Det kan vara knivigt att kramas
avatar

Dolfs logo

Om Eders Ödmjuke kommer med kniv, vill han bara skrämmas

Uppmärksammades på det här av UlfT igår. Tycker det förtjänar att lyftas här också. Det är bloggaren/vloggaren (eller vad det nu kallas när man YouTubar) Sargon of Akkad som har lagt upp en video på tuben. För de som inte känner till Sargon kan sägas att han är en mycket skarp och vass kritiker av feminism. Känsliga öron varnas. Men det är inte själva vitriolen som är anledningen till att jag vill uppmärksamma det här klippet.

Det handlar alltså om en kvinna som frikänns från Attempted second-degree murder (Amerikansk terminologi, ”Försök till mord av andra graden”, innebär ungefär att det är avsiktligt men inte planerat) respektive Attempted aggravated assault with serious bodily injury (vilket torde innebära ungefär ”Försök till grovt överfall med vållande av allvarlig kroppsskada”).

 

Förloppet fångades på kamera och själva överfallet kan alltså ses efter ca en halv minut i videoklippet. Jag ska erkänna att när jag såg det först trodde jag nästan att hon ville krama honom, men hon hade alltså en kniv, och polisen som utsattes för överfallet blev skuren, även om det tydligen var lindrigt.

Hon försvarade sig bland annat med att hon ”försökte skrämma” polisen.

Lite ironiskt att det ibland i sverige händer att våldtäktsanklagade endast blir friade efter att film bevisat att det inte förekommit någon våldtäkt.

Tål att fundera på.

Och som Sargon tar upp i slutet, undrar hur det hade låtit om det hade varit en man …?

Nejdå, bry dig inte om kniven, jag vill bara kramas

Nejdå, bry dig inte om kniven, jag vill bara kramas

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Det kan vara knivigt att kramas — 2 kommentarer

  1. Om hon verkligen bara hade velat skrämmas, hade det nog varit bra att omedelbart släppa kniven, när polisen ’missförstod’ och försökte övermanna henne. I stället visar klippet hur hon fortsätter kämpa, och endast motvilligt släpper kniven till slut.

    För den som till äventyrs undrar, kanske det bör understrykas att det är en synnerligen dålig idé att försöka låtsas skära halsen av en polis på skämt.

  2. Sargon of Akkad är bra. För några veckor sedan diskuterade han sverige med allas får ”En Arg Blatte talar”.

    (Ni har nog hört allt som tas upp.)