GD-podden, avsnitt två
avatar

Då var det dags för andra avsnittet av GD-podden!

Den här gången ställer vi oss frågan om Feminismens framsteg gjort oss lyckligare? Medverkar gör jag (Kollen), Dick, Dolf och Andreas.

 

Länklista:

Fredrika Bremer Förbundets lista över viktiga årtal

Carrie Nation

Förbudstiden

Klicka här för att ladda ner podden som MP3!

Förra avsnittet, som handlade om Jämställdism, återfinns här.

(Gjorde en mindre redigering 20:51 samma dag som publicering, för att infoga länk till tidigare podcast.)

Kommentarer

GD-podden, avsnitt två — 9 kommentarer

 1. Även denna gång efterfrågar jag att ni ska skaffa en RSS-feed för podden, så att den går att lyssna på i poddlyssningsprogram, t.ex. på telefoner och plattor. Särskilt om ni hoppas att få fler lyssnare än de mest hängivna läsarna av sidan så bidrar det inte direkt att göra det svårt för den som vill följa podden genom att kräva manuell nedladdning av avsnitt när de läggs upp.

 2. @David: Varken jag eller Kollen har riktigt kläm på hur det fungerar. Det kommer. Vi tar det efterhand. Det var meningen att det här avsnittet också skulle ha lagts upp på vår youtube-kanal, men det sket sig.
  Vi är nybörjare. Hav tålamod.

 3. Jag är beredd att ha tålamod, så länge som jag vet att det är på gång så att jag kan få tillgång till era röster när jag går här i fabriken och jobbar Smile

 4. Humanism,liberalism,socialism och kapitalism har på olika sätt gjort mer för kvinnors frigörelse än feminismen.
  Feminismen kan man säga är likt sugfisken som suger sig fast på en mycket större fisk och lever på dess mattrester.
  Feministiska historierevisionister vill låta påskina att det är den lilla sugfisken som styrt det stora värddjuret och skaffat fram maten,medans sanningen är det omvända.Därför är ren historieförfalskning viktig för feminister eftersom om människor fick reda på hur marginell den varit för kvinnors frihet så skulle många ifrågasätta dess stora inflytande idag.

 5. Gillar verkligen podden! Guldstjärna till Dick som har en grym radioröst med pondus och trovärdighet. Yes

 6. Har först idag lyssnat igenom denna pod (podd?) och den första dito. Kul att höra era röster och era resonemang. Inser att jämställdismen och Genusdebatten kanske står för något annat, men det vore ändå kul om ni tog upp MGTOW-fenomenet/-rörelsen, japanska ”gräsätare” och sådana bloggare som Barbarossaa, Stardusk etc, någon gång.

 7. Vid just nu första anblicken av ordet gräsätare-japan och Japan med sina ca 120-milj invånare blev gräsätaren Kanin min reflektion, tills jag justnu har gogglat. ehmm behåller mitt första intryck känns helt ok de andra lutar mera mot, nått trist.

 8. @John Nilsson: ” Inser att jämställdismen och Genusdebatten kanske står för något annat, men det vore ändå kul om ni tog upp MGTOW-fenomenet/-rörelsen, japanska “gräsätare” och sådana bloggare som Barbarossaa, Stardusk etc, någon gång.
  Jag tycker att det låter som en bra idé, det är ett intressant ämne som har många kopplingar till precis allt, om du förstår vad jag menar. =)
  Vad gäller att GD inte skulle ha rum för MGTOW, spana in ninnis senaste inlägg och mitt första så ska du se att ninni refererar till MGTOW som något positivt och att jag hänvisar till både Stardusk och Barbarossa… =)