Journalister tycker till om Zara Larssons näthat efter våldtäkten i publiken
avatar

Som många vet har fler svenska musikfestivaler besökts av sexbrottslingar. Den här gången var det Bråvalla och Putte i Parken som drabbades, fem våldtäkter har rapporterats från Bråvalla, en tjej blev till och våldtagen i publiken. Givetvis tog nyvänstern tillfället i akt att utnyttja sexbrottsoffren för att driva sin ideologi trots att den har a) ingen bevisad effekt mot sexbrott eller brott överhuvudtaget och b) inget med det inträffade på Bråvalla att göra utan låter generiskt likadant oavsett vad som diskuteras som här Emelie Roslund i Expressen:

Grunden till det här beteendet ligger i strukturer och attityder

Duktig flicka säger precis som nyvänstern sagt åt  henne att säga och utan jobbiga saker som att tänka självständigt. Utöver behovet att göra intetsägande tramspåståenden som att ”brottslighet orsakas av strukturer” så tycks de allihop dessutom iida av minnesförlust när de rapporterar våldtäkten i publiken som om det vore en unik händelse. Samma sorts övergrepp rapporterades från We Are STHLM 2014 och We Are STHLM 2015 vilket ledde till ingenting och utan Nyheter idag hade det inte ens rapporterats alls eftersom förövarna var ”ensamkommande” och KÖLN

Under 2014 hade mängder av ofredanden rapporterats, bland annat i samband med stölder av mobiler, och en ung flicka hade fått fingrar uppförda i underlivet vilket rubricerats som våldtäkt. Gärningsmännen var, enligt DN:s källor, ofta unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar.

Sångerskan Zara Larsson tycks vara en av dem med minnesförlust. Trots att hon uppträdde på We Are STHLM när grupper av ”ensamkommande från Afghanistan och Syrien” antastade tjejer så spelar hon ovetande och twittrar hur hon ”hatar hatar hatar killar” vilket inte har ett dugg med sexbrotten som begicks på Bråvalla att göra. Zara Larsson hatar inte killar pga hur killar beter sig, hon hatar killar oavsett hur killar beter sig för att ideologin säger åt henne att det är rätt att göra det. Mer om det längre ner. Av samma anledning riktar Zara Larsson inget hat mot våldtäktsmännen. För när det väl finns sakkunniga vittnen:

Hon (Kjöller) blev mycket intresserad och lyssnade, tills jag berättade att samtliga omhändertagna killar och män var ensamkommande från Afghanistan och Syrien. Jag uppfattade att hon ändrade tonläget. Men hon sa också att hon skulle kontakta polisen, berättar han för Nyheter Idag.

Efter att Chang Fricks Nyheter idag satte fokus på att DN inte rapporterat händelserna på We Are STHLM så skyllde DN på Polisen. Föga förvånande hände sedan ingenting i media och förmodligen kommer inget att hända nu heller eftersom media verkar mer intresserade av att agera ideologiska megafoner än att hindra brottslingar. Polisen är de enda som ger riktig hjälp till kvinnor här. Det enda nyvänstern gör är utnyttjar brotten för att sprida påhittad teori. Media är upptagna med att knyta knut på sig själva i försök att undkomma nyvänsterns självmotsägelser. Så här lät det när Granskning Sverige ringde upp två journalister. Transkriberingar gör det enklare att bedöma samtalens likheter och olikheter.

Expressen

Aino Oxblod – Zaras ilska efter våldtäkten i publiken

När Zara Larsson skriver att hon hatar hatar hatar män… är inte det ett uttryck för näthat då?

-Tja, det vet jag inte om jag kan uttala mig om. Det får väl stå för henne.

Men Expressen har ju ändå en ganska hög profil mot näthatet

*Tystnad*… Jaa, det har vi väl haft

Ah har ni inte det fortfarande eller?

-Eller jo det har vi väl, javisst.

Men varför beskrivs inte detta som näthat då? Hon generaliserar ju en hel grupp människor som hon hatar då?

-Ja…

Om vi tänker oss motsvarande situation att det är någon som, en invandrare som begår en våldtäkt på en svensk tjej och någon säger att jag hatar alla invandrare

-Ah nu går det inte att jämföra på det sättet

Varför det?

*Lång  tystnad*…. Ah men jag tycker jag sagt det jag kan säga om det här.

Anser du att det är näthat eller inte?

-Min åsikt är inte relevant i det här. Jag måste jobba nu hejdå.

Aftonbladet

Andreas Hansson – Zara Larsson efter våldtäktsanmälan

Det är ju ändå så att Zara Larsson uttrycker sig väldigt hatfullt här. Hon säger hon hatar hatar hatar män

-Ja?

Är inte det där problematiskt närliggande näthat?

-Nämen, det kan man så klart ha sin egen åsikt om. Det är ju  (otydligt) orättvist attackerade. Det här är ju retorik som har pågått i många många många år som har stött och blött ganska mycket.

Vad menar du med retorik som pågått i flera år?

-Ja alltså man har ju tidigare liksom ehmm fört retoriken kring att alla män på något sätt är liksom.. När du påverkar hur män som grupp beter sig mot kvinnor och så vidare. Är det ju en retorik som jag säger då har stött och blött i många många år och då finns det ju många diskussioner kring det. Jag kan förstå att man som oskyldig man och man kan säga jaha jag har inte gjort någonting. Men att bli kränkt av det här har jag svårt att se

Känner inte du dig attackerad som man då?

-Absolut inte.

Okej, Men identifierar du dig som man?

-Absolut

Ja men då är du ju en del av problemet

-Nej, dom som våldtar är en del av problemet

Jaha, nu kom det helt plötsligt att du särskilde på våldtäktsmän och dig som man

-Alltså vad jag (otydligt) skrev är ovidkommande det här

Det var väl ett ganska tydligt exempel på hur problematiskt det här är. Att du själv är inte beredd att ta ansvar för vad den här killen som våldtog då gjorde

Medias politiska ideologi

Vad vi kan konstatera här är det faktum att både Andreas Hansson och Aino Oxblod har ett minst sagt dualistiskt förhållande till att ha åsikter. Bägge deklarerade att deras egna åsikter var oviktiga (inte relevanta/ovidkommande). Samtidigt utgick deras svar från åsikter som de inte alls betraktade som sina egna och därför ansågs helt okej att sprida. Aino Oxblod tyckte inte hennes åsikt var irrelevant när hennes åsikt var att ”ah men man kan inte jämföra på det sättet” . När hon däremot tillfrågades om varför hon tyckte man inte kan jämföra på det sättet blev responsen en lång tystnad.

Andreas Hansson var försiktigare. Istället för att som Oxblod sprida en åsikt utan källa och inte kunna motivera den så började han med att beskriva det som en ”retorik som funnits i många många år.” Så länge Hansson inte behövde ta ställning till ”retoriken som finns” så kunde de fortsätta samtalet om vilka åsikter som den retoriken innebar. Inom kort konstaterades att den innebar att ”ALLA MÄN” anses påverka hur ”män som grupp” beter sig. Här påpekade GS-Johan att alla män inkluderade Hansson själv. Hansson tappade sedan tråden, istället för att fortsätta prata neutralt svarade han att ”nej våldtäktsmännen är problemet”. vilket upphäver precis allt han sagt om retoriken. Precis som Oxblod deklarerade han då sina egna åsikter oviktiga.

Medan journalisterna deklarerar hur oviktigt det är vad de själva tycker om vad de skriver så är det desto tydligare vilka åsikter som finns hos de personer de så okritiskt agerar megafon åt.

Efter denna artikel har många läsare ringt och mejlat med upprörd kritik över Zara Larssons kritik mot män. Under eftermiddagen svarade hon på det, även då på Twitter: ”Folk måste inse att att generalisera en priviligerad och socialt mäktig grupp är ofarligt”.

På detta finns två mycket enkla svar.

För det första: Zara Larsson generaliserade inte om män, hon hatade hatade hatade män. Hon är en näthatare enligt all objektiv användning av ordet. I hennes fantasivärld tycks vad man gör inte styras av VAD man gör utan av mot VEM man gör det. Generaliseringar är hat mot ena gruppen inte mot andra. Lagar gäller alltså enbart dem som Zara Larsson och hennes anhang tycker de skall gälla, fascinerande nog innebär det att lagarna gäller inte våldtäktsmännen så det enda säkra är att våldtäkterna kan fortsätta medan Zara Larssons fanclub sprider smörja som:

Fokuset borde såklart ligga på mäns beteende mot kvinnor i allmänhet

Jättebra idé Zara-tjejer. Lyssna ni på brottsexpert Zara Larsson. Låt polisen hålla koll på killar i allmänhet, lägg alla resurser och helst några miljarder till som skall trollas fram på mäns beteende i allmänhet. Inte på brottslingarna. Det kommer att sluta med att ni har ingen förutom er själva att skylla. Ni kommer dock förmodligen att fortsätta vräka ur er elakheter tills ni får slösa allas tid och pengar på ren skit så varför inte låta er få som ni vill och hjälpa brottslingarna? Ta även råd av brottsexpert Anny Berglin på Nyheter 24

Mäns våld är ett samhällsproblem, inte bara i Sverige utan globalt. Det kanske är dags att vi gör något åt saken. Då måste vi börja när barnen är små. Inget mer ”han slår dig bara eftersom han tycker om dig”, inget mer ”boys will be boys”. Markera och säg ifrån redan från start, så kanske kommande generationer män inte uppfostras i samma grad in i samma våldskultur.

Om mäns våld är ett samhällsproblem varför avskaffar inte ”samhället” män helt och ser hur mycket samhälle det blir kvar – och enbart i de länder som har västerländska värderingar för de andra skiter i er och kallar er rasister om ni klagar? Särskilt genomtänkt är det här att ha en standard för små barn som föds i Sverige och sedan tiotusentals människor som kommit hit som ensamkommande tonåringar och därför hoppat över eran omprogrammering. Det är väl det riktigt genialiska med alla förslag om att ”börja när de är små”. Alla som kommer hit som vuxna.

För det andra: Mitt andra svar är något kortare och enklare. Om det nu ärså ofarligt att generalisera (dvs trakassera, mobba, hata och avhumanisera) priviligerade och socialt mäktiga grupper så kan vi börja med att uppmuntra till generaliseringar, hatfullhet, mobbning och trakasserier mot den privligerade och socialt mäktiga gruppen popstjärnor.

Kommentarer

Journalister tycker till om Zara Larssons näthat efter våldtäkten i publiken — 39 kommentarer

 1. Bra inlägg.

  Varför ska ”vettiga” killar (både svenska och nytillkomna), fortsätta vara ”vettiga” mot tjejer, när de ändå skuldbeläggs ”bara för att de har en snopp”, som gynocentrikerna brukar säga?

 2. Den största gruppen av ”ensamkommande”de senaste åren är män från Afghanistan och kulturen i det landet ligger ljusår från vår. Detta gäller absolut inte bara synen på kvinnor utan även på t.ex unga pojkar, som där används i mycket stor skala som sexslavar.

  Så frågan blir när detta omsätts i våldtäkter på pojkar på festivalerna. Det förekommer redan i asylförläggningarna:

  ”Bland de anmälda sexövergreppen finns en händelse då äldre asylsökande ska ha misshandlat och våldtagit en 12-årig pojke på en åker och filmat övergreppen. Både offer och förövare bor på ett hem för ensamkommande ungdomar i Alvesta. Båda förövarna kommer från Afghanistan och en av dem påstås inte alls vara 15 år som han uppgett utan hela 45 år (!), vilket åklagaren kommer försöka bevisa.

  Ett annat rått fall har inträffat i Skåne, där tre 16-åringar utförde en grov våldtäkt på en 15-åring. Alla inblandade är ensamkommande från Afghanistan som bodde på ett transitboende”

  https://detgodasamhallet.com/2016/04/01/gastskribent-anna-ernius-boys-are-for-pleasure-women-are-for-marriage/

 3. Polisen om ”Putte i Parken”: Råder ingen tvekan om vem som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 ensamkommande flyktingbarn. En annan artikel nämner att de två gripna har släppts och hämtades av personalen från det HVB-hem som de var ifrån.

  https://pbs.twimg.com/media/CmcnE9dWIAAth00.jpg

  Så tjejer har verkligen fått precis den verklighet de bett om och av vad jag kunnat se är det inte frågan om överrepresentation längre. Man pratar om att 100% av de här dåden begåtts av samma människor.

 4. Hej.

  Har inte omsvängningen börjat nu tror ni? Snart kanske oväsendet från oss härnere är så högljutt att någon rikskändis eller journalist talar/skriver klarspråk om vem som är problemet och vad som kan och måste göras – för tidigt och det blir frysbox på Kungsholmen Wolodarski-style, men med rätt tajmning så blir du en sanningssägare.

  Fast det är ju rätt så tryggt att prata om bakomliggande strukturer: då slipper man studera kultursociologi, historia, språk, etymologi, etnologisk psykologi, antropologi, samt ekonomi och statskunskap. Det är nämligen dessa ämnen som behöver pluggas in till hög nivå för att du faktiskt skall kunna använda strukturbegreppet – och då duger inte ett par högskolekurser med texter i sammandrag och sammanfattning, som mycken kurslitteratur är idag. Man måste gå till källorna, särskilt de som är motsägelsefulla, och man måste visa respekt och ödmjukhet inför sin egen okunskap. Hur många media-[invektiv] och pop-feminister uppfyller de kraven?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. @Rikard:

  ”Har inte omsvängningen börjat nu tror ni? Snart kanske oväsendet från oss härnere är så högljutt att någon rikskändis eller journalist talar/skriver klarspråk om vem som är problemet och vad som kan och måste göras – för tidigt och det blir frysbox på Kungsholmen Wolodarski-style, men med rätt tajmning så blir du en sanningssägare.”

  Har omsvängningen börjat? Svårt att säga. Såväl media som polisen har väl i hög grad sommarvikarier nu men det verkar onekligen som om delar av polisen och media som de ser ut över sommaren fått nog i alla fall. Spelar hur som helst ingen roll för det kommer i längden att bli helt omöjligt att dölja konsekvenserna av.

  1. Flera tusen fler tonårspojkar än flickor i vissa åldersgrupper.
  2. På väg mot en framtid som i vissa generationer liknar Kinas könsobalans
  3. Och detta bland grupper av män där man ofta vill ha flera fruar
  4. Mängder av asylsökare som gett begreppet ”lösdriveri” en comeback
  5. Poliser som rapporterar att majoriteten av övergreppen begicks av killar som redan i praktiken sitter på öppen anstalt vars identitet och ålder är oklara och vars tidigare upplevelser gör dem okänsliga för all form av bestraffning,

  PS: För ett tag sedan var jag på ett disko i ett annat land. Där träffade vi ett par killar vars beteende och attityd var på pricken som de de här förövarna beskrivs. Det fanns dock en twist som kanske inte så många tänkt på. De manade även svenska killar att bete sig likadant. De försökte knuffa sina kompisar rätt in i tjejerna bakifrån. Så de som tror att det här kan begränsas kan ju fundera över konsekvenserna när de här killarna börjar gå i skola med svenska killar som de kan imponera på. Fast något får mig att tro att debattörerna kommer att flytta sina ungar till reservat precis som de amerikanska vänsterliberala politikerna gjort.

 6. @Erik:

  Ja, tjejerna har fått precis den verklighet de bett om och nej, det går inte att lösa.

  Man kan fantisera om deportationer och liknande, vilket jag gärna gör, men allt sådant är djupt osannolikt. Vi håller väldigt fort på att få en MENA befolkning och då kommer vi även att få ett MENA samhälle. Resan dit lär inte bli trevlig för de etniska svenskarna.

  ”Fast något får mig att tro att debattörerna kommer att flytta sina ungar till reservat”

  Segregering förefaller vara en fungerande metod i mångkulturella eller mångetniska samhällen. I USA upprätthölls detta på olika sätt, men en av huvudmetoderna var länge ”restrictive covenants”. Fastighetsägarna i ett område kunde sluta sig samman och upprätta kontrakt att deras fastigheter endast fick säljas till vissa personer, t.ex vita eller italienare. Detta låter hemskt nu, men var väldigt välfungerande, så länge det var tillåtet.

  Oavsett vad dagens vita amerikan eller svensk säger när han tillfrågas om vilka han vill bo nära är det helt uppenbart att ”restrictive covenants” skulle få ett omedelbart och massivt genomslag i båda länderna om de blev tillåtna. Man kan tycka vad man vill om detta, men så är det.

  Till stor del kan man se flytten från städer till förorter i USA som ett sätt att i praktiken upprätthålla segregering, framförallt mellan vita och svarta. Även detta har fungerat ganska bra. Flera städer, som t.ex Detroit, har fallit ner på närmast afrikansk nivå men den vita medelklassen har kunnat isolera sig från detta.

  Nu är detta otrevliga ämne tyvärr akut relevant för Sverige. Erfarenheterna från USA visar väldigt tydligt att den vita medelklassen närmast desperat vill segregera sig och vi vet alla att det i praktiken är samma sak i Sverige. Men man måste då ha formella eller informella system för att kunna upprätthålla fungerande segregering. I Sverige saknas båda.

  Förutom de välkända ”gated communities” har man i USA t.ex lokala poliser som finansieras lokalt. Detta innebär att man kan få goda eller dåliga spiraler i ett område vad gäller hur väl polisen fungerar. Ett rikt område har råd med många poliser och den fungerande tryggheten drar dit fler produktiva medborgare och man har då ännu mer pengar till poliser. Motsatsen gäller i ett fattigt område. Denna mekanik gäller även för skolor, vägar, osv och skapar en fungerande segregering.

  I Sverige går inte detta. Polisen fungerar ungefär lika dåligt överallt och de pengar som finns tillförs knappast de välbeställda områdena. Inom skolan är det helt klart att ”utanförskapsområdena” får långt mycket mer pengar per elev. Osv, osv.

  Vidare har staten blivit allt mer aggressiv vad gäller att sprida ut immigranterna i samtliga områden och många kommuner köper nu bostäder i stor skala. Att fastighetspriserna är höga innebär inte längre något skydd, eftersom alla kommuner måste ta emot skäggbarn och andra spännande figurer. Vidare införs tvångsåtgärder för skapa ”integration” i t.ex skolor.

  Resultatet av detta är att vita svenskar får det väldigt svårt att segregera sig. Man kan anse att detta är önskvärt, men man ska även vara medveten om att allt tyder på att folk nästan desperat vill segregera sig i ett mångkulturellt eller mångetniskt samhälle. Empirin är förkrossande. Om man hindrar detta är det närmast säkert att de som kan kommer att lämna landet. Såvitt jag kan se har detta redan börjat och utflödet lär endast öka.

  Om vi inte kan eller vill deportera, måste vi segregera. Eller gå under. Fast som vanlig är det väl enklast att inte prata om saken och låta barnbarnen ta smällen……..

 7. Stollerier från Ida Östensson ”bjud in till killmiddag”

  http://www.metro.se/metro-debatt/bjud-in-till-killmiddag-och-prata-om-sex-vald-och-karlek/EVHpgc!8F6PhIyph9JMo/

  ”Under Bråvallafestivalen anmäldes fem våldtäkter och ett femtontal sexuella ofredanden. Samtidigt skedde enligt Brås uppskattning 295 våldtäkter på andra ställen under samma tidsperiod, de flesta utsatta av någon de känner.”

  Någon de känner hur bra då? På samma sätt som ”nära relationer” inkluderar personer de inte känner alls (patienter, klienter, elever etc) så inkluderar våldtäkter i hög grad personer vars så kallade ”känna varandra” innebär att ha pratat i nån minut tidigare under kvällen. ”Hade träffats/stött på varandra tidigare under kvällen”. Att säga de känner varandra för att de träffats på fest är en helt missvisande beskrivning.

  ”Jag önskar mig en rörelse där polisen istället delar ut armband till männen där det står #tafsningärettbrott, #varsnäll, #pratameddinavänner eller varför inte #gåinteensam.”

  Totalt meningslöst eftersom VEM SOM HELST kan ha på sig dessa armband. Jag läste om en tjej som stött på sviniga killar som själva hade polisens #tafsainte armband. Det enda de här armbanden visar är den poäng som Paulina Neuding drog upp att Jan Eliasson borde avgå så polisen kan slippa mer hans tramsfilosofi.

  ” Jag önskar samtidigt att polisen går ut och talar till män, ber dem hålla koll på sina killkompisar, vara aktiva åskådare, bryta in och bygga självrespekt för att på så sätt kunna respektera andra.”

  I den riktiga världen vet de flesta poliser att vara ”aktiv åskådare” kan provocera fram bråk och att flera aktiva åskådare har blivit skadade eller till och med fått sätta livet till när de försökt förhindra brottslighet. Östensson tycks inbilla sig att vanliga människor kan hantera sånt här utan polisens träning.

  På tal om ingenting är det inte bara killar som Ida Östensson kan inbilla de är Stålmannen. Det finns även tjejer som råkat rejält illa ut när de försökt vara ”aktiv åskådare”

  ”Jag önskar att media slutar fråga tjejerna på festivaler saker som ”är ni rädda nu?!” och istället frågar killarna varför de tror att detta händer och hur de kan bidra till att få stopp på detta. Jag önskar att vi som jobbar med att förändra detta hade finansiering att göra det så storskaligt som det behövs.”

  1. Hon önskar att killar som saknar polisträning leker obetald livvakt
  2. Hon säger de vill ha pengar.

  ”Jag önskar att män bjuder hem tre-fem vänner på en middag och pratar om närhet, normer, grupptryck, sex, vänskap, våld och kärlek – på ett självrannsakande sätt.”

  Ja det känner vi igen. Den metoden var populär redan när jag var liten. Om det blir bråk i skolan så var det populärt bland vänsterorienterade lärare att inbilla sig man löser det genom att ta dem som bråkar, sätta dem kring ett bord och låta dem ”prata ut”.Det var över 20 år sedan och vet ni vad som händer idag? Jo femtielva organisationer ringer fortfarande runt och lovar det guld och gröna skogar som aldrig inträffat mot att de får ännu mer pengar och helst 20 år till att lösa problemen med mobbning.

  Saken är den att de som tjänar mest på det här är mobbarna och särskilt tjejer tycks ständigt vilja belöna mobbarna för att sluta vara svinaktiva (för då är de ju snällare än de som inte mobbat från början) vilket är anledningen till den här situationen:. Killar som skryter med hur de svinat men som nu minsann är snälla.

 8. @Erik:
  Angående det där med någon de känner:
  (Det här har jag upprepat många gånger, men folk verkar ha svårt att ta det till sig, särskilt nu när många ickefeminister vill skylla det påstått höga antalet våldtäkter på svartskallar.)
  I Sverige räknar man brottsstatistik olika beroende på vilket brott det är. Alla sexualbrott räknas PER BROTT. Om en person anmäler att denne varit utsatt för 1000 våldtäkter så sticker statistiken iväg med just 1000 till brott. När statistiken säger att det skett 6 000 våldtäkter så är det inte 6 000 personer som (påstått sig) blivit våldtagna eller 6 000 personer som (påstås ha) våldtagit. Båda siffrorna är mycket mindre, särskilt den senare.
  När våldtäkter sker, eller påstås ske i nära relationer så är det mycket ovanligt att det bara anmäls ett enda brott. Eftersom man inte för statistik över antalet anmälare, antalet anmälningar eller antalet anmälda så är det omöjligt att veta fördelningen (Jag känner dock till ett fall med 250 anmälda våldtäkter och tiotals med 100 eller fler). Men det innebär att om 1 000 kvinnor anmäler varsin överfallsvåldtäkt utomhus och 100 kvinnor anmäler 11 våldtäkter var i hemmet, så kommer feministerna påstå att det är större risk för kvinnor att våldtas i hemmet.

 9. @Erik:
  Det där med att de som slutat svina är snällare än de som aldrig svinat kallas ju för ”Den förlorade sonen”. Kristendomen har använt det i tusen år för att locka anhängare. Jag har viss insikt i pingstförsamlingar och där har varenda en slutat tro i ungdomen för att sedan återvända till gud. Även de som jag vet aldrig slutade tro, det är bara det att man måste synda och ändra sig för att nå upp till standard-status.

 10. @Erik:
  Det blir en tragikomisk lök på laxen när dessa vänsterfigurer som inte har en aning om hur den brutala verkligheten med fysiskt våld fungerar kommer med krav på vad andra bör göra. ”Var aktiv åskådare” – jo jag tackar jag…

  Visst kan man försöka säga till, men om vi ponerar att du står inför ett gäng på en sju, åtta killar i sina fysiska glansdager som nu riktar sin ”uppmärksamhet” mot dig istället… då finns det bara två alternativ för dig att ta till:

  1) Avlägsna dig från platsen fortare än kvickt.
  2) Satsa på att sätta så många av angriparna som möjligt ur stridbart skick (läs: använda potentiellt dödligt våld) så effektivt som möjligt.

  Handen på hjärtat, hur många klarar av alternativ två? Och om man mot förmodan klarar av det, blir man inte själv dömd för minst misshandel eller dråp i slutändan?

  Kalla på hjälp ska naturligtvis alla och en var göra, men att tro att Polisen ska hinna fram för att hindra brottet är tyvärr överoptimistisk. I väntan på att Steven Seagal dimper ner från ovan och bryter armar och ben av alla busar är detta den verklighet vanliga medborgare befinner sig i.

  Den som tror sig veta/kunna bättre får gärna kliva av sin höga häst uppe i sitt luftslott, kavla upp ärmarna och bevisa motsatsen.

 11. @Bamse:

  ”Handen på hjärtat, hur många klarar av alternativ två?”

  Det gör knappt ingen, utom möjligtvis då den här världsmästaren i Kickboxing som var dörrvakt vid ett hotell i Köln vid nyår.

  ”Och om man mot förmodan klarar av det, blir man inte själv dömd för minst misshandel eller dråp i slutändan?”

  Klart man blir det, på juridiksvenska kallas det nödvärnexcess. Alltså du kan dömas för misshandel/dråp även om du agerade i självförsvar. Rättsystemet uppmuntrar inte till vigilante-aktioner, det är nog vissa som sett för mycket superhjältefilmer. Kom också ihop att vi pratar om vanliga situationer. Någon som vill vara aktiv åskådare här?

 12. @Erik:
  Jo, fast bland twitterfeminister skulle nog dörrvakten i videon i första hand bli dömd som ”vit kränkt man #inteerakvinnor” Wink

 13. @Bamse:

  ”Jo, fast bland twitterfeminister skulle nog dörrvakten i videon i första hand bli dömd som ”vit kränkt man #inteerakvinnor” Wink

  Jovisst men av högerextremister skulle han dömas som svartskalle precis som Zlatan Ibrahimovic. Bägge är ju av jugoslaviskt påbrå. Zlatan är från Bosnien medan flerfaldiga världsmästaren i Kickboxing Ivan Jurcevic kommer från grannlandet Kroatien.

 14. @Rikard:
  Jag vet inte vad det har med min kommentar att göra, men det står ju där att svenskar var överrepresenterade som offer (i trygghetsundersökningen).
  Av annan statistik vet jag också att svenskar är underrepresenterade som anklagade.

 15. @Bamse:
  Ganska många försöker alternativ 2, men det är svårt att lyckas.

  Jag var en buse i ungdomen och slogs mycket. Jag och mina kamrater från den tiden är alla sådana som dumdristigt skulle köra alternativ två utan att tänka. Det handlar inte om mod eller något annat fint. Man bara slår om i hjärnan och skiter faktiskt i risker och möjligheter.

  Om du inte är sådan, tänk dig vad du skulle göra om åtta personer började slå din fru eller ditt barn. Det går inte att backa eller hur? Samma känsla.

 16. @Kristian:
  Etnicitet finns inte med, men nationellt ursprung. Man för statistik enligt kategorierna:
  Född i utlandet (samt var)
  Föräldrarna födda i utlandet (samt var)
  Ena föräldern född i utlandet (samt var)
  Tredje generationens invandrare (fanns för inte så länge sedan iaf).

  ”Problemet” är att när högerpopulisterna började förklara allt med islam så tyckte de lika illa om resultatet som vänsterpopulister. Största överrepresentationen hittar man hos personer från ”Övriga Afrika” (Alltså inte östra eller norra, vilket betyder de mest kristna delarna av Afrika). Sen är det svårt att förklara att alla invandrargrupper utom de från samväldesländer och USA eller från Östasien är överrepresenterade inom sexualbrott om det nu är islam som orsakar det.
  Att både turkar och finnar är överrepresenterade med en faktor 1,8 passar inte med den förklaringen t.ex.
  Eller att superkristna Central- och Sydamerika är överrepresenterade med en faktor 2,6 medan supermuslimska Södra centralasien (Afghanistan med norra grannländer) är överrepresenterade med 2,5.

  Därför ägnar sig populister med förenklade påhittade förklaringsmodeller båda åt att låtsas som att statistiken inte finns.

 17. @MJx:
  ”Om du inte är sådan, tänk dig vad du skulle göra om åtta personer började slå din fru eller ditt barn. Det går inte att backa eller hur? Samma känsla. ”

  Om det gäller nära och kära gör man givetvis allt man kan, det har jag alls inga problem att greppa.

  Oavsett upprinnelsen är en mot åtta dock riktigt dåliga odds oavsett vem du är eller vilka färdigheter du besitter. Min outtalade poäng var kanske att för världens Zara Larssons skulle inte jag vara villig att ta den risken.

 18. @Bamse:

  En mot åtta är omöjligt om de åtta inte är komplett inkompetenta.
  Men om det en gång har hänt dig, så kommer du nog göra om det även om den angripne inte är närstående.
  Det finns i vår natur. Ett stridstillstånd.
  Som en sexkilos hund som rusar an mot en 130 kilos vildsvinsgalt. Hunden är inte korkad, vid en nykter bedömning skulle den vika undan, den är bara inställd på kamp och struntar i allt annat.

 19. Som vanligt en utmärkt sammanfattning.
  Håller med om det tidigare och har ett litet, men dock tillägg:
  ”Då måste vi börja när barnen är små”
  Självklart måste man börja när barnen är små och då uppstår ju problemet ”cirkelreferens”, eftersom det till absolut övervägande del är KVINNOR, som uppfostrar barnen och därmed själva är problemet.
  Kvinnor, varför uppfostrar ni era pojkar till våldtäktsmän??? Detta innebär ju i en förlängning att kvinnor är helt odugliga till att uppfostra och detta borde istället skötas av…männen!

 20. @MJx:

  ”“Problemet” är att när högerpopulisterna började förklara allt med islam så tyckte de lika illa om resultatet som vänsterpopulister. Största överrepresentationen hittar man hos personer från “Övriga Afrika” (Alltså inte östra eller norra, vilket betyder de mest kristna delarna av Afrika).”

  Tänk om vi hade exakt lika många immigranter från samtliga världens länder och tänk om all immigration såg likadan ut istället för att folk från vissa länder har långt lättre att immigrera än folk från andra länder vilket gör att det blir olika sorters immigrant som kommer från olika länder och olika immigranter beter sig olika.

  Som så mycket annat i denna av censur och rädsla saboterade debatt så är vad du säger inte bara sant utan även irrelevant. Kommer det 100 personer från ett land och 10.000 från ett annat så blir effekterna av 50% överrep från 10k givetvis mycket värre än 90% av 100 pers. Man kan inte ignorera antal och enbart titta på andel.

  De enda relevanta jämförelserna för Sveriges del är med andra större grupper som kommer hit. Alltså exempelvis finnar (arbete), chilenare (militärkupp), iranier (revolution), kurder (förföljelse), jugoslaver (etnisk rensning), bosnierna är muslimer ifall någon glömt det, det är bara det att de är europeiska muslimer, inte arabiska) och utmärkande för alla dessa är att SD hade typ 2% och ND hade typ 1% under den tid som den här invandringen pågick.

  Socialdemokraterna var i regeringsmakt i stort sett hela tiden fram till 2006 (förutom orostiden 91-94 då Ian och Bert hade låda) och Sverige kunde fortfarande ha varit under Göran Perssons ledarskap på sossarnas högerkant men socialdemokraterna lät sig saboteras av sina egna S-kvinnor som blivit närmast religiöst troende i nya genusteorier som just dykt upp i USA. Popovas bok ”Elitfeministerna” beskriver i detalj hur det hela började i Sverige.

  Fast då var det såklart ingen som visste att vad de såg var Nyvänstern i Sveriges första andetag. De flesta trodde de såg ”kvinnorörelse”, inte en sekt i Herbert Marcuses avbild som skulle börja demonisera allt som inte motsvarade den egna idén om moral och att vara den godaste finaste i världen – bara inte not egna grannar.

  Men KAN vi vänligen vara överrens om att innan 911 och USA:s ogenomtänkta attacker på Irak så brydde sig de flesta svenskar inte om islam och rasister kunde inte ens se skillnaden på en iranier och en peruan?

  Om jag skall gå på vad jag läst från experter så handlar synen på Islam om rena antal och andelar. När muslimer (arabisk islam, europeer och asiater tycks ha ett annat sinneslag) är för många så börjar de kräva saker och vad de kräver är saker som majoriteten i regel ogillar och då blir det konflikter – alltid och helt utan undantag. Europeiska politiker tror av okänd anledning att detta kan lösas genom att ge efter dessa krav men det enda som händer är att man ökar andelen som röstar på högerpopulister med ca 10% och skapar den rasism man påstår sig vara så rädd för.

  Sedan babblar teoretier på universiteten om att vara priviligerade. Går man på vad som faktiskt sägs så är den priviligerades ställning i ett europeiskt land med många muslimer snarlik en dhimmis ställning i ett land styrt av muslimer. Att vara priviligerad betyder att makthavarna kräver man bugar bockar och ber om ursäkt för sig själv EVENTUELLT kommer undan genom att joina mobbarna istället och leda klappjakten på andra ”priviligerade”

  Det är ju så alla vita män i sossarna gjort. De har gapat om hur dåliga vita män vilket gjort så de kunde sätta sina egna vita priviligerade mansrövar högst upp. Se själva Weidmo-Uvells genomgång av vita män i toppen av vänsterorganisationer

 21. @MJx:

  ”Sen är det svårt att förklara att alla invandrargrupper utom de från samväldesländer och USA eller från Östasien är överrepresenterade inom sexualbrott om det nu är islam som orsakar det.”

  Det är inte islam direkt som är orsaken, kopplingen är indirekt. Invandrares brottslighet har aldrig handlat om islam (inte ens för rasister, argumentet brottslighet fanns före någon brydde sig om islam) Däremot handlar sharia/islamistisk TERRORISM definitivt om islam. Inklusive när terroristerna mördar andra muslimer i Medina, Saudiarabien, som Sam Harris påpekat Det blir inte mindre islam för att andra delar av islam drabbas, Inte mer än kommunister som mördade kommunister blev mindre kommunister)

  Så här är det gällande din invändning: De flesta fattiga och desperata länders invandrare är överrepresenterade i brottslighet, den totala effekten avgörs i högre grad av ANTAL än av ANDEL eftersom det kommer olika antal från olika länder. Större grupper av fattiga och desperata producerar mer brottslighet, mindre grupper kan ha högra andel men är så fåtaliga att det inte går att bedöma dem. Vad Islam orsakar är fattiga och desperata människor i enorma MÄNGDER och detta vet vi redan leder till överrepresentation i brottslighet så vi vet att Islam leder till brottslighet.

  Vad låtsasforskare som är anhängare av Edward Saids (vars egentliga intresse är att få bort Israel från Palestina) Postkolonialia låtsasstudier försökt gapa om är att pga kolonialismen (som för övrigt Sverige haft närmare NOLL av) så är det VÅRT ansvar att se till att deras socioekonomiska status i västländer ökar, att de är ”representerade” på högre poster osv. Allt det bygger på att alla lyssnar på postkolonialism.

  Det är bara det att varken du, jag eller postkolonialister magiskt KAN höja statusen så hela deras låtsasforskning leder bara till tre saker. 1) Ett gnäll som aldrig tar slut från extremister som Hubinette och Kamali 2) Att invandrare uppmuntras att ta till våld, upplopp som det i Husby som mest gör deras redan fattiga område ÄNNU fattigare och slutligen 3) rasistiska åsikter mot vita som de försöker gnälla bort med att ”det går inte att vara rasistisk mot vita”.

  Ingen av dessa saker hjälper dock DEM.

  Det enda postkolonialism gör är påverkar hur arga och självdestruktiva de är. Detta gäller islam av en enkel orsak: Pga deras stora antal som är HÄR särskilt då stora antal unga män. OM de är hör och uppfyller mina kriterier så får vi brott, garanterat 100% och att vi också får brott från andra länder är irrelevant för oss som nation.

  ”Att både turkar och finnar är överrepresenterade med en faktor 1,8 passar inte med den förklaringen t.ex.”

  Nej men det är en barnlek att ge förklaringar. Skall vi spekulera lite? Turkar har lägre siffra dels för att kurder räknas som turkar och dels för att landets grundare Ataturk ville ha ett modernt land och totalförbjöd islamism. (Nuvarande härskare håller på att rasera den visionen så vi kan räkna med försämring). Vidare precis som med Iran så är det islamster som trivs och vill stanna där medan deras mer liberala opposition är de som behöver fly. Finland har en högre siffra för att det är vårt grannland så vem som helst kan lättare och utan engagemang ta sig över gränsen.

  ”Eller att superkristna Central- och Sydamerika är överrepresenterade med en faktor 2,6 medan supermuslimska Södra centralasien (Afghanistan med norra grannländer) är överrepresenterade med 2,5.”

  Som jag redan påpekat är både europeiska och asiatiska muslimer ett annat sinneslag. Albaner ger inte samma resultat som Tjetjener trots att bägga har islam. Sedan är de sannolikt inte jättemånga här heller – långt till asien – men hur många vet jag inte. Vad jag vet är vad jag sett på SFI, arabiska språket dominerar. Ungefär halva klasser med enbart arabisktalande, resten av världen delar på andra halvan.

  ”Därför ägnar sig populister med förenklade påhittade förklaringsmodeller båda åt att låtsas som att statistiken inte finns.”

  Vi tar det hela kortfattat, det är oviktigt att prata om de grupper som inte är här i antal som påverkar någonting. Om islam orsakar stora mängder fattiga desperata människor så är det trams att påstå att islam inte orsakar brott.

  Då orsakar islam brott med 100% säkerhet och alla som förespråkar islam förespråkar ökad brottslighet. Går inte att komma undan vad än retoriskt knep man tar till.

  Återstår då att ändra på det som postkolonialister ägnar livet åt att älta. Bara det att ekonomer som Tino Sanandaji säger att med så hög andel människor med low-skill så HAR vi inget sätt att höja statusen.

  Så vi år fler fattiga och desperata
  Det leder till mer brottslighet
  Med 100% sannolikhet

 22. @Erik:
  Nja, postkolonialism kan inte riktigt förklara det eftersom flyktingarna kommer från länder som USA och EU kolonerar nu eller försöker kolonisera nu. Tiden mellan imperiernas krig där så flydde ju inte folk.

  Men annars är det helt riktigt. Islam som förklaring dök upp för dryga tio år sedan. På 90-talet var det ju faktiskt kristendom som användes som förklaring av många flyktingmotståndare.

  Att finnar är överrepresenterade kan lätt förklaras med att vi hade en stor invandring av fattiga finnar på 50-60-talen. Norrmän och Danskar drar ner snittet för nordiska invandrare till 1,4.

 23. @Erik:
  Där håller jag med om det mesta förutom det där med Europeiska muslimer. De styckade ju faktiskt upp Serbien, även om det skedde med amerikansk hjälp.

 24. @MJx:

  ”Nja, postkolonialism kan inte riktigt förklara det eftersom flyktingarna kommer från länder som USA och EU kolonerar nu eller försöker kolonisera nu. Tiden mellan imperiernas krig där så flydde ju inte folk.”

  Precis. Men att förklara det är inte syftet med postkolonialism heller. Syftet med postkolonialsm (bortsett från Saids ovan nämnda kamp för Palestina) är att ha någon att skylla på samt att inbilla västländer att pga gammal kolonialism från vissa av dem så är alla västländer ansvariga för att se till att det går bra för low-skilled invandrare att konkurrera i moderna kunskapssamhällen. Annars hotas det med rasisstkortet.

  Men annars är det helt riktigt. Islam som förklaring dök upp för dryga tio år sedan. På 90-talet var det ju faktiskt kristendom som användes som förklaring av många flyktingmotståndare.”

  Nja, det fanns nog inte så många flyktingmotståndare förutom Nydemokrati och de kritiserade faktiskt muslimer enligt samma modell som feminister kritiserar män, iaf gjorde deras Viceordförande Vivianne Franzen det. Hon tog enstaka uppmärksammade fall och gjorde om dem till generell kritik. När en man av muslimsk bakgrund mördade sin son så var det ”muslimer” som kritiserades, inte den som begått mordet. Intressant nog var det till en biskop i svenska kyrkan media då gick för att få kritik av Nydemokrati.

  ”Att finnar är överrepresenterade kan lätt förklaras med att vi hade en stor invandring av fattiga finnar på 50-60-talen. Norrmän och Danskar drar ner snittet för nordiska invandrare till 1,4.”

  Ja det stämmer, finnar tillhör också en annan språkgrupp än norskar och danskar vilket i sig skapar en större distans att överbrygga. Finnar har också en annan supakultur så deras pappor söp oftare för myckte när vi var unga. Ironiskt nog så har Finland sedan dess byggt upp sin skola till världsklass medan vi har saboterat vår egen i tron att vi skulle ha det mest ”moderna”.

  ”Där håller jag med om det mesta förutom det där med Europeiska muslimer. De styckade ju faktiskt upp Serbien, även om det skedde med amerikansk hjälp.”

  Men jag har inte sagt något om krigföring eller liknande. Vad jag pratar om deras förhållande till islam. Asiatiska och europeiska muslimer tycks ha ett mer avslappnat förhållande till sin religion. Det verkar för arabiska muslimer i hög grad inte handla om islam alls. Vad konflikerna handlar om är snarare Sharia. Alltså inte islam utan tanken om ett samhälle juridiskt styrt av islams bud.

 25. Intersectionally confused girls in Germany:

  http://youtu.be/ilnSxw-4IZg

  Om en tysk tidning, som väljer att inte mörka brottslingars etnicitet, och om en turkisk-tysk politiskt aktiv kommunistisk, feministisk, vegansk etc tjej, som blev våldtagen och rånad av tre arabiska män, och som sedan anmälde att hon blivit rånad av tre tysktalande män. När det hela sedan kom ut, bad hon om ursäkt för sin anmälan, för att det skulle leda till ökat motstånd mot flyktingar/migranter. Låter rätt skruvat, men verkar vara sant.

 26. @John Nilsson:

  Jo vad som sägs ovan stämmer. Ungdomsvänster-organisationen Solids språkrör Selin Gören 24, ljög och pekade falskeligen ut tysktalande män som förövarna. Först efter tolv timmar och efter att ha pratat med en vän(inna?) så återvände hon och gav polisen korrekt information. Lätt för polisen att bekämpa våldtäkter när feministpuckon själva saboterar polisens arbete.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3675154/Left-wing-German-politician-raped-migrants-admits-LIED-police-attackers-nationality-did-not-want-encourage-racism.html#ixzz4DXmepKrv

 27. @J.G:

  ”Erik: Men var han svensk eller “svensk”?”

  Beror på definitionen. Av allt att döma var han vit svensk och inte ”svensk”. Vilket är helt irrelevant. De flesta som bor i Sverige är vita givetvis begås en del av brotten av vita. Ingen har påstått att vita inte begick brott innan den sk massinvandringen började. Men nu finns inget val längre, när 8/9 sexbrott som feminister gafflar om begås av icke vita och samma feminister slagit sina påsar ihop med folk som också hatar vita så kan vi antingen diskutera invandring eller lägga ner all feministisk diskurs som syftar till att skydda kvinnor från sexbrott.

  Låter man den grupp som begick majoriteten av brotten komma undan så kan all offentlig debatt óm att skydda kvinnor läggas ner. Då handlade det om att hata vita män, inte att skydda kvinnor.

 28. @Erik:
  Det är det jag tycker är den stora poängen med att visa representationen. Om 1% av männen begår brott så är det inte anledning att anklaga män som grupp. Om 2% av invandrarmän begår brott så är det inte heller skäl att anklaga invandrarmän som grupp.

  Men OM man anklagar män som grupp så är det dubbelmoral att inte anklaga invandrare ännu mer. Men också tvärtom, om man anklagar invandrare som grupp för det så har man ingen position att klaga på feministernas likadana beteende.

 29. Pingback: Manshat uppmärksammas av journalisterna Caroline Dahlman och Niklas Svensson | Genusdebatten

 30. Undrar om kvinnor skulle bli säkrare om fler män tog livet av sig, hamnade i fängelse, på psyket, drogade ner sig eller slogs ihjäl på gatan.

  Det verkar vara den enda lösningen på våldtäkter och kvinnohat vi accepterar. Så vi får väl gå på det.