Ode till Gudrun
avatar

Jag ramlade via Nyheteridag på en artikel som fick mig att spricka upp i ett gigantiskt leende. Det är två unga killar, Oliver och Olle, har skrivit en politisk låt, den får ni inte missa.

Sätt på den på högsta volym till ”wirren” ikväll och sen … Njut, kära vänner, Njut!

Texten:

Bränna pengar, det gör hon så bra.
Feminister ser henne som Allah.
Galnare tant har man aldrig sett förut.
Kan någon kasta ett spjut?

Detta är en sång till politiken,
som har satt oss män i skiten.
Dagens generation den är förstörd.
Gudrun Schyman är utvecklingsstörd

Vi killar kan nu inte ragga.
På grund av den jävla hagga.
Ska vi killar nu behöva bli bögar?
För att inte bli som judarna i högar.

Detta är en sång till politiken,
som har satt oss män i skiten.
Dagens generation den är förstörd.
Gudrun Schyman är utvecklingsstörd

Dagarna går och mitt hat, det växer.
Snabbare än en ninjas reflexer.
Varför skulle det blir såhär?
På grund av en person som är så sär.

Detta är en sång till politiken,
som har satt oss män i skiten.
Dagens generation den är förstörd.
Gudrun Schyman är utvecklingsstörd

Detta är en sång till politiken,
som har satt oss män i skiten.
Dagens generation den är förstörd.
Gudrun Schyman är utvecklingsstörd

Kommentarer

Ode till Gudrun — 30 kommentarer

 1. Ja, det kan inte vara nådigt att vara en helt vanlig, ung och helsvensk kille i dagen Sverige.

  Det måste vara första gången någonsin som vuxna kvinnor förklarar krig mot sina egna manliga barn och barnbarn. Makalöst och SJUKT. Historiens dom lär bli skoningslös.

 2. @Utlandssvensk:

  Mitt intryck är att tokfeministerna är en ytterst liten grupp, mest bestående av extremt neurotiska, om inte psykotiska, manshatande lesbianer.

  Känner ingen, har aldrig träffat en tokfeminist. Vore det inte för GD och liknande skulle jag inte ens känna till att de finns.

  Bra låt av grabbarna, dock skulle jag snarare kalla Avskyrman för ett antiintellektuellt imbecillt riksmongo, än utvecklingsstörd. Det är taskigt mot dem som är det, men förstår att man får kompromissa för att skriva en låttext.

  Dock tycker jag att grabbarna är för pessimistiska (en generation körda), vilket dock går att förstå.

  Normala människor är fortfarande i stor majorit och vi kan välta skiten om vi vill och törs. Om inte annat när väl tokfeministerna satts bakom bom och lås, och staten krympts och rensats från tokfeministeländet, normaliseras samhället med viss möda ändå ganska snabbt, tror jag.

  Min son sa, något år in på puberteten:

  – Det är jobbigt att bli man!

 3. @Tålis:

  ”Det är jobbigt att bli man!”

  Det var dagens sanning! Jag har också en son i tonåren och även han skriver nog under.

  Angående radikala feminister och deras inflytande svarade jag nyss Ninni under ”Så fogas könen samman”.

  För övrigt hoppas jag att du har rätt och att svenskarna reser sig upp och gör slut på tokerierna. Men efter att ha hoppats i snart 30 år har jag i princip gett upp och tror att ”point of no return” har passerats för Sverige.

 4. Motståndet mot feminismen fungerar förhoppningsvis lite som en atombomb.
  Man måste uppnå en kritisk massa för att det skall smälla.
  Vi närmar oss..
  Det finns uppenbarligen stake i ungdomen trots allt.Smile

 5. @Erik: Klart det finns stake i dem. Eller rättare sagt, de har stake. De manliga. De kvinnliga … som det gamla skämtet lyder ”där är det bara stake vid högtdidliga tillfällen”.
  Vad ska man egentligen säga om kvinnor när de visar tåga?
  Men hur som helst, ungdomen har det väl attid varit krut i. Tricket är bara att få dem att skjuta mot rätt måltavla.

 6. Nu tycker jag inte att män ska ragga på kvinnor. Män som raggar på kvinnor är enablers. Men annars var det en bra och sann låt.

 7. @Alith:

  Följande är inte riktat personligen till dig Alith, utan en kommentar om din länk:

  Det är ’helt vanliga’ killar och män som våldtar

  Vad om man skulle göra en motsvarande film om kvinnor under parollen:

  Det är ’helt vanliga’ kvinnor som prostituerar sig.

  Det här skulle ju vara mindre orättvist än ”’helt vanliga’ killar som våldtar”?

  Men konstigt att de kan vara ’helt vanliga’, fast de gör något ganska ovanligt?

 8. Och klippet har tagits bort, lite tråkigt eftersom jag ville höra melodin.

 9. @straightmansburden:
  Jag misstänker pga din kommentar att du fått uppfattningen att jag är väldigt snarstucken. Jag skulle ha förstått utan förtydligandet… Smile

  Jag funderade också på vad man kunde säga om tjejer som lät lika förolämpande. Kom inte på något riktigt bra…

 10. @Alith:
  Problemet som jag ser det är att det är helt vanliga kvinnor som våldtäcktsanklagar oskyldiga män, på grund av detta är det svårt att få ett fungerande rättsväsende.

 11. Undrar varför så många vita män tycker det är OK att avhumanisera Schyman, medan Maud Olofsson som brände miljarder helt kommer undan.

  Jag känner bara äckel och oro när jag ser den här videon. Den här typen av generiskt svineri får mig att tro att unga män är kapabla till vilka vidrigheter som helst.

 12. Det som stör mig: Att de inte gillar vänstern eller feminism.

  Det som äcklar mig: att de hatar Schyman utan självbehärskning och proportion och ger uttryck för det, trots att det finns andra kvinnor som förstört mycket mer och kostat många fler människor mycket mer pengar.

  Jag kan inte förstå det hycklande hatet mot Schyman – det är som att se vissa judar gasta och skrika över att folk vill förbjuda omskärelse av pojkar, eller se muslimer vråla och gråta över att någon häcklar Muhammed. Jag blir bara äcklad och orolig av sådant. Det är vulgärt och för mig omöjligt att se utan att avhumanisera den som producerar en sådan extrem och generisk dumhet, bara för att jag inte vill att deras fulhet ska smutsa ner resten av arten. Jag får samma skräck i magen av det som när jag ser filmklipp där personer sparkar på andra som ligger ned. Det finns många åsikter och uttryck som är legio inom internethögern som ger mig den känslan – att folk kommer att bli skadade och utsatta för fruktansvärda saker om inget görs. Även på den här sajten och dess bundsförvanter är eskalerande högerretorik accepterat.

  Det är därför jag inte alls bryr mig när ni klagar över att Ström eller Billing har blivit tystade eller hur hemsk åsiktskorridoren är – jag är fullt övertygad om att ni kommer vara mycket mycket värre mot alla ni hyser agg mot om ni får chansen. Varje gång en sverigedemokrat eller offentlig sexist/homofob kritiseras så noterar ni ännu en oförrätt som ni planerar att ta hämnd för.

 13. @Axel Edgren:

  Nej Axel, det är precis det som skiljer vänster från höger, kollektivet versus individen du vet.

  Till skillnad mot vänstern som bara ljuger om att gilla olika medan de i själva verket tar till vilka metoder som helst för att tysta oliktänkande, så är de flesta individer till höger (jag kan bara tala för mig själv) öppna med att vi inte gillar totalitära förespråkare som Gudrun Shyman, men är noga med att de har samma rättigheter (och samma skyldigheter) som alla oss andra att yttra sig och ha åsikter.

  Man behöver nödvändigtvis inte gilla olika, men man måste nödvändigtvis acceptera olikheterna.

  En liten, men viktig skillnad som vänstern ännu inte lärt sig i sin iver att socialisera folk, dvs. få dem att tänka lika….

 14. Nej, jag tror inte att ni som pratar om ”yttrandefrihet” hela tiden faktiskt menar att det ska gälla för alla. Jag tror att om ni fick chansen skulle ni göra det lika farligt att prata om individuell föräldraförsäkring som det är att prata om ”samvetsundantag” för aborter idag.

  Fascister, nationalister och högerpopulister har pratat om ”frihet” och ”yttrandefrihet” länge nu – de insåg att man inte blir så poppis om man bara erkänner att man är högerextrem.

  Det jag ser på GD inger mig inget förtroende om att ni inte är samma typ av hycklare. Det här med ”yttrandefrihet” är bara en sköld ni gömmer er bakom just nu, men om ni skulle få chansen skulle ni inte bry er nämnvärt om att vänster- eller feministröster tystas eller hotas. Ni skulle vara för upptagna med att kräva att SVT/SR rensade ut ”LO-sympatisörer” eller något.

  ”totalitära förespråkare som Gudrun Shyman”

  Ni hajar vad jag menar?

 15. @Axel Edgren: Jaha, har du över huvud taget tittat på videon? Och vet du vart killarna egentligen står politiskt?

 16. Att kalla en vänsterideologi som nationalSOCIALISMEN för högerextrem är som att säga att Finland ligger västerut, extremväster.

  Men det verkar tyvärr vara det som är problemet med er vänstervridna, ni saknar uppenbarligen förmågan att tänka individualistiskt, och tror att alla andra ideologier också är totalitära bara för att ni själva är det, och ni saknar uppenbarligen förmågan att tänka annorlunda. Och därmed dömer ni andra efter hur ni själva skulle agera.

  Extremhöger torde snarare vara anarki och vilda västern.

 17. @Axel Edgren:

  jag är fullt övertygad om att ni kommer vara mycket mycket värre mot alla ni hyser agg mot om ni får chansen. Varje gång en sverigedemokrat eller offentlig sexist/homofob kritiseras så noterar ni ännu en oförrätt som ni planerar att ta hämnd för.

  Allvarligt. Har du aldrig reflekterat över att du har ett ganska fritt spelrum här. Mig veterligt har du aldrig blivit blockad, inte heller råkar du ut för hat i någon utsträckning att tala om, även om du för en hel del mothugg. Skulle du vara rädd för att möta oss här ensam en mörk kväll?
  Min egen erfarenhet är att vi är mycket mer inkluderande och toleranta här än de är på motståndarsidan. Jag har slutat kommentera och diskutera på feministbloggar, för det är bara en massa bortkastad energi, kommentarerna släpps inte fram eller man blir blockad med omedelbar verkan. Oviljan att kommunicera med sina meningsmotståndare är väldigt uttalad hos feminister/vänstern/anti-rasister och allt vad fint de kallar sig. Medan önskan att kommunicera och diskutera idéer tycks vara jämförelsevis hög på vår sida.
  Så, du får en hel del mothugg här, men du har väl generellt inte blivit illa behandlad?

 18. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Skulle du vara rädd för att möta oss här ensam en mörk kväll?”

  Nej, men de personer ni allierar er med eller beskriver som mindre extrema än de rödgröna kommer göra samhället mer fysiskt farligt för vänsterröster.

  ”Oviljan att kommunicera med sina meningsmotståndare är väldigt uttalad hos feminister/vänstern/anti-rasister och allt vad fint de kallar sig”

  Därför att de vet vilka ni är när ni *inte* låtsas vara fritänkare som bara vill ha meningsutbyte?

  Man kan inte vara SD-ivrande ”demokratur!”-hojtare som försöker beskriva AVfM som en gullig och söt rörelse ena sekunden och sedan låtsas att man är en ”mitten”-röst med goda förutsatser senare.

  Jag har fortfarande inte sett en uschlig jämställdist bli upprörd över att Paul Elam, högsta representant för mansrörelsen, säger att man ska göra sin dotter arvlös om hon vill polisanmäla en våldtäkt utan videobevis. Istället springer ni omkring och gråter för att någon Höger-vitlök inte vinner ett bokpris eller låtsas som att Åsa Romson hatar vita män. Sedan så tror ni att ni ska tas på allvar? Det är ju sociopati.

 19. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Så, du får en hel del mothugg här”

  Jag har blivit kallad vit riddare, fått det insinuerat att jag är labil eller mentalt störd samt blivit kallad högst potentiell våldtäktsman. Men det är ju sådant som händer när man utsätter sig för en blogg där SDs vänsterhatande internetsvans tyvärr infekterat.

 20. @Axel Edgren: Yeah, you’re dishing it out, so you’re getting it thrown back at ya.
  Hade det här varit en feminist/vänster-blogg och du varit en jämställdist/höger-snubbe hade du varit blockat för länge sen, dina arbetsgivare kontaktade för att få dig sparkad och gud vet vad mer.

 21. @Axel Edgren:
  Videon är (tyvärr) borttagen från youtube och går inte längre att se.
  Jag har det, från en säker källa som jag tyvärr inte vill/kan uppge, att killarna inte alls står på vår sida och att de tog bort den därför att de själva inte står bakom budskapet. Det hela var från början menat att vara en text riktad till politiker, och det var mer eller mindre tillfälligheternas spel att Gudrun drogs in i texten, det var bara ett hugskott att det passade in till ett rim eller något sådant.
  Så jo, jag tyckte den var kul, men till skillnad från Släbbe Strax eller vad han nu heter så framfördes inte den här ”kränknings”-låten i mainstream media eller fick pris i riksdagen.

 22. @Axel Edgren:

  Jag har fortfarande inte sett en uschlig jämställdist bli upprörd över att Paul Elam, högsta representant för mansrörelsen, säger att man ska göra sin dotter arvlös om hon vill polisanmäla en våldtäkt utan videobevis.

  Det är väldigt vad du vill få oss att ta avstånd från Paul Elam på grund av att du påstår saker. Det kommer inte ske, så du kan ge upp det.

  Jag växt ifrån groupie-åldern så jag följer alltså inte PE slaviskt och därför har inte koll på allt han sagt eller ens bråkdelen av vad han sagt. Än har inte något han sagt – som jag tagit del av – varit sådant att jag skulle ta avstånd från det.

  Däremot har jag mycket god koll på hur du tänjer på sanningen stup i kvarten. Så vill du diskutera hur vi ställer oss till något PE gett uttryck för, så får du allt länka till detta så jag kan bedöma det själv i sin kontext.

 23. @Ninni:

  Nå, för den som vill sätta sig in i vad som skrivits om PE’s första äktenskap, så finns hans version, samt en länk till artikeln som han besvarar, här.

  För egen del har jag avstått ifrån att kommentera det hela eftersom det inte går att veta vad som är sant – ord står mot ord, och det hade nog varit bäst om det hade fått förbli en privat affär mellan de inblandade.

 24. @Ulf T:

  Ah, det var den där röran. Jag resonerar som dig i den saken, jag har ingen kommentar av samma orsak som dig. Smile