Så vänligen: håll käften.
avatar

Dolf logo silenced version

Eders Ödmjuke hör allt,
ser en del, säger inget

LD50:

Jag mår inte ett dugg dåligt av min vikt. Jag mår dåligt av andras åsikter och värderande av den. Så vänligen: håll käften.

Hägar the Horrible (Habard Handfaste)Dolf the Horrible:

Jag mår inte ett dugg dåligt av min manlighet. Jag mår dåligt av andras åsikter och värderande av den. Så vänligen: håll käften.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Så vänligen: håll käften. — 12 kommentarer

 1. Dolf:

  Jag mår inte ett dugg dåligt av min manlighet. Jag mår dåligt av andras åsikter och värderande av den. Så vänligen: håll käften.

  Kvinna:

  Jag har rätt att uttrycka mina åsikter och preferenser om manlighet, om det får dig att må dåligt, borde du ta en funderare över vad som kanske är fel med din manlighet och om du känner press och känslor av otillräcklighet så skapar du det själv, det har inget samband med hur jag förhåller mig till dig. Men du ska inte vädra dina åsikter och preferenser om kvinnlighet för min kvinnlighet är inte till för dig.

 2. Sorry för OT, men sticker in med två Almedalen-länkar:

  Ebba Busch Thor (KD) läxar upp Gudrun Schyman rejält i en debatt om jämställdhet: http://www.svt.se/nyheter/svtforum/feminism-ar-det-vanster-eller-hoger

  Noterade även att Aftonbladets ”jämställda” expertpanel om 4 kvinnor tyckte att Åsa Romson gick för långt i sitt tal när hon framställde alla kvinnor som goda och alla män som onda. http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/almedalen/article46164.ab

 3. Pingback: The Typical Feminist | WTF?

 4. (Helt off topic, denna kommentar är bara postad här för att jag skall kunna länka till den från en annan blogg, som inte ville att den skulle publiceras där, men godtar en länk)

  #40 Lena Krantz
  Jag måste försvara Rosenhanes användning av ”kärring”. Det är fullt godtagbart idag att prata om ”gubbar” i alla möjliga sammanhang, inklusive public service, (jag, 54, råkade häromveckan höra en expedit på apoteket referera till mig som ”gubben i randigt”) och när ”gubbe” förekommer i debatten är det alltid med en negativ anstrykning. Så jag anser det vara fullt befogat och rättfärdigat att kalla tongivande kvinnor i politiken för ”kärringar”.
  När vi ändå är inne på den rent språkliga sidan med invektiv etc. så tweetade SKL (Svensk KvinnoLobby) i höstas ut en massa bilder där de gjorde ”reklam” för Nordiskt Forum 2014 i Malmö som avhölls för bara någon vecka sedan. Alla bilderna var på temat ”Dags för …”, en av de allra första de tweetade var ”Dags för klippa kuken”. De raderade den sedermera från sitt twitterflöde eftersom de fick ett ganska omedelbart mothugg. Någon pudel gjorde de däremot inte, jag och andra som kritiserade dem blockades. Själv skrev jag i ett anfall av svår sarkasm ett eget motinlägg (ursäkta vulgariteten): Stöd min nya kampanj: Sy ihop fittan | Genusdebatten. Det rör dock mycket mer än bara retoriken, i ”sy-inlägget” tar jag bland annat upp, och citerar direkt ur, ett EU-dokument om tolerans, där man vill införa lagstiftning mot hets och hat, där jämställer man bland annat antifeminism med antisemitism, förintelseförnekelse och andra liknande avarter.
  Maria Sveland, tongivande feminist, likställer i sin bok Hatet ”antifeminister” som Pär Ström och Pelle Billing med generaler som via sina bloggar dirigerar sina styrkor i drev mot feminister. (Rent psykotisk paranoia, eftersom jag under en lång vistats på bägge herrarnas bloggar, och också träffat Ström in real life, kan jag gå ed på att Svelands dravel i bästa fall är hallucinatoriska feberdrömmar, i värsta fall en rent ondskefull förvrängning av verkligheten.) Feminister är väldigt förtjusta i att med alla möjliga långsökta resonemang drömma upp kopplingar mellan de som är kritiska mot feminismen och Breivik, fascism och nazism. Sveland var själv med i Nordiska ministerrådets (har jag för mig det hette) möte i Norge, med bland annat religionsprofessorn Mattias Gardell (Jonas bror) där man i sina rekommendationer ville kartlägga antifeminister och också där talade om hat-lagstiftning. Det är knappast någon tillfällighet att man fokuserar så mycket på ”näthat” som man gör, och det framgår helt tydligt att man försöker begränsa friheten på internet.
  Yttrandefriheten är otvivelaktigt i fara.
  (Jag vill förresten minnas att det för några år sedan var någon tongivande person i den amerikanska kongressen som ville göra klimatskepticism illegal.)
  Så … allvarligt, underskatta inte betydelsen av feminismen. Det är en mycket allvarlig scen vi har. Att man kan hålla ett tal som det Romson höll igår utan att hela etablissemanget går i taket och frågar henne vad i h-l-e-e hon sysslar med borde få alla varningslampor att lysa illrött på panelen och larmen att ljuda i var mans hem i sverige.