Nej, Dan Eliasson bör INTE avgå
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke rätar ut missförstånden

Många efterlyser Dan Eliassons omedelbara avgång på grund av att han, som en manlig motsvarighet till Romsons hulkande i presskonferensen om åtgärder mot asylinvandringen, satt och med stort besvär höll tillbaka gråten som klumpade sig i halsen när han talade om den medelålders femtonåring som i dagarna mördat en kristen libanesiska i personalen på ett asylboende. Jag är fullt medveten om att säkerligen alla som läser detta inlägg redan sett klippet och att det är ganska överflödigt i dagsläget att ta med det här, men jag gör det ändå, med tanke på eventuella framtida besökare när denna händelse har förpassats till glömskans dimmiga vrår:

En ”manlig” Romson

Jag tycker precis som alla andra förnuftiga människor att Dan Eliassons snyftande och vurmande för mördaren är en vidrighet av unikt skådat slag, men att många nu på grund av detta begär hans avgång visar att man inte har förstått det grundläggande problemet i situationen. Låt mig klargöra:

trollDet stampade och trampade från alla fyra hållen, 
och näggum det var roligt, för jaggu var det trollen, 
som långsamt kommo skumpande med dunder och duns. 
Det rungade och vren och sa knak genom skogen, 
för somma var så stora som kyrkan i Bogen, 
och tallar är som halm för en tocken en luns.

– Gustaf Fröding, Bergslagstroll

Dan Eliasson kan inte avgå för Dan Eliasson är nämligen inte polischef. Dan Eliasson är en bortbyting. Och eftersom ett troll inte kan vara polischef mer än vad en dräglande schäferhund kan, så kan Eliasson omöjligen vara polischef. Möjligen kan han ansöka om att, baserat på principen om jämställd representation, få bli chefserhund.

Att Dan Eliasson som det troll han är omöjligen kan vara rikspolischef innebär att han gör sig skyldig till brott enligt Brottsbalkens 17:e kapitel:

15 § Giver någon sig obehörigen ut för att utöva myndighet, dömes för föregivande av allmän ställning till böter eller fängelse i högst sex månader. Detsamma skall gälla, om någon obehörigen bär uniform, märke eller annat tjänstetecken som giver honom sken av att tillhöra försvarsmakten eller annan kår i det allmännas tjänst eller kår, vars verksamhet avser allmän samfärdsel eller allmänhetens förseende med vatten, ljus, värme eller kraft.
Är brottet med hänsyn till att det har medfört betydande men för det allmänna eller för någon enskild eller eljest att anse som grovt, skall dömas till fängelse i högst två år.

Eftersom brottet att utge sig för att vara en (gråtande) rikspolischef som tar ställning för mördaren mot offret måste betraktas som sällsynt grovt är det inte avgång som gäller.

Dan Eliasson skall skaka galler i två år

Punkt slut.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Nej, Dan Eliasson bör INTE avgå — 12 kommentarer

 1. Hej.

  Det jag kan uttrycka om Eliasson som polischef och människa, det trycker jag ut i toaletten!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. Det finns avsked och avsked:

  Fry: What if I don’t want to be a delivery boy?
  Leela: Then you’ll be fired…
  Fry: Fine.
  Leela: …out of a cannon, into the sun.
  -Futurama, Space Pilot 3000

 3. Ett stort problem i Sverige är att en GD och även då rikspolischefen utses av politiker.
  Än så länge rekryteras t,ex ÖB internt inom försvaret men kanske kommer även ÖB framgent tillsättas av politiker,vilket kan t,ex innebära att vi skulle få en pacifistisk miljöpartist som vägrat göra lumpen som ÖB.Detta skulle många anse vara absurt,men det är just detta som ses som självklart och normalt när det t,ex gäller valet och tillsättning av rikspolischef vilket självklart är absurt.

 4. Jag måste dock säga att Bortbytingen har en helt annan innebörd för mig nu när jag läste den än när jag var liten. Kvinna som ska börjar ömma för ett troll trots att det är på bekostnad av sitt eget barn och sin omgivning.

 5. Med tanke på Eliassons tidigare ”track record” så borde han bli ny sosseledare. Det tänkbara resultatet kan liknas vid en flygmaskin som kraschar vertikalt mot marken i 900 km/t

 6. This guy gets me ill as well; thankfully few take him seuoirsly now; even the MSM is loathe to write about his doings (or maybe they are afraid to shine a bad light onto the Democrats?)

 7. Pingback: Polischefers partipolitiska synpunkter hör inte hemma i den offentliga debatten | Genusdebatten

 8. Pingback: Ja, jag vill leva, jag vill … Look at what’s happening in sweden last night | Genusdebatten