan också, nu kanske jag får bli medlem i samma häftiga klubb som dig? Cool

  PS: Är det du Lena Lillie/Lottaonline?

 24. Ja genusdebatten har väll tagit ett bett i den sårade bullen som känns obekvämt.
  Vi får hoppas att du hittar andra forum som inte skaver där du får vara rund och fin som dom andra bullarna och lite sådär lagom jäst.

 25. Om det ÄR ironi, så visar det allt för väl att även skarpa vapen kan slinta.

  Dock undrar jag… Kan den mor som utpekar sin son som framtida förövare verkligen älska honom? Eller blir det då bara ett politiskt korrekt mantra? Samtidigt, kan en (någotsånär frisk) mor låta bli att älska sitt barn?

  Det luktar uppenbar självmotsägelse. Inte så klockrent om det inte var just ironi.

  Jag var nog jämförelsevis både känslosam och fredlig som pojke. Men plastsvärden var ändå bäst! Oddsen är nog överhängande att hennes son kommer känna ungefär likadant.

  Frågan är bara om hon kommer älska honom för den människa han är, eller försöker forma honom till någon värd att älska?

  Jag hoppas det var (missförstådd?) ironi.

  Teo

 26. Hurtbullen: Dramaten ringde och behövde en stand in till nästa Moliére-pjäs. De behövde en som kunde spela husmartyr. Och de bedömde dig som en naturbegåvning för rollen.

  Det räcker alltså inte med att bara dra, utan alla ska veta att ”Elvis has left the building”. Oh my, drama queen.

  Bon voyage på livets slingriga stig. Snubbla inte.

 27. Jag tycker visserligen det kan vara bra att ”säga till” Razz när man lämnar en sida, speciellt på ett ställe som genusdebatten där vi är lite som en community och har sammanhållning. (Om man vill lämna utan ett ord är det också helt okej förstås). Anledningen till att jag tycker det kan vara bra är att man lämnar konstruktiv kritik samtidigt, så att vi vet vad man kan göra bättre.

 28. Jag råkade titta på den när hon läste dikten i soffan (om man följer länken till youtube så tror jag det var den som låg ovanför den som Mariel länkade till). Jag tyckte hon framförde det väldigt bra, och att det var välskrivet. Vad textinnehållet beträffar … jag blev själv väldigt osäker på om den var en genusistisk eller genusistkritisk. Ingen som har reflekterat över att det kanske också var hennes avsikt att den skulle vara dubbeltydig och kunna tolkas åt bägge håll?
  Jag blir inte upprörd eller reagerar negativt. För hur jag skall ta det hänger helt på vad hennes avsikt egentligen är, och den är inte tydlig för mig. Och om själva avsikten var att stämma till eftertanke, då tycker jag hon lyckades bra, för hon la det i gränslandet där jag varken kan hålla med eller opponera mig utan att ta en funderar på vad det egentligen är jag håller med om eller opponerar mig mot.
  Om man känner till henne från andra sammanhang (vilket jag inte gör) så kanske den kontexten gör att man får en klarare och entydigare bild, men det är som sagt inget jag vet något om.

 29. Detta tycker jag bara var obehagligt. Jag ogillade henne, mest för att jag ogillar ”teater personer” generellt. Som ingenjör betalar det sig inte särskilt att vara teatralisk.
  Ur texten att hon vill bestämma över sin son, utan att denna faktiskt får bestämma själv vilka kläder han vill ha, vilka färger han skall tycka om. Att se honom som en framtida förövare bara för han leker sina roll lekar på samma sätt som tjejer leker sina.

  Tyder på en väldigt ensidig världsbild.

  Hoppas verkligen att detta är genussatir och inte en åsikt.

  Olivia hamnar än så länge i samma obehagliga fack som Scum och skabb.

 30. Mail Mail Mail Mail Mail

  Jag mailade Olivia och frågade henne såhär:

  Hej Olivia!

  Jag undrar om dikten ”text till min son” ska tolkas som ironi? Eller om det inte ironi. Jag och några andra är nämligen oense om det.

  /Mariel @ Genusdebatten

  Och fick till svar:

  Hej hej Mariel!

  Ironi, ja det var ju en variant! Ingenting är väl mer sant än nåt annat.. Är det nåt särskilt ni undrar? Vad mitt syfte med att skriva den var, kanske? Nej, är svaret i så fall – jag var inte det minsta ironisk (däremot finns det ju en liten koppling till Lenngrens dikt till sin dotter, som de flesta tolkar som ironi).

  tjing

  Olivia

 31. @Mariel:
  Jaha, det svaret blev jag i alla fall inte så mycket klokare av. Jag uppfattade det aldrig som ironi, för en ironisk tolkning innebär att det vore ett klart ställningstagande mot feminismen och en drift eller ett hån med den.
  Frågan är om det var menat som ett feministiskt ställningstagande, eller menat som en frågeställning. Och det gav knappast hennes svar besked på.

 32. @Hurtbullen:

  Tråkigt att du har så negativa tankar om människor med Asperger.
  Jag har det inte själv men jag vet hur det kan se ut. Det handlar vare sig om svag begåvning eller brist på distans till sig själv.

  F.ö. Konst är sällan entydig så vi får nog leva med ovissheten, eller vår egen tolkning. Bra att bli påmind om att ALLT inte nödvändigtvis är på fullaste Åsa Lindeborgallvar i alla fall.

 33. @Mariel:

  ”Ingenting är väl mer sant än nåt annat”

  Öhh? Jo, faktum är att det mesta är mer sant än något annat. I stort sett ingenting är någonsin lika sant. Evolutionsteorin är mer sann än Kreationismen. Jordklotet är mer sant än ”platt jord teori” osv och det är mer sant att Lasermannen försökt mörda invandrare än det är att han varit en rättskaffens hygglig medborgare.

  Har sålunda svårt att se poängen med Olivias svar.

 34. @Erik: Jag tror att hon syftade till när det gäller ”tolkning” av dikter. Ungefär som när man tolkar en tavla. Eftersom att det oftast är känslor som förmedlas (kanske inte i det här fallet då utan mer konkreta tankar) så är det svårt att någon ska ha mer rätt än den andra. Men den som skapade verket måste ju ha en mer sann tolkning än de andra tänker jag

 35. Ibland säger feminister sådana stolligheter att man tror det är ironi eller skämt tyvärr så är det ofta inte så.

 36. Jämställdhetsfeministern var är du?

  Vi har ett sunkigt genushål att fylla, från din kilometerlånga bibliotekshylla!

 37. @Mariel:

  Att som konstskapare anse ingen tolkning är mer sann än någon annan är värsta sortens ansvarslöst småbarnsbeteende.

  Om exempelvis ett företag gör en film de kallar ”The Dark Knight Rises” och säger det inte finns någon sann tolkning av filmen – Då betyder det att när en dåre utspökad i läder dyker upp och skjuter ihjäl folk på premiären så är hans tolkning av filmens budskap inte mer fel än någon annans.

  Extremt exempel? Javisst, för tydlighetens skull. Kom ihåg att vi pratar om barnuppfostran och mansförakt. Skall folk sakna ansvar för sina korkade ideer bara för att de är smarta nog att framföra dem som konst istället för som vetenskaplig hypotes? Skall konst vara en ursäkt för att få ljuga?

 38. @Erik: Fast jag skiljer på tolkning och agerande utefter den. Även om man tolkar det som ett ”budskap” så är ju agerandet efter det mördarens ansvar.

  Jag tror nästan det e så, att man kan linda in det mesta bara det kallas konst. Med några få undantag väl?

 39. @Mariel:

  ”Fast jag skiljer på tolkning och agerande utefter den. Även om man tolkar det som ett ”budskap” så är ju agerandet efter det mördarens ansvar.”

  Nej så enkelt är det inte. Möjligen vid ekonomiskt motiverade mord där ett av syftena med att fånga mördaren är att förövaren inte skall få njuta frukterna av sitt illdåd men vid andra typer av mord bryr sig få om mördarens ansvar, där skall man fånga mördaren primärt för att undvika fler mord begås.

  Vid exempelvis mord i islams namn (ofta kallat islamistisk terrorism) är det omöjligt att begränsa sig till mördarens ansvar. Där finns minst en person som spred budskapet att vad mördaren gjorde var något som var ok och även om den personen inte personligen begick morden så är denne i praktiken farligare än mördaren för om den personen inte grips kommer fler mord att uppmuntras.

  Alla som sett filmen ”Zero Dark Thirty” känner till det argumentet eftersom det var så CIA-kvinnan motiverade jakten på Bin Laden. Föreställ dig nu att Al Qaida var lite smartare och mindre religiöst dogmatiska. Istället för att uttryckligen beodra attacker så säger de att man kan tolka koranen på det sättet och alla tolkningar i enlighet med guds ord måste anses riktiga –

  Skulle de då vara mer oskyldiga?

  Om relativismen ger ansvarsfrihet är svaret ja
  Annars nej

 40. @Erik:

  Där finns minst en person som spred budskapet att vad mördaren gjorde var något som var ok och även om den personen inte personligen begick morden så är denne i praktiken farligare än mördaren för om den personen inte grips kommer fler mord att uppmuntras.

  Visst är den personen kanske i praktiken farligare, men jag tycker ändå att den som gör mest fel är dem som faktiskt mördar. Inte den som säger åt dem att mörda. I slutänden är vi väl ändå människor som måste kunna resonera själva? Och med ”säga åt” dem menar jag alltså bara någon som säger det, inte om den personen har makt att TVINGA dem. Då är det förstås en annan sak. En person som tvingar andra att mörda är ju medskyldig.

  Men tillbaka till konsten. Om det är en målning som bara är 100 % svart, och någon tolkar den som mörkret i själen, och någon annan som en bit av universum… hur ska man bestämma vem som har mer ”rätt” ? Det är väl det hon menade.

 41. @Mariel: Inte Olivia Bergdahl, uppenbarligen. Hon hatar män så mycket att hon är beredd att förstöra sin son för ideologins skull. Självklart är det skillnad på feminister och feminister, men hon är verkligen hardcore.

 42. @Joakim: Jag tror inte hon hatar sina barn, i den meningen att hon verkligen tror på det hon skriver. Men även en älskande människa kan begå fel i sina handlingar mot den hon älskar. Jag tror alltså inte att hon hatar, men däremot så har hon en i mitt tycke skev bild av vad jämställdhet ska innebära.

 43. Pingback: Årets värsta manshat 2014 | Bashflak