Pensionärernas Paradise Hotel Africa
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke granskar den svenska sexhandeln i Afrika

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad Kulturnyheterna är bäst som, blodtryckshöjande medicin eller effektivt sömnpiller? Antingen blir man så asförbannad när man tittar på programmet så man spränger minst tre större blodkärl i svampen eller så somnar man deprimerat i en håglös apati. Vid enstaka tillfällen, som idag, blir man så förvirrad så världen bara försvinner i en grådaskig smog.

Så vad är det nu för stolligheter som som ruskar om min värld?

Fredag för två veckor sedan visade tydligen SVT på bästa sändningstid, 21.00, filmen Paradis: kärlek av den österrikiske regissören Ulrich Seidl. Tyvärr tittade jag inte på den, för jag hade ingen aning om att den handlade om sexturism i Afrika. Hade jag vetat det hade jag nog sett till att se den.

Det gav då upphov till följande inslag nedan till vänster på Kulturnyheterna, och debattinlägget SVT:s visning av “Paradis: kärlek” reproducerar kränkande stereotyper, där man då bland annat kan läsa:

Kulturnyheterna om ”Paradis: Kärlek”

Med det vita manliga perspektiv som dominerar filmen blir de svarta männen aldrig mer än rekvisita i en berättelse om det tragiska i en äldre kvinnas längtan efter närhet och intimitet. Paradis:kärlek innehåller också en rad sekvenser som kan upplevas som grovt kränkande i sina upprepade anspelningar på historiskt reducerande stereotyper om svarta män. Ett exempel är en närapå tio minuter lång scen där en svart mans könsorgan bokstavligt talat står i centrum när han strippar och förnedras inför fyra (betalande) vita kvinnor som ackompanjerar sina order med apljud och benämningar som ”vilddjur”.

I Afrofobirapporten som gavs ut av Mångkulturellt Centrum i början av året fastslås att afrosvenskar är den minoritetsgrupp som oftast utsätts för hatbrott och afrosvenskar även förekommer som utsatta i anmälningar om diskriminering. Vidare understryks hur den svenska kulturvärlden karakteriseras av en brist på mångfacetterade bilder av svarta och av Afrika. Det talas om en riklig förekomst av stereotypa framställningar. Att som afrosvensk i ett sådant sammanhang slå på TV:n en fredagskväll och mötas av Paradis: kärlek menar CinemAfrica kan liknas vid en visuell käftsmäll. Särskilt problematiska blir de bilder av svarta (män) som levereras genom filmen när de utgör en av mycket få skildringar av Afrika i SVT:s filmutbud. I och med att SVT så sällan sänder filmer med afrikanska regissörers perspektiv blir västerländska mediebilder (till exempel Paradis: kärlek) helt dominerande för hur kontinenten och dess invånare uppfattas. Detta är inte minst problematiskt i valtider när den här typen av filmer kan spela rasistiska företrädare i händerna.

Det här får mig allvarligt att känna som jag befinner mig mitt i någon slags trevlighetspsykos. Jag vet inte riktigt vad som är upp eller ned. Man kritiserar alltså en film som skildrar hur kvinnor åker på sexresor till Afrika. Men fokus verkar ligga på hur man skildrar männen … vilket … jag vet inte, jag tycker nog det ligger något i när Fredrik Sahlin säger att kritiken är något missriktad och att man skäller vid fel träd. Jag får intryck av att det man protesterar mot är att de svarta inte framställs fördelaktigt. Kanske det bästa vore att vi helt förbjöd att svarta återges i några som helst sammanhang. Då löser all problem: Tintin, filmer om sexturism och studentspexare som smetar skokräm i plytet.

thailändska flickor

Vad sägs om att exportera svenska män istället för att importera thailändska fruar`?

Men jag tror inte riktigt jag pallar med att gräva mig ned i vad som är fel här, det får gärna någon annan göra. Jag tycker bara att man kan göra den ganska uppenbara jämförelsen med hur man, utan alltför stor fantasi, kan gissa sig till att det skulle ha låtit om det varit en film om mäns sexresor till Thailand, för då lär det väl knappast fokus ligga på att thailändskorna är rekvisita och att man använder sig av reducerande stereotyper för asiatiska kvinnor?

Eller har jag missat något?

Själv tycker jag idén att sticka till Thailand för att skaffa sig en fru låter allt mer lockande.

Dags att emigrera?

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Pensionärernas Paradise Hotel Africa — 53 kommentarer

 1. Håller med dig om Dolf att det är konstigt att fokus är på hur den svarte mannen skildras men man har inget problem med kvinnorna som åker till Afrika och utnyttjar dom sexuellt.Känns som om man försöker blanda bort korten för att dölja det faktum att det finns kvinnor som köper sex.
  Hade det som sagt var handlat om män som åker till Thailand och köper sex så hade fokus definitivt legat på hur sviniga männen är som utnyttjar kvinnorna.

 2. Äh, det är enkelt. Svarta män har ”som grupp” lägre maktpoäng än vita kvinnor ”som grupp”, alltså blir alla svarta kränkta. När en vit filmare filmar det hela, alltså. Om en svart filmare hade stått bakom kameran och gjort samma film, hade det varit tvärtom.

 3. Pingback: Folkpartiet Feministerna | WTF?

 4. Jag tycker att människor från afrikanska länder ska få berätta om sig själva. Jag är så trött på att andra berättar OM dem. Många afrikanska länder sjuder av förändring men konsten och berättelserna når sällan hit. Det är till och med svårt att hitta. I och med slaveriet förlorade många afrikanska länder sin kultur och historia för lång tid framöver och det skulle vara intressant att se hur det tar sig uttryck nu, till exempel.

  Dokumentärerna om män och kvinnor som åker till Thailand/afrikanska länder visar ju bara att vita fortfarande ser sig själva som ”herrefolk”. Varför annars åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg för att hitta någon, i de flesta fall yngre person för att ha sex med och sedan kalla det kärlek?

  Varför inte kalla det för vad det är? En affärsuppgörelse.

  Hade man behandlat det som en affärsuppgörelse så hade man kunnat tvinga vita människor att ge något tillbaka. I form av att kontrakt skrevs. Tex. om en kvinna hittar en ung svart man i tex. Tanzania som inte har medlen att utbilda sig i hemlandet. Då kan det stå i kontraktet exempelvis att hon förbinder sig att hjälpa honom till Sverige och ingå ett skensamboförhållande med honom. Efter två år blir han svensk medborgare och kan då flytta vart han vill eller utbilda sig till vad han vill.

  Samma för thailändska kvinnor. Kontraktet ska naturligtvis skrivas efter de inblandades behov, men jag kan nästan garantera att det handlar om pengar och utbildning för personen som kommer från låginkomstlandet.

  På detta sätt skulle personen från låginkomstlandet inte vara så fullstänigt i händerna på personen från höginkomstlandet.

 5. Och sen det här med att studenter spexar till det och målar sig svarta i ansiktet eller att vissa vill att det fortfarande ska heta negerboll. För det har det alltid gjort och det var en annan tid då osv.

  De personerna kan ju åka ner till valfritt ghetto i Sydafrika och kalla valfri person där Kaffer högt och tydligt. Gärna i samband med en befallning. Då lär man sig nog att ett ord inte bara är ett ord.

  Det är samma för neger, blev den benämningen någonsin godkänd av människor från afrikanska länder? Eller var det ett ord från vita till vita för att för oss var det bara en stor grupp människor vi visste/vet väldigt lite om?

 6. @Jenny:

  Jag kan säga att min fru (som är från Thailand) finner din kommentar minst sagt nedvärderande och kränkande. Jag har dock mött alldeles för många bittra kvinnor som du för att orka bry mig.

  Jag har märkt att du ofta kommenterar från en inskränkt ståndpunkt där du själv och dina funderingar (hur stenåldriga de än må vara) är nån slags språngbräda. Stannar du aldrig upp och funderar en sväng till att det kanske finns andra perspektiv än ditt eget?

  Och vad är det för skitsnack om ”herrefolk”? Har du ens varit i Thailand (utanför Phuket) och ansträngt dig för att lära känna nån från en annan kultur än du själv? Eller nån annanstans?

  Du resonerar som en rasist som sitter i sin by (och aldrig varit därifrån) och som fått sin ”kunskap” från Aftonbladet och Flashback.

  Världen är större än din hemby där kanske alla gifter sig med grannen som har samma hudfärg. Tack för att du visar din enorma inskränkthet och okunskap om människor.

  Lycka till med din etnisk identiska partner, som tjänar exakt lika mkt/lite som dig, verkligen lycka till.

 7. För några år sen visades på finska YLE (motsv. till SVT) en dokumentär om kvinnlig sexturism, i en presentation av programmet hävdades det att kvinnlig sexturism fördöms hårdare än manlig i vår kultur, en aning konstigt då man inte ens uppmärksammat kvinnlig sexturism, medan den manliga motsvarigheten fördöms och har ett ganska negativt rykte. Det frågades också om den kvinnliga är mera berättigad än den manliga, om kvinnor söker mera sann kärlek medan män är endast ute efter sex och att utnyttja. Verkligheten är väl helt omvänd, mäns sexturism är mera berättigad med tanke på att det är allt svårare för män att hitta en partner, medan kvinnor nog hittade en partner om det inte vore för kvinnors allt växande kräsenhet och orimlighet.

  Kvinnors smak för exotiska (och stereotypiska) män uppmärksammades också i en Helsingin Sanomat artikel för några månader tillbaka, det handlade om hur (vissa) utländska män är populära bland kvinnor i huvudstadsregionen. Artikeln kom med alla möjliga struntförklaringar men the bottom line är att finska män är för jämställda och lika med kvinnorna och detta förstör det för den romantik-, exotik- och stereotypälskande kvinnan.

  Jo Dolf, om jag ville ha en familj skulle det bli med en utländsk kvinna.

 8. Dolf, att leta nån annanstans än på hemmaplan är ingen dum idé. Även om du inte hittar kärleken så är det oerhört givande att se och uppleva hur samspelet mellan könen skiljer sig från i Sverige. Bara att det finns ett samspel är ju den första skillnaden man lägger märke till…..

 9. @Frogfish:

  Lycka till och skit i andras åsikter!

  Bara relationen fungerar och byggs på ömsesidighet så är spelar det ingen roll hur det uppstått eller om det börjat med en maktobalans. En sådan kritik är, förutom att vara hycklande, helt idiotisk, som om inhemska relationer mellan män och kvinnor är fria från maktspel och utnyttjande!?

  En bra film om ansvarslös kvinnlig sexualitet och sexturism är Laurent Cantets Mot Södern.

  http://www.svd.se/kultur/film/maktspel-under-solen_23976.svd

 10. @Frogfish:

  Plus att samspelet kan vara enklare och mera meningsfullt mellan en svensk man och en utländsk kvinna? Men det är nog detta som feminismen i grunden hatar? Att relationer är (också) till för män och lätta(re), för män ska inte ha det lätt utan måste alltid anstränga sig för att göra kvinnor lyckliga. Men vad fan är det för jämställdhet om det gör det svårare att vara en man? Det konstiga med dagens jämställdhet är att det är svårare och mera krävande att vara en man idag än förr, samtidigt som vi menar att vi vill nedmontera mansrollen?

 11. @Matias:

  Tackar! Jag har inga problem med andra, det är ofta de som har problem med mig och min fru. Många uttrycker sig liknande Jennys kommentar ovan utan att ha nån egentlig aning om vad de uttalar sig om. Jag har för länge sen lärt mig strunta i såna människor, men det stör mig när jag ser min fru bli ledsen över folk som pratar om henne och inte med henne.

  Sen förstår jag inte vad som är så provocerande med att man hittar kärleken utanför landets gränser. Om man inte är nån etniskt förvirrad rasist så borde väl bostadsadress och hudfärg vara ointressant. Men det har ju visat sig att för många är det inte så….

  Sen det här med att det ska vara svårt, det är inte alltid så lätt oavsett var man kommer ifrån. Man får jobba (från båda håll) för att hålla ihop sakerna ibland oxå. Men jag förstår vad du menar. Jag har haft diskussioner med kvinnor som enligt de själva inte är ett dugg intresserade av mig (helt ok), men det retar sig oerhört på att jag lyckats ”snärja” en vacker kvinna från ett annat land. Så även om de inte vill ha mig så är det tydligen oerhört viktigt att jag lever ensam….

  Ska väl dock förtydliga lite att det inte är viktigt att min fru inte är ifrån Sverige, det bara blev så. Har träffat många bra kvinnor i grannskapet oxå, men Amor slår till när han själv vill. Dock så tror jag det berikar vårt förhållande att vi är från olika kulturer, vi får utmana vår vardag med nya saker varje dag, mest på gott.

  Men nu börjar jag låta som Torstensson (no offence TWink), så det är bäst jag slutar. Kan väl avsluta med att säga för de med öppet sinne så är kärleken gränslös på flera sätt. Bara folk som sätter upp sina egna mentala gränser missar det, men det är ffa deras eget problem. Önskar bara att de höll sina unkna åsikter för sig själva….

 12. @ Frogfish

  Skojigt att du funnit kärleken utomlands. Vilka fina erfarenheter du måste ha fått.

  Låt de upprörda surpupporna spy sin etniskt svenska galla för sig själva. I deras utarmade värld finns inga av de fina toner, färger och smaker som vi med ett öppet sinne fått ta del av.

 13. @Frogfish:

  Tänk att jag har tänkt exakt samma saker om dig när jag läst dina kommentarer.

  Dessutom. JAG SKREV INTE OM DIG. Världen kretsar inte kring dig.

  Min sambo är invandrare från Serbien. Eller Jugoslavien som det hette då. Han kom hit som barn.

 14. @Frogfish:

  Så din fru blev upprörd. Varför?

  Det finns svenska män som satt i system att ta hit unga thailändska kvinnor. När kvinnorna funnit sig till rätta och vill utbilda sig eller börja jobba blir de dumpade av den svenske mannen. ALLTID innan de två åren är över, så hon kan inte stanna utan skickas tillbaka. Sen tar han hit nästa unga kvinna.

  Hur kommer vi tillrätta med det? Tycker du det är kärlek?

  Du som är så öppen och frisinnad, jag frågar dig. Det skulle vara intressant att höra en fri själs syn på det hela.

 15. @Jenny:

  Att du påstår att jag är likadan som du gör det inte ett dugg sannare. Jag skulle aldrig uttrycka mig om människor från ett land eller världsdel på samma nedvärderande och generaliserande sätt som du gör.

 16. @Jenny:

  Att det finns idioter i samhället är väl inget nytt, och det du nämner är ett problem. Men det är långt ifrån så stort som du och andra vill göra gällande. Att du (och såna som du) drar upp det som exempel varje gång partners från Thailand kommer på tal stigmatiserar bara thailändskor mer, och pekar ut vanligt folk som mig som kriminella och kvinnohatare.

  Tänk lite på vad du skriver nån gång. Även om du har en poäng (i det här fallet var det svårt att se den) kan det du skriver påverka andra negativt. Men det viktiga är väl att du får sprida negativa generaliseringar om folk från andra länder (och svenska män)?

  Och vad min fru blev upprörd över? Du måste väl åtminstone tänka lite när du skriver. T ex:

  ”Varför annars åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg för att hitta någon, i de flesta fall yngre person för att ha sex med och sedan kalla det kärlek?

  Varför inte kalla det för vad det är? En affärsuppgörelse. ”

  Hur tror du det citatet ska uppfattas? Du förolämpar både män och kvinnor som träffar nån från de länderna, dessutom de partners som kommer från dessa länder. De kan ju inte tycka om en med ”vit hudfärg”, det måste ju vara en affärsuppgörelse….

  Vad säger t ex din sambo när det raljeras negativt om ”juggar” och den stereotypa bilden som tillhör? Kanske inte riktigt lika kul. Dock skulle jag aldrig själv uttrycka mig på det sättet, jag vet hur det känns att stå på andra sidan.

  Jag kan inte hindra dig från att sprida din bild av thailändskor och afrikaner, men tänk ett varv till innan, det påverkar fler än dig själv.

 17. @Jenny:

  Vilka umgås du med Jenny, där sådant sker?

  Min kusin är lyckligt gift med en thailändska sedan flera år, likaså en på mitt jobb. En bekant till mig är lyckligt gift med en fru från Ungern sedan flera år. En förening jag har kontakt med har en medlem lyckligt gift med en brasilianska sedan flera år.

  Alla dessa män som satt i system att ta hit och utnyttja kvinnor, hur kommer det sig att ingen någonsin sett dem i verkliga livet?

  De jag sett har alla varit lyckligt gifta med sina svenska män.

  Vilka kretsar umgås du i där det sker?

  Detta är lite som alla dessa feministiska orättvisa löner, det sker på var och varannan arbetsplats, men ingen kan påvisa någon…..

  Jag har endast i andra hand hört talas om att någon skulle blivit utnyttjad, och i bägge fallen var det svenska MÄN som utnyttjades av thailändska kvinnor. I bägge fallen var de frånskilda, lite äldre herrar med vuxna barn på hemmaplan. Det är barnen jag hört det av, helt separat och ovetandes om varann, med kanske 5 år mellan händelserna.

  Samma eller liknande modus operandi i bägge fallen:
  De flyttade till Thailand, byggde fina hus i sina flickvänners hembyar, för att plötsligt bli dumpade när huset stod klart och pengarna var slut…. I ena fallet försvann viktiga mediciner och annat mystiskt också…

  …….säkert lika vanligt som att svenska män utnyttjar Thailändska kvinnor, typ en på miljonen…..

 18. @Jenny:

  Var jag bor? Det var en lustig fråga. Det beror helt på när du menar. Just nu bor jag i Stockholm, andra tider på året i en mellanstor stad i Thailand.

 19. @ Jenny

  Du kallar slentrianmässigt äktenskap mellan människor från Europa och andra världsdelar för affärsupgörelser. Du skulle ha funderat ett varv till så skulle du ha insett att alla äktenskap i grund och botten är affärsuppgörelser. Bägge parter förväntar sig nämligen att den andra bidrar med något.

  Jag tyckte förresten att de här orden var direkt komiska:

  ” Varför annars åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg för att hitta någon /…/”

  Åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg…? Men om inte med den hudfärgen, så vilken då? Grin

  Allvarligt talat märker jag att du har en lång och mödosam väg att vandra för att kunna fördomsfritt se på världen. Vi är inte våra hudfärger, det är bara i din värld (och vänsterns och nazisternas) man delar in människor på det viset. De flesta andra har en betydlig mer avspänd syn på de här frågorna.

  Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg här på Genusdebatten under rubriken ”Hotet från öst”, i vilket jag diskuterade svenska feministers hetska reaktion på östeurpeiska kvinnor. Jag förklarade fenomenet och du bidrar nu till att ytterligare bekräfta min tes på ett allmänt plan. Tack för det!

 20. @Frogfish:

  Så då är det inte ett problem att äldre kvinnor åker till afrikanska länder för att träffa en ung man. Det ÄR alltså kärlek. Ok good to know.

  Varför åker de inte till Tyskland eller England? Mycket närmre och billigare.

 21. @Rick:

  ”Allvarligt talat märker jag att du har en lång och mödosam väg att vandra för att kunna fördomsfritt se på världen. Vi är inte våra hudfärger, det är bara i din värld (och vänsterns och nazisternas) man delar in människor på det viset. De flesta andra har en betydlig mer avspänd syn på de här frågorna.”

  Hahaha och sen förvandlades världens alla hav till sockervadd och alla blev lyckliga och glada och höll varandra i händerna och sjöng glada sånger.

 22. @Frogfish:

  ”Vad säger t ex din sambo när det raljeras negativt om ”juggar” och den stereotypa bilden som tillhör? Kanske inte riktigt lika kul.”

  Han och jag skrattar för nästan alltid lever ”juggar” upp till stereotypen.

 23. @Jenny:

  Om du verkligen vill ha svar på den frågan så är det väl bättre att fråga dem det gäller, de kan säkert svara betydligt bättre än jag. Dessutom tror jag det finns en hel del som hittat partners både från Tyskland och England, varför skulle det inte finnas det? Antagligen är det betydligt vanligare än de andra konstellationerna du nämner.

 24. @Rick:

  När jag var i Mexiko var min vita hudfärg=pengar. Det märktes otroligt tydligt. Jag var där två månader och reste runt och överallt var det likadant. De såg inte semestrande mexikaner på samma sätt.

 25. @Jenny:

  ”Han och jag skrattar för nästan alltid lever ”juggar” upp till stereotypen.”

  Nästan alla thailändskor och svenska män lever inte upp till din uppmålade stereotyp om dem, därför blir det inte lika roligt när du (och såna som du) drar upp den hela tiden. Ser du inte skillnaden?

 26. @Rick:

  Tyvärr har jag inte läst ditt blogginlägg ”hotet från öst”. Vad jag kan säga om ryska kvinnor är att de många gånger är otroligt vackra och feminina. Och att jag förstår varför de vill hitta en man utanför Ryssland. Jag har för mig att medellivslängden för ryska män är runt 55 på grund av ett väldigt utbrett alkoholmissbruk.

 27. @Frogfish:

  Ok jag ger mig. Du pratar om dig själv och din fru hela tiden. Jag pratar om fenomenet som togs upp i dokumentären som Dolf skrev om.

  Men ok hädanefter när folk tar upp det här med att äldre kvinnor åker till afrikanska länder för att träffa en yngling och kallar det kärlek och folk problematiserar över det så ska jag säga: ”Men det ÄR kärlek. Ni är bara trångsynta och kvinnohatare”.

  Och när folk problematiserar över att män åker till Thailand enbart för att hitta en ung tjej och kallar det kärlek så ska jag säga: ”Jamen det ÄR kärlek. Ni är bara trångsynta och manshatare”.

 28. @Anders Senior:

  ”Samma eller liknande modus operandi i bägge fallen:
  De flyttade till Thailand, byggde fina hus i sina flickvänners hembyar, för att plötsligt bli dumpade när huset stod klart och pengarna var slut…. I ena fallet försvann viktiga mediciner och annat mystiskt också…”

  Men det var KÄRLEK Anders. Inte på grund av att de var svenskar eller vita. Kvinnorna såg det inte alls som en AFFÄRSUPPGÖRELSE, nej det var kärlek. Gud nåde om där skulle finnas ett kontrakt på affärsuppgörelsen så att även de skulle kunna hävda sin rätt. Det skulle ju döda romantiken och KÄRLEKEN.

  Och jag har också hört liknande historier från olika håll. Förlåt kärlekshistorier.

 29. @Jenny:

  Jo, det var ju precis det jag skrev…..

  Vi har ju diskuterat detta tidigare på forumet och du spred exakt samma dynga då om svenska män och thailändska kvinnor, så jag vad du tycker i frågan.

  Vad har du egentligen för relevant kunskap i frågan? Att du inte ser det som problematiskt att sprida negativa stereotyper om människor säger ju mer om dig än nåt annat. Men har du nåt underlag som stödjer dina åsikter? Aftonbladet räknas inte.

 30. @ Jenny

  Du skriver att du turistade två månader i Mexiko och blev betraktad som – hör och häpna! – turist. Det gjorde inte mexikanerna, skriver du. Antagligen smalt de bättre in i mängden än du, men jag betvivlar att du faktiskt har någon insikt om detta. En svensk kan nämligen vara turist i Stockholm utan att det riktigt märks utåt. En mexikan på besök i Stockholm har nog svårare att smälta in på samma sätt…

  Jaha, så ”juggar” passar nästan alltid in i stereotypen. I sådana fall måste det finnas tusentals stereotyper om just den gruppen, för människor från det området är sinsemellan så olika. Men om du med stereotyp avser att de äter cevapcici, så kanske du har rätt, för svenskar äter ju ärtsoppa.

  Som sagt, alla äktenskap är i någon mån affärsuppgörelser. Du har bara inte reflekterat över detta. Man ger och tar – låter inte detta alls bekant för dig?

  Du har en alldeles uppenbar fördom om äktenskap mellan svenska män och thailändska kvinnor, som verkar basera sig på feministisk propaganda (du hänvisar till att du minsann sett något på TV…). Det går säkert att hitta exempel på svenska män som missbrukat det här med uppehållstillstånd i Sverige, men att på basen av sådana här episoder dra alla över en kam är lite väl magstarkt. Eller anser du också att alla invandrare är kriminella? Det skulle ligga väl i linje med din argumentatition.

  PS Du förstod förvånansvärt bra andemeningen i mitt tidigare inlägg ”Hotet från öst” med tanke på att du absolut inte läst det Grin

 31. @Jenny
  Jag har också två bekanta som är gifta och har barn med thailändska kvinnor som de träffat på semester. Inte heller där stämmer din bild. Det kallas fördomar. Att thailändska kvinnor tar illa vid sig av fördomar som dina, det kan jag helt förstå, eftersom det är en form av rasism som de möter igen och igen.

  Vad gäller inlägget så är poängen dubbla måttstockar, anser jag. Det anses vara ett allvarligt problem om man köper sex av kvinna. Så allvarligt problem att vi har infört en helt sjuk lag som förbjuder frivilliga överenskommelser mellan vuxna parter (allt annat var redan förbjudet av andra lagar). Så allvarligt att man vill att man vill kriminalisera sexköp utomlands.
  Men om kvinna köper sex av man så kallas det … kärlek?

  Varför är det så? Varför dessa dubbla måttstockar?
  Det är precis det jag pratar om, detta är på grund av kvinnors skyddsvärde. Vi värderar kvinnor högre än män och det ger den ojämställdhet vi ser i samhället. För mig är det ett problem då jag anser kvinnor och män är och ska vara lika värda.

 32. Det är väldigt enkelt en del svenska kvinnor tycker inte om att svenska män träffar och blir tillsammans med utländska kvinnor,därför måste man klistra på dessa män en loser stämpel att dom har något slags socialt handikapp som inte klarar av att träffa och bli tillsammans med svenska kvinnor vilka beskriver sig själva som starka och frigjorda vilket dessa underlägsna loser män inte klarar av.Alltså man vill stigmatisera män som blir tillsammans med utländska kvinnor för att på så sätt göra tröskeln högre för att ta detta steg för andra svenska män,där undertonen är att svenska kvinnor är bättre än dom utländska.
  Därför sprider man ut dessa olika myter om dessa förhållanden vilka till övervägande största delen är helt vanliga och normala förhållanden.
  Medans män som inte tycker om att svenska kvinnor blir tillsammans utländska män är mer rakt på sak och säger dom tar våra kvinnor,så lindar svenska kvinnor in det i en ord dimma för att inte verka så inskränkta som dom är och med låtsad välmening säga att det handlar om dom utländska kvinnornas väl och ve.

 33. @Jenny:

  ”Varför annars åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg för att hitta någon, i de flesta fall yngre person för att ha sex med och sedan kalla det kärlek?

  Varför inte kalla det för vad det är? En affärsuppgörelse.”

  Som om hypergamin inte är tydligt påvisbar i Sverige. Varför inte vara konsekvent genom att kalla alla intima relationer för affärsuppgörelse, oavsett om de är gränsöverskridande eller håller sig inom landets gränser?

 34. @Jenny:
  ”När jag var i Mexiko var min vita hudfärg=pengar. Det märktes otroligt tydligt. ”
  Så om jag skulle åka till Mexiko och hålla upp två bilder där en föreställer en kritvit totalt utslagen uteliggare och den andra tex Jay-Z, så skulle alla Mexikaner jag träffar säga att den vite uteliggaren är rikast?

 35. Varför ha högre krav på relationer mellan svenskar och tex. thailändsko än på relationer mellan svenskar? Varför stör business-aspekten här men inte i inhemska relaationer? Varför har man inte likadant problem med att Svenska kvinnor använder mera resurser än de bidrar med i relationer? Handlar inte detta om business? Såklart, men man störs inte eller ens lägger märke till det pga. att här är det kvinnan som vinner mera på det.

  Och du Jenny, som störs av det här, har du inte märkt hur kvinnor, även feminister, talar om män i termer av egenskaper och inte som personer? Är det här jämställdhet?

  Att svenska kvinnor bestämmer över 80% av hushållens konsumtion men är ändå missnöjda och tar skilsmässa är väl betydligt jämställdare.

 36. @ Matias

  Att hänvisa till jämställdhet i diskussioner med feminister är meningslöst, eftersom feministerna inte är ute efter jämställdhet. Det blir som när en del vädjar till demokrati i diskussoner med kommunister. Dessa grupper har en så skruvad uppfattning om jämställdhet/demokrati att alla sådana syftningar missar målet totalt.

  En svensk feminist är i regel en bortskämd lipsill som uppfattar det som en gigantisk orättvisa att hon inte får exakt allt hon pekar på. Andra människors existensberättigande beror uteslutande på hur väl de tillför den skrikiga feministen något i hennes självcentrerade ylande.

  Det är nog samma sak i Finland, men där har feministerna (ännu) inte monopol på det offentliga ordet. En sak till som försvårar det för finländska feminister är att landets hårda år med krig och återuppbyggnad fortfarande är i levande minne. En ytterligare skillnad är att det aldrig utvecklades någon stor kast med gnälliga överklassfruar i Finland, så de har inte kunnat påverka samtalstonen på samma sätt som i Sverige.

 37. Med tanke på det seriösa svaret jag fick tänker jag nu sluta mata trollet.

  Jenny kan ju sitta här ensam och bitter av avundssjuka medan vi trevliga svenska män träffar trevliga kvinnor från världens alla hörn, inklusive Sverige och Thailand.
  Man får vad man förtjänar….

 38. @Jenny: Du skriver ”Varför annars åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg för att hitta någon”

  Hur åker man dit utan sin vita hudfärg?

 39. @Rick

  Så är det, men jag riktar mig inte till feminister fast jag skriver om dom för jag tror inte att feminister av misstag missat saker jag påpekar.

 40. @Jenny:

  ”I och med slaveriet förlorade många afrikanska länder sin kultur och historia för lång tid framöver och det skulle vara intressant att se hur det tar sig uttryck nu, till exempel.”

  Nu förväxlar du nog saker. Slaveri var massivt utbrett i den afrikanska kulturen innan västvärlden nådde den teknologiska nivån att färdas dit. Timbuktus ekonomi var i hög grad byggd på guld och slavar. Om afrikaner tappat kultur var det på samma sätt som vi i Sverige tappade Asatron och trägudars land: Genom starkare mer tekniskt avancerade stormakters besök och påverkan. I bästa fall kan man skylla det på kolonisering, men inte på slaveri.

  ”Dokumentärerna om män och kvinnor som åker till Thailand/afrikanska länder visar ju bara att vita fortfarande ser sig själva som ”herrefolk”.”

  Nej, däremot visar det att västvärlden har saker att erbjuda som många andra kulturer vill ha. Men efter massiv hjärntvätt i kulturrelativismens anda så tror de flesta barn av svenska skolan att denna naturliga påverkan är rasistisk (fast bara när den kommer från vita, från alla andra kallas det mångkultur). Enbart de starka kan vara rasister låter det.

  ”Varför annars åka till låginkomstländer med sin vita hudfärg för att hitta någon, i de flesta fall yngre person för att ha sex med och sedan kalla det kärlek? Varför inte kalla det för vad det är? En affärsuppgörelse.”

  Vilket är precis hur Radiostjärnan Tom Leykis beskriver vanliga äktenskap i USA/väst vilket fall som helst. De är affärsuppgörelser vars primära uppgift är att transferera pengar och prylar. Leykis började livet som traditionalist, han har varit gift fyra gånger och säger nu till män att inte gifta sig alls. Han anser äktenskapets tid är förbi.

  ”Hade man behandlat det som en affärsuppgörelse så hade man kunnat tvinga vita människor att ge något tillbaka. I form av att kontrakt skrevs.”

  Människor från vita länder (där inte alla idag är vita) ger redan något tillbaka. I flera av dessa länder vi pratar om är turism en mycket viktig del av samhällsekonomin.

  ”Tex. om en kvinna hittar en ung svart man i tex. Tanzania som inte har medlen att utbilda sig i hemlandet. Då kan det stå i kontraktet exempelvis att hon förbinder sig att hjälpa honom till Sverige och ingå ett skensamboförhållande med honom. Efter två år blir han svensk medborgare och kan då flytta vart han vill eller utbilda sig till vad han vill.”

  1. Hur skall han kunna utbilda sig till vad han vill i Sverige utan att ens ha gått svenska grundskolan? Svenska elever kan inte utbilda sig till vad de vill utan att få godkända grundskolebetyg och komma in på gymnasiet.

  2. Terrorister, kriminella och liknande skulle massivt missbruka en sådan lag för att få svenska pass som gjorde det lättare att ta sig till andra länder. Bara att vänta två år på att kunna terroristbomba USA.

  ”Samma för thailändska kvinnor. Kontraktet ska naturligtvis skrivas efter de inblandades behov, men jag kan nästan garantera att det handlar om pengar och utbildning för personen som kommer från låginkomstlandet.”

  Om du skall gifta dig med en fattig kvinna i Thailand så är det hennes familj du eventuellt behöver betala för hennes uteblivna förmåga att försörja dem, inte henne. Sådana kontrakt finns redan idag. Det är ingen nyhet. Inte heller att de kvinnorna skickar pengar till familjen i Thailand.

  ”På detta sätt skulle personen från låginkomstlandet inte vara så fullstänigt i händerna på personen från höginkomstlandet.”

  Jag är rädd att ”känner ingen” och ”kan inte språket” gör sådana målsättningar omöjliga.

 41. Jämför gärna med Cowboys in Paradise, den handlar om samma sak men i en annan del av världen. Förövrigt borde något berätta för människorna som använder afrosvensk och svart som synonymer att ~15% av befolkningen i Afrika är vit.

 42. @Anonym: Och det är inte alla svarta som kommer från Afrika. Man kan ju roa sig med att jämföra ”afrosvensk”, ”afro american”, ”svenskamerikan” och ”finlandssvensk”,för att bara ta några exempel. Likaså ”native american” för indian. Jag brukar säga att jag är ”a native swede”, men inte fan menar jag att jag är same.
  Det är bara sketet nyspråk alltihop.

 43. @Frogfish:

  Varför tar du det så personligt hela tiden? Som sagt det är inte dig vi pratar om. Jag har inte anklagat dig för att utnyttja någon. Jag pratar om fenomenet som förekommer i dokumentären som Dolfs blogginlägg handlar om. Hur många gånger ska jag behöva säga det till dig?

 44. @Rick:

  ”En mexikan på besök i Stockholm har nog svårare att smälta in på samma sätt…”

  Om du såg en turistande mexikan i Stockholm skulle du då tänka: Wiihoo!

  Och gå fram och tigga eller fråga om personen ifråga skulle vilja bekosta din utbildning för du vill bli läkare?

  ”Som sagt, alla äktenskap är i någon mån affärsuppgörelser. Du har bara inte reflekterat över detta. Man ger och tar – låter inte detta alls bekant för dig?”

  Vi pratar INTE om äktenskap i största allmänhet utan om fenomenet som dokumentären handlar om i Dolfs blogginlägg. Är du trög? Det är inget äktenskap att som äldre kvinna åka ner till ett afrikansk land för att knulla med en yngling och sen åka hem igen. Kallar du det äktenskap?

 45. @Ninni:

  ”Men om kvinna köper sex av man så kallas det … kärlek?”

  Men Ninni vad har jag hela tiden försökt få fram? Har jag gjort någon skillnad på männen och kvinnorna i detta sammanhanget? Var gjorde jag det i så fall?

 46. @michael:

  Jag har aldrig träffat på en man som varit en loser. Jag ser inte på människor på det viset. Speciellt inte män som jag älskar att umgås med.

 47. @matias:

  Vad bidrar du med själv för att samhället ska bli bättre? Så du betalar. Det gör jag också. Ganska mycket.

 48. @ Jenny

  Den som tror sig förstärka sitt argument med utfall som ”Är du trög?” (kl. 23.50) placerar sig själv utanför samtalet och förtjänar inte bli bemött. Också i övrigt noterar jag att dina senaste kommentarer präglas av ett intellektuellt haveri.

 49. @Rick:

  Men att hela tiden bli bemött av din överlägsna attityd gagnar diskussionen tror du?

  Och vad jag har märkt så älskar du att sitta och gagga om samma sak om och om igen. Jag hatar det så vi bara undviker varandra i fortsättningen. Okej? Tack bra.