Tänk om vi skulle ha…
avatar

tshirtGenusdebatten

 

 

tshirtJämställdist

 

Coola t-shirts eller? Smile Jag fick fram exemplen ovan med hjälp av vistaprint.  En annan tanke jag fick när jag lekte med tanken på t-shirts var att personer som vill visa på sin blogg att de gillar genusdebatten ju skulle kunna ha en bild som säger det…

GillarGenusdebattennn

 

Om man vill infoga den i sin meny så ska man i HTML fältet klistra in: <a href=”http://genusdebatten.se/” target=”_blank”><img alt=”” src=”http://genusdebatten.se/wp-content/uploads/2013/04/GillarGenusdebatten.png” width=”190″ />

 (Har du problem med koden ovan, så klicka bara på bilden, högerklicka och ”kopiera”, sedan klistrar du in den i tex. ett blogginlägg du har, och sedan går du in i HTML-editorn för att ta en ny HTML-kod som funkar. )

Eller har ni andra förslag på text / layout? Smile

 

Kommentarer

Tänk om vi skulle ha… — 43 kommentarer

 1. Trevliga tröjor. Men att gå runt med dem in public är ju att be om det – tyvärr Thinking

 2. @Kim Jong Skill:

  Jag är öppen IRL, så jag hade haft en sån. Här upplever jag inte att det så illa, inte som kvinna iaf…. Däremot kan folk få lite hög puls för de tror jag är feminist när jag säger att jag debatterar jämställdhetsfrågor. Det är galningarna i twittermaffian, journalister och Sveland & co som jag vill hålla utanför mitt privatliv. Det är därför jag är anonymSmile

  Men bor man på söder kan det nog vara långt värre.

  ”Jämställdist?
  Ja visst!”

 3. Någon variant av dessa?

  ”Jämställdism – för att båda könen räknas.”

  ”Genusdebatten.se – för att båda könen räknas.”

 4. Jag skulle lätt köpa en. Den skulle matcha mina kiltar perfekt! Särskilt skulle jag bära den på Husdjursmässan eftersom Margareta Winberg alltid är där och ”marknadsaför” sig.

  Jupp. Jag är så jävla säker och trygg i min mansroll att jag vågar gå i kilt på sommaren! Kan berätta att vi var 2 på Fäviken Game Fair som hade kilt. Givetvis så ställde vi oss och snackade lite, och ni kan gissa om man gör succe på dagis när man hämtar!

  Nästan det roligaste jag gjort var när jag stod med en kompis på stora torget i östersund (vi kör båda med kilt på sommaren). Det var nämligen två äldre damer som stod och smygkikade lite på oss. Då kunde jag inte låta bli att ta ögonkontakt och dra upp lite på kilten. ”Himmel och plättar vad de rodnade!”
  Och vi höll på att bryta ihop av skratt!

  Och för er som undrar! Det har inget med ”gränsöverskridande och markerande” Kilt är bara så jävla praktiskt och skönt på sommaren

  http://blaklader.com/ca/products/products/shorts/craftsmen/16271370-glasgow-kilt/black-9900/

  MVH
  Genusföljaren

 5. @Genusföljaren: Ja jag har tankar på att ha en webshop där vi säljer liknande sånna tröjor Grin För ett så billigt pris som möjligt då.

  Ja jag har inte en tanke på att man vill vara ”gränsöverskridande” bara pga. kilt. Byggnadsarbetare har ju kilt också på sommaren. (såg din länk nu först) – ja precis exakt en sån.

 6. Kom att fundera på om ”jämställdism” finns med som nytt ord i SAOL, men hittade inget på…

  http://www.svenskaakademien.se/svenska_spraket

  eller…

  http://www.sprakradet.se/

  …så jag mailade följande till Språkrådet:

  ”Hej Språkrådet!

  Undertecknad föreslår att följande ord tas upp som nya ord av Språkrådet: jämställdism, jämställdist och jämställdistisk

  En lång förklaring av ordet jämställdism, eller av vad (många av) jämställdisterna vill, finns på http://genusnytt.wordpress.com/2012/03/16/vad-vill-jamstalldisterna/ .

  En kortare beskrivning skulle kunna vara:

  ”Jämställdism:
  En ideologi och rörelse för jämställdhet mellan könen, som uppstått som en reaktion på feminismen, vilken inom jämställdismen upplevs vara alltför ensidigt inriktad på kvinnors levnadsvillkor och rättigheter i samhället, så att mäns dito osynliggörs och negligeras. Anhängare av jämställdismen anser att båda könen ska ha samma värde, rättigheter och skyldigheter, och att samhällets jämställdhetsarbete därför måste gå åt två håll, och intressera sig för både kvinnofrågor och mansfrågor, vilket man upplever att samhället inte har klarat av, med feminismen som motiverande ideologi. Till viktiga pionjärer inom den jämställdistiska rörelsen, hör bland annat Pär Ström och Pelle Billing.”

  Exempel på jämställdistiska bloggar/hemsidor på internet:
  http://genusdebatten.se/kartlaggning/

  Med vänliga hälsningar

  /John Nilsson”

 7. @Mariel:

  Trevlig, den ser ut som en tallrik och budskapet blir då att icke-jämställdister delar upp tallriken i två delar.

  @Patrik:

  Supersnygg tröja, trevlig symbol.

 8. nej har inte gjort den själv men symbolen får användas fritt. Jag kan göra några varianter på samma tema om det finns intresse med en egen unik symbol.

  Var mer tänkt som ett ”så här skulle man kunna göra för att visa att båda könen räknas”-förslag Smile

 9. Den ser nästan precis ut som den loggan jag gjorde för min blogg, hade samma tankar där, att båda könen berörs av jämställdhet och den negativa feministiska politiken. Smile

  *edit*
  Min behåller original positionerna för tecknen.
  Om man vore en rabiat feminist så skulle man tolka det så att kvinnan här är tvungen att lägga sig på sne för att anpassa sig till mannen. (Hihi! Roligt o tänka som en idiot ibland!)

 10. @Pether:
  ”Om man vore en rabiat feminist så skulle man tolka det så att kvinnan här är tvungen att lägga sig på sne för att anpassa sig till mannen.”

  Eller att det nu, ”när män börjar tala”, är vi jämställdister (av båda könen), som går före i jämställdhetsarbetet… Smile

  Fint förslag, Patrik! Jag tycker det duger bra! Själv skulle jag gärna ha en variant för svart bakgrund (kanske med gul eller grön text?).

 11. Genusdebatten.se – Där könen förenashse symb
  Genusdebatten.se – Där könen passar ihophe&she symbs

 12. Nu verkar dock kommentarerna vara helt fucked upp. Razz
  (Iaf för mig, har hoppar över till sidan av bilderna osv.)

 13. @Dolf:

  Fina. Har du själv gjort dom?

  Finns det möjlighet att göra dom blå och rosa eller något? Jag är lite överkänslig efter denna tids överdos i att kvinnor värderas högre (guld), än män (silver).

 14. @Dolf

  Haha Dolf, Genusdebatten is going bling bling! Grin

  @ Ninni

  Jag har några varianter på G i blått/rosa samt enfärgade neutrala. Kommer maila dom till mariel när jag är klar men kom gärna med förslag om text.

 15. @Patrik: Förslag på text ”Genusdebattens jämställdism – mellan maskulism och feminism” Razz Jag vet inte, jag e inte så bra på det här med käcka slogans Smile

 16. Genusdebatten.se – lika rättigheter och möjligheter men inget krav på lika utfall?

  jag gillar korta och koncisa punchlines, känns lite långt men om någon som är duktig på formuleringar kan fixa något med den innebörden fast färre ord så tycker jag att det vore det ultimata för vad vi står för (give or take)

  Mariel, vad vill Vista print ha för format på filerna?

 17. @Patrik: Jag tycker den var bra! Skulle också kunna tänka mig att från den blåa kommer det som en blå flamma, och från den rosa så kommer en rosa flamma neråt. Svårt att beskriva vad jag menar men då blir det lite mer ”livlig”. Men snygg som den e också. Smile Tack för alla bidrag! Jag skulle verkligen vilja förverkliga. Är det många som e intresserade ifall det skulle kunna gå å beställa härifrån?

  Hur gör man med rättigheterna för ett specifikt tryck? Kan man äga sånt? I så fall undrar jag hur man gör ifall nån här designar ett tryck som vi sen alla använder oss av Razz

 18. du har orginalfilen, det är allt som krävs för att säga att du äger filen. Jag ger gladeligen bort den rättigheten till er för det fantastiska jobb ni gör!

  jag är väl rätt händig i photoshop och illustrator om man jämför med ”average joe”. men det borde ju finnas någon grafisk designer som följer genusdebatten.

  går in själv och kollar vilka format vista print godkänner osv.

 19. Så fort något når en verkshöjd(o så) så har du copyright på det. Behöver inte sätta copyrightmärken eller något sådant.

 20. Jämställdist för jämställdhetens skull.
  Jämställdism 1+1=2.
  Genusdebatten ljuset i tunneln.
  Kejsaren är naken men inte vi jämställdister som du ser.

 21. En sak till.. som har med det här med genusdebatten och design att göra. Är att vi inte har någon favicon där uppe. Det är bara ett tomt blad som symbol för vår sida. Väldigt tråkigt!

  Jag väntar på att vi ska komma på någon symbol för oss. Kanske bara ett G? Tror det får bli något sånt tills vidare.

  Favicon är den som syns bredvid länken i adressfältet.