Polischefers partipolitiska synpunkter hör inte hemma i den offentliga debatten
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke pallar inte med Dan Eliasson

Nu har jag fått nog på allvar av fåntratten Dan Eliasson. I inlägget ”Nej, Dan Eliasson bör INTE avgå” skämtade jag i slutet av januari och raljerade om att han var ett troll som borde skaka galler. Detta med anledning av hur han satt och nästan grät i TV på grund av en stackars mördares traumatiska bakgrund när denne ”begår en sån här förskräcklig händelse” som att mörda en ung kvinna på ett asylboende. Det senaste färska fiaskot med ”tafsa inte”-armbanden behöver väl knappast nämnas.

Vad man än tycker om dessa saker finns det andra fadäser som är långt värre. Det är inte bara Hillary Clinton som har smutsig mejl i byken. Eller rättare sagt, när han var generaldirektör på försäkringskassan gjorde Eliasson sig av med mejlen i sin byk på ett minst sagt suspekt sätt:

Försäkringskassans internutredare kan inte längre avslöja brott och missförhållanden med hjälp av myndighetens mejlsystem. Ledningen har beslutat att radera miljontals mejl som skickats till och från de 13 000 medarbetarna.

Generaldirektör Dan Eliasson motiverar åtgärden med att man ska ha upptäckt att det råder ett osäkert rättsläge.

– Det här är katastrofalt för den interna kontrollen och ett led i att minska våra möjligheter att granska cheferna på det sätt som vi tidigare gjort, säger medarbetare vid säkerhetsstaben.

Det är ett beteende som man förväntar sig i bananrepubliker av myndighetschefer som blivit köpta av den lokala maffian. Hur fan kan en sådan korrupt människa bli utnämnd till rikspolischef? Snacka om att sätta en otvättad latrintömmare till att vakta köttgrytorna.

Så igår var den så kallade polischefen åter igång i Almedalen och demonstrerade sin inkompetens. Ber om ursäkt för att ljudet är dåligt synkat, men klippet är kort:

Det är inte första gången. När han var generaldirektör för försäkringskassan twittrade han:

2015-10-20-18-42-20_dan_eliasson_tweet_kraks_akesson

Dessa klavertramp med politiska ställningstaganden strider klart och tydligt mot grundlagen, 1 kap. 9 § regeringsformen (min gröna emfas):

9 § Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter ska i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet. Lag (2010:1408).

I ”Den gemensamma värdegrunden för de statsanställda”, sidan 10 står att läsa:

Värdegrund statsanställda

Lite utanför inläggets huvudspår, jag kan inte låta blir att kommentera på en dissonans jag upplever i det här sammanhanget. I debatten om barnmorskan Ellinor Grimmark som inte får arbeta som barnmorska för att hon vägrar utföra aborter framhålls ofta som ett argument att kvinnor som har eller vill begå abort inte skulle kunna lita på att få ett korrekt bemötande av Grimmark. Men det är accepterat att en polischef uttrycker sig föraktfullt och nedvärderande om specifika medborgare på grund av deras partipolitiska tillhörighet.

WTF?!?!

Om jag inte tar fel så är Eliasson chef för SÄPO som i mångt och mycket svarar för Åkessons säkerhet. Kan Åkesson och andra sverigedemokrater lita på att Eliasson utför sitt arbete utan att låta personliga antipatier spela in? Och vad skulle hända om Åkesson eller andra i SD-toppen skulle bli utsatta för ett faktiskt attentat?

Som privatperson har Eliasson rätt att ha och uttrycka vilka åsikter han vill, men denna rättighet har han inte i sin roll som polischef. Jag blir tvungen att gå händelser lite i förväg, eftersom jag har sedan länge påbörjade inlägg som tar upp detta lite mer grundläggande, men det finns en mycket enkel lösning för personer i det offentliga som vill vädra sina personliga åsikter och debattera:

Använd anonyma twitter- och facebook-konton, skapa en blogg och debattera under ett alias.

cop-pig-136x150Dan Eliasson, som är chef för en av de absolut viktigaste funktionerna i samhället, tillika den funktion som förvaltar våldsmonopolet, polisen har så gravt missbrukat sitt förtroende att han inte bara borde få avsked på grått papper, han borde dessutom åtalas för sitt makt- och myndighetsmissbruk.

Alternativt, om man vägrar sätta Eliasson bakom galler där han hör hemma, så hoppas jag någon skapar ett specialgjort armband just för Eliasson:

Tjafsa inte, AVGÅ!

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Polischefers partipolitiska synpunkter hör inte hemma i den offentliga debatten — 16 kommentarer

 1. Hej.

  Rekommenderad musik till din drapa om Eliasson:
  [https://www.youtube.com/watch?v=85OYQjqfw8Q]

  Vad jag smått folie-artat funderar på är vem har han krokar i, och vad är dessa agnade med?

  Eller finns det ett intresse någonstans att ha sådana som han och hans polare på Mig-verket i det offentliga?

  Eller hemska tanke – de representerar den sorts lydiga begåvning som finns att tillgå.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. @Rikard:
  Ska försöka sätta en minneslapp i hjärnkontoret på att ta med den i nästa polisinlägg.
  Och ja, man kan onekligen undra om det finns en dold avsikt bakom att ha spånet där han är.

 3. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): @Rikard:

  Jag betvivlar starkt att det fanns några krokar eller dolda avsikter. Eliasson var en ganska typisk sossepolitruk, men märkte ut sig som extremist vad gäller asylfrågor. Det var exakt detta Reinfeldt ville ha och det var därför han fick bli GD på Migverket 2007.

 4. @Ninni: Har de skickat ett armband till Eliasson? (det var det jag menade, det skulle vara personligt för honom)

 5. Jag tror faktiskt att pk-eliten på fullaste allvar tror att Eliassons fadäser stärker deras sak detta i brist av verklighetskontakt,man har inte begripit att hen är genuint illa omtyckt inte bara hos polisen utan även i de breda folklagren.
  Förövrigt intressant med Löfvens tal där svenskhet lyftes fram som något bra och viktigt dvs nationalism,Löfven låter i talet som Åkesson light samtidigt som han är stark anhängare av den postmodernistiska identitetspolitiken.
  Detta ger självklart ett schizofrent intryck vilket inte är konstigt eftersom det är det,sossarna vill återgå till sina rötter med klasskampsretorik och nationalism och samtidigt anamma postmodernistisk identitetspolitik vilket om man är lite påläst är varandras motpoler.
  Jag förstår att Löfven framstår som vilsen när han ena dagen spottar på vita arbetar män för att nästa dag vilja omfamna dessa,detta gäller även arbetar kvinnor när han framför radikalfeministiska förslag och tankegods som passar illa in i dessa kvinnors vardag och verklighet.Sossetoppen liknar alltmer det akademiska vänsterpartiet vilka har distanserat sig i stor utsträckning från s.k vanligt folk,problemet för sossarna är att man försöker slåss om samma väljargrupp som V och helt tappat markkontakten och vänt blicken ifrån s.k vanligt folk.
  Enligt mig får sossarna se det som ett bra val om man får runt 25% i valet,nu när man gått all in att det ska finnas kelgrisar och styvbarn i samhället vilket är den postmodernistisk identitetspolitikens viktigaste byggsten.

 6. @michael:
  Eliasson får det att krypa i mig varje gång jag ser honom. Han låter alltid som en kycklingmamma som med gråten i halsen ska förklara för sina små hur hemsk världen är. Jag känner ett akut behov av en lång dusch för att rena mig varje gång jag har hört/sett honom. Han är otroligt obehaglig. Bortsett från håriga läbbiga spindlar är han i en klass helt för sig självt.

 7. Utanför ämnet igen:

  Om utbildning för socialarbetare som ska jobba med män, 7 gånger fler artiklar om kvinnor än om män i akademiska journaler för socialarbetare, en visualiserad och mera komplex bild av mäns och kvinnors maktrelationer, samt om en kvinna som ”kommer till insikt”:

  http://www.workingwellwithmen.com/teaching-social-justice.html

  Bilden som ges ovan av mäns och kvinnors maktrelationer går igen i forskning om kvinnors inflytande och roll i extremistiska organisationer:

  ”Women’s connections in extreme networks | EurekAlert! Science News”:

  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-07/uom-wci070116.php

 8. @michael:
  Touché!!!
  Jag älskar Vincent Prices monolog i inledningen, nästan ett decennium innan han blev blåst av Michael Jackson. Men till skillnad från Michael Jackson, sä lär han (Vincent Price) ha klickat verkligt bra med Alice (Vincent Furnier).
  Jag undrar var showbilderna i videon kommer ifrån. Det enda jag vet som finns tillgängligt från Welcome to My Nightmare är inspelning som gjordes under två föreställningar i England hösten -75 och en tv-show som Vincent Price och Alice gjorde tillsammans. Scenbilderna kommer definitivt inte från England-föreställningen, ser nästan ut som det skulle kunna vara från TV-showen, men i så fall är det mycket bättre kvalitet än något jag sett därifrån på youtube. Jag hoppas att tv-shown blir släppt på bra (eller så bra som går att uppbåda) kvalitet på DVD någon gång. Har alltid velat se den.
  Men bra sammanklippt med arakniderna. Blir säkert tillfälle att kunna klämma in den i något inlägg.

 9. Pingback: Dags att omvärdera Löfven? | Genusdebatten

 10. Pingback: Är desinformation ett problem? | Genusdebatten

 11. Pingback: Jan Helin, swesocs svarta ryttare | Genusdebatten