Har Almedalen anlitat Anticimex?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke kollar partitalen

Det årliga spektaklet är åter i gång i Almedalen. Man nästan hoppas att ryssen intar ön så vi blir av med alla jönsarna. Det vore att göra landet en sann välgärning.

Det sagt, jag har kollat partiledartalen och tycker mig rent allmänt märka lite skillnader mot förra årets tal.

För det första så verkar Fi lysa med sin frånvaro. Det känns väldigt uppfriskande. Eloge till Anticimex. Jag antar att Lööf och Löfven (man undrar nästan om de är gifta) nämnde feminism någonstans i sina tal. Jag lyssnade på dem, men sanningen att säga, det gick in genom ena örat och ut genom det andra. Jag noterade mest att Löfven, allt annat än oväntat, är en usel talare. Ingen överraskning där inte. Igår talade Ebba Busch Thor, och gjorde, i mitt tycke, ett stabilt och bra intryck. Idag talade Jimmie Åkesson och han var väl ungefär som väntat.

Mitt intryck så här långt är att luften är ovanligt ren, jag har inte lagt märke till något fokus på feminism (med reservation för eventuella dumheter från Lööf och Löfven) även om alla i ett eller annat avseende avdelar en bit för att tala om kvinnor. Men det överlever jag väl. Jag tycker också att det är ett intressant ämne.

Både Busch och Åkesson markerade tydligt mot föräldraförsäkringen och den statliga styrningen av hur familjelivet. De markerade också väldigt tydligt mot IS och terrorresor. Det skall, enligt mitt förmenande, bli intressant att se vad dessa två kommer att åstadkomma för effekter på den svenska politiken.

Imorgon är det miljöpartiets tur. I år är det tydligen herr Frigolit som skall tala. Undrar om det är ett taktiskt drag för att de vill undvika att hamna under 4 %-spärren. Undrar om han tänker tala om sina framsteg med att få ordning på skolan inom 100 dagar. Det skall bli spännande … (gäsp).

Eller tänker herr Frigolit också tala om hur hemska de svenska männen är? Jag vässar pennan och slår upp adressen till den gotländska polisen.

Åsa Romson i Almedalen

Slipper jag höra att jag inte är en människa i år?

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Har Almedalen anlitat Anticimex? — 4 kommentarer

 1. Jag tycker det har hänt lite sedan valet åsiktskorridoren har fått ett par fönster som står på glänt,och detta lilla har fått paniken att breda ut sig hos åsiktskorridorskramarna vilket bereder mig stort nöje,ketchupeffekten nästa.
  Ebbas tal fick en trött alliansanhängare att väckas till liv och känna en frisk pust mot sin kind,väldigt glädjande må jag säga.

 2. @Kristian:
  Nå nu tillhör ju David Lega den falangen som tappar mark inom KD medans Ebba och Sara Skyttedal tillhör den falang som vunnit och vinner alltmer mark inom partiet,vilket inte är konstigt eftersom Lega falangens politik är prövad och funnen väga för lätt,för att partiet ska kunna växa och bli relevant för väljare.
  Sedan är det väl inte så mycket att säga om hans artikel förutom att han först bestämmer att SD är ett fascistiskt parti och sedan angriper fascismen,ungefär som om jag självsvåldigt bestämmer att FP är ett socialistiskt parti för att sedan angripa socialismen och kallar det för kritik mot FP.

 3. @michael: Jag tror du kan KD bättre än jag! Det låter som om de går åt rätt håll.

  (Fp är väl ganska marxistiskt i alla fall Smile )