Finns det hopp för liberalismen eller blir missriktad feminism och antirasism dess död? – Om Terroristdåd i Paris, SD-gymnasium i Skurup m.m.
avatar

Gott nytt år på er! Så var man tillbaka igen. Mina senaste två inlägg postades från mobil då jag hade inte tillgång till GD där jag firade jul & nyår. Därav orsaken de senaste inläggen varken hade citat, länkar eller liknande. Min enda kanal till den offentliga debatten de senaste tre veckorna har varit Twitter.

På grund av SJW-gängets stollerier där har min twitter nu uppdraderats med disclaimern att varken ”ReTweet” eller ”Följ” automatiskt innebär medhåll. Bakgrunden är den korkade ”blocklista mot trakasserier” som man hamnar på bara man följer fel personer vilket framgår tydligt i den här vedervärdigt usla artikeln.

Of course, not everyone who follows two or more Gamergate “ringleaders” is necessarily a member of the movement, which means some people who have never sent a single harassing tweet may end up on the block list.

Jag följer personer från bägge sidor av en händelse så jag kan skriva om vad som händer. Det faller dock inte i god ord hos den intelligensreserv för vilka ”följ” inte verkar vara inte ett sätt att få flera olika perspektiv på en sak – utan snarare någon slags ”lojalitetsdeklaration”

Jag har redan tidigare påpekat att Decemberöverenskommelsen har mycket stora konsekvenser för den offentliga debatten i Sverige. Inlägget jag skrev då var dock minst sagt ”spartanskt”. All nödvändig information fanns helt enkelt inte tillgänglig då. Nu ser vi dock tydligt att dess egentliga innebörd är att Sveriges liberaler lämnar walkover i alla viktiga frågor för att sedan förskansa sig kring allt annat än viktiga detaljfrågor som

Alliansen har lagt motionsyrkande om betyg i årskurs 4 och har stöd av Sverigedemokraterna i frågan.

Som om det spelade den minsta roll i ett system så pantat att mängder av lärare struntar helt i elevernas grundkunskaper och bara vill babbla om skolans ”sociala uppdrag”. Vad i det nu skall betyda i ett land där SD fått över 80% av rösterna på ett gymnasieskolval. Hur skall vi betrakta den händelsen tycker ni? Skall vi se det som att skolpersonal misskött ”skolans sociala uppgift” eller betyder det att att skolan inte längre har som uppgift att förhindra att eleverna sympatiserar med den politiken?

”Skräckskolan” där SD fick 80% i skolvalet: Nils Holgersson Gymnasiet

Själv kan jag konstatera två saker här. Dels verkar ett antal rasistiska ungdomar som sympatiserar med SD ha betett sig riktigt svinaktigt. Dels har både politiker och akademiker sedan uttalat sig korkat bortom all förståelse. S-politikern Pierre Esbjörnsson manade till aktion på skolan, dock inte specifikt mot de elever som skall ha betett sig illa utan han vill se att ALLA elever skall utbildas så de röstar på rätt sorts parti.

Framförallt tror jag de behöver en större samhällskunskap och en demokratiseringsutbildning på skolan

Som om inte den reaktionen vore absurt korkad nog har Expressen lyckats gräva fram statsvetaren Anders Hellström som försöker förklara ”problemet” med hur skolan lär ut samhällskunskap på de mest okunniga sätt man kan tänka sig.

Möjligen har man inte diskuterat det här på samhällslektionerna, för då hade man kunnat tänka sig ett resultat som är mer spritt. Att SD har 80 procent tyder på att man inte har diskuterat de här frågorna ordentligt, säger Hellström.

De flesta av eleverna var förstaringare som inte ens gått fyra veckor på skolan när valet hölls. Hellström som skall föreställa statsvetare fattar alltså inte ens att när förstaringare röstar på SD i skolvalet så finns förklaringen i grundskolan – inte på gymnasienivå. Att Hellströms uttalanden är svammel framgår tydligt av svaret från Rektor Claes Calmram:

De läser inte ens samhällskunskap än

Men det hindrar inte Hellström från att fortsätta med sina teorier (eller skall det föreställa hypoteser?) baserade på den sedvanliga fördomsfulla smörjan om klass, kön och etnicitet som är så populär hos dem som vill tala utan att veta saker.

Anders Hellström ser en orsak till resultatet i att skolan i Skurup mestadels består av yrkesförberedande program. – Det finns en klassdimension. De känner att politikerna inte gjort tillräckligt mycket för de som inte studerar på universiteten.

De känner att ”politikerna” inte gjort tillräckligt mycket? Därför röstar de alltså på Sverigedemokratiska politiker? Att rösta på SD är alltså inte att rösta på politiker enligt Hellström är det så jag skall tolka det. Hmmm… Jag har en alternativ förklaring: När man inte röstar på SOCIALISTISKA (rödgröna) eller LIBERALA (alliansen) politiker utan på det konservativa alternativet…. KAN det då möjligen handla om att man inte anser att socialister och liberaler gjort tillräckligt mycket?

Sedan det där med Decemberöverenskommelsen…

Med tanke på att alliansen nu av rädsla för nationalistisk konservatism har lämnat walkover till politiskt korrekt socialism så bör frågan ställas om eleverna överhuvudtaget hade tre val framför sig när de röstade. Man kan nästan få intrycket att då liberaler tycks lägga sig på rygg och kapitulera så fort någon nämner ”feminism” eller ”invandring” så finns inget liberalt alternativ i Sverige längre.

Ledande liberaler tycks mena att SD är så hemska att bättre än att liberaler regerar med SD:s stöd är att se till att socialister styr Sverige – i rakt antiliberal riktning. Vissa liberaler är så förblindade av SD-förakt att de tror de kan leka ”Fiendes Fiende” och vara kompisar med SD-hatande socialister. Detta hade vid Falu Pride den absurda konsekvensen att representanter för LUF hamnade vid en grupp med banderollbudskapet ”Död åt alla borgare”

Ponera att banderollen inte varit uppe. Då hade Liberal Ungdom vackert gått sida vid sida vid personer som tycker det är okej att offentligt önska livet ur både SD och Liberaler. Nu var dessa människor lyckligtvis öppna med sina skitstövel-åsikter men här uppkommer frågan om hur det går när antiliberaler blir lite smartare och inte skyltar med sina åsikter längre.

Banderollens budskap var ingen engångshändelse. Exakt samma ”Död åt SD och alla andra borgare” budskap spreds i Linköpings skolkatalog av 12 personer på Berzeliusskolan. På en andra skylt på samma bild kan läsas:

”Antifascism är självförsvar”

De flesta på bilden står med lyft knytnäve i bästa Stalin pose. En mörkhyad kille tyckte uppenbarligen inte att lyft knytnäve och ”död åt alla borgare” var tydligt nog. Han beslöt sig att även ha en hammare i andra handen. Fattas bara skäran antar jag.

skolledningen på Berzeliusskolan kommer att diskutera bilden och skolans rutiner för hur den ska agera för att ha bättre kontroll över vilket material som publiceras i gymnasiekatalogen i fortsättningen.

Ja vilken JÄTTEBRA ide. För problemet är inte att eleverna är politiska extremister? Sånt är bara ett problem när elever röstar på  nationallistisk konservatism? Problemet är heller inte att de öppet stödjer politiskt våld efter definitioner skapade av AFA? Nej problemet är att det finns bildbevis där de visar öppet vad de tycker. Bara skyltarna inte finns där så är antliberalism och borgarhat inga problem. Det är SD som är problemet på skolorna och de antiliberaler som önskar livet ur alla borgare är utmärkta samarbetspartners i kampen mot rasism eller?

Som avslutning har vi dagen till ära ett uttalande från journalisten Alice Petrén på Sveriges Radio angående terroristdådet mot Charlie Hebdo i Paris igår då islamistiska terrorister mördade minst 12 personer och där ytterligare minst 10 personer skadades, vissa av dem livshotande. SR:s förra idioti med självmordsskämt har knappt hunnit svalna så kommer en ny tavla från SR (Obs: Syftet med att ta upp detta är INTE att dreva mot henne)

Det här var så grovt att jag – innan jag hörde det med egna öron – trodde jag hon var felciterad eller i alla fall vinklad. Men nej vi kan verkligen höra en SR-journalist ”victim-blama” Charlie Hebdos terroristdrabbade redaktion och mena att de hade ”attackerat islam” (där det alltså skall kallas attack att rita en humorbild) I efterhand visar sig det hela givetvis vara en felsägning – i alla fall enligt Eko-chefen Annie Lagercranz. Alice Petrén å sin sida skriver under hashtaggen #iblandblirdetfel att hon menade ”slumpmässiga” och inte ”oskyldiga”. För tydlighetens skull citeras här hennes tweets:

Förtydligande @alicepetren @p1 Charlie Hebdos redaktion är oskyldiga människor, men inte slumpmässiga offer. Vedervärdigt. Förstås.

Fantastiskt att se många rycka ut till försvar för Charlie Hebdos journalister: skäller på mig för uselt ordval. Heja!

Men om det nu är så och jag godtar den förklaringen varför skriver jag då om denna storm i ett vattenglas? Jo helt enkelt för att uppmärksamma den princip som är ett absolut krav för att denna förklaring skall godtas – nämligen att det inte funkar att bara subjektivt tolka text som förespråkas av ”diskursteoretiker” Man måste ta hänsyn till vad ”författaren” av ”texten” själv menade Men som Kelley L Ross skriver under rubriken ”Against the theory of sexist language”

It is an evil principle to think that we can tell other people whatthey mean by what they say, because of some theory we have that makes it mean something in particular to us, even when they obviously mean something else. Nevertheless, there is now a common principle, in feminism and elsewhere (especially flourishing in literary criticism), that meaning is only in the response of the interpreter, not in the mind of the speaker, even if the speaker is to be sued or charged with a crime for the interpreter having the response that they do.

Med andra ord. Om vi följer den litteraturteoretiska principen är det strunt samma om vi tror på Eko-chefen eller lyssnar på Petrén själv. Det är då inte hon som bestämmer vad hon egentligen menade utan tolkaren vars känslor tyder diskursens riktiga innebörd. Värt att komma ihåg nästa gång någon i media förespråkar postmoderna perspektiv där sanningen är relativ och allt en tolkningsfråga. Om man följer den principen så finns inga felsägningar. En felsägning förutsätter en objektiv innebörd som kommunicerats dåligt.

Är allt en tolkningsfråga så finns ingen yttrandefrihet att tala om.

Kommentarer

Finns det hopp för liberalismen eller blir missriktad feminism och antirasism dess död? – Om Terroristdåd i Paris, SD-gymnasium i Skurup m.m. — 9 kommentarer

 1. Pingback: Lite mot Marcus Birro igen | WTF?

 2. @ Erik

  Folk menar förbluffade ofta vad de säger. Petréns felsägning var av samma slag som de där extremisterna med sin banderoll om död på Pride, nämligen att just den felsägningen ställde extremismen ljusan dag till allas beskådan. Någorlunda intelligenta extremister ser till att extremismen inte framstår alltför tydligt, utan att den kommer inpaketerad i diverse skönskrivningar. Under paroller som ”allas lika värde” kan man således ägna sig åt förnedring av de svagare.

  Dessvärre (ur extremisternas synvinkel)finns det alltid någon enfaldig typ med i rörelsen som inte förmår hålla tätt utan klämmer offentligen ur sig andligt exkrement. Det här gäller både SR och SD, för att nu nämna två aktuella instanser. Både Söder och Petrén menar nog vad de säger och därtill är de minsann inga udda figurer i sina respektive organisationer, utan snarare lösmynta företrädare för starka strömningar. I bägge lägren gäller nu skademinimering, men ytterst blir det bara lite kosmetika. Grundproblemen kvarstår: Pride, SR och SD – för att nu nämna några – är i dagsläget extremisternas tummelplatser. Detta är synd, för en konstruktivare tappning av alla tre skulle nog ha sin givna plats i samhället.

 3. Alliansen är med Decembersveket död. KD och FPML(r) åker sannolikt ur riksdagen. M kommer backa. S kommer också backa men kan bild regering med V och MP (och kanske F!). SD kommer vara den enda vinnaren även i nästa val.

  Min förhoppning är att vi får 1 eller 2 nya borgerliga partier som tar avstånd från postmodernistisk smörja. Dessa kan samarbeta med SD då de inte har låst sig vid principer.
  Vändningen skedde vid Decembersveket. Vanligt folk pratar som aldrig förr. De är förbannade. Södermalmspapegojorna fortsätter i vanligt manéer med enda resultat att folk blir ännu mer förbannade.

 4. Problemet blir ju som vanligt för oss som är gråssossar och tror på den ideologin. Jag vill ha stort statligt ägande och en omfamnande ideologi, utan att vara mesig som politiken från alla håll är nu. Jag vill ha ett jämställdistiskt västerparti att rösta på. Just nu tror jag att SD är närmast det rent politiskt!! Och jag vägrar rösta på dem. Jag är inte tokig, Sossarnas politik på 80´talet är mest lik SD i dag enligt det jag har läst. Borgarna vore ju den självklara medelvägen, men de privaticerar och säljer ut (ger bort) våra gemensamma tillgångar, vilket är det jag är mest emot i deras politik, samt A-kassan som är så låg att det inte går att byta jobb utan att riskera ruin.

 5. ”Jag följer personer från bägge sidor av en händelse så jag kan skriva om vad som händer. Det faller dock inte i god ord hos den intelligensreserv för vilka “följ” inte verkar vara inte ett sätt att få flera olika perspektiv på en sak – utan snarare någon slags “lojalitetsdeklaration””

  Det handlar om att ta det säkra före det osäkra. Sorry, rando.

  ”Vad i det nu skall betyda i ett land där SD fått över 80% av rösterna på ett gymnasieskolval. Hur skall vi betrakta den händelsen tycker ni?”

  Att den här sajten har många läsare i gymnasieålder och att ni sköter ert jobb väl?

  ”S-politikern Pierre Esbjörnsson manade till aktion på skolan, dock inte specifikt mot de elever som skall ha betett sig illa utan han vill se att ALLA elever skall utbildas så de röstar på rätt sorts parti.”

  Den sorts parti som inte har företrädare som säger att de ska ta itu med den fria pressen och de andra partierna förr eller senare? Eller var det raffinerad högersatir jag är för peekåå för att fatta?

  ”När man inte röstar på SOCIALISTISKA (rödgröna)”

  SOCIALDEMOKRATISKA. Gulligt att du försöker, men du är medveten om att normala människor ser ner på folk som inte ens försöker vara subtila.

  ”Med tanke på att alliansen nu av rädsla för nationalistisk konservatism”

  Du menar det som bröt Europas ryggrad för gott och lämnade över halva kontinenten till ett gäng inkompetenta byråkrater som belöning för att de delade på det extrema uppoffrande som krävdes för att stoppa den?

  ”har lämnat walkover till politiskt korrekt socialism”

  Du menar socialdemokrati, som har lika lite att göra med Kommunismens 480 triljarder offer som din egentliga agenda har att göra med mansfrågor och empati för män?

  ”så fort någon nämner “feminism””

  Men du vet lika bra som jag att borgerlig feminism är som libertariansk klimatpolitik. En oxymoron. Sluta gnäll över det faktum att du inte har ett uttalat antifeministiskt parti som är tillräckligt putsat för din smak. Det finns tre-fyra till att välja bland. Seså.

  ””Vissa liberaler är så förblindade av SD-förakt att de tror de kan leka “Fiendes Fiende” och vara kompisar med SD-hatande socialister.”

  Och du, precis som flera andra rynkiga kränkta män inom M, tror du kan rida den fascistiska tigern. Det har andra blåsnubbar också trott.

  ”“Antifascism är självförsvar””

  Är man en livslångt bortklemad och maximalt privilegierad man sträcker man sig efter luktsaltet när man hör sådant. För personer som har något att förlora på fascism är konstaterandet självklart.

  Antikommunism är också självförsvar – men om man på allvar är rädd för att Sverige blir kommunistiskt är man redan en så lågkvalitativ människa att man enbart duger till att hålla haklappen åt Glenn Beck.

  ”För problemet är inte att eleverna är politiska extremister?”

  Dags att informera VKMet igen:

  Folk är mer rädda för fascister och deras hantlangare än kommunister och deras försvarare.

  Folk är mer rädda för misogyni och kvinnohat än misandri och manshat.

  Folk är mer rädda för att bli påkörda på natten än för att bli krossade av ett kraschande flygplan mitt under jobbpendeln ; )

  Folk kommer aldrig att ändra sig hur många gånger du och Paul Elam-fangirlen Ninni än hulkar om Pär Ströms exodus eller Klipp Kuken : D

  Folk kommer låta Sverige bli ett land ni hellre flyr ifrån i ren harmsen upprördhet innan ni hinner rädda oss från statsfeminismen X D

  ”Om vi följer den litteraturteoretiska principen är det strunt samma om vi tror på Eko-chefen eller lyssnar på Petrén själv.”

  Med tanke på att du är på en sajt som betraktade Klipp Kuken som början på mänsklighetens slut är det uppenbart att du aldrig under några som helst omständigheter lyssnat på vad någon annan menat.

  Ni som kallar folk för våldtäktsman (det här med projicering är ingen bra terapi för er – in på hispan med er så hjälper ni samhället) kommer inte få svar av mig om ni kommenterar detta inlägg. Inte ni komiker heller, eftersom eran existens både på och utanför internet går ut på trollande. Personer som inte kan råka blandas ihop med en spambot programmerad av en halvmänniska som tror mer på Bitcoins valutakurs än kvinnors värde och jämlikhet kommer få svar.

 6. Axel Edgren:

  LÅNGT SVAR PÅ MASSOR AV OLIKA SAKER

  “Det handlar om att ta det säkra före det osäkra. Sorry, rando.”

  Precis så resonerar de som vill undvika svarta. Det handlar inte om att de är rasister det handlar om att de vill ta det säkra före det osäkra. Saken är den att ta det säkra före det osäkra har negativa konsekvenser för alla.

  ”Att den här sajten har många läsare i gymnasieålder och att ni sköter ert jobb väl?”

  * För det första så är detta ingen SD-sajt utan en mediesajt ur jämställdistiskt perspektiv. Vissa här är socialdemokrater, andra tillhör folkpartiet, andra centerpartiet, vi har till med inlägg från liberala partiet.
  * För det andra så hade de flesta eleverna ifråga just börjat på skolan så isåfall pratar du om åsikter de fick i grundskolan.
  * För det tredje – om vi på GD vinner över utbildade lärare så är det inte vi som är bra utan lärarnas utbildning som är smörja. Med de skolans resurser är det ingen ursäkt hur bra vi är. Det är tvärtom ett erkännande att vår kritik av skolans metoder har merit.

  ”Den sorts parti som inte har företrädare som säger att de ska ta itu med den fria pressen och de andra partierna förr eller senare? Eller var det raffinerad högersatir jag är för peekåå för att fatta?”

  Ingen aning, du bifogade varken citat eller källreferens så jag vet inte säkert vem du menar ens.

  ”SOCIALDEMOKRATISKA. Gulligt att du försöker, men du är medveten om att normala människor ser ner på folk som inte ens försöker vara subtila.”

  Har inget med subtilitet att göra. Socialdemokraterna är namnet på PARTIET medan vad jag beskrev var ideologier. De tre huvudideologier som skapat västvärldens samtid är Konservatism, Liberalism och Socialism (källa: Jeremy Shearmur ”Ideas in politics”)

  Socialdemokraterna tillhör helt enkelt socialismen.

  ”Du menar det som bröt Europas ryggrad för gott och lämnade över halva kontinenten till ett gäng inkompetenta byråkrater som belöning för att de delade på det extrema uppoffrande som krävdes för att stoppa den?”

  Ingen aning då du inte heller här har citat eller källreferens.

  ”Du menar socialdemokrati, som har lika lite att göra med Kommunismens 480 triljarder offer som din egentliga agenda har att göra med mansfrågor och empati för män?”

  Socialdemokrati är ingen ideologi på samma sätt som Kristdemokrati heller inte är en ideologi.

  ”Men du vet lika bra som jag att borgerlig feminism är som libertariansk klimatpolitik. En oxymoron.”

  Tredje gången du gör påstående utan den minsta källreferens eller citat som berättar vad det handlar om. Jag kan inte svara på saker om detaljerna måste gissas av mig.

  ”Sluta gnäll över det faktum att du inte har ett uttalat antifeministiskt parti som är tillräckligt putsat för din smak. Det finns tre-fyra till att välja bland. Seså.”

  Har du svårt att läsa rubriken? Min fråga i inlägget om det finns ett liberalt alternativ att välja mellan då liberaler tycks föredra socialism så snart det handlar om dessa två saker.

  ”Och du, precis som flera andra rynkiga kränkta män inom M, tror du kan rida den fascistiska tigern.”

  Ursäkta men VILKLEN ”fascistisk Tiger” menar du nu? Sist jag kollade var det ingen legitim källa som håller med om vissas påstående att SD står för fascism. Att kalla SD fascister har snarare bara varit ännu en av de strategier som media utan framgång försökt med. I detta fall har man till och med fått på truten av Dick Harrisson.

  http://fof.se/artikel/forskarna-ar-eniga-sd-ar-inte-fascister

  ”Det har andra blåsnubbar också trott.”

  Ännu ett exempel där du saknar både citat och källa. Jag gissar att du menar nazismen i nån slags reductia ad hitlerum. Isåfall kan du läsa Harrissons svar på vad skillnaderna mellan dem och SD är och vad som skulle krävas för att han skall anse det inom rimlighetens gränser.

  ”Är man en livslångt bortklemad och maximalt privilegierad man sträcker man sig efter luktsaltet när man hör sådant. För personer som har något att förlora på fascism är konstaterandet självklart.”

  Skrattretande då denna slogan i verkligheten kommer från AFA och bara används som ursäkt av svartklädda maskerade högljudda ungdomar för att kasta sten på polisen, sätta eld på bilar vandalisera affärsverksamheter, störa politiska möten och misshandla oskyldiga personer.

  Ett talande stycke ”självförsvarshistoria” när idioterna under beskydd av polisen tvingades fly eftersom de boende i Rosengård ville ge dem stryk.

  ”Antikommunism är också självförsvar”

  Nej, det är många saker men självförsvar är inte en av dem. Vidare så verkar vissa tro att självförsvar innebär rätten att agera. I själva verket så är termen för tillåtet självförsvar NÖDVÄRN. Även när något är självförsvar kan det alltså vara en kriminell handling.

  ”men om man på allvar är rädd för att Sverige blir kommunistiskt är man redan en så lågkvalitativ människa att man enbart duger till att hålla haklappen åt Glenn Beck.”

  Det där är inte ens ett riktigt argument. Huruvida det inträffar eller inte hänger helt på människors fria vilja. Du har varken en magisk kristallkula som kan förutspå den eller kontroll över hur den yttrar sig så allt du har är okvalificerade gissningar.

  ”Dags att informera VKMet igen: Folk är mer rädda för fascister och deras hantlangare än kommunister och deras försvarare.”

  Så personer som röstar på SD är inte ”folk” enligt dig? De upphörde magiskt att vara folk vid röstbåset? I vilket fall som helst är detta irrelevant när vi pratar om SD eftersom de inte är ett fascistiskt parti enligt någon legitim källa på vad fascism betyder och jag lyssnar inte på vilken blåbärsdefinition som helst.

  Sedan är ju rädsla enligt socialkonstruktionismen en social konstruktion.

  ”Folk är mer rädda för misogyni och kvinnohat än misandri och manshat.”

  Även det är irrelevant då 1) vad du kallar misogyni inte begränsar sig till faktiskt kvinnohat utan allt oftare bara ursäktar antiliberala synsätt precis som jag redan skrivit och 2) När folk också säger de vill ha jämställdhet. Rädsla är då ingen ursäkt för anti-jämställdhet.

  De som vill ha lyxen att vara rädda får alltså vara ärliga med att de skiter i jämställdhet. Sedan undrar jag enligt vilken logik som rädsla är ett positivt argument enligt dig? När svarta i USA inte får jobb för vita arbetsgivare vill ta det säkra för det osäkra resonerar du likadant då och ställer dig på arbetsgivarens sida?

  ”Folk är mer rädda för att bli påkörda på natten än för att bli krossade av ett kraschande flygplan mitt under jobbpendeln ; )”

  Att folk är rädda betyder inte de måste vara det. Vilken sorts socialkonstruktionist skall du föreställa som biologisktiskt pratar om rädsla som om den vore medfödd och omöjlig att rucka på?

  ”Folk kommer aldrig att ändra sig hur många gånger du och Paul Elam-fangirlen Ninni än hulkar om Pär Ströms exodus eller Klipp Kuken : D”

  Med samma logik kommer folk heller aldrig att ändra på
  1) Könsroller
  2) Rasism
  3) Homofobi
  4) Kapitalistisk egoism

  Och sålunda kommer vi – om vi går på din linje – alltid att tvingas leva i en Sovjetstat där regeringens och statens jobb är att kriga ner befolkningens onda tendenser. Det finns ett antal folk som skulle kalla den linjen för Fascism – inte minst dem som kom hit från forna östblocket. Vi har för övrigt inte bara Sovjetfascism vi har även Islamofascism som funkar på samma sätt.

  ”Folk kommer låta Sverige bli ett land ni hellre flyr ifrån i ren harmsen upprördhet innan ni hinner rädda oss från statsfeminismen X D”

  Så har vi åter det här problemet att din definition bortser från att ”folk” i allt högre grad röstat på SD. Vad är det för skillnad på hur du säger vissa inte är ”folk” och på hur Björn Söder säger vissa inte är ”folk”?

  Enligt Söder verkar majoriteten av Sverige vara svenska folket och där ingår inte judar och samer. Enligt DIG är majoriteten av Sveriges ”folk” socialdemokrater och borgare, där ingår inte Sverigdemokrater.

  ”Med tanke på att du är på en sajt som betraktade Klipp Kuken som början på mänsklighetens slut är det uppenbart att du aldrig under några som helst omständigheter lyssnat på vad någon annan menat.”

  ”Klipp kuken” framfördes inte verbalt. Hade Petrén skrivit en artikel och ansvariga släppt igenom ”oskyldiga” som text eller bild så hade SR varit i en helt annan sits. Man kan säga fel och slippa ansvar, att publicera fel däremot är betydligt värre.

 7. ”Precis så resonerar de som vill undvika svarta.”

  Din lille wigger där.

  ”Saken är den att ta det säkra före det osäkra har negativa konsekvenser för alla.”

  Nej. Finns inga matnyttiga modererade som fortfarande tål att lyssna på GimberGutt.

  ”Min fråga i inlägget om det finns ett liberalt alternativ att välja mellan då liberaler tycks föredra socialism så snart det handlar om dessa två saker.”

  Det är ju inte mitt fel att du inte kan hitta tillräckligt fina och artiga ”konservativa” som dina liberaler kan leka med.

  ”bara används som ursäkt av svartklädda maskerade högljudda ungdomar för att kasta sten på polisen, sätta eld på bilar vandalisera affärsverksamheter, störa politiska möten och misshandla oskyldiga personer”

  Så var man plötsligt inne på Flashback igen. Började nästan förvänta mig att det skulle finnas en massa rebelliska citat från Arne Anka eller Voltaire i slutet på ditt inlägg.

  ”Du har varken en magisk kristallkula som kan förutspå den”

  Kalla det instinkt. Sverige kan inte bli kuppat eller på annat sätt överrumplat av icke-demokratisk kommunism. På samma sätt som jag inte kan förvandla min arm till diamant.

  ”Så personer som röstar på SD är inte “folk” enligt dig?”

  Åh nej vännen, jag har två personer i min vänkrets och fler i min bekantskapskrets som röstat SD till riksdagvalet; med ”folk” menade jag ’en ungefärlig sammanfattning av vår zeitgeist’. DÖ tydliggör rätt väl att till och med dina borgerliga favvopartier föredrar V framför SD, trots SDs lydigt borgerliga röstande och oändliga svartmålande av V och Mp.

  ”De som vill ha lyxen att vara rädda får alltså vara ärliga med att de skiter i jämställdhet.”

  Tvärtom – att vara rädd för misogyni och kvinnohat och därför behandla AVfM och de andra styggelserna som en samhällelig pest främjar jämställdheten.

  Jämställdism och anti-feminism handlar inte om jämställdhet utan om ”jämställdhet” inom könsessentialistiska, kapitalistiska och liberalistiska ramar. Lite som katolicismens ”same but different”.

  Den konstanta antagonism jämställdister utsätts för är resonlig, proportionerlig och en rationell form av självförsvar. Det finns ingen möjlighet för personer att se jämställdismen som en potentiell allierad i några frågor.

  ”alltid att tvingas leva i en Sovjetstat där regeringens och statens jobb är att kriga ner befolkningens onda tendenser”

  Vad är det för fel med att jag och mina medborgare inte tillåts vara bängsäckar på nätet eller i media?

  ”Så har vi åter det här problemet att din definition bortser från att “folk” i allt högre grad röstat på SD”

  Det är väldigt enkelt – SD kan inte attrahera nya så mycket nya personer utan att göra den genuint rabiata kärnan besviken och mullrig. En majoritet av SDs väljare ser inte tvångssterilisering av transpersoner, söta klänningar på flickor och stärkta byxor på pojkar, sänkt aborträttighet eller mindre ”uppmuntran” av ”oortodox” eller ”icke-folklig” konst som en bra kulle att dö på, men SD startades för att omforma Sverige och slita det ur händerna på de icke-svenska kosmopoliterna i Stockholm, inte för att jiddra om asylbidragsnivåer. Förr eller senare kommer S eller M självmant komma fram till att det är en god idé att minska invandringen, kanske till och med innan 2022.

 8. @Axel Edgren:

  ”Din lille wigger där.”

  ??? Ingen aning om vad du pratar om men i interkulturell kommunikation är det ett välkänt problem att icke-rasister kan undvika svarta för att de är rädda för att bli brottsoffer.

  ”Nej. Finns inga matnyttiga modererade som fortfarande tål att lyssna på GimberGutt.”

  ??? Ingen aning vad detta är heller. Random så det förslår.

  ”Det är ju inte mitt fel att du inte kan hitta tillräckligt fina och artiga “konservativa” som dina liberaler kan leka med.”

  Det besvarar inte frågan och det bryr mig inte i ryggen hur artiga vänstern är medan deras ungdomsförbund öppet stöder AFA.

  ”Så var man plötsligt inne på Flashback igen. Började nästan förvänta mig att det skulle finnas en massa rebelliska citat från Arne Anka eller Voltaire i slutet på ditt inlägg.”

  Jaså det säger du? Måste bli lite pinsamt för dig då när min kritik av AFA:s slogan får på pälsen inte på Flashback utan i Aftonbladet från Åsa Linderborg.

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article18786370.ab

  ”Kalla det instinkt. Sverige kan inte bli kuppat eller på annat sätt överrumplat av icke-demokratisk kommunism. På samma sätt som jag inte kan förvandla min arm till diamant.”

  Ditt resonemang motbevisades för länge sedan av en lärare i Palo Alto som skapade ”Third Wave” och visade hur snabbt Group Think kan eskalera. Alla länder kan kuppas och de flesta länder som blivit kuppade trodde givetvis samma som du, att det inte kunde hända.

  ”Åh nej vännen, jag har två personer i min vänkrets och fler i min bekantskapskrets som röstat SD till riksdagvalet: med “folk” menade jag ‘en ungefärlig sammanfattning av vår zeitgeist’.”

  Vår ”Zeitgeist” är i ständig rörelse. En av orsakerna det går så fort nu är att de nya generationerna inte har nån tradition av att konsumera de få mediekanaler som fanns på 70 och 80-talet.

  ”DÖ tydliggör rätt väl att till och med dina borgerliga favvopartier föredrar V framför SD, trots SDs lydigt borgerliga röstande och oändliga svartmålande av V och Mp.”

  De föredrog inte V framför SD, de föredrog V framför Alliansen med ändrad åsikt om rasism/invandring än den MP förespråkar, vilket var min poäng från början. Så snart det handlar om ras/kön så förespråkar liberalerna V framför sig själva.

  ”Tvärtom – att vara rädd för misogyni och kvinnohat och därför behandla AVfM och de andra styggelserna som en samhällelig pest främjar jämställdheten.”

  Att det främjar jämställdheten skall bevisas, inte bara påstås. Har du några belägg för detta eller inte?

  ”Jämställdism och anti-feminism handlar inte om jämställdhet utan om “jämställdhet” inom könsessentialistiska, kapitalistiska och liberalistiska ramar.”

  Så med andra ord menar du att jämställdhet inte tillåter kapitalistiska och liberala ramar? Då har jag alltså rätt? Jämställdhet enligt dig förutsätter antiliberalism – precis som jag sade.

  ”Lite som katolicismens “same but different”.

  Jag har inga ingående kunskaper om katolicismen så det kan jag inte kommentera.

  ”Den konstanta antagonism jämställdister utsätts för är resonlig, proportionerlig och en rationell form av självförsvar.”

  Dumheter. Det har bevisats upprepade gånger att samma personer som förespråkar det skriker som en stucken gris om de behandlas likadant själva. Det där handlar inte om hur resonlig man är utan om att åsikten förutsätts inte även gälla dem själva.

  ”Det finns ingen möjlighet för personer att se jämställdismen som en potentiell allierad i några frågor.”

  Givetvis inte, det skulle innebära maktdelning och ni förespråkar maktkoncentration. Ni har alltid gjort det och alla länder som styrts av de åsikterna har varit diktaturer. Men ni vill inbilla er varje gång att ”den här är annorlunda”

  ”Vad är det för fel med att jag och mina medborgare inte tillåts vara bängsäckar på nätet eller i media?”

  Du menar bortsett att det var du som alldeles nyss babblade om hur när någon annan utsätts är ”resonligt” och ”proportionerligt”. Bättra på att sparka på andra än att själv ta emot sparkar uppenbarligen…

  ”Det är väldigt enkelt – SD kan inte attrahera nya så mycket nya personer utan att göra den genuint rabiata kärnan besviken och mullrig.”

  Det är precis tvärtom. SD får nya väljare hela tiden (konstant ökning) men inget parti kan få SD:s väljare tillbaka och många säger ju att de inte vill ha de väljarna i vilket fall som helst… Det spelar ingen roll hur många skandaler som media har försökt överrapportera och det spelar ingen roll hur många diskursanalyser som gjorts för att bevisa SD är dödsnazister för det är anti-SD som tycker sånt är viktigt, SD:s väljare gör det bevisligen inte, vilket har förbryllat media upprepade gånger. Media trodde bland annat att SD skulle tappa väljare om de beskrev Jimmie Åkessons problem med spelande. Istället fick han långt större sympatier för att hans privatliv kränktes.

  SD har fler väljare än bägge medias favoritpartier tillsammans och två allianspartier var på väg ut ur riksdagen redan innan DÖ. Du får gärna redovisa källor nästa gång du vill titta i kristallkulan och säga saker som du tror skall hända men inte har nån garanti för.

  ”En majoritet av SDs väljare ser inte tvångssterilisering av transpersoner, söta klänningar på flickor och stärkta byxor på pojkar, sänkt aborträttighet eller mindre “uppmuntran” av “oortodox” eller “icke-folklig” konst som en bra kulle att dö på”

  Sterilisering vid könsbyte var inget SD hittade på. Det ingick i psykiatrins hantering av könsbyten. SD:s abortpolitik är liksom integrationspolitiken inget unikt för dem utan bara något som gör Sverige mer lika andra västländer som exempelvis Danmark där man till skillnad från Sverige fick en kvinnlig statsminister utan stödhjul till bäbisen. Slutligen är det heller inte unikt för SD att tycka vandalisering av t-banevagn eller spela galen inte är den konst som kommer skattebetalarna bäst till del.

  ”men SD startades för att omforma Sverige och slita det ur händerna på de icke-svenska kosmopoliterna i Stockholm, inte för att jiddra om asylbidragsnivåer.”

  Och V startades för att göra väpnad revolution mot kungen, det är fullkomligt skit samma vad tanken var från början det är vad nuvarande parti sysslar med som räknas.

  ”Förr eller senare kommer S eller M självmant komma fram till att det är en god idé att minska invandringen, kanske till och med innan 2022.”

  Det är inte invandringen som är problemet, det är INTEGRATIONEN som är problemet. Samt det faktum att varken du, regeringen eller I-verket kan garantera att det inte blir krig i fler länder så ni kan inte ens säga med säkerhet hur mycket ökning av asylärenden det blir.

  Vidare så slog en viss ekonom nyligen svenskt rekord i crowdfunding för en bok som beskriver invandringens kostnade så uppenbarligen är intresset större än du framställer det.

 9. ”jämställdhet inte tillåter kapitalistiska och liberala ramar? Då har jag alltså rätt? Jämställdhet enligt dig förutsätter antiliberalism”

  Inte i dagens liberalism och kapitalism, eftersom liberalismen är baserad på metafysik till den grad att den ser allvarlig de facto-ojämlikhet som acceptabel så länge folk är jämlika de jure. Det går inte att göra så mycket åt etnisk eller könslig ojämlikhet genom att förlita sig på att marknader eller goda samveten och förnuft ska lösa det hela.

  ”Media trodde bland annat att SD skulle tappa väljare om de beskrev Jimmie Åkessons problem med spelande. Istället fick han långt större sympatier för att hans privatliv kränktes.”

  Väljare har rätt att veta om en ledande politiker är eller skäligt kan tyckas vara i starkt ekonomiskt trångmål. Däremot har ingen rätt att göra dataintrång för att ta reda på detta, men metoden vet ingen om.

  ”Sterilisering vid könsbyte var inget SD hittade på”

  Bryr inte jag mig om. De röstade för det.

  ”bara något som gör Sverige mer lika andra västländer”

  såsom Irland.

  ”Vidare så slog en viss ekonom nyligen svenskt rekord i crowdfunding för en bok som beskriver invandringens kostnade”

  Vad bra att han manifesterar sina alster i en konkret bok som kan demonteras, istf för att cirkulera i bloggar som alla håller med varann om att han är Jesus andra återuppståndelse.