Feministmuppar: middag med bacon och grodlår?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke ser fram mot jul

En och annan kanske minns att jag i början av sommaren skrev ett inlägg om att ett ”Våldsbenäget svin får feministiskt pris”. Vad det då handlade om var att Miss Piggy från mupparna fick motta ett pris från Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art. Priset delas ut varje år till en extraordinär kvinna som är den första i sitt fält, och de som delar ut själva priset är Elizabeth Sackler och den feministiska ikonen Gloria Steinem. Nej, det handlar inte om något skämt. Det var på fullt allvar. Vilket jag tycker är ganska häpnadsväckande, inte bara för att Miss Piggy är en dockfigur, utan också för att hon är uttalat våldsbenägen. Jag menar, om de på fullt allvar ger Miss Piggy pris som en feministisk förebild så är det ta mig fan inte mer än rätt att det också kritiseras på fullt allvar.

Nåja, jag upptäckte häromdagen att det finns ett litet efterspel till den här historien. Enligt Breitbart går det dåligt för mupparna nu. De länge älskade dockorna har tydligen börjat en ny säsong där det gått ”full retard” och blivit vänsterfeminister på allvar, de attackerar Fox News, tar ställning för abort och skämtar friskt om sex. Inte riktigt så som jag minns mupparna. Man har tydligen satsat på att göra programmet i ett ”mockumentär”-format som The Office och liknande. Mupparna lever i den verkliga världen med verkliga relationsproblem osv. Miss Piggy och Kermit har gjort slut och fan och hans moster.

Inte nog med det, Kermit har skaffat sig en ny flickvän, Denise. Av samma typ som Miss Piggy, men tydligen både yngre, slankare och lite mer välsvarvad, vilket har fått en del feminister att gå i taket. Några kommentarer:

The Telegraph ställer också frågan till sina läsare ifall Kermit är misogyn, i skrivande stund har 90 % svarat att han är en oskyldig amfibie, medan 10 % anser att ”Ja, han är vidrig”.

Den nya serien hade tydligen skyhöga tittarsiffror när den gjorde premiär, men de störtdök redan till andra avsnittet och mer eller mindre kraschlandade för det tredje.

Mupparna riskerar nu att gå i graven och bli ett minne blott. Kanske dags för Miss Piggy och Kermit att komma på middag som fru Bacon och herr Grodlår.

Sens moral: Never go full feminist!

Kermit med nya flickvännen Denise efter att han dumpat Miss Piggy

Kermit med nya flickvännen Denise efter att han dumpat Miss Piggy

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Feministmuppar: middag med bacon och grodlår? — 4 kommentarer

 1. Ser ju hellre att den dör än att han tvingas tillbaka till en våldsamt och manipulativt förhållande med en gris.

 2. Hej.
  Äh, Mupparna? Om man nu gått hela vägen som radikalfeminist-dockor är det ju poetiskt passande: flamsande dockor utan egen tanke eller vilja.

  Sörj inte förfallet, minns den goda kvalitén från originalet. Eller gör som jag, kolla på ”Meet the Feebles” istället för travestin ovan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Dagens höhöhöhö:
  Vad är det som är långt, grönt och luktar bacon?
  Kermits lång- och pekfinger.

 4. Sens moral: Never go full feminist!

  HAHAAAA!!!!

  Den ska jag sprida! Började tänka på följande roliga skämt:

  What do you tell a feminist with two black eyes?
  Nothing, you already told her twice.

  What do you call a woman with one black eye?
  A quick learner.