Genusdebattens andra, lilla, träff
avatar

Hej söta läsare

För ett tag sen så skrev jag i ett av mina inlägg med liten text i slutet att vi skulle kunna ses på en liten inofficiell träff. Det var ett par stycken som mailade om önskan om att ses, samt några på GDs facebook så vi blev väl ett par stycken!

Tänkte låta bli att skriva namn och visa bilder på de andra för jag har inte frågat så mycket om vad som e okej. 

Men innan jag berättar om själva träffen så vill jag skriva om vad jag gjorde innan. Det var såhär att först träffade jag Erik, Dolf och Tanja Bergqvist inne i stan. Jag hade stressat in för jag hade blivit sen eftersom min hårfärgning tog längre tid än planerat och så var jag tvungen att köpa nya kläder först (för tvättmaskinen hade gått sönder). Jag hade inte heller ätit frukost så när vi sågs på en restaurang kastade jag i mig lite stark kyckling, glasnudlar och matrester från Erik. Det var kul att träffa Tanja! Sen fick jag stressa därifrån för att hinna till träffen, å ändå blev jag några minuter sen. Tanja kunde tyvärr inte komma på själva träffen. Och Erik och Dolf tog bilen så de kom faktiskt ännu senare än mig dit Smile

Vi sågs på samma ställe som förra gången; en rätt ny restaurang med en glad och positiv restaurangägare (jag fick faktiskt välja pris på min cider själv). När jag kom dit så satt en person där redan å väntade Smile . Vi hade faktiskt setts på träffen i somras så jag hade inga problem att känna igen honom, plus att han satt vid samma bord som förra gången Grin

Eh ja, och sen trillade det in fler folk. Vi satt väl där 7 totalt när alla kommit? 2 kvinnor och 5 män men det var jämställt ändå. Wink

Jag kastade i mig den där cidern (eftersom jag var törstig efter allt stressande) och när jag sedan förflyttat mig till Dolf tog jag en öl också. Jag och Dolf gick också till bilen en vända för att han blev väldigt törstig. Själv kände jag mig bara dålig och spekulerade i om det berodde på luft i magen. I alla fall… vi satt väl där från 17 till…. ???

Marielröd

Dolf märkte iaf att jag hade färgat håret Smile Och vi tog lite bilder på oss varav några som inte e på min kamera utan hans och där han pussar mig på kinden Smile  Tog en pizza då också (vilket jag ångrar …[men den var god])

Det var kul att snacka med alla där, och att till en få tillfälle att säga att vi i redaktionen på GD pratar rätt mycket bakom kulisserna. Speciellt jag, Ninni, Erik och Dolf snackar rätt ofta, och så har vi söndagsmöten nu också (AV, om du läser detta så lägg det på minnet Wink ). Så därför var det så mysigt att träffa Erik och Dolf som e några av mina bästa vänner och få krama om dom. Heart

 

Vi tog upp en del andra intressanta ämnen också, men tänkte att de som var på träffen kan ta upp samtalsämnena själva om de önskar, och återge sin version av träffen i kommentarsfältet. Men ja, de flesta kom in på hur de kom in i jämställdhetsdebatten, och varför de hamnat ”där de e nu” typ.

Sen skulle alla bege sig och jag följde med en person till busshållplatsen. Erik hittade inte sin plånbok så jag avbröt bussväntandet för att följa med dolf och Erik till bilen. Och jag hade nog rätt mycket luft i magen för jag kände mig jätte-jätteillamående och tänkte att om jag spydde eller rapade eller nått så skulle det nog kännas bättre Grin Men jag gjorde inte det. Istället promenadsprang vi till bilen där han hittade plånboken och så pratade vi lite… och när vi skulle säga hejdå så lyfte Dolf upp mig i en kram så jag trodde jag skulle spy rätt på han! Helt seriöst. Omtumlad gick jag därifrån Grin

Så nu vet ni det! Smile

/M

ps. Kommer ev. mer bilder sen. ds.

ps.2. Ni som var på träffen – vill bara poängtera att min röst var väldigt kraxig/hes för att jag e förkyld och dålig i halsen… och att min röst vanligtvis INTE är så! Tror jag får ta å videoblogga lite så att ni får en mer rättvis ”bild” av min röst Smile och nu när jag ändå är inne på det andra ps:et så löste det sig sen med luften i magen med en rap innan läggdags! ds.2.

Kommentarer

Genusdebattens andra, lilla, träff — 25 kommentarer

 1. ”Speciellt jag, Ninni, Erik och Dolf snackar rätt ofta

  ”rätt ofta”? Det var en underlig benämning för ”dagligen” ;D

  Jag har dessutom lika mycket kontakt med Teodor (som är min bästa vän sen många år tillbaka) och Ulf. Det här är något jag vill att ni läsare ska veta om. Under den tid som GD funnits så har vi blivit ett riktigt bra team. Det känns helt tryggt för GDs framtid och utveckling att vi kan ge varandra både ris och ros, att samarbetet fungerar så bra som det gör och att vi respekterar varandras olikheter.

 2. Jag känner alltid ett stygn av avund när jag får höra att andra haft det roligt Smile Men det var ju mitt eget val att inte vara med den här gången heller.

  Eller vänta! Det var förstås strukturerna som gjorde att jag inte fick vara med Frown

 3. Känns tryggt för framtiden att läsa att ni funkar så bra ihop och trivs så bra tillsammans för ni behövs!

  PS. utan att försöka vara sexistisk(förvirrande nuförtiden vad man får säga ala PK) så är det svårt att inte lämna en kommentar på din bild Mariel, wow du är snyyyg!

 4. Det var jättekul att träffa smarta, trevliga och pålästa jämställdhetsivrare!

 5. @MiT
  Det toklandet och svt skriver om är uppseendeväckande. Ett praktavslöjande för hur feministiska krafter och genussekretariatet med maffiametoder skyddar sitt tolkningsföreträde i frågor som rör kvinnor och män.
  Det är fullständigt sjukt hur man i praktiken hotar forskare som forskar om ”FEL” saker!
  Uppenbart att Gunilla Krantz känner sig hotad att inte få arbeta med sin forskning på goda premisser i framtiden om hon inte tystar ned sin egen forskning!

  Så fungerar det i ankdammen Sverige när feminismen agerar mafiosos!
  Sjukt sjukt sjukt!!!!

 6. Jättekul att äntligen ha fått träffa ”gänget” live. Enda tråkiga var att jag blev tvungen att lämna tidigt och inte kunde stanna till ???. Nästa gång får ni bära ut mig Smile

 7. Tack för en bra och intressant träff. Och må säga att du var bra på att hålla masken Mariel. Och sen än en gång Tack! för det jobb ni gör med GD.

  Och med anledning av det som Toklandet rapporterar så vill jag verkligen ”utöka lobbandet” för den mer nyanserade bilden av partnervåldsfrågan och andra jämställdhetsfrågor. För som jag sa igår så krävs det nog mer aktion också. Undrar därför om det finns några som vill ses med någon slags regelbundenhet här i Sthlm för att brainstorma kring vad man faktiskt skulle kunna göra lite mer konkret i stilla enkelhet tänker jag mig (ska göra ”studiebesök” i Malmö nästa vecka, se länk).

  http://genusdebatten.se/gastinlagg-inbjudan-till-ny-malmogrupp-2/

 8. Tänk att man är så hemsk att tjejer nästan spyr på en. Ja ja, jag är i alla fall medveten om mina brister. Jag får väl hålla säkerhetsavstånd till Mariel i framtiden.

 9. Måste nog här framföra att jag känner mig KRÄNKT nu, varför är det bara personer med närhet till Stockholm som kan träffas på detta sätt.
  För en fullständig jämlikhet så borde dessa träffar alterneras mellan de städer/byar/grottor där de som är någotsånär aktiva här befinner sig.

  Nej, skämt åsido. Det är jätteroligt att läsa om era eskapader tillsammans och hoppas verkligen att man vid något tillfälle skulle kunna vara med.

 10. ”närhet till Stockholm”????
  Jag satt över 70 mil bakom ratten igår. Och fick inte dricka nån öl. Du vet inte vad lidande vill säga.

 11. @Mariel: Åh, nu jag känner jag mig jättetråkig, men helst inte, jag föredrar att hålla en lite lägre profil. Men kul att du frågade ändå! Smile Rose

 12. Vem bryr sig om mat, sprit, magkrämpor och inbördes beundran? Smidde ni några onda konspirationsplaner mot matriarkatet? Big Smile

 13. @Mia.: Ja, detta kan nog lyftas upp mer kanske. Att det skulle ju kunna gå att ordna mer regelbundna stockholmsträffar Smile Kanske också torsdagar?

 14. @Mariel:

  Ja i Malmö kör de ju en träff varje torsdag om jag förstår rätt. Får se vad ”studiebesöket” ger. Dock tänker jag mig möten i samma anda som de i Malmö vilket ju kritiserades av vissa här på GD om jag minns rätt. Så kanske att det får bli mer av ett ”gästinlägg” isf sas.

 15. Pingback: Ledare: Pubträff | Genusdebatten