Safe spaces & Trigger Warnings – Fritt fram för totalitära tendenser på universiteten
avatar

Det är dags att börja tala om den ideologi som dominerar sociala medier.

Nyligen uttalade sig författaren Mark Steyn om trenden ”Safe spaces” där universitetsstudenter säger det är absolut livsnödvändigt för dem att deras åsikter inte utmanas. Studenterna ifråga har nämligen hittat på ”teori” där man – av allt att döma HELT utan medicinsk kompetens – deklarerat att för dem är att bemötas av åsikter de ogillar fullt likvärdigt med när hemvändande soldater med Posttraumatiskt Stresssyndrom (PTSD) blir påminda om krigets fasor. Därför kräver studenterna ”Safe spaces” på universiteten för sina åsikter.

Så här lyder Mark Steyns svar:

Några höjdpunkter: Mark Steyn menar att ”Safe Space” är kodord för gosedjur-totalitarism. Hitler borde ha kallat sitt rike ”The third Safe Space” medan Stalin borde ha kallat Sovjetunionen för ”The Union of Safe Space Republics” (USSR). Ett annat bra exempel på Safe spaces är den muslimska arabvärlden som är så ”safe space” att det enligt en studie som FN gjort översätts fler böcker till spanska på ett enda år än det är som översatts till arabiska de senaste tusen åren.

Listan på totalitära tendenser i universitetsvärlden börjar bli lång. Vi har ”Safe spaces”, ”Trigger warnings”, ”Inclusivity (by getting rid of people)” och ”Diversity (by everyone forced to agree)” En stor mängd av nutidens studenter verkar inte ens vara på universiteten för att lära sig nya saker. De verkar vara där för att skapa trygga rum åt sina egna fjortistankar samt för att tvinga lärarna att hålla med om dessa tankar. Givetvis under hot om att annars förstöra lärarnas liv med twitterstormar och ihopljugna anklagelser.

På tal om ingenting ifall ni undrar vad det här Title IX som han pratar om är. Det är alltså en lag i USA som reglerar könsdiskriminering genom att bötfälla skolor om de inte visar de gjort allt de kan för att göra det behagligt för kvinnor att vara där. Givetvis är det sistnämnda så öppet för tolkning att vem som helst kan påstås ha gjort något som förhindrar kvinnor. Senast så var feministprofessorn Laura Kipnis under Title IX utredning för att ha sagt något som vissa av hennes studenter ansåg var könsdiskriminering av kvinnor. Jovisst, nu ryker även de feministiska lärarna som inte är rena nog i tron. Hmm var har vi sett detta förut nu igen?

Som grädde på moset kan vi nämna hur en av dessa låtsastudenter nyligen utnämnde sig själv till ”master instructor” i ståuppkomedi och på fullaste allvar skrev ett öppet brev med tips åt Jerry Seinfeld för hur man gör bättre komedi. Precis som Chris Rock, Larry The Cable Guy och den framlidne George Carlin så har Jerry Seinfeld nu deklarerat att det är helt meningslöst att uppträda för dagens lättkränkta studenter.

Avslutningsvis har vi ett riktigt radarpar att kommentera. Nämligen DN:s journalist Kajsa Haidl och 17-åriga sångerskan Zara Larsson. Kajsa Haidl är så urkorkad att hon försöker inbilla oss det är någon slags affärshemlighet varför de här killarna är ett större dragplåster för Bråvalla än Zara Larsson.

Det är dock ingen affärshemlighet varför ett världsband som fyller Wembley stadium två gånger om är en större attraktion än Zara Larsson. De frågor som DN:s Kajsa Haidl ställde till Bråvalla är ren idioti av värsta sort. DN borde skämmas för att ha publicerat Zaras flum om huvudakter.

Kommentarer

Safe spaces & Trigger Warnings – Fritt fram för totalitära tendenser på universiteten — 13 kommentarer

 1. Ja feminismen påminner alltmer om kulturrevolutionens Kina där dom icke renläriga lärarna släpades ut på gator och torg av studenterna med en skylt om halsen,för att där bespottas och låta pöbeln skrika okvädningsord åt lärarna och även misshandla om oturen var framme då till döds.
  Men utvecklingen går gubevars framåt så nu kan studenterna istället för att hänga en skyllt runt halsen på enligt dom misshagliga lärare och skrika åt dom irl,istället hänga ut dom på nätet så pöbeln kan skrika ut sitt hat mot dom via tangentbordet och på så sätt göra lärarna arbetslösa pga tankebrott.
  Så visst har vi blivit mer civiliserade men tyvärr ytterst lite.

 2. Har verkligen tröttnat på samtiden: idel curlade småtjejer (i varierande åldrar (inkl kön) som inte klarar att ifrågasättas… ribban på lägsta, ändå ges de oändligt med plats. Enfald som något eftersträvansvärt. Gosedjur-totalitarism.

 3. Long time no see Erik!

  Var lite orolig att du hade kastat in handduken.

  ”Gosedjurs-totalitarism” var ett bra uttryck. Det här skapandet av det mjuka rosa fluffiga kuddrummet där ingen någonsin behöver känna sig kränkt kräver bara mer å mer facistoida metoder.

  Förhoppningsvis är Kipnis bara i början, flera ur de egna leden behöver ätas upp i en högre frekvens för att ”the self-destruct mechanism” ska triggas igång på allvar.

 4. Feministerna tycks göra sitt yttersta för att bekräfta alla traditionella stereotyper om kvinnor…

  Man borde kanske ändå diskutera på allvar huruvida inte en viss, inte helt obetydlig andel av kvinnorna faktiskt är så ömtåliga att de inte egentligen tål någonting alls. Det är ju inte precis någon hemlighet att en viss, inte helt obetydlig andel av männen är missanpassade för mycket i det mänskliga samfundet. Ifrågavarande grupp kvinnor blir då ett slags spegelbild.

 5. Patrik
  Jo, var ett tag nu fast ingen risk för nån handduk. Haft mycket att göra helt enkelt men det har inte hindrat mig från att läsa o lyssna.

 6. @Rick:

  Man borde kanske ändå diskutera på allvar huruvida inte en viss, inte helt obetydlig andel av kvinnorna faktiskt är så ömtåliga att de inte egentligen tål någonting alls. Det är ju inte precis någon hemlighet att en viss, inte helt obetydlig andel av männen är missanpassade för mycket i det mänskliga samfundet.

  Jag tror att det är precis så, att de fått jämställdhet helt om bakfoten. Att jämställdhet, istället för att kvinnor får tillgång till manliga sfären och all det innebär på gott och ont, handlar om att kvinnor behandlas med silkeshandskar så att de har lättare att vara i manliga sfären. Men här handlar det inte om att de är missanpassade, utan att de inte borde vara där överhuvudtaget.

 7. Nu blir jag snart tokig!
  En person som inte tål att få sina åsikter utmanade har faktiskt inte på ett universitet att göra. Att utmana etablerade sanningar och i respektfull ordning vrida och vända på argumenten är faktiskt basen för hur vi skapar ny kunskap på universiteten.

  Att jämföra den (tillfälliga) förvirring och frustration som man kan känna när ens åsikter utmanas, med den ångest som en PTSD-drabbad har är oförskämt.

  För att spinna vidare på Ricks tanke; var ska dessa ömtåliga själar få plats? Var finns en familj/gemenskap där man aldrig blir irriterad på varandra? Var finns den arbetsplats där alla bestick alltid är rätt sorterade i lunchrummet? Var finns det samhälle där ingen vill sälja tjejsemlor? Eller så får de se till att mogna som människor.

 8. För att spinna lite vidare på tanken om en spegelbild:

  Tidigare (läs: sent 1800-tal) ansågs kvinnor vara så irrationella och ömtåliga att de inte lämpade sig för krävande uppgifter. Vi dagens människor har accepterat fullt ut att det handlade om en tokig stereotyp – men nu kommer den där stereotypen livs levande inrusande i föreläsningssalarna. Nästa är väl enhörningarna…

  Jag har flera gånger funderat på hur fullkomligt motbjudande det måste ha varit för en normalt funtad kvinna för hundra år sedan få höra hur olämplig hon är för en rad komplicerade uppgifter. Hon måste ju ha begripit att alla kvinnor dras över en kam p.g.a. hysterikornas uppträdande. Idag är situationen anmärkningsvärt lika för oss män som inte håller på med allmänt ansvarslöst eller destruktivt beteende.

 9. Rick: det är värre nu, det är ”damned of you do, damned if you don’t”:
  Ni män är våldtäktsmän/pedofiler av ohejdad vana samtidigt som ni ska vara hemma med era barn (annars är ni skitstövlar). Ni ska släppa fram kvinnor i yrkeslivet, men gud nåde er om ni kritiserar deras arbete (även om verksamheten tjänar på det). Ni ska vara engagerade feminister och förneka er manlighet, men vill ni ligga…

  Jag har alltid drömt att få klappa en vit enhörning. Smile

 10. @ChristinaG:

  Ja-a, snart får vi lov att bli enhörningar allihopa för att passa in i det svenska samhällets människosyn.

 11. @ChristinaG:

  Ja om vi jobbar för att försörja familjen hindrar vi kvinnor från att komma in på arbetsmarknaden och tvingar dem att vara hemma och slita med ”oavlönat arbete”.

  Om vi i stället stannar hemma med barnen är det ett pimp society där vi kräver att kvinnor ska försörja oss medan vi ”latar oss”.

  MGTOW är ingen slump …