Om Elliot Rodger varit svart – del 2 …så hade han hetat Nkosi Thandiwe
avatar

Så var det dags för en uppföljning på mitt inlägg ”Om Elliot Rodger varit svart – Massmedias självmotsägelser avslöjade”. I det här inlägg skall jag kommentera i hur hög grad min beskrivning av massmedia visade sig stämma. Först vill jag dock ta upp videon där That Guy T bemöter feministbloggaren Claudia Boleyn på just ämnet Elliot Rodger. Enjoy.

Därmed till saken: Hur många tror ni känner till Elliot Rodgers, rasisten som Maj 2014 mördade sina tre rumskamrater, sköt två kvinnor och en man till döds för att sedan skjuta vilt omkring sig från sin bil och slutligen begå självmord? Här börjar alla prata i munnen på varandra. Natalia Kazmierska babblar i Aftonbladet om ”Kvinnohatet i vår kultur”. Ok, vi har räknat deras händer nu. Många vet vem Elliot Rodger är.

Men hur många tror ni känner till Nkosi Thandiwe, rasisten som i Juli 2011 sköt en kvinna till döds för att sedan stjäla hennes bil och skjuta omkring sig på en grupp kvinnor där två till träffades av hans kulor (den ena blev paralyserad resten av livet och den andra lider av flashbacks och mardrömmar)? Här blir det troligen så tyst att man kan höra syrsor.

Ingen har pratat i närheten av så bekymrat om Nkosi Thandiwe som de gjort om Elliot Rodger.

Likheterna är dock slående. Bägge mördarna kom från familjer med bra ställt. Rodgers pappa stod bakom en av kamerorna på storfilmen ”The Hunger Games”. Thandiwes pappa är dataingenjör, hans mamma är jurist. Bägge mördarna var 22 år gamla och utbildade på College. Bägge var extremt rasfixerade den stora frågan är då varifrån kom deras rasfixering?

I Elliot Rodgers fall så hittades efter hans död en mängd white privilege smörja som han skrivit på olika ställen. Nkosi Thandiwe å sin sida greps varefter han i rätten försvarade sig med – gissa vad? – White privilege smörja från sin collegetid där huvudämnet var Antropologi. Det finns dock en viktig skillnad mellan de bägge förövarna.

Nkosi Thandiwe är svart

Eller som deltagarna på White Privilege Conference 26-29 Maj 2014 (VIDEO FINNS) skulle beskriva det: Han är parten som är utsatt för strukturellt förtryck. Den vars våldsamheter bara är ”självförsvar” mot det rasstiska systemet. Uppenbarligen är detta åsikter som Nkosi Thandiwe själv delade för så här beskrivs hans egen argumentation i rätten om varför han sköt de tre kvinnorna:

Thandiwe also discussed being angry at white people, and his feeling that Europeans are responsible for ”a lot of evil today,” beliefs that he developed while studying anthropology at the University of West Georgia.

Hörde vi rätt? Påstår de att Thandiwe menade att hans orsak för att skjuta de tre kvinnorna var att han lärde sig ”Critical Race Theory” på college? Hade hans utbildning fått honom att hata vita? Jajamensan det är precis vad de säger. Vilket förtydligas med följande citat:

“I was trying to prove a point that Europeans had colonized the world, and as a result of that, we see a lot of evil today,” he said. “In terms of slavery, it was something that needed to be answered for. I was trying to spread the message of making white people mend.”

Först har vi alltså Elliot Rodger som försökte sprida ”white privilege” genom att mörda personer som han ansåg inte följde det systemet. Sedan har vi Nkosi Thandiwe som försökte stoppa ”white privilege” genom att mörda personer som han ansåg hörde till det systemet. Den röda tråden är inte misogyni utan rasfixerad teori. Jämför själva med Kazmierskas beskrivning:

En 22-årig man som ­ i You­tube-videos ­vräker ur sig kvinnohatisk dynga om ”blonda horor”. Och som sen sätter sig i BMW:n och åker i väg för att döda random människor på stan. Kan vi kalla detta för vad det är – ett terrordåd ­ i ­sexismens namn?

Vem som helst kan vräka ur sig hatisk dynga på Youtube så den omständigheten är inte mycket viktigare än om förövaren spelade dataspel innan dådet. Faktum är att en mängd omständigheter kring Elliot Rodger kan förkastas av den som bryr sig om fakta. Som Ninni påpekade ”Nej tack! Stå för era sexistiska fördomar själv”

Samtidigt har vi likheterna med Nkosi Thandiwe: Han var lika gammal som Elliot Rodger. Han sköt ihjäl en vit kvinna (Brittany Watts) varefter han satte sig i hennes bil och åkte för att beskjuta en grupp vita kvinnor på stan. Tvä kvinnor träffades vid skottlossningen. Den ena (Lauren Garcia) paralyserades från midjan och ner. Den andra (Tiffany Ferenczi) träffades i benet och berättade i rätten hur hon fortfarande två år efter dådet hade mardrömmar. Att inte fler träffades i den grupp som besköts var rena turen.

Nåväl Nkosi Thandiwe bedömdes ej galen och dömdes till livstids fängelse. När den dödade Watts make och de bägge skottskadade kvinnorna fick vetskap om tidigare rasistiskt motiverat våld från Thandiwe en månad innan mordet så stämde de firman och ägarna till byggnaden där Thandiwe var anställd som säkerhetsvakt

They said Thandiwe demonstrated an intensely negative attitude toward another race, which was unnamed.

Kanske de borde stämma White Privilege konferensen istället då Thandiwe i rätten förklarade sina vålsddåd med just den sorts åsikter om vita som sprids där? Tycker kanske Natalia Kazmierska att vi skall kalla Thandiwes dåd för vad det är – ett terrordåd i white-privilege teorins namn?

Eller så kanske begreppet ”Terrorism” bör reserveras till faktiska Terroristorganisationer och inte användas för privatpersoner?

Kommentarer

Om Elliot Rodger varit svart – del 2 …så hade han hetat Nkosi Thandiwe — 1 kommentar

  1. Pingback: Sanningen om White privilege-rörelsen och strukturella förklaringar | Aktivarum