Nattliga funderingar
avatar

https://i0.wp.com/www.colourbox.com/preview/2111954-669903-golden-man-and-woman-signs-isolated-object-with-shadow.jpg?resize=228%2C228

Bildkälla. Fin bild som symboliserar könsskillnaderna… not. Jag tycker det vore mer passande om man såg att kvinnan var en kvinna genom att rita dit bröst hellre än att hon har klänning eftersom bröst är något alla kvinnor har gemensamt och klänning är mer kulturellt.

Jag har precis påbörjat att läsa Pelle Billings bok ”Jämställdhetsbluffen”. Några fler som läst den som vill kommentera den här?
Det ska bli spännande att läsa den och säkert väldigt lärorikt för min del. Min förhoppning är att finna bra källor som jag kan använda som underlag i diskussioner med andra som försöker bevisa patriarkatet. Framför allt det här med lönerna som är väldigt omdiskuterat. Blir kvinnor lönediskriminerade eller verkar det bara som det för att man ignorerar omkringliggande viktiga faktorer?

Men det är egentligen bara mina egna funderingar. Vad är ni fundersamma på?

Bildkälla

*tycker om att visa bilder som väcker tankar*

!Glöm inte att stödja Ninni i hennes ”Projekt umo”.
Samt att som Pether85 gjorde: ifrågasätta Malmö stads kommun som gör satsningar mot våld i nära relationer, men inte till män eftersom och jag citerar Åsa Waldermarsson: ”Varje år misshandlas 75 000 kvinnor i en nära relation och 200 000 barn bevittnar våld i hemmet. Endast 1500 män årligen genomgår behandling för sin våldsproblematik.”

Kommentarer

Nattliga funderingar — 20 kommentarer

 1. Kan verkligen rekommendera Jämställdhetsbluffen. Förstår nästan varför Billng la av efter skrivit den boken. Finns inte så mycket att tillägga på ett bra tag.

 2. En meningslös fundering tillbaka: Jo, vem vill inte symbolisera kvinnorna med bröst, de tillhör ju livets glädjeämnen (fritt att tolka ”de” som kvinnor eller bröst, jag skriver under på bäggedera), men … rent praktiskt är det lite svårt att få med bröst i en symbol som är ”kontursågad” framifrån. Det går liksom bar i profil. Men då blir å andra sidan mannen intetsägande, om man inte vill vara vulgär och ha en pinne som sticker ut. Kjol/klänning är väl helt ok för att beteckna kvinnor här i vår kultur. För vi skall väl inte ta bort dessa kvinnosymboler för att anpassa oss till skottar och andra knepiga folk där männen går klädda som fruntimmer?

 3. Först och främst är det viktigt, anser jag, att vi inte på några villkor köper könskommunisternas barnsligt korkade och omänskliga, implicerade och/eller uttalade problemformulering: ”Män och kvinnor, pojkar och flickor är olika och väljer olika (på grund av patriarkatet/könsmaktsordning), på olika områden så att att statistiska skillnader kan ses på kollektiv nivå. Och detta är ett problem.”

  Nej, olikheter är inte ett problem. Att individer av olika kön är olika, väljer olika är inte ett problem. Har aldrig varit ett problem, utan tvärt om någonting gott. Människor är olika och kompletterar varandra. Homo Sapiens är en heterosexuell art, detta är i själva verket fundamentalt för artens blotta existens, även denna dag, på den här planeten. Samt för artens fortlevnad.

  Feministiskt könshat är däremot ett stort och faktiskt problem. Feministisk/kommunistisk kvotering är ett stort och faktiskt problem. Kvotering av en människa är faktisk och konkret, direkt diskriminering av någon annan människa.

 4. Det ska vara lätt att skilja dom åt därför deras utseende t.ex för dom med nedsatt synförmåga.

 5. Det vore bra med fakta och veteskapliga argument på denna sida som bland annat motsäger feminsmens siffror om lönerna.

  Här är en sida som både myndigheter och andra länkar till.
  http://www.jamstalldhet.net/fakta-om-o-jamstalldhet.html
  Här talar man om att kvinnor har 80% av männen löner utan att på något sätt redovisa hur man har kommit fram till denna (som vi vet) felaktiga siffra!

  Mycket av de siffror som finns på sidan är 16 år gamla men behandlas som om de gällde idag trots att de inte gör det.
  Många uppgifter kommer även från Eva Lundgrens ”Slagen Dam”. Siffror som har bevisats vara inkorrekta av universitetet själv om jag inte missminner mig.

  Jamstalldhet.net verkar bedrivas av en anonym enskild person men ändå används siffrorna av organisationer och myndigheter som om siffrorna är ren fakta.

  Jag säger som Sverker Olofsson – Då tro börjar hanteras som fakta då är det farligt!

 6. Tack, då har jag lärt mig något nytt idag också! Smile

  Länkning till jamstalldhet.net verkar tack och lov inte vara särskilt vanligt förekommande, och ingen myndighet gör det vad jag kan se.

 7. Snyggt JonasBsson.
  Det verkar som att man inte länkar dit officiellt på många kommuner men jag har stött på ett par förut.
  Några jag hittade här är:
  Vännäs kommun är en av dem. http://vannas.se/default.aspx?di=3742&ptid=0
  MFJ länkar till sidan på flera olika ställen. MFJ anlitas av både skolor och myndigheter.
  Mot Gymnasieskola i karlshamn http://www.utb.karlshamn.se/ks/Shb/feminism.asp
  En organisation som samarbetar med SISU och andra inom idrotten länkar också till sidan.

  Jag är övertygad om att inofficiellt används dessa siffror i utbildningar utan att ifrågasättas.
  Hur ska man bevisa det då? Ja, jag har ingen aning.

 8. Någon som kommer från Göteborg som kan besöka Gustav Adolfs Torg i morgon?
  Vad kan detta vara för gåva?

  ”En gåva till kommunstyrelsen i Göteborg överlämnas på Gustav Adolfs Torg.

  På fredag kan Göteborgs Stad beställa resor
  som inte diskriminerar”

  Se dok http://www.mfj.se/goteborg/pressinbjudan-2012-11-22

  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/foereningen-maen-foer-jaemstaelldhet-goeteborg/pressrelease/view/paa-fredag-kan-goeteborgs-stad-bestaella-resor-som-inte-diskriminerar-815282

 9. Brösten kan väl välla ut lite åt sidorna så att man ser dem framifrån ändå : P Eller ja, att kvinnan ser ut som mannen gör nu (bilden ovan alltså) med den skillnad att något dinglar mellan benen på den manliga figuren Smile

  Jag tycker att klänning borde vara OK för båda könen, men att de ska vara sydda på olika sätt så att den passar för någon med bröst, och för någon utan. Ungefär som strumpor… de finns ju för båda men har ofta olika motiv och färg bara.

 10. Hej allihopa! Jättekul att se det är fart på diskussionerna här. Skulle gärna delta mer i diskussionen men det är inte hälften så lätt att skriva på mobilen som på datorn och tyvärr är min dator extremt instabil dessa dagar.

 11. Jag skriver nog 90% av mina kommentarer på mobilen. Men blogginlägg har jag hittills bara skrivit från datorn, eftersom det är så bökigt att lägga in länkar och bilder annars.