Jag är på jävligt dåligt humör, Zara
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke pissar på fjortisfeminister

Ledsen alla ni som vill ha städad ton. Jag är sur. Ni har varnats, läs vidare på egen risk.

Manshatet är helt enkelt en reaktion på kvinnohatet. Kvinnohat föder manshat. Det är helt naturligt att hata sina förtryckare och vad de utsätter en för. Manshatet ter sig på det viset att vi kvinnor ser och är medvetna om allt det jag nyss rabblat upp (m.m, m.m) och säger ifrån för att vi är så himla trötta på det! Manshatet dödar ingen. Manshatet skadar ingen. Manshatet är inget samhällsproblem. Det är en reaktion, ofta verbalt eller i skrift, på det förtryckande kvinnohatet. Eftersom männen växer upp med ständig bekräftelse på att de har makt så blir de ju självklart smått (ibland jätte-) hysteriska när kvinnor ifrågasätter dem, kritiserar dem och går emot dem. Manshatet bottnar med andra ord i kritiken och hatet mot kvinnohatet och de som utför det. Och det är därför vi feminister ofta får stämpeln ”manshatare” – eftersom vi kritiserar männens kvinnohatande agerande och tänkande.

Den korkade satans fjollan som rapar upp denna jävla dynga är Zara Larsson, samma curlade fjortis som gnäller för att hennes namn inte står upptaget som en huvudakt på affischerna tillsammans med Robin Williams och Sabaton på Bråvallafestivalen.

För att citera Kollen: ”hade jag drivit en festival hade hon fan inte ens fått komma och titta på”.

Och sen har fanstyget mage att kläcka ur sig:

Morgonkaffet och Lady Dahmer vet vart skåpet ska stå. Självklart så är väl hat i allmänhet rätt energikrävande men våga seriöst inte jämföra manshat med kvinnohat. Våga. Inte. Jämför inte rasism med manshat. Jämför fan inget med manshat. Om du är icke-kvinna och fortfarande tänker vara kränky så vill jag bara säga att jag inte bryr mig ett skvatt om dina pojkvaskstårar. Herråååååå!

Got news for you, Zara, jag inte bara vågar, jag gör det. Du gödslar för övrigt bra för att faktiskt skapa kvinnohat. Hoppas din platta floppar rejält. Kom igen när du blivit myndig. Och vad mig anbelangar, släng dig väggen, din jävla bitch!

Give the finger - Details-about-Middle-font-b-Finger-b-font-Skeleton-Skull-Bone-Car-Truck-Vinyl-Window-Decal

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Jag är på jävligt dåligt humör, Zara — 64 kommentarer

 1. Om manshat är bra och inte dödar någon, så borde kvinnohat också vara bra och inte döda någon. Det är naturligt att hata den som hatar… etc…

 2. Inget att bli arg över, tvärt om det riktigt bra för det hon skriver kommer få fler att inse hur fel feminism är.

 3. Det verkar lite som de feminister som faktiskt vill ha med oss män och verka gilla oss, också ogillar hennes inlägg och skriver liknande ”Det är ni som förstår för oss andra feminister”. Så möjligen kanske de bra feministerna som på något sätt trott att det inte varit så här börja vakna. MIn tjejkompis som är feminist tror exempelvis inte att någon lyssnar på dessa rad-feminister och därför reagerar hon inte. HOn ser ju Zara som den tonåring hon är, men problemet är att våra politiker går på dessa högljudda tonåringar. Hela utbildningsväsendet lyssnar på dessa tonåringar. Även feminister i riksdag och regering tror på samma sak. Men ändå vill hon inte tro på det.

 4. Jag tror Zara håller på att bli ett rikligt hatobjekt i landet.
  Ologisk, hatisk, sexistisk och arrogant att ingen bra kombo

 5. folk kommer minnas henne for hennes feministiska statement, mer an hennes musik

 6. Är det inte rätt talande att en klok kvinna som Girl Writes What/Karen Straughan kallar sin blogg ”Owning Your Shit”, och att.en klok man som Barbarossaa kallar sin nystartade MGTOW-sida för ”Shedding of the Ego”?

  (Relativt Zara Larsson…)

 7. Zara är blott ett propaganda verktyg för statsfeminismen hon är lika radikal och cool som en kulturarbetare med partibok var i 70talets sovjet.

 8. @halvgrek:

  Hennes musik är det inte många som hört än. Såvitt jag kunnat se har hon inte skrivit några av de låtar som hon hittills givit ut. I en intervju i KP förra året sade hon:

  – Ja, men bara för mig själv. Jag har inte visat upp det jag har skrivit än. För mig känns det väldigt personligt. Jag skulle bli ledsen om någon sa till mig: ”Usch, vilken dålig låt!”. Mycket mer ledsen än om jag fick höra att jag har dålig sångröst. Så jag har inte vågat komma dit än.

  Ja, det är jobbigt det där med att få kritik …

 9. Zara Larsson:

  Eftersom männen växer upp med ständig bekräftelse på att de har makt så blir de ju självklart smått (ibland jätte-) hysteriska när kvinnor ifrågasätter dem, kritiserar dem och går emot dem.

  Hon lever ju i en fantasivärld. Det är ju tvärtemot kvinnor som ständigt blir bekräftade och peppade hur starka och jämställda de är, och männen som ständigt förminskar sig själva och lyfter fram kvinnor. I mäns värld får man inte respekt gratis, man måste förtjäna den.

  Och det är ju tvärtemot kvinnor som blir hysteriska när man kritiserar dom, det är endast på kvinnordrivna och dominerade bloggar som jag censurerats, aldrig på mansdominerade bloggar. Kvinnor är helt klart mera antidemokratiska, och motsätter sig öppna samtal, än män.

  Men det är däremot helt sant att denna manshat föder kvinnoförakt i män. Och denna kvinnohat kommer att i framtiden att gå utöver jämställda kvinnor också. Vilket är lite vettiga kvinnors eget fel då de inte sa ifrån sig bestämt.

  Grattis feminister, ni skapade det kvinnohat som ni sa att ni ville skydda kvinnor ifrån!

 10. Byt män mot judar i hennes text och det blir ord för ord nazipropaganda.

 11. @Ulf T:

  Ja, det är jobbigt det där med att få kritik …

  Visst kan det vara jobbigt, och män kan vara dåliga på att ta emot kritik, men inte lika dåliga som feminister, som anser att kvinnor inte ens får utsättas för kritik.

 12. Ja det är lite liket lever känsla över det feministiska etablissemangets desperata hårdlansering av Zara,där man försöker göra det inne med något så unket och förlegat som feministisk könsrasism vilket alltfler tar avstånd ifrån.

 13. @straightmansburden:

  Det brukar annars krävas i de flesta karriärer att om man vill komma riktigt långt, så måste man ta risken att man möter motstånd på vägen.

  Hon är iofs ung, men det blir inte lättare att få acceptans för sitt eget låtskrivande om man först blir kändis på att sjunga andras material. Lättare att ta smällarna i början av karriären, då man har utrymme att lära sig av misstagen.

  Det är för all del inget nytt problem. Många band har lyckats nå viss framgång genom att bli duktiga på att spela ’covers’. När man senare vill väva in lite egenproducerat material brukar publikens intresse svikta.

  Det var ju med visst intresse man emotsåg debutplattan från Dirty Loops, som innan dess bara lagt ut covers på youtube. Å andra sidan var deras covers inte lika någon annans (eller ens nödvändigtvis originallåtarna). Man kan nog ändå säga att de fick godkänt för sitt första försök att skriva eget.

  Inte för att jag egentligen jämför Zara L och Dirty Loops. De musicerar iofs allihop, men utgör närmast varandras motpoler: DL är de ultimata musiknördarna, extremt hängivna och skickliga, som kom ut ur garaget med något som ingen riktigt hört förut; ZL är en kaxig Beyonce-kopia som tar efter det mesta idolen gör, bara inte lika bra.

 14. Zara tycker inte, på twitter, om att du Dolf beskrev henne som en fjortis.

 15. Jag att ni/vi på genusdebatten borde veta bättre än att attackera en omyndig person.
  Sara(?) bör föralldel inte få den mediabevakning hon nu åtnjuter då hon bara är ett barn.

  De som ilskan bör riktas mot är media och övriga som utnyttjar en oskyldig omyndig individ för sin egen agenda (som troligen har lett till en viss hybris)

  Jag gjorde endel saker när jag var 17 som jag inte är så stolt över idag, men jag gjorde dem inte live på scen inför massa publik, så jag antar att jag endå är lyckligt lottad, hon har kanske stämplat sig för livet.. på sätt och vis berättigar det väl endå en viss offerstämpel?

 16. @Robbelibobban:

  Jag att ni/vi på genusdebatten borde veta bättre än att attackera en omyndig person.

  Vadå attackera? Det är ju tvärtemot en enorm tjänst vi gör henne, 10 år i den där riktningen så är det kört, Hej.Blekk är ju ett varnande exempel Några ordentliga örfilar så skärper hon sig.

 17. @Robbelibobban:

  Attackera?

  Det är väl snarare en reaktion på hennes egna påståenden, publicerade på en blogg som rankar aningen högre än GD på Alexa, och marknadsförda från ett twitterkonto med 216K följare?

  Om ungdomar som ger sig in i den offentliga debatten inte skall få något mothugg förrän de blir myndiga, kommer de nog bli mer än lovligt odrägliga.

  Men vill hon inte få några negativa reaktioner än, kanske hon skall följa Dolfs råd: ”kom igen när du har blivit myndig” [för då är det tillåtet att reagera på det hat du underblåser].

 18. @Robbelibobban:
  Jag är faktiskt inne på UlfTs linje där, har man gett sig in i leken får man leken tåla. Å andra sidan förstår jag vad du menar också, men jag vill inte ta ifrån en byxmyndig människa hennes agens bara för att hon använder den på ett sätt hon kanske ångrar senare. Är hon vuxen nog att driva ett politiskt budskap är hon vuxen nog att höra vad folk tycker om det, även om Dolf kanske är lite väl syrlig i formuleringarna emellanåt.
  Om hon ångrar sig senare så är det väl bara att pudla, då. Jag är den förste att acceptera en ärlig ursäkt.

 19. Smart tjej det där – pissa på 50 % av sin potentiella publik…
  …henne manager måstte endera vara affärsmässig idiot eller redan ha magsår och hjärnblödning….

 20. Nu ger aftonbladet henne nytt utrymme.
  Hon hatar inte pappa, brorsan etc men hon hatar män. Hon förstår inte referenserna till judarna, vilket visar att hennes intellekt har en bra bit kvar.
  Hon är sönderindoktrinerad och kan inte ta kritik och kan inte förstå att män blir arga när hon säger att hon hatar den och att mänshat inte skadar någon.
  Men självklart ska hon kritiseras och det mycket sakligt, hårt och intensivt. För hennes fanbase är enorm stor och snart har vi en generation galna feminazis som blivit som Zara.
  Hata män. Män är dumma. De har inga känslor hata… Och till slut går det överstyr. Vi är snart där.
  Döttrar mm tror på dyngan.

 21. @Trolletplit:

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article21045448.ab

  Zara Larsson skriver också att hon älskar både sin pojkvän, sin pappa, sina killkompisar, sina lärare och de manliga producenter hon jobbar med. Däremot hatar hon män i grupp.

  – Män som i grupp förtrycker och hotar och som sedan skrattar åt det och åt mig.

  Ahaa, så om pojkvännen, pappan, killkompisarna, lärarna och manliga producenterna samlas i grupp, hatar hon dom?

 22. @Kollen: @Ulf T: @straightmansburden:

  Ni har alla en poäng att hon inte bör stå oemotsagd och jag kanske uttryckte mig otydligt.

  Jag har för mig att GD tidigare har skrivit om ”feminism by proxy” (kan också vara toklandet det låter jag vara osagt) DVS när barn skriver insändare som blir en klickis som sprider div feministiska budskap. Lite så ser jag fallet Zara Larsson.

  Ja hon har nog de åsikter som sprids och ska inte få stå oemotsagd, men i grund och botten är det de som vill sprida agendan som gör fel, främst inom media.

  Jag är övertygad att om Sara inte haft dessa klickgenererande åsikter hade man skakat fram någon annan.

 23. Hon är bara 17 år. Så lite mjukare ton tycker jag är på sin plats.

  Jag tror inte att hennes extrema åsikter är så poppis bland hennes påskyndare heller. Notera att Aftonbladet är lika noga med att inte nämna hennes blogg som de är med att inte avslöja vart det där näthatet skulle ha skrivits.

 24. @Lövet:

  Vet inte om hon egentligen siktar in sig på någon större del av den manliga publiken. Min fördom är att den nya generationen kvinnliga popstjärnor till stor del inriktar sig helt mot kvinnor – män får gilla dem om de vill, men det är inget de anstränger sig för att uppnå.

  Jag gick och såg P!nk när hon var i Sverige, och fascinerades av hur extremt gynocentrisk hela showen var. Den övervägande delen män i publiken såg ut att ha släpats dit av sina flickvänner, och P!nk spelade i princip enbart på kvinnornas preferenser, vilket bland annat inkluderade en ansenlig del stiliserat våld mot män. Koreografin var full av moment där de manliga dansarna knuffades eller sparkades till golvet, bara för att studsa upp igen och fortsätta tillbe sina gudinnor. En video som spelade i bakgrunden till en låt visade upp en som ett skuggspel hur en kvinna rätt brutalt misshandlade en man – det var uppenbart att avsikten var att vi skulle tycka att det var kul.

 25. @MJ:

  Jag vet inte jag …

  I mina ögon är man så gott som vuxen vid 17 års ålder, och ju mindre än ett år ifrån att vara fullt juridiskt ansvarig för sina ord och handlingar*. Jag tycker inte att man gör dem någon tjänst genom att behandla dem som annat än vuxna; har de ännu inte lärt sig att ta ansvar för vad de säger, är det hög tid att börja nu.

  * Med undantag för att man ännu inte får köpa alkohol, då.

 26. När jag var liten och gick i ettan, jag var sju år då. Då fick jag lära mig att uttrycka mig ungefär såhär: ”När du säger sådär så tycker/tänker/känner jag såhär….”, ”När du säger/gör sådär sårar du mig för att….”, ”Jag gillar dig, men det du gjorde/sa precis var inte ok………”

  Jag lärde mig INTE att bemöta andra som uttryckte något såhär: ”Jag hoppas du blir våldtagen och mördad!!”

  Ser ni skillnaden? Det könar sig kanske inte att vara ”snäll”, men det lönar sig inte att vara hatisk heller. Vad är det för jävla amöbor som sitter ute i landet och skriver till en sjuttonåring på det viset? Jag hoppas de alla är bra mycket yngre än henne annars är det fan riktigt pinsamt. En vuxen människa måste ha ett bättre ordförråd än det, eller vara högre civiliserad. Jävla undermänniskor.

  Det gäller också att välja sina strider. Hat är en bra drivkraft OM den läggs på rätt saker, en sjuttonåring som säger omogna saker är inte rätt sak.

 27. @Jenny:
  Jag har också mina dagar. Skulle jag springa på henne någon gång när jag är på bra humör får jag väl bjuda på fika.

 28. @Jenny:

  När jag var liten och gick i ettan, jag var sju år då. Då fick jag lära mig att uttrycka mig ungefär såhär: “När du säger sådär så tycker/tänker/känner jag såhär….”, “När du säger/gör sådär sårar du mig för att….”, “Jag gillar dig, men det du gjorde/sa precis var inte ok………”

  Detta kan typiskt beskrivas som ett ’kvinnligt’ sätt att argumentera. Det som brukar benämnas ”femininiseringen av skolan” handlar just om att även pojkar förväntas anamma kvinnliga konfliktlösningsmetoder. Här kan det vara bra att ha i bakhuvudet att kvinnodominerade arbetsplatser tenderar att ha mer mobbning än mansdominerade, och att kvinnor som blivit ovänner har betydligt svårare att reparera vänskapen än motsvarande män.

  Att kalla alla arga kommentarer för ”hat” är nog också mer kvinnligt än manligt. Dolfs kommentar var typiskt manlig: Zara skrev ett idiotiskt blogginlägg, och Dolf påpekade just det.

  Man kan förstås prova att säga till henne att ”när du säger att det är helt ok att hata män så tycker jag personligen att det är jobbigt”.

  Men det har hon ju redan förutsett och givit svar på:

  Om du är icke-kvinna och fortfarande tänker vara kränky så vill jag bara säga att jag inte bryr mig ett skvatt om dina pojkvaskstårar. Herråååååå!

  Du ser, att linda in sin kritik genom att berätta hur man känner fungerar inte på människor som skiter fullständigt i vad du känner, och dessutom tappar respekten ytterligare om du försöker dela med dig.

  Johan Grå: Kvinnor kan inte lyssna på sina män:

  Det är mycket svårare att lära kvinnor lyssna på män som behöver få känna sig svaga än att lära män lyssna på kvinnor. För att förstå varför måste vi ta ett stickspår till de subtila skillnaderna i hur män och kvinnor känner kärlek.

  För kvinnor tenderar kärlek, att känna sig älskad, handla om relationen, att känna att det finns ett band mellan dem och att mannen prioriterar att upprätthålla det bandet. För män tenderar kärlek, att känna sig älskad, handla om respekt, att känna sig respekterad och uppskattad som man och som partner.

  Tillbaka till lyssnandet. När en man lyssnar så gör han samma sak. Han visar att han är villig att prioritera henne, att hon och deras relation är viktigt för honom. Hon känner sig älskad.

  När en kvinna lyssnar, särskilt om han visar sig sårbar och svag, då minskar nästan alltid känslan av respekt och manlighet, hos en eller båda parterna. Han känner sig mindre älskad.

  Denna dynamik är svår att komma åt och därför är det mycket svårare att lära kvinnor lyssna på män.

  Zara tycks älska de män som hon ser upp till, men hata män i allmänhet. Att be dessa andra män att försöka få henne att förstå hur hennes ord sårar är nog tämligen fruktlöst. De män hon beundrar skulle möjligen kunna få henne att förstå.

  Som vanligt i sådana här frågor handlar kommentarer inte främst om att försöka omvända de som skriver dumheter, utan att belysa deras idéer inför folk som faktiskt går att påverka.

  Man kan förstås fråga sig om en 17-årig pojke som upprepade gånger uppmanat till kvinnohat på blogg och twitter skulle väcka samma beskyddarinstinkter?

 29. @Ulf T:

  Eller så handlar det bara om respekt rakt igenom. Tänk om det är så enkelt.

  Jag syftade inte direkt till Dolfs blogginlägg här utan till de som sitter runtom i landet och skriver ganska fucked up saker på nätet till en andra människor. Alltid anonymt. Det är bara patetiskt. En gång fick de tag på en kille som suttit och näthatat ”Kakan” Hermansson (?). Hon som jobbar på radio. De ställde honom mot väggen och han vek inte en tum. Sånt kan jag respektera för då kan man komma någon vart.

  Men att hata anonymt och slänga iväg en hatisk kommentar mellan fotbollsträning och ”Max” är bara oerhört onödigt. Vi andra har absolut inget att lära från de människorna, de drar ner oss i ren idioti.

 30. Jag tror helt klart att hon hade varit fullt kapabel att lyssna i ett rätt forum. Som det är nu får hon bara sina fördomar bekräftade och hennes hat lär ju växa istället för att minska. Och alla andras som följer henne.

 31. @Jenny:

  När jag var liten och gick i ettan, jag var sju år då. Då fick jag lära mig att uttrycka mig ungefär såhär: “När du säger sådär så tycker/tänker/känner jag såhär….”, “När du säger/gör sådär sårar du mig för att….”, “Jag gillar dig, men det du gjorde/sa precis var inte ok………”

  En utmärkt beskrivning av kvinnlig kommunikation, vilken också allt hårdare styr kommunikationsnormen för kvinnor tror sig ha ”det rätta sättet”. Det är precis det jag pratar om när jag säger att kommunikationsnormen måste breddas. Vi måste lära oss gilla olika.

  Det ”manliga sättet” är inte sämre bara annorlunda. Vilket man föredrar är en smaksak. Vissa kan växla med lätthet, andra har inte talets/skrivna ordets gåva och förmåga att uttrycka sig på det ”godkänt rätta” sättet och de tiger därför hellre. Det är ett problem.
  I alla världen hörn attackeras ”vårt sätt”, ingenstans får killarna vara fredade från denna galenskap som pågår …

  Vi är många som har försökt länge, vissa med humor, andra med saklig sansad ton för att få folk att börja LYSSNA … men man fortsätter ursäkta manshatare och bjuder in dem i finrummen. Samtidigt som man hånar, spottar och försöker fullgöra oss som försöker belysa problemet.

  Det skapar en enorm frustration som byggts upp under flera år. När man varit förbannad länge men tiger och sväljer, DÅ är det lätt att bubblan brister fullständigt och DÅ är risken att det blir grovt, vilket det manliga sättet normalt inte alls är.

  Många av de som brister så grovt lär vara unga killar … de som växt upp med o sargats av denna pojk- & mansfientliga tid och inte orkar med mer manshat … Var är förståelsen för deras situation?

  Detta är bara början, var så säker. En växande skara män har fått nog av det som sker i feminismens Saudiarabien. Jag ser allt fler som inte längre tar skit, majoriteten med en sjyst ton. Många kommer helt enkelt vända sig bort från samhället med resultatet att statsfinanserna inte går ihop, andra kommer tyvärr göra långt mer destruktiv vägval.

  Vad gäller Zara, hon är HELA 17 år, ingen barnunge. Kritiken mot henne är befogad. Provocerar man och kastar skit, får man räkna med att skit kommer i retur. Inser man inte det när man är 17 bast är man bra curlad och behöver växa upp. Min son är jämgammal, skulle jag se/höra ens en bråkdel av hennes vidrigheter från honom hade jag blivit vansinnig och hade han inte skärpt sig hade han fått börja leta egen lägenhet. Sånt beteende är helt enkelt inte okej och det i synnerhet när man är idol för Barn!

  Edit: min kommentar skrevs under lång tid då jag blev avbruten. Jag hade alltså inte sett dina senare kommentarer, Jenny.

 32. @Jenny:

  Vad skulle rätt forum vara?

  Frågan är varför de skulle bemöda sig att lyssna ens; det straffar sig lätt att visa upp ’fel’ åsikter, men lönar sig kortsiktigt att sprida manshat.

 33. @Jenny:

  Jag syftade inte direkt till Dolfs blogginlägg här utan till de som sitter runtom i landet och skriver ganska fucked up saker på nätet till en andra människor. Alltid anonymt. Det är bara patetiskt.

  […]

  Men att hata anonymt och slänga iväg en hatisk kommentar mellan fotbollsträning och “Max” är bara oerhört onödigt. Vi andra har absolut inget att lära från de människorna, de drar ner oss i ren idioti.

  Idioter finns, så är det och så kommer det alltid vara. Varför hänga upp sig på dem alls? Varför ge dem plats i ljuset? Så länge det inte är ett direkt hot och då menar jag Hot typ: ”Du bor på väg X, en dag smäller det där.” ignorerar jag sånt. (Jag får såklart inte lika mycket dels eftersom min plattform är mindre, men även för jag inte anlägger en provokativ stil själv som tex LD medvetet väljer)

  En gång fick de tag på en kille som suttit och näthatat “Kakan” Hermansson (?). Hon som jobbar på radio. De ställde honom mot väggen och han vek inte en tum. Sånt kan jag respektera för då kan man komma någon vart.

  Bra han stod på sig. Att kakan ges sån plattform är ett tecken på hur illa ställt det är i Sverige.

 34. @Ulf T:

  Vad skulle rätt forum vara?

  3 km rakt österut har du en tät skog (stämmer det inte får du låtsas). Går du dit ut, ensam, då är det rätt forum för ”dina pojkvaskstårar” Wink

  Finns inget ”rätt forum”. Kolla hur man hanterade Pär Ström. Vi har försökt. Man vill inte lyssna för man är ideologiskt fartblind samt det lönar sig för dem.

  Nåja, jag kan med gott samvete säga (och visa) ”jag försökte” till mina ev barnbarn när denna tid är vår pinsamma historia. Det får man vara nöjd med. Smile

 35. @Ninni:

  3 km rakt österut har du en tät skog (stämmer det inte får du låtsas). Går du dit ut, ensam, då är det rätt forum för “dina pojkvaskstårar”

  ”If a man speaks his mind in the forest, and no woman hears him, is he still wrong?” (George Carlin) Wink

 36. @Jenny:

  Uppfostran kallades det för på min tid.
  Fungerade ungefär så här:

  Desto värre och djävligare pojkstreck (alternativt jävliga/elaka/hatiska dumma uttalanden), desto starkare reaktioner från omvärlden. På så vis lärde man sig vad vi idag kallar ”värdegrund”.

  Allmänt hyfs och vett är mer vardagliga termer, något som idag saknas i samhället sedan feministerna och staten gick in och övertog uppfostran och ersatte det med sina ”värdegrunder” istället.

 37. ….. Närmaste motsvarighet torde vara dessa twitterstormar som feministerna idag utsätter oliktänkande för. Skillnaden är att de flesta inte håller med denna lilla höljudda skränande twitterklick.

  Det du nu ser mot denne Zara är helt enkelt att gemene man tröttnat på dessa skränande feminister och börjar säga ifrån.

 38. Jag menar inte att vi alla ska vara snälla och ta vilken skit som helst. Jag tror mänskligheten går under snart.

  Det jag lärde mig som liten var att, visst jag kunde skrika och slåss för att få det jag ville, jag och min bror gjorde det väldigt mycket. Men det var kontraproduktivt och uttröttande.

  Det är också uttröttande för alla andra. Ska jag vara helt ärlig så visste jag inte ens vem Zara Larsson var innan allt det här. Jag reagerade bara på det låga språket många verkar uttrycka sig på och undrade om det är så man vill presentera sig.

 39. Zara och andra feminister skulle behöva läsa ”Vi och dom” av Joshua Greene, eller rättare sagt någon borde förklara för de vad som står i boken. Naturligtvis utan att tala om att boken är skriven av en man. Smile

  Den borde förresten fler läsa, tror jag ska jag kanske tillägga, jag har inte läst färdigt den så jag kanske ändrar mig. Smile

 40. @Gigas:

  ”A class divided” borde vara obligatorisk att titta på i samhällskunskapen i våra skolor.

  Men så länge vi har en feministisk agenda i våra skolor lär det ju inte ske, då det är precis den arbetsmetoden de använder när de delar in folk i olika klasser för att etablera sitt manshat….

  http://topdocumentaryfilms.com/a-class-divided/

 41. @jenny:

  Det är också uttröttande för alla andra. Ska jag vara helt ärlig så visste jag inte ens vem Zara Larsson var innan allt det här. Jag reagerade bara på det låga språket många verkar uttrycka sig på och undrade om det är så man vill presentera sig.

  Jag är oklar över vilka personer du pratar om…

 42. @jenny:

  Jag reagerade bara på det låga språket många verkar uttrycka sig på och undrade om det är så man vill presentera sig.

  Jag delar inte upplevelsen om att många anonyma använder ett lågt språk. Men jag har inget som helst svårt att använda min empati och sätta mig in i hur detta samhälle är för män.

  Ser du verkligen inte hur män pissas på?! Hela j- tiden? Det är för hundan ända upp i riksdagen där Veronika Palm och Vår vice statsminister pissar ner på män.

  Att reagera för någon anonym individ pyser ut sin frustration i nån lite hörna med ”lågt språk” när orsaken till frustrationen är så sjukt uppenbar det är, anser jag, att sila mygg och svälja elefanter.

 43. @Ninni:

  Jag tycker att Karen Straughans senaste video passar bra i sammanhanget.

  Rekommenderas varmt.

 44. I Belinda Olssons intervju med Jimmy Åkesson vill hon pressa honom om hur han ställer sig till hashtaggen #BackaZara som tydligen är så stor att alla måste känna till den och ha en åsikt (se bif. bild).

  Åkesson säger att han inte vill ta ställning eftersom han inte är insatt i detaljerna. Belinda ger en rätt så vinklad beskrivning (nämner förstås inte att Zara upprepat flera gånger att hon hatar män som grupp), och vill åter avkräva honom ett ställningstagande. Hon vill minst att han tar ställning mot näthat, som hon beskriver som ”det hat som kvinnor får ta emot på nätet”.

 45. @Ulf T:

  ”Jag tycker att Karen Straughans senaste video passar bra i sammanhanget.”

  Otroligt bra, som vanligt.

 46. @Ulf T:

  ”Hon vill minst att han tar ställning mot näthat, som hon beskriver som “det hat som kvinnor får ta emot på nätet”.”

  Ja, det är onekligen helt absurt givet att det knappast finns någon levande svensk som har blivit utsatt för ens en tiondel av det hat som har drabbat just Jimmie Åkesson.

 47. @Ninni:

  ”En växande skara män har fått nog av det som sker i feminismens Saudiarabien. Jag ser allt fler som inte längre tar skit, majoriteten med en sjyst ton. Många kommer helt enkelt vända sig bort från samhället med resultatet att statsfinanserna inte går ihop, andra kommer tyvärr göra långt mer destruktiv vägval.”

  Ja. så ser det nog ut.

 48. @utlandssvensk:

  I ena stunden tjatar man om att män inte får prata om sina känslor, men när män gör så hånar och förlöjligar man det med uttryck som ”bathing in male tears” och ”pojkvasktårar” och när någon tappar tålamodet och ger uttryck för sin frustration så vrålar man som stungna grisar om kvinnohat …
  Och så få kvinnor (om än ökande antal) som står upp mot galenenskapen för ”våra brödrars” skull. Empatiska könet, var det va?

  Helt absurt vad ”kvinnor-kan” utvecklats till.

 49. Vad jag inte förstår är varför man måste stödja henne i kampen mot näthat? Blev hon näthatad innan hon började provocera?
  Sen skadar kanske inte hennes hat mot män mer än om jag skrivit att jag hatar personer mellan 24 och 28 år från Kina, men borde hon inte ta sitt ansvar om hon är en förebild för unga tjejer?
  Och varför är hennes manliga bekanta bättre än alla andra?
  Jag älskar alla kineser mellan 24 och 28 år som jag känner, alla andra hatar jag, är det logiskt?

 50. @straightmansburden:

  Det är lika logiskt som att om man hatar en kvinna t.ex. Åsa Romson, så hatar man kvinnor som grupp.
  Hatar man män som grupp så hatar man inte enskilda män.
  Kan nån feminist eller politiker snart gå ut och förklara detta på ett lekmmannamässigt sätt så att jag förstår?
  Det är inte lätt när det är svårt Wink

 51. @Ninni:

  ”Helt absurt vad “kvinnor-kan” utvecklats till.”

  Jag funderade en del kring detta. Min första impuls är att bara hålla med men samtidigt gnager det i bakhuvudet att det inte är så enkelt. Hur otrevligt det än må låta så förefaller det som att det helt enkelt är farligt att ge kvinnor ett lillfinger, för förr eller senare så tar de hela handen.

  John Adams, USAs andra president, formulerade möjligen detta ganska slagkraftigt. När hans fru oavbrutet gnällde om att han skulle verka för rösträtt för kvinnor så ställde han sig upp och sa att han aldrig skulle tolerera ” the tyranny of the petticoats”.

  Det är jobbigt och otrevligt samt väldigt orättvist mot de (få) kvinnor som gör motstånd, men det förefaller tyvärr helt möjligt att väsentligt kvinnligt politiskt inflytande nästan mekaniskt förstör ett samhälle.

 52. @Kristian:

  Visst är det så, men tyvärr genomförs detta systematiskt i Sverige idag, skillnaden är att de använder kön istället för ögonfärg eller hudfärg. Detta är exakt vad våra pojkar utsätts för i skolorna idag, tack vare feminismen. Jag kommer aldrig förlåta feminismen (och ledande feminister) för vad de utsätter våra barn för. Aldrig.

 53. @Utlandssvensk:

  Du skulle bara visst hur många gånger jag sen milleniumskiftet uppgivet tänkt i den banan. Problemet är, som jag ser det, dock inte kvinnor och politisk makt. Problemet är bland annat att 50/50-tänket och ”varannan damernas” leder till att man får in människor med för uppdraget olämplig personlighet. Kommer återkomma till det i ett inlägg jag planerat längre fram.

 54. @Ninni:

  ”Kommer återkomma till det i ett inlägg jag planerat längre fram.”

  Det ser jag fram emot!

 55. @Utlandssvensk:

  Du skriver:

  ”Hur otrevligt det än må låta så förefaller det som att det helt enkelt är farligt att ge kvinnor ett lillfinger, för förr eller senare så tar de hela handen.”

  Här skulle jag i stället se en mer generell trend och jämföra med andra situationer där grupper som tycker synd om sig själva på kort tid fått stor makt. De nya makthavarna är ofta så insnärjda i sina historier att de inte kan ta till sig att de själva beter sig precis som de anklagar andra grupper för att göra. Ofta är dessutom de påstådda tidigare orättvisorna både diffusa och inte föremål för någon seriös granskning. Detta fenomen präglar t.ex. all slags nationalism i Östeuropa, där man åberopar sin egen tolkning av händelser på medeltiden för att legitimera hatiska utfall mot grannländer eller minoritetsgrupper.

  En annan variant på temat är givetvis den urspårning som skedde inom arbetarrörelsen under 1900-talet, där en gren blev den våldsdyrkande kommunismen.

 56. Jag är lite inne på tanken att Zara Larsson (nån har säkert redan påpekat detta) är så inställd på att göra karriär att hon är beredd att dra i alla halmstrån som står till buds för att få uppmärksamhet för sitt artisteri. Om man då märker att man väldigt enkelt kan bli medias älskling genom att spotta ur sig feministiska floskler, vilket ju är väldigt tacksamt då man å ena sidan får pepp för dessa, samtidigt som man får sympatier och blir gullad med då någon reagerar aggigt mot utspelen, så gör man nog det för att hålla sitt PR-värde i liv utan att i övrigt behöva vara lika produktiv. Inte för att det skulle ursäkta det hon säger men hon är trots allt ett barn i någon mån fortfarande.

  Så med andra ord är hon nog mer en produkt av sin samtid snarare än en herre över sina djupa och fria filosofiska tankar och livsvisdom som orsak till dessa löjliga och platta utspel, men att den yttersta skulden står att finna någon annastans än hos henne personligen.

 57. Det är nödvändigt att både kvinnor och män är med och formar politiken. Från gräsrötter till riksdag. Men ingen väljs in, bör väljas in, som representant för bara det ena könet.
  En ”feminist”, oavsett kön, är inte en demokratisk representant för folket, som består av män och kvinnor.

 58. @Joakim Steneberg:

  Med den kunskap jag har om genussystemet så hade jag kunnat förutspå utvecklingen till ett misandriskt samhälle när kvinnor når formell makt. Och det kommer bara fortsätta tills samhällssystemet krackelerar. Varför?

  women showed both strong positive associations to the category female (F(1,26)=27.3, p< .0001, d = 1.02) and strong negative attitudes toward males (F(1,26)=29.9, p<.0001, d=-1.07). Unlike women, men did not show strong liking for the in-group. In fact they showed a negative automatic attitude toward the category male (F(1,22)=6.9, p=.02, d=-0.56).

  Kvinnor så väl som män bryr sig på kvinnor och våra problem. När en kvinna har problem eller upplever sig ha problem, är män programmerade att ta på sig riddarutrustningen och rusa till vår undsättning.

  Ett samhälle format av män kommer att gynna kvinnor, en samhälle format av kvinnor och män kommer gynna kvinnor ännu mer.

  Vi är inte representanter för vårt kön. Vad som behövs är sakfokuserad politik och för det behövs sakfokuserade individer i det politiska systemet. Dessa är oftare män än kvinnor.

  källa: http://projectimplicit.net/nosek/papers/gnat.pdf