En liten parentes om kvinnliga knallkorkar som statsminister
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjukes hånflin fastnar i halsen

Nu kan jag inte hålla mig längre. Jag har väntat. Och väntat. Och väntat. Men ingen har pekat på den uppenbart nakna elefanten i riksdagen. Så det blir väl jag som får göra det och skina som vanligt. All work and no play makes Dolf a snide boy.

Vad jag syftar på är fiaskot Löfvenicon-heart-oRomsonSant.

Det är upplagt för att bara smasha den i mål. Men ingen gör det. Som alla vet vid det här laget så blev det en smärre skandal när överstepajasen Löfven blev magsjuk. Möjligheten att han käkat Toppslätskivling på en miljöpartistisk partikongress verkar inte alltför avlägsen, eller så har han kanske överförfriskat sig med Hormoslyr för att bli avLöfvad från statsministerposten. (Den förhållandevis vettige sossen Johan Westerholm har faktiskt tagit upp möjligheten om avLöfvning, fast han uttrycker sig lite mer diplomatiskt.)

Men det som väckte uppmärksamhet var ju att det inte är vice statsminister Åsa Romson som skall kliva fram och ta rodret om Löfvet trillar av pinn. Jag har dock inte sett någon som frågat varför, alla utgår bara från att Romson är en sån vänsterknallkork (uttyck stulet från ett barfotabarn) att inte ens sossarna vill ta i henne med tång. Så, låt mig tillkännage den uppenbara sanningen alla missar:
Åsa Romson i Almedalen

DET ÄR BARA FÖR ATT ÅSA ROMSON ÄR KVINNA!

Jag kan inte låta bli att skadeglatt dra på smilbanden. Där fick hon för sitt jädrans Almedalstal förra året.

Jamen, invänder nu vän av ordning: ”Om inte Romson tar över så gör ju Margot Wallström det istället, och hon är ju kvinna.”

På den punkten måste jag dock invända skarpt. Wallström är inte en kvinna. hon är en zombie med EU-hepatit. Bevis nedan:

Margot Wallström gör ett dunderjobb med att undergräva sin egen trovärdighet, juni 2008

Hm, sjutton vet förstås om det är någon förbättring att det är den knallkorken istället för miljösvampen som blir statsministern vi skall representera [sic!] om Löfven barkar åt skogen.

Fan att man aldrig kan få va riktigt gla!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

En liten parentes om kvinnliga knallkorkar som statsminister — 4 kommentarer

 1. Ugh. Kommer ihåg den där intervjun med Wallström . Ojojoj, den är en klassiker. På bästa EU-rotvälska förklara Wallström varför man borde helt enkelt skita i demokratiska spelregler och helt enkelt köra fram den stora starka halvfascistiska ångvälten, för att statuera exempel för väljare i nationella val som röstar fel. Wallström framstår som ett korporativistisk kräkmedel. Ve och Fasa.

 2. En fin uppvisning i ”konsten att inte lyssna” (vare sig på det irländska folkets folkomröstning eller på intervjuaren i programmet), av Wallström.

  Wallström:
  -”I think, first av all, if we are serious about democracy”…

  Jojo.

  Intervjuaren:
  -”But…, to go back to the point… For the voters, the only voters who have had a say on this treaty, the only ones, the irish voters, very intelligent, very well informed people, quite a big turnout, they said no, and yet the process still goes on. So therefore that is absolutely what people mean by the democratic deficit!”
  Wallström:
  -”But let’s leave it to the leaders to discuss what to do in a situation like this!”…

  Okej? :-I

  This was not her ”finest hour”.

  (Jfr. http://youtu.be/G4BVzYGeF0M )

 3. En sak är väl rätt säker, politikerföraktet når numera större procentsiffror än både vänstern och alliansens väljarstöd. Och det verkar inte finnas något stopp. Allt behjälpt av de mest namnkunniga på Riksdagis. Löfven (”När Löfven faller ner”, bra låt av Carola), med ett inflammerat MP-bihang.
  ”Alternativen”, Wallström – ”det är farligare att vara kvinna än soldat idag”, eller Ylva Johansson(om Juholtmustaschen mm.)
  Sverige är väl det enda nordvästeuropeiska land som inte haft en kvinna i politisk ledning?
  Man kan fråga sig varför. Kvinna ja, feministkvinna nej! Feministmannen Löfven då, skall han falla i höst, eller kanske bara i armarna på Kinberg-Batra? Huvudsaken är visst numera att parbildning över partigränser sker mellan trogna feminister…