Pausunderhållning, a.k.a. Dolfs föräldraskola för fäder #6
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke kollar faderskapet

Egentligen var tanken att jag nu skulle fortsätta med nästa länge efterlängtade lektion av den åtråvärda raggskolan för hur man snärjer feminina kelisar för värmande nattlekar under täcket. Jag insåg dock att jag har gjort mig skyldig till en stor blunder och underlåtenhet i att jag inte gett någon slags triggervarning, eller kanske snarare konsekvens­varning. Det är nämligen så att bara för att man lyckats med sitt ragg och fått till stånd närkontakt av under täcket-graden så är inte allt frid och fröjd och myspys därefter och till tidens ände. Nä, myspys under täcket kan få allvarliga konsekvenser på flera olika sätt om man inte vidtar vissa försiktighets­åtgärder. Jag har tidigare berört detta i ett inlägg om hur synen på fäder som råttor, men det var frikopplat från själva raggaspekten, så det förtjänar att uppmärksammas på nytt i denna kontext.

Därför detta varningens ord: Innan man ger sig in i raggspelet med liv och lust så måste man vara medveten om att spelar man inte sina kort rätt kan man hamna i den värsta mansfällan av dem alla, faderskapet.

garfield familjefadern del 2 821130

Jag får säkert anledning att återkomma till denna ödesdigra aspekt av ragget.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Pausunderhållning, a.k.a. Dolfs föräldraskola för fäder #6 — 8 kommentarer

 1. När du var en liten pojke –
  hade din far den inställningen till dig –
  ansåg din far att din födelse innebar att –
  han hamnat i den värsta mansfällan av alla?
  Din födelse var den värsta katastrof din far råkat ut för?
  Din far ville absolut inte vara far?

 2. @Tallskog: Om min födelse var en katastrof för någon så vore det väl min mor. Sätesbjudning. Min far och jag … det skrev jag om 27 juni.

 3. @Tallskog:
  Du missförstår. Detta är inte Dolfs inställning, detta är Dolfs humor. Finns en orsak till att dessa inlägg heter pausunderhållning. Smile

 4. @Tallskog:
  Jisses, det är verkligen inte min inställning, men jag trodde aldrig att jag skulle behöva förklara det utan att det skulle framgå klart och tydligt från ”Pausunderhållning” i titeln, att inlägget är taggat ”dumheter av diverse slag” och den allmänt tramsiga tonen i dessa försök till kåserier att de är allt annat än seriöst menade.
  Tror du verkligen när du läser detta inlägg att jag ser på fäder som råttor och faderskapet som en mansfälla? Om man nu skall göra en allvarlig analys av inlägget så borde slutsatsen man kommer fram till vara att ”med hjälp av en humoristisk Garfield-strip ger inläggsförfattaren en motvikt till den i media rådande populära bilden av den dubbelarbetande modern fångad i en kvinnofälla samtidigt som han i ingressen försöker kåsera över faktumet att män som älskar kvinnor inte bara flyter omkring på räkmackor i luftslotten som byggdes, utan också tar ansvar för följderna av att de som pojke lekt med elden, förhoppningsvis utan att det dödar dem”.

 5. @Ninni: Hm, jag får studera din pedagogik. Medans jag snickrar ihop ett rörigt försök till förklaring så fångar du på något vis essensen i det hela på drygt en rad. Avundsjuk. Razz

 6. Faderskapskällan är inte alls det värsta. Det värsta är att du tvingas in i moderskapsfällan. Den fälla som under senare år grävts ut, gillrats och noga underhålls av dagens könspolitik i namn av påstådd ”jämställdhet”.
  Jag slutar där.