Ett kortkort inlägg
avatar

Det kom en länk i kommentarsfältet som gjorde mig så glad!

Piratpartiet pratar om feminism.

Håll tummarna för att de kommer fram till ett klokt beslut! Kanske är inte hoppet ute för valet 2014.
Jag skrev en kommentar där, för att visa våra åsikter. Så får vi se var diskussionen landar.

Kommentarer

Ett kortkort inlägg — 19 kommentarer

 1. De bekände färg när Assange-affären exploderade.

  Sen har en deras företrädare bloggat mycket om sina feministsympatier den senaste veckan, på ’Sagor från livbåten’.

 2. Var inne och argumenterade mot Anna Troberg, som jag för övrigt respekterar. Upplever tyvärr att vi som ifrågasätter feminismen snabbt blir kategoriserade och får våra åsikter lagda i vår mun.

  Det är synd därför att vid debattens slut känns det som att vi vinner alltmer gehör får våra synpunkter av gemene man, samtidigt som feministerna avfärder oss som att vi är allergiska mot ”f-ordet”. Det polariserar debatten.

  Piratpartiet är det enda riktiga gräsrots-partiet, men när de pratar feminism verkar det som om de förvandlas till alltmer etablerade. Jag undrar om de har råd med det. Troberg ansåg att man med en alltför tydlig antifeministisk agenda jagade bort kvinnor. Jag tror faktiskt inte det är sant.

 3. @Mars:

  Upplever detsamma. Jag lämnade tre länkar till texter som visar våra åsikter och önskade dessutom alla välkomna hit, det var tydligen att stänga dörrar. ^.^
  För mig är det att öppna dörren på vid gavel till ”vårt hem” och önska intresserade välkomna att kolla hur vi har det och vad vi står för.

  Men inget ont om Anna för det, mänskligt bara. Hon är en kvinna jag hyser stor respekt för och liksom pp i övrigt med enda undantaget för att de inte är tydligt feministkritiska.

  Det lustiga är att man säger att det är svårt att debattera feminism, att debatten blir het då. Men ingen på ”den sidan” kopplar att det beror på att vi är många bland folket som inte köper ideologin mer och vill ha ett alternativ att lägga vår röst på.

 4. @Ninni:

  Nej, Anna Troberg har min fulla respekt. Jag gillade henne redan innan ”näthats-debatten”, men hennes inlägg i den var helt briljant. Efter det får hon faktiskt kalla sig mer eller mindre vad hon vill.

  Jag tyckte vi skötte oss bra – och även Anna. Men man kan inte bli överens i allt.

  Väldigt bra skrivet argumenterande inlägg du lade. Återanvändningsbart Smile

 5. Vi har sju feministiska partier i Riksdagen. Så det är mångfald? Det åttonde är folk rädda för, och vill inte förknippas med. PP verkar ha bränt sitt krut – och partiet verkar bli feministiskt det också. Är Troberg ’feminist light’…?

  Om yttrandefrihet tex innebär att medborgarna, och deras representanter, får ha olika åsikter samt att låta dessa brytas mot varandra i diskussion, så är Sverige ett stort misslyckande. Här finns ju bara ”50 shades of feminism”.

 6. @Ninni
  Hoppas inte för mycket av PP och Anna. Var inne och läste och tycker det dryper av feminism.

 7. @barfota:

  jo, jag vet. Men så länge de diskuterar tänker jag hoppas på ett klokt beslutSmile
  Sen tror jag inte på det, men det är en annan sak.

 8. @Ninni:
  Japp, det är bara att hoppas att Anna tänker till ytterligare några varv.
  Hyser tyvärr inget större hopp, det gäller ju att vara PK och populär så här i valtider Grin

 9. Precis som ni är inne på, så saknar många människor ett parti som tar uttalat avstånd från feminismen, som ser folk som individer, oavsett kön, ursprung, etc.

  Vad jag inte fattar är hur feminismen lyckas sprida sin kommunistiska sörja…..

  Hade någon representant för ett politiskt parti propagerat för max 50% utfall på judar, eller motsatsen.
  Eller att sätta en kvot på max 50% invandrare, eller motsatsen, så hade det blivit ett ramaskri.

  Men när en feminist propagerar för en begränsning på max 50% män, ja då viker sig politiker och pudlar till höger och vänster istället för att påpeka det uppenbara…..

  Jag kommer att rösta för jämlikhet när det är dags att rösta, min röst kommer garanterat att gå till det första bästa parti som är uttalat antifeministiska (kanske för att jag likställer feminismen med kommunismen), eller i brist på det, alternativet som verkar vara minst feministiskt.

  Det är den viktigaste frågan nu. Få bort feministernas (kommunisternas) infiltration i politiken.

 10. Jag reagerade där på att ett antal kommentarer kritiserade ’grabbigheten’ i PP, med tydlig vinkel mot att kvinnor håller sig borta för att det är för många män där.

  Om det är så, tycker jag inte att det lönar sig att klaga på männen. PP växte fram som ett mycket specialiserat parti med tyngdpunkten kring integritet på nätet. Eftersom 80-90% av specialisterna i branschen är män, är det fullständigt väntat att spjutspetsen i sådana frågor kommer att domineras av män. Om kvinnor använder denna mansdominans som ursäkt för att slippa engagera sig, så borde det vara det självklara samtalsämnet.

  Jag blir påmind om hur många av mina kvinnliga vänner rynkade på näsan när jag valde att studera till ingenjör. Det var ju mycket ’finare’ att jobba med människor, och att ”jobba med maskiner” var ju bara hemskt. Under alla år som jag varit med om olika initiativ för att locka kvinnor till IT, har jag fått se, gång på gång, att det är kvinnor som väljer bort tekniken, snarare än män som håller dem borta.

  Ibland får jag känslan att inte så mycket har förändrats…

 11. @Ulf T:

  Jag blir påmind om hur många av mina kvinnliga vänner rynkade på näsan när jag valde att studera till ingenjör.

  Lustigt. Vi är jämngamla och reaktionen inför mitt ingenjörsval var precis den motsatta. Med ett enda undantag (en man som var gammal) så var det ”coolt” och ryggdunk. Jag tyckte det var skumt… jag valde ju bara vad jag ville.. Jag fattade inte vad som var märkvärdigt med det.

 12. Ulf T

  Jag har haft den diskussionen med en yngre karriärkåt tjej som just nu håller på att ta en master . Hon babblar konstant om feminism och gender på sin facebook varpå jag svarat henne ungefär som du gör ovan att det här är faktiskt inte männens fel . Hon tycks använda feministiska mantran för att helt enkelt slippa manlig konkurrens. Om hon gör detta för att hon verkligen tror på skiten är illa men min tanke är att det finns en utbredd gemensam tanke hos en del kvinnor och män att kvinnor helt enkelt är mycket viktigare att behaga än att behaga män. Jag hävdar fortfarande med en dåres envishet att det riktigt icke jämställda fenomenet i västvärlden är inte att en politiskt tillsatt arg feministforskare lyckades hitta små små skillnader i lön mellan män och kvinnor inom vissa delar av yrken inom ekonomi, det mest icke jämställda ligger i kvinnans sexuella överordning där hon fortfarande kan gifta upp sig medan en man generellt inte kan göra det.

  Ett konkret talande exempel är den i USA kända guldletaren ”lucky swede”. 1800-talet och Klondyke. När han lyckades hitta guld (majoriteten hittade inga rikedomar alls) så kunde han som gubbe skaffa sig en yngre dansös som flickvän mot att han satte in då 50 000 dollar på hennes konto. Skillnaden där i värdet mellan henne och honom är först åldersmässig. Han måste först under 20 års tid samlat kapital att ens kunna köpa en inmutning på 800 dollar för ett stycke mark i Klondike och sen då att han var dollarmiljonär av guldet.

  Kvinnans värde i relation till mannen var alltså i dåtidens pengar 50 800 dollar mot 1.
  Lägg därtill att detta sågs som en rimlig affärsdeal då de båda samtyckte.

  Hur i h-e feminister kan få ”patriarkatet” som kvinnors underordning övergår mitt förstånd.

 13. Fy vad släta ni är!

  Anser man att jämställdhet och rättvisa mellan könen inte kan uppnås utan en feministisk prägel på sin politik så har man straffat ut sig i mina ögon i alla fall.

  Jag gick med i PP därför att jag ansåg att intigritetsfrågor är en av de viktigaste frågorna i dagens samhälle. En fråga som är lika viktig som demokrati och jämställdhet!
  Att PP nu verkar köpa sig en påklistrad profil genom att profilera sig som ett feministiskt parti gör att i alla fall jag kommer att begära utträde snarast!

  Feminism är ingen förutsättning för jämställdhet utan en täckmantel för jämställdhet.

 14. @JD:
  Integritetsfrågor har prio nummer 1, just därför är det extra sorgligt att PP anammat feministsmörjan.
  Utan integritet, ingen demokrati, utan demokrati ingen jämställdhet.

  Dags för PP med en rejäl intern politisk debatt ?

 15. @barfota

  Det är mycket som har hänt de senaste fem åren då det gäller integritetskränkning och kontroll av människor.
  Sådant som har skett kontinuerligt i små bitar i taget men som ändå gör en stor skillnad till hur det var för bara 5 år sedan.
  Små bitar som har skapat en acceptans vanliga människor och makthavare.
  rfid, wy wallet, avlyssning etc

  Var är protesterna och rösterna från PP???
  Nej deras största problem är att partiet inte förknippas med feminism i tillräcklig utsträckning!!!!
  Fy!!!!

 16. @JD:
  Det är en tråkig utveckling och just detta med integritet gör att jag avstår från Tvitter, Liknedin, Facebook och alla de vanligaste och mest lätthackade (intressanta) sociala medierna. Jag tror benhårt på den initierade säkerhetsofficer som för länge sedan upplyste mig om att ”man kan aldrig bli för paranoid” för du kan ge dig tusan på att kan någon snoka så gör dom det.
  Titta bara på äckelpäcken feministisktperspektiv som inte var sena med att börja kartlägga sympatisörer med GenusNytt och Pär Ström.

  Sen kan jag inte förstå varför sammansättning av kön i ett parti skulle vara av större vikt än partiets politik, jag kan inte ens förstå att något parti accepterar en särskild kvinnoavdelning i sitt parti. Antingen ansluter man sig till ett parti och jobbar för partiet och rättar in sig i ledet eller så får väl kärringarna starta ett eget kärringparti med sitt eget kärringvälde.

 17. Anna Troberg argumenterar:

  ”Jag har till exempel pratat med många kvinnor som håller med PP 100%, men som säger att de aldrig skulle utsätta sig för en miljö där diskussioner som den i det här kommentarsfältet hela tiden blossar upp. Hur får man dem att känna sig välkomna när blotta tanken på att försöka rikta vår kommunikation även mot kvinnor får en del att få tuppjuck?.

  Jag har pratat med många kvinnor som lämnat partiet för att de är trötta på att få höra att “kvinnor inte kan tänka logiskt, “att kvinnor minsann inte är riktiga geeks” och att “kvinnor minsann inte behövs i PP”. Hur förklarar jag för dem att det faktiskt bara är en bråkdel av alla våra medlemmar som tycker och säger sådant och sabbar för alla andra?

  Deras val att inte gå med i partiet eller att lämna det har inte berott på brist på politiskt intresse, utan på den bild av partiet som en tämligen liten grupp skapar.

  Och om någon tycker att detta är okej, för det är ju ändå “bara brudar” som vi skrämmer iväg, så kan hen glömma den tanken bums.

  Jag har pratat med många killar som också valt bort PP för att de tycker det känns hemskt att vara i en organisation som folk tror är enbart misogyn och gräslig. Hur berättar jag för dem att det verkligen INTE är deras ansvar att andra beter sig illa när deras familjer och arbetskamrater säger: “Va, är du med i PP? Det är ju bara misogyna puckon som är med där!”

  Min slutsats?
  Först pratar man om lika rättigheter, sedan klagar man på att kvinnor får stå ut med exakt samma skit som män brukar får stå ut med i alla upptänkliga sammanhang.

  Och vad man i själva verket säger är att om kvinnor (och vita riddare) inte är nöjda med att kvinnor behandlas som individer så skall hela partiet byggas om att passa kvinnor som klass.

 18. @Erik:
  Det är så synd att feminismen nästlat sig in i PP.
  Har du sett om HAX kommenterat eländet?