En genomgång av galenskaperna på McMaster University igår där en vänstermobb tystade samtal om Yttrandefrihet
avatar

Som jag berättade i inlägget ”Bakgrunden till en fullständig filosofi om könsskillnader, identitet och lagstiftning” håller jag som bäst på att skriva ett längre inlägg där jag presenterar Professor Jordan Petersons föreläsning från Ryerson University. Jag planerar att publicera det inlägget imorgon. Här kommer jag dock att rapportera vad som hände med samtalet om Yttrandefrihet och Politisk Korrekthet som skulle ha sänts live från McMaster University (Hamilton, Kanada) igår.

Arrangörerna OTG (Overcome the Gap) hade planerat att ha en panel med fyra deltagare och en moderator. Så blev det inte. Samtalet saboterades redan från början och inte bara av utomstående. Följande smörja med Universitets sigill på (PDF) skickades den 16 Mars från några som kallar sig Rådgivarkommittén för inklusivitet bla bla… (The President’s Advisory Committee on Building an Inclusive Community’s Priorities and Planning Committee & LGBTQ+ Working Group)

Värt att notera är att det utskickade pressmeddelandet är undertecknat enbart med titlar som ”director” och ”coordinator” men inte med några namnunderskrifter.  En dag senare kom följande information på Professor Petersons twitter:

Harassment so intense that the 3 other people at McMaster U on panel with me this Fri 17/03 withdrew. It’s now a 1 man lecture, with Q & A.

posting obscenities on Facebook page/harassing our members & most troublingly posting the contact information of our other panelists.

This in turn, lead to the harassment of Dr.s Carter, Grellete & Takim via email until they chose to withdraw from event this morning.

När namnen på de andra tre professorerna presenterades så utsattes alltså samtliga för en hatkampanj både på facebook och via mail. Trakasserierna var så allvarliga att de resulterade i att alla de andra tre deltagarna i panelen den 15 Mars hoppade av. Istället för panelsamtal blev det nu föreläsning med Professor Peterson och Q&A. Den 16 Mars meddelade Professor Peterson att även moderatorn hade hoppat av eventet. Han var nu ensam kvar.

Now the moderator has also bailed out of tomorrow’s panel at McMaster U: leaving poor little me all by myself Frown

Som förberedelse inför sabotage så beslutades att fyra frivilliga skulle vakta universitetets brandlarm så inte föreläsningen kunde störas av falska brandlarm, vilket redan inträffat vid flera andra föreläsningar inte minst denna med Paul Nathanson & Catherine Young. När sedan samtalet skulle hållas var galenskapen total. Så här såg det ut (och lät) i föreläsningssalen inne på universitetet.

Den demonstrerande vänstermobben ignorerade brandsäkerhetsföreskrifter och trängde sig in i salen som bara planerades rymma 120 personer. Efter cirka 40 minuters försök att tala medan vänstermobben var där så beslutade Professor Peterson att genomföra sitt tal som de antika grekerna, utomhus och utan hjälpmedel. Följande talande foto togs och postades.

Den oresonliga vänstermobben följde efter och störde med oljud men de vågade sig inte längst fram så talet går mestadels att höra på de filmklipp som spelades in av Steve Hanson längst fram i publiken. Professor Peterson lät redigera de olika filmklipp som fanns till denna presentation som han döpte till ”Chaos (and Order) at McMaster University. Hans tal kan höras från (23.50)

Edit: Här är en ny alternativ längre video med mer fokus på vänstermobbens beteende.

Professor Peterson konstaterade på slutet att elituniversiteten nuförtiden är på tok för väntervridna och föräldrar borde nog inte skicka sina ungar till dem. Visste ni exempelvis att 4/5 artiklar i Humaniora har NOLL citeringar i forskning? Ingen i vetenskapen läser eller använder skräpet som dagens Humaniora producerar. Materialet används enbart i media, i politiken och i byråkratin. Noll vetenskapligt värde.

Vänstermobben representerar enligt Professor Peterson en liten minoritet av befolkningen men de är mycket väl organiserade och extremt högljudda.

Den som vill kan här lyssna på Petersons tal utanför McMaster men de flesta punkter han tar upp här finns under betydligt lugnare och bättre former på en annan video jag kommer att återkomma till.

Det kan dock vara värt att påpeka att Professor Petersons svar på VARFÖR dessa saker händer är precis samma svar jag redan gett er. Jag har tidigare här på GD beskrivit kopplingen mellan fransk postmodernism och nyvänstern och det är precis det svaret som Profssor Peterson kommit fram till

Hans slutsats är alltså att jag har rätt. Hans svar är dock betydligt mer avancerat än mitt eftersom han inkluderar en psykologisk och religiös redogörelse för hur vi hamnat där vi är idag. Jag återkommer till dessa punkter i mina riktiga inlägg om hans fullständiga filosofi.

 

Kommentarer

En genomgång av galenskaperna på McMaster University igår där en vänstermobb tystade samtal om Yttrandefrihet — 14 kommentarer

 1. Hej.

  En besk tröst:

  Det en mobb gör, kan även en annan mobb göra.

  I kampen om makt finns nämligen bara regeln ”Segra eller dö”.

  Det är inte dagens akademikervänster särskilt beredda att erkänna – därav behovet av allians med maktsökande grupper från andra värdesystem, då dessa har stort våldskapital.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Bra jobbat

  Kritik : Du överskattar din publik. Du bäddar in 9 länkar fördjupande text och avslutar med en video med 45 minuters bråk om några buzz-words inklusive stök och bök med några överhettade vänster-muppar i realtid.

  Orka hitta tid, och dedikation för att bänka ner sig inför den här katastrofen. Kul för dig kanske, men vi som inte har obegränsad tid. vad ska vi hitta på istället ? Tips ?

 3. @Dreadlock:

  ”Kritik : Du överskattar din publik. Du bäddar in 9 länkar fördjupande text och avslutar med en video med 45 minuters bråk om några buzz-words inklusive stök och bök med några överhettade vänster-muppar i realtid.”

  Ursäkta men jag är lite oklar på vad kritiken är. Jag skriver ju inlägget så all information finns tillgänglig i inlägget, man behöver inte läsa någon annanstans för att följa texten. Länkarna är att betrakta som källreferenser (bevis). De behöver inte följas.

  Den andra videon må vara 45 minuter men jag har angett att den del där Professor Peterson talar finns vid 23,50 så den totala längden av videon behöver inte ses. En video kan vara 2 timmar lång medan vad som skall ses är mindre än 5 minuter och jag anger exakt var man skall börja se.

 4. Tack,

  Men tipsen om en mer kondenserat form av dylika exponeringar emotses.

 5. Uppdatering: Jordan Peterson kände tidigare inte till dokumentet jag berättade om från PACBIC. När han blev medveten om det kom denna video. ”Go ahead, make my day….”

 6. ”Go ahead, make my day….”

  Haha =) Jordan Peterson är fenomenal och helskön!

 7. Peterson är verkligen cool alltså! Inga av deras försök till skuldbeläggning tycks bita på honom, hoppas han kan fortsätta så.

  Du ska också ha en stor eloge Erik, för att du orkar rapportera så utförligt i frågan.

  Vad det gäller de här ”rätt pronomen -figurerna” börjar jag själv vid det här laget nöja mig med att ta till det finska talesättet att (om jag översätter bokstavligen) ”pisset stigit upp i hjärnan på dem” (kusi noussut päähän).

 8. @Ulf T:

  Ulf T och dragningen relation professorn och kommissarie Harold Callahan i klassisk pose med skurken liggandes på gatan och denne händelsevis ett försök till fingrandes efter sitt skjutjärn, -”go ahead”, och nej enligt mig, professorn förespråkar ej att skjuta någon med sitt citat, professorn gör som kommissarien.

  Aktuellt citat och händelseförlopp, kommissarien vet att denne har bränt samtliga piller i sitt eldvapen, dock det har ej på gatan liggandes skurken och denne fundera över fingrande oddset. Oddsen hade varit goda visar det sig då kommissarien efter att med foten petat undan skurkens eldvapen för att därefter mot skurk skenavfyrar, som denne så vet, sitt tömda vapen och scenen harjagförmig, avslutas med repliken nåttsånt, -”lyckosam jävel”.

  Jupp det var kommissarie Harold, icke att leka med dock kommer professorn att kunna upprepa scenens något ankomna polis. Jag vill mena att professor bör icke ha tömt sina resurser oavsett om denne med sko-spetsen lyckosamt kan peta undan hotet.

 9. Utanför ämnet dock och påtal om filmreplik -”lyckosam jävel” eller ”Lucky bastard”.

  Dendär Dirty Harry-repliken -”lucky bastard” är hyggligt bra och kommer att leva länge till att begrundan, kommissarie Harolds eftermäle.

  Att förutom professorn återvinna -”lyckosam jävel” vill minnas film år 2000-nått med titeln ”snatch” händelseförloppet sker i England och där blandannat Brad Pitt spelar zigenare med bra kunskap i boxning och hasardspel/vadslagning.

  Nåväl viss scen och eldgivning i en korridor som avslutas, efter eldstopp, med klassiska kommentaren ”lucky bastard”.

  Övrigt, vid det tillfälle, rätt juste rulle något dubbelbottnad och vilket excellera duktigt i mänskliga tillkortakommanden.

 10. @Ulf T:
  när meningsmotståndarna beter sig så som de gjorde i det här fallet, anser jag det fullt befogat, nay, jag anser det nästintill vara en plikt att skjuta dem.

 11. NYHET: fansub av Professor Peterson på McMaster.

  Engelska undertexter gör det möjligt att följa föreläsningen utan att behöva lyssna på vänstermobben.

 12. Pingback: Jordan Petersons föresläsning på Western University ”Mayhem while we’re freezing and starving” | Genusdebatten