Ett tidigt julkort till Anne Ramberg och Cecilia Hagen
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke sprider glädje

Jag vet att jag är sen på bollen, men jag kan givetvis inte underlåta att ta upp Anne Rambergs och Cecilia Hagens underbara insatser för att främja ett inkluderande samhällsklimat där alla kan känna sig välkomna utan att drabbas av högerextremism och/eller näthat.

Det började med att advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg gjorde en föredömlig insats för att hålla gatans parlament i strama tyglar och se till att det rensas upp i undervegetationen och rännstenen när hon ställde sig upp för Alla människors lika värde™ och försvarade svenska pensionärers rätt att visa sin medmänsklighet genom att sänka sina levnadsstandard för flyktingar och asylsökandes rätt till svensk välfärd:

Det finns förstås de som inte delar mina åsikter. Det är givetvis alldeles i sin ordning. Att invandrarfientliga grupper och andra i den stora undervegetationen på sociala medier ägnar sig åt hot mot meningsmotståndare är däremot inte acceptabelt. Det hat som där framskymtar mot flyktingar och människor i nöd och mot dem som driver flyktingarnas sak är kväljande. Bruna råttor tittar alltför ofta upp ur sina hålor. Bedrövligt är t.ex. att skåda hur en moderat riksdagsman väljer inte bara att ropa med gatans parlament utan att därtill, i många stycken, agera som dess taltratt. Hanif Balis samtalston hör hemma, inte i Sveriges riksdag, utan i rännstenen. Och debatten behöver hyfsas. Till fromma både för fattigpensionärer och asylsökande flyktingar.

arnstad-far-ratt-cecilia-hagen-om-rattorOch Cecilia Hagen, skribent på Expressen, var inte sen att ta sitt ansvar och ställa sig på Anne Rambergs sida. Som den sanna humanist och altruistiska filantrop hon är funderade hon på hur vi borde komma till rätta med råttproblemet:

Det där sista var alldeles för fördomsfullt, jag tar tillbaka, jag är snudd på Östermalmsdam själv och jag dånar inte om jag får syn på en riktig råtta. Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sina senaste bloggar. Läs!
– – –

Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?

Nu var jag ju sen att stämma in hyllningskören till dessa fantastiska kvinnor, men det är inte mycket mer än två och en halv månad kvar till julafton, så jag kompenserar min senfärdighet ifråga om att sjunga min lov till dessa hjärtevärmande initiativ med att vara tidigt ute med en julhälsning i Disneys och Kalle Ankas anda:

Joseph Goebbels med vänner önskar GOD JUL!!!

Och ett litet tips, Anne och Cecilia, när ni skriver era önskelistor till tomten, verkligen poängtera att ni varit snälla flickor och såååå förtjänar att få en riktigt bra julklapp, och så skriver ni med stora röda bokstäver överst på listan: Zyklon B.

Puss och ett gott nytt råttfritt år!

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Ett tidigt julkort till Anne Ramberg och Cecilia Hagen — 17 kommentarer

 1. Pingback: Jan Helin, swesocs svarta ryttare | Genusdebatten

 2. Redan 2006 kallade ledaren för M i Vellinge SD väljare för ”löss”. Nu är det väl inte ett helt lätt val, men jag är hellre råtta än lus!

  Skillnaden nu är att det blir stora motreaktioner. Ingen utanför Avpixlat och liknande hade sagt ett pip om Hagens krönika eller Rambergs svammel under t.ex 2010-2012. Det kom liknande hela tiden då. Här nedan är två exempel, men det fanns hur många som helst av den sorten:

  Från 2012:

  ”I Länstidningen, socialdemokratisk dagstidning i Östersund, framställs Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på bild som en kackerlacka. Bakom honom står en skadedjurssanerare iförd skyddsklädsel och gasmask och sprutar dödande giftgas ur ett aggregat märkt med samtliga sju andra riksdagspartiers partisymboler.”

  http://snaphanen.dk/2012/11/26/nar-byggs-gaskamrarna/

  Från 2010:

  De kom in. Över 300 000 svenskar röstade på mörker och rädsla. Trots nio år i grundskolan. Trots midnattssol och fluortanter. Trots Zlatan.

  Det är också demokrati. Att gömma sig i valbåsen som pyromaner med tändstickor. Att rösta för att förstöra.

  Vad gör dom här egentligen? Kan vi inte bara köra ut dom ur landet eller skicka dom med godståg till koncentrationsläger i Dalsland?

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/sverigedemokraterna-s%C3%A5rar-mig-djupt-1.1037268

 3. Cecilia verkar inte ha alla hästarna hemma i Hagen om man säger så.

  Anne Rambergs beteende är mer förståeligt. Hennes uppgift som ordförande är uppenbarligen att berika advokatsamfundets medlemmar på alla andras bekostnad och få saker är så bra för deras lyxbilar, strandvillor och shoppingresor som just miljontals kronor från skattebetalarna för att göra låtsasjobbet att delta i asylprocesser. Nyligen skall hon själv ha satt ut sitt hus för försäljning: 25 miljoner kronor, det är ju så man undrar varför inte migrationsverket slår till och låter asylsökare bo där.

 4. Så Ankis lääägenheeet ligger ute till försäljning. Grannen här i skogen sålde sin på Östermalm och flyttade ut till skärgårdsöarna efter att mångkulturen gjort sig närvarande lite väl brutalt tidigare i år. Jag bara log lite när det kom på tal och klämde fram ett ”vad var det jag sa”

 5. @T:

  ”Grannen här i skogen sålde sin på Östermalm och flyttade ut till skärgårdsöarna efter att mångkulturen gjort sig närvarande lite väl brutalt tidigare i år.”

  Många på Östermalm och andra utpräglade helvita enklaver, som Lidingö och Danderyd, verkar ha genomgått en stor attitydförändring bara det senaste året. Tidigare har de trott sig vara säkra, men så är inte riktigt fallet längre.

  Att fly ut i skogen kan väl vara ett alternativ för några, men de flesta överväger snarare att lämna landet. Om eller när detta sker i större skala är Sverige sannolikt permanent och irreversibelt förlorat.

 6. just ute:

  ”Räkna med en kommunal skattechock i Sverige. Eller sämre service till medborgarna.
  Kostnaderna ökar nämligen snabbare än intäkterna när befolkningen ökar.
  Det framgår av en ekonomirapport från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL som blev offentlig i dag.
  Skattehöjningar med drygt två kronor går inte att utesluta.

  SKL tror att befolkningen kommer att öka med ungefär 650 000 personer fram till 2020

  http://www.expressen.se/dinapengar/skl-kommunal-skattechock-kan-vanta/

  Kan ju bli spännande, det här…..

 7. @Utlandssvensk:
  Det är bara fördomar att Lidingö skulle ha varit en helvit enklav tidigare.
  Förvisso dominerar dom vita men det finns områden som byggdes i slutet av 60-talet och början av 70-talet där det bor bl.a ättlingar från invandrade chilenare, finnar och jugoslaver mm.
  Visst dessa invandrare är inte direkt svarta men det var väl invandrare och inte enbart svarta sådana som du tänkte på när du pratade om de segregerade förorterna antar jag ?
  Dessutom lär ju antalet invandrare från afrikanska länder ökas på väsentligt med tanke på regeringens politik…

 8. @Erik:
  Ojojojoj vad fel du hamnade nu.
  1. Ramberg tillhör advokatadeln. Hon och hennes vänner skulle aldrig nedlåta sig till att ta ett uppdrag för rättshjälpstaxa på 1300 kr + moms / timme. De skulle inte ens titta på en klient som föreslog mindre än 5 000 per timme.

  2. Ramberg har inget förtroende bland vanliga advokater. Det finns ett enormt missnöje med henne. Hon har inte gjort ett smack för dem, tvärtom.

  3. Asylmål är ingen kassako. Det finns en standardersättning på 8 000 per mål som nästan aldrig frångås. De flesta som sköter asylmål är ganska nyanställda biträdande jurister, för att de ska få lite vana av att springa i domstol. De som faktiskt försöker tjäna pengar på det sköter målen enligt löpande bandets princip, vilket såklart är direkt skadligt för klienterna (samma gäller tvångsvårdsmål).

  4. Svårigheten att få advokater att ta asylmål har fått Ramberg att uppmana advokater att ta asylmål pro bono.

  5. Rambergs mål är inte att berika advokater, hennes mål är en politisk karriär.

 9. @Pelle2:

  ”Det är bara fördomar att Lidingö skulle ha varit en helvit enklav tidigare.”

  Jo, för all del. Jag känner till den orten ganska väl och det du skriver stämmer. Likväl gav kommunen länge ett ”helvitt” intryck, eftersom man i princip lyckades undvika asylinvandringen de senaste 20 åren.

  Som du påpekar finns det ett antal miljonprogramsområden, men i stort sett alla (?) är väl omvandlade till bostadsrätter för länge sen och det blev aldrig några ”utanförskapsområden”.

  Men nu blir det andra bullar! Med de nya tvångslagarna kommer det att bli ett absolut massivt inflöde detta och nästa år. Jag tittade på åldersgruppen 16-18 år och 2015 fanns det 1.600 personer i den åldern på Lidingö. För detta år och nästa bör det komma cirka 500 nyanlända i samma ålder! Detta är inget annat än en demografisk chock och eftersom det endast finns ett kommunalt gymnasium på ön, lär det bli dramatik….

 10. @Utlandssvensk:
  Jo,de flesta av miljonprogramsområdena på Lidingö har blivit omvandlade till bostadsrätter men inte alla.
  Håller med om att dessa områdena inte har varit riktiga utanförskapsområden utan i stort sett verkar de som bor där ha blivit integrerade.
  Det är väl dock troligt att problemen blir större nu med invandrare med en helt annan bakgrund som i ganska många fall aldrig kommer bli något annat än bidragstagare tyvärr…

 11. @Pelle2:

  ”Det är väl dock troligt att problemen blir större nu med invandrare med en helt annan bakgrund som i ganska många fall aldrig kommer bli något annat än bidragstagare tyvärr…”

  Jag delar i högsta grad den bedömningen!

  Sen kommer en meningsfull andel av av de rika och/eller kompetenta svenskarna att flytta när kulturberikningen blir märkbar. Det finns i praktiken inga platser inom landet kvar, så de tittar på andra länder. Jag vet att detta redan sker och det lär bli de bästa som drar först. Om man t.ex är läkare är det väldigt lätt att få bra betalda jobb i mer välfungerande länder…

 12. @Utlandssvensk: De har bostad på Kanarieholmarna. Skogen på sommaren, vintern söderut. Nu ska det tryckas in ytterligare 650.000 kulturberikande dagdrivare fram till 2020. Jag kanske har tur att de inte hittar hit till ”skogen” då de flesta är rädda för vilda djur samt total avsaknad av kollektiva färdmedel.

 13. @MJx:

  Ojojojoj vad fel du hamnade nu.

  Nja, jag tror du missförstod

  ”1. Ramberg tillhör advokatadeln. Hon och hennes vänner skulle aldrig nedlåta sig till att ta ett uppdrag för rättshjälpstaxa på 1300 kr + moms / timme.”

  Jag har aldrig sagt att Ramberg själv skulle göra det. Sverige är i grunden en demokrati, precis som USA. Personer som Hillary Clinton och Anne Ramberg nedlåter sig inte till att leva på annat än miljoner men de behöver hela tiden ha en massa människor som inte är i närheten av det livet som röstar på dem och det finns hela tiden fler fattiga unga nyblivna advokater hos vilka man kan bli populär än det finns mer välmående erfarna advokater som sådant inte går hem hos. I korthet: den högsta överklassen vill ha underklassens stöd och minska medelklassens makt och enighet. Vill du ha samma poäng från officiell källa så läs vad Jurgen Habermas säger i frågan.

  Det är samma på dagens Public Service (SVT och SR) där man blir populär hos yngre inkompetenta journalister genom att göra som Jan Helin, det är äldre, erfarna mer objektiva journalister som Jan Josefsson som invänder mot ”demokratiutbildningar” och interna påståenden om vem som skall tillåtas delta i debatter.

  ”De skulle inte ens titta på en klient som föreslog mindre än 5 000 per timme.”

  Nej, men ju fler nyblivna advokater som godtar sådant ju säkrare sitter Anne Ramberg själv på toppen eller hur? Det är väl i advokatsamfundet som för alla andra att det var medlemmarnas val som bestämde vem som hamnade på toppen?

  ”2. Ramberg har inget förtroende bland vanliga advokater. Det finns ett enormt missnöje med henne. Hon har inte gjort ett smack för dem, tvärtom.”

  Isåfall skall de inte ha henne som generalsekreterare heller. Vanliga advokater har ingen som helst trovärdighet i den här frågan. Om ingen ville ha Ramberg skulle hon inte vara högsta hönset för hon är vald av advokaterna själva. Se längst ner.

  ”3. Asylmål är ingen kassako.”

  Jo det är det, sedan kan du anmärka om du vill att varje enskild person inte får så mycket av kakan för att de är så många som skall vara med och dela på pengarna men det är inga småsummor det rör sig om totalt.

  ”Det finns en standardersättning på 8 000 per mål som nästan aldrig frångås. De flesta som sköter asylmål är ganska nyanställda biträdande jurister”

  Vilka är större till antalet än erfarna jurister ja, det är så maktspel går till, det är inte de få erfarna personerna man skall fjäska för det är den stora massan unga inkompetenta som ”värdegrund” gått hem oss, sedan tränger de ut alla som tycker fel till periferin. 8000 kr är för övrigt ingen struntsumma, det är mer än Sverige som nation tycker en student skall klara sig på en hel månad. Och långt mer än de flesta pensionärer anses kunna leva på.

  ”för att de ska få lite vana av att springa i domstol. De som faktiskt försöker tjäna pengar på det sköter målen enligt löpande bandets princip, vilket såklart är direkt skadligt för klienterna (samma gäller tvångsvårdsmål).”

  Ja precis, de får bara futtiga 8.000 kronor per mål. Om det är så lite pengar för dig kan du ju pytsa in 4.000 kronor på GD:s konto. Annars fortsätter jag att anta att det för de flesta människor är 8.000 kronor inget att spola i tolaletten.

  ”4. Svårigheten att få advokater att ta asylmål har fått Ramberg att uppmana advokater att ta asylmål pro bono.”

  Givetvis gör hon det, det är en vänsterliberal princip som kallas ”Do as I say, not as I do” Peter Schweizer har skrivit en hel bok med den titeln som handlar om samma beteenden av personer som gapar samma värdegrund och hänvisar till marxistiska ideer medan de inte bara lever lyxliv utan även ignorerar de regler de driver politiskt. Politiker A gapar att fackförbund är viktiga för demokratin samma Politiker A äger företag där de anställda straffas stenhårt om de försöker organisera sig fackligt.

  ”5. Rambergs mål är inte att berika advokater, hennes mål är en politisk karriär.”

  Naturligtvis är det så. Men det är just genom att bli populär bland unga blivande advokater man får den karriären. Samfundets medlemmar röstar vilka som sitter i fullmäktige. Majoriteten av medlemmarna är yngre, oerfarna och inte särskilt skickliga. Fullmäktige som vill sitta kvar gör som majoriteten av medlemmarna vill
  Fullmäktige utser styrelsen och styrelsen i sin tur…

  6. att avgiva yttrande i av myndighet remitterat ärende och på
  eget initiativ å samfundets vägnar göra uttalande i
  lagstiftningsfråga eller annat ärende av betydelse för
  rättsutvecklingen eller advokatverksamheten,
  7. att utse samfundets generalsekreterare och övriga
  tjänstemän,

  8. att företräda samfundet i dess egenskap av aktieägare i
  Sveriges Advokaters Serviceaktiebolag, samt
  9. att pröva anmälningar enligt 31 § 1 mom. sista stycket. Beslut (2001:768).

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/brev-1963580-till-sveriges-advokatsamfund_sfs-1963-580

  Det råder alltså ingen tvekan om vems fel det är att dessa personer har höga positioner.

  Åhh just ja, sedan har ju en mängd advokater (den yrkesgrupp där du påstår hon saknar förtroende) valt frivilligt att gå med i och stödja organisationerna ”Hilda” och ”Ruben” som ger personer som Ramberg ännu mer makt, där Domarnämndem för övrigt är kontrollerad av Hildas medlemmar då dessa till antalet är fler än icke-medlemmmarna vilket fått till och med Riksrevisionen att reagera.
  http://www.infotorgjuridik.se/premium/mittijuridiken/reportage/article148110.ece

 14. @T:

  ”Nu ska det tryckas in ytterligare 650.000 kulturberikande dagdrivare fram till 2020.”

  Nu har jag inte sett hur de räknar, men antalet asylanter har ju fallit kraftigt, så rimligen antar de inte mer än 100-150 tusen av dessa fram till 2020.

  Resten måste vara anhöriginvandring och nyfödda. Detta kan nog vara rimligt, eftersom det var en förkrossande majoritet av män som kom under reinfeldtpuckeln (cirka 340.000 asylanter mellan 2012-15). När dessa nu får PUT kommer de att importera kvinnor och starta familjer. Givet hur nativiteten ser ut i de länder som dessa kommer från, lär vi få en babyboom utan motstycke.

  Men det är också så att:

  1. En väldigt låg andel av männen som kom 2012-15 lär bli självförsörjande, troligen max 20%
  2. Andelen kommer att vara ännu lägre för de kvinnor som importeras, i praktiken noll.
  3. Barnen som kommer att födas ska försörjas.

  Detta innebär rimligen att den redan sönderfallande välfärdsstaten i princip kommer att upphöra existera för vanliga, vita svenskar. Samtidigt kommer skatterna att gå upp REJÄLT!

  Det kommer inte att hålla! Hela bygget kommer att kollapsa, på ett eller annat sätt.

 15. @Erik:

  1. Jo, vad jag menar är att hon skiter fullständigt i om advokater som jobbar med asylmål har råd med mjölk.

  2. Jo, jag svarar också under 5.

  3. Det är småpengar totalt om du jämför med vad domarna får, eller om du jämför med vad advokater tjänar på andra måltyper.

  Det är 8 000 till firman, inte ner i fickan. Om man ska ta ut en vanlig arbetarlön plus en tjänstebil (som en vanlig arbetare förvisso aldrig hade haft råd) med så behöver man dra in ca 100 000 i månaden.

  Min firma skulle kunna kasta 4 000 ut genom fönstret utan att jag skulle märka det. Firman skulle förövrigt gärna sponsra GD om vi fick.

  4. Jo, precis som Ramberg tyckte att folk (andra) kunde offra lite välfärd för att hjälpa invandrare. Men poängen var att hennes inställning inte har med att advokater ska tjäna pengar att göra.

  5. Nej det stämmer. Felet är att 80% av advokaterna ser advokatsamfundet som något som stör dem men inte berör dem. De som får poster inom samfundet är de som har tid att springa på möten med samfundet. Folk är lika engagerade som i större bostadsrättsföreningar med billiga lägenheter. Sen är det helt klart så att medlemmarna BORDE engagera sig mer.

 16. Hej.

  Hellre råtta än Östermalmskärring, säger jag.

  Brunråttor är renliga, sociala och empatiska. De är kluriga och kreativa och mästare på att både lösa problem och lära varandra hur ett problem löses. De hjälper varandra hålla sig rena, och om kolonin är könsblandad håller de också god reda i nästet. (Honorna är alltid mer noga med att det skall vara ett välbyggt, varmt och torrt näste, medan hanarna är benägna att fylla ett med avfall och sedan bygga ett nytt.)

  Som husdjur är tamråttor, avlade från brunråttor, utmärkta för den som kan och vill lägga ner tid på att dressera dem. De äter i stort sett vad som helst, är lätta att aktivera, och med rätt material i buren räcker det att byta halm och spån en gång i veckan ungefär.

  Jag har vid ett tillfälle bevittnat tre råttor och en hund samarbeta vid en ’räd’ i köket: hunden agerade hangarfartyg och bar en av råttorna på sin rygg medan de andra två rykte i mattens byxben och pep upprört. När matten undersökte ståhejet smet hunden förbi varpå råttan tog sig upp på diskbänken och knuffade en klump köttfärs i golvet, varpå hela ligan smet i väg under vilt kivande.

  Så hellre råtta än Östermalmskärring.

  Kamråttliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 17. Pingback: Ett ord, etniska grupper och bruna råttor | Genusdebatten