Demokratiskt av feminister att förfölja gymnasielärare? – Del 1
avatar

Så här i valtider kan det vara en god ide att diskutera begreppet ”Demokrati” då en och annan människa tycks ha sina egna ideer om vad det betyder. Ett utmärkt exempel på dessa egna ideer om demokrati visade sig när ett sällskap på fem personer besökte det feministiska så kallade panelsamtalet i Norrköping i Onsdags . Eftersom dessa fem personer inte okritiskt höll med om allt som feminister i panelen tycker och till råga på allt en av dem filmade samtalet på sin mobiltelefon så fick ett antal feminister för sig att demokrati innebär att de i organiserad form ägnar sig åt rena förföljelser mot en politiskt engagerad gymnasielärare som fanns i sällskapet.

Vår berättelse börjar dock inte där.

Det visar sig att förföljelser mot läraren började flera dagar tidigare efter att journalisten Sofia C. under två dagar trakasserade läraren på twitter med ingående frågor om våldtäkt och upprepade omformuleringar av frågor som om och om igen bemöttes av ett rakt och tydligt nej. Inom kort hängdes läraren ut semi-offentligt på Sofia C:s sociala nätverk (Facebookgruppp med 6000+ medlemmar, minst en moderator var med i ovan nämnda panel) som måltavla för organiserade trakasserier riktade mot hennes arbetsplats.  inte varenda människa i dessa nätverk aktivt drömmer om att vara Stasi i Östtyskland så har dessa diskussioner blivit dokumenterade och kan numera läsas på Bloggen WTF?! Här är några utdrag:

”Vill bara varna för henne ifall ni har döttrar och söner i hennes klass”

”What the fuck, kontakta Rektor, och Hem och skola föreningen om det finns såna kvar”

”Hopppas att rektor får reda på det här och är villig att ge henne sparken”

Redan här kom första hänvisningen till att diskussionernas syfte var att se till att läraren skulle förlora sitt jobb. Det skulle komma flera bekräftelser på detta men jag vill poängtera att de här människorna vet om vad de sysslar med. Det här är alltså vad det betyder när de pratar om behovet av trygga rum.

”Jag var tvungen att kolla upp den här personen och printscreenade typ allt, vad kan vi göra”?

”Skolplan eller inte det där kan ju inte fortgå”

”Blir ännu värre av att hon är kvinna tycker jag, Könsförrädare!”

Sofia C kommer tillbaka för feedback.

”Tack snälla i för era kommentarer jag skrev igår natt ett brev till hennes rektor”

I brevet säger Sofia att hon byter ut ordet våldtäkt mot ordet antastad och betraktar bägge som svar på samma sak. Hon skickar dock inte brevet först utan cirkulerar det i nätverken för att få stöd och tips. Hon ställer även frågan om hon borde skicka en kopia till läraren. Diskussioner bryter ut och följande typer av kommentarer dyker upp.

”Fast det känns som om jag ger henne chansen att bortförklara”

”Du behöver inte vara överdrivet hänsynsfull mot henne. Hon är farlig”

”Nä skicka ingen kopia till läraren. Det får rektorn ta med henne i så fall Wink

Därefter går diskussionen över till att Sofia C vill skydda sin egen rygg. Det finns ju risk att själv bli uthängd när man försöker få andra sparkade från jobbet. Jovisst den risken finns såklart.

”Hon kan bli av med jobbet och jag tycker redan lite synd om henne. Men barnens välmående kommer först”

Sofia C behöver dock inte oroa sig så mycket. Hennes Black Army-brorsa och hans ”Crew” finns för att skydda henne. Lite lagom konsrollskonservativa hänvisningar till stora starka våldsamma män men ingen som såg problem med det trots att det är en feministisk facebookgrupp. Sofia C tvekar dock efter konsultation med sin mor om hon skall skicka brevet, kan ju ge HENNE problem. Hon känner sig hotad av lärarens ”jätteobehagliga” kompisar. Men frukta icke sköna mö snart kommer en man jag kallar Riddar O. och tar över verksamheten. Han ber om screenshots på Sofia C:s samtal med Läraren och ber sedan om numret till Rektorn vllket han får. Riddar O. vet dock inte vad han skall säga och ber de andra coacha honom i vad han skall trycka på i samtalet. De håller som bäst på att eldar upp varandra när en tjej vi kan kalla Emma dyker upp och utbrister

Oj asså shit! JAG ÄR [NAMN]S ELEV, HON ÄR MIN MENTOR SEDAN TRE ÅR TBX.

Nu blir det viss förvirring. Emma är chockad att se lärarens namn och har egentligen inga som helst klagomål på hur hon behandlats i skolan. Hon nämner sedan att de har jobbat med TV-programmet Fittstim angående jämställdhet. Men det hjälper inte , tvärtom en viss CC säger att eftersom hon och andra inte gillar det programmet tyder det på att hon är en dålig lärare (Vilket alltså CC kan bedöma bättre än Emma som haft henne som Mentor i tre år? Rena storhetsvansinnet)

Men grupptrycket vinner och snart är även Emma indragen i skiten. Hon pratar om sin goda kontakt med de bägge rektorerna på skolan och erbjuder sig att agera mellanhand. Det förslaget röstas dock ner av MC som tycker kritik skall komma utifrån och inte från den källa som kritiseras. Emma har invändningar MC kör över Emma genom att först förkasta vad hon säger som ”bara upplevelser” och sedan deklarera Emma som partisk. Sofia C. hoppar in och ger stöd även hon tycker kritiken skall komma utifrån. Sofia tycker dock det är skönt att Emma berättat läraren är bra.

Eftersom känslorna nu börjar dämpas så kommer en ny pådrivare AR och börjar rätta Emma att minsann det spelar ingen roll hur bra lärare man är för om hon vore elev och hon vore lärare och hon pratade som hon tror hon pratar med elever (vilket hon vet inget om) OM OM OM OM.. Efter tiillräckligt många OM fogar sig Emma lydigt även under AR. Det här är alltså hur de vill en  ”bra lärare” skall göra? Köra över sina elever att tycka som lärarna själva i allting? Det här är inte utbildning, det är indoktrinering. AR är så nöjd med sig själv att hon börjar föreläsa:

”Går emot likabehandlingsplanen så hårt. Vad man gör privat spelar roll”

AR fortsätter att hålla låda, hon föreslår att det kanske blir ”kraftfullare” ju fler de är. Om den som skriver mailet kan hälsa från flera ”av oss” så verkar det inte vara en enda kränkt person. Sofia C springer in och peppar.

”Gud vad jag gillar dig [AR Förnamn]”

Riddar O. återkommer och berättar att han glömt att ringa. AR säger att han är ”awesome”. Andra peppar. Riddar O. återkommer en andra gång och berättar att han ringt men att rektorn satt i möte. Riddar O. återkommer en tredje gång förfärat berättar han att rektorn förklarat att man inte kan vidta åtgärder på en skola för vad folk säger privat. Han skall dock inte ge upp utan skicka de utvalda tweetsen från diskussionen med Sofia. Riddar O. tror att om fler mailar så kanske det ger bättre resultat. Dock inte i en klump för det skulle ”se ut” som mailbombning. En ny pådrivare dyker upp AS hon sågar rektorns svar och kommenterar ”jävla nötter” Vore ju ärligare om hon sade det där direkt till Rektorn kan tyckas. AS återkommer den 24 April och säger sig ha fått följande svar.

”Hej [AS Förnamn], Vi skall titta på detta. Mvh [Rektorns för och efternamn]”

Huruvida Rektorn vill diskutera demokratisynen gällande att uppmuntra den här sortens urspårade drev förtäljer inte historien. Men det kan ju vara bra för Rektorn att veta deras åsikt om honom är ”jävla nöt” samt att mailen inte kommer spontant utan koordineras från en politisk facebookgrupp. Här är Del 1 slut, den spännande fortsättningen gällande Panelsamtalet kommer i Del 2

Kommentarer

Demokratiskt av feminister att förfölja gymnasielärare? – Del 1 — 38 kommentarer

 1. Om (F!) och (V) få ministerposter kommer alla centerpartister att rensas ut ur lärarkåren, om man ska tro detta.

 2. @U443: @Grrblt: Egentligen spelar det ingen roll vem personerna är, utan vad de säger. Ni kan läsa printscreen med maskade namn på WTF?/Toklandet. Det är en uppvisning i skolgårdsmobbing från tjejgänget á la högstadiet. Det intressanta är att flocken drar iväg på de tweet Sofia C sållat ur sitt sammanhang. Viljan att vara med i in-gruppen är större än att verkligen kolla upp om källan är riktig.

 3. jag hängde med med stor inlevelse. men det fanns inget bråk i de där ljudfilerna va?

 4. Den här sortens människor som håller på med sådan här skit, sk moralpanikare, bryr sig inte ett skit om dem de anser sig vurma eller vilja beskydda. Det enda de någonsin bryr sig om är sina egna egon och den enda självbekräftelse de kan uppnå är när de ser en chans att skada andra.
  Oavsett de uppnår sina syften eller inte så kommer de som de anser sig vurma för att ses som ”dead meat” efter ett tag när dramat inte ger en kick längre. Och man söker nya ”offer” som kan fylla deras syften för ett tag. Och det är ingen vacker syn de lämnar efter sig, de tvekar inte för en sekund att förstöra tillvaron även för de som man säger sig värna om…

 5. Det handlar om att gymnasieläraren har sina fria åsikter som inte passar feminister och därför försöker de knäcka läraren genom angripa dennes privat och yrkesliv.

  Det är detta det handlar om, att tycker hen icke som feminister ska hen tystas på alla plan, det är diktaturfasoner och hör inte hemma i en demokrati.

  Huvud problematiken är att ingen inom feminismen tar avstånd från detta utan rättfärdigar att en person mobbas och kränks under täckmanteln om jämställdhet.

 6. @Grrblt:

  Följde du länken till WTF/Toklandet där hela diskussionen fanns? Det här är alltså ett utdrag från det viktigaste från dessa screenshots (med maskade namn).

  I Genusdebatten-länken så gästbloggar den berörda läraren om hur hon upplevde det när hon besökte panelsamtalet i Norrköping. Del 2 handlar om reaktionerna där.

 7. Det är extremt svårt att resonera med människor som är uppskrämda, och är det något som feminister är så är det att de är alldeles överväldigade av tanken på kvinnors utsatthet. Så ska man komma någon vart med dem så måste man först se till att paniken lägger sig.
  Det är väl belagt att vi människor tenderar att kraftigt övervärdera risken att utsättas för ovanliga saker om vi livfullt kan föreställa oss själva i den typen av situation. Som en våldtäkt. Men det är nästan så att man kan misstänka att feminister aktivt försöker suggerera fram bilden av hur riskfyllt och farligt det är för kvinnor att ens befinna sig i den här världen.

 8. Jag noterar med intresse hur de där människorna fungerar. Att ta kontakt med någon okänd människa i ett angeläget ärende är i normalfallet inte särskilt svårt. Om de nu är så övertygade om att de är ute i ett vällovligt syfte så borde det alltså vara en smal sak för dem att under eget namn skicka ett välformulerat brev till berörd instans. Det är dock här det börjar uppstå en viss osäkerhet. Plötsligt vill ingen liksom vara med längre, antagligen eftersom de flesta av dem ändå står med ett ben i det anständiga samhället och inser att de skulle riskera konfronteras en och en med sina handlingar. Så länge de agrerar i flock är det lätt att hetsa och bli hetsad, men flockens makt avtar betydligt då man sitter ensam och formulerar det där brevet till rektorn.

  Jag drar mig till minnes en TV-dokumentär härom året om en extremvänstersekt på 70-talet där de upphetsade medlemmarna skulle avrätta (!) en kamrat för förment förräderi. De tågade iväg för att fullfölja sitt syfte, men i det ögonblicket började övertygelsen tryta och man gick på pizza i stället(ytterligare en av kapitalismens välsignelser!). De nu grånade kamraterna såg med skam tillbaka på hur de på den tiden enligt deras egna ord hade blivit fullblodsnazister. Just det: nazister. En del av dessa feminststackare kommer också en dag att få betrakta sina upptåg idag med skam. Jag önskar dem faktiskt återkommande nattliga samvetskval.

 9. Enligt ”tummarna” så verkar det ju finnas folk med olika åsikter här inne. Så varför inte utnyttja möjligheten till diskussion?

  Jag vet att en del blivit programmerade att bästa sättet att föra fram sin sak är att ”våga vägra debatt” och enkelriktad kommunikation (dvs inte öppna upp för att kunna få ett svar som ifrågasätter det som sägs), men tro mig, det blir oerhört mkt mer intressant när man får höra varför nån inte håller med om det man säger, inte bara att de inte håller med. Det öppnar upp för att vässa sina egna argument, eller kanske tom för nya insikter som man inte tänkt på tidigare.

  Så alla ni tummare som inte skriver nåt, bortse från de kollektiva direktiven. Skriv nåt, våga tänka själv, sök dialog. Jag lovar att åtminstone jag bemöter respektfullt. Och jag är ingen hatare, även om jag kan ha en annan åsikt än dig (eller kanske inte).

 10. @ Frogfish

  ”Tummelisorna” klarar inte av en saklig debatt. De vet att de spricker i dagsljus. Mina 15 negativa tummar för det senaste inlägget för mindre än en timme sedan (!) är en indikator god som någon på att jag fått ut mitt budskap.

  Så Tummelisor, ge mig gärna lite fler nertummar. Var inte rädda för att uttrycka era tankar på det sätt som ni är bekvämast med, nämligen en knapptryckning. Jag blir också gärna bemött med någon kommentar, om så bara i slagord, för det är ett första steg mot (åter)upprättad argumentationsteknik. Ingen här riskerar bli uthängd eller att någon rasande pöbel skulle spamma era arbetsplatser med hatmejl. Det är bara ni och era pappenheimare som gör sådant.

 11. Är det inte snudd på ofredande, att ringa till en persons arbetsgivare och försöka förtala henne?

 12. @Magnus:

  Tror det är snudd på både ofredande och förtal. Nu skickades som jag förstod Sofia aldrig brevet, istället lät hon och de andra först Richard O. att agera proxy, sedan var det minst en till som antingen mailade eller ringde rektorn på skolan, fick beskedet att vi inte lever i DDR där folk är politiska varje sekund och kommenterade ”jävla nötter”

 13. Helt makalöst vilket beteende feministerna visar upp. Det ljugs, personer tillskrivs åsikter som aldrig yttrats och det kastas sten i glashus som aldrig förr.

  Ena stunden målar de ut sig själva som offer, som hotade, samt anklagar Annelie för victim-blaming osv. I nästa sekund attackerar de Annelie verbalt och med hot om att förtala henne inför hennes arbetsgivare och försöka få henne sparkad. De praktiserar själva victim-blaming genom att skylla allt på Annelie, som är det uppenbara offret i detta drev. Men när det är någon annan än de själva som är offer i en situation så låter det ju såklart ”stackars lilla kränkta vita tjejen i maktposition, buhuhu”. Och det yras om rasism och nazism.

  Sen kryddar de allt med lite ”orka lyssna på nån som inte tycker som vi”.

  Hyckleriet känner inga gränser.

 14. Pingback: Det finns en särskild plats i helvetet…. – AVFM Sverige

 15. Ninni:

  ”OT: kolla nyhetssändningen TV4 som går just nu på play sen.”

  länk till videoklipp alt vilken sändning var det?

 16. Var med om något liknande på ungdomsmottagningens hemsida som tonåring. Försökte träffa tjejer och uttryckte min frustration i en tråd. Träffade diverse pickup-killar och började dejta en tjej, vi blev tillsammans.

  Men jag fortsatte att vurma för mina icke-feministiska åsikter på hemsidan, hade dock aldrig hört om jämställdism.

  Vad som då händer är att ett gäng gaddar ihop sig, startar en facebook grupp, ringer min flickvän och försöker övertala henne att dumpa mig.

  Hon var relativt vettig och stannade kvar. Men nog var det obehagligt :S

 17. Pingback: Ännu mer om feministsekten | WTF?

 18. Jag har explorer på den här datorn, och jag siter bakom lite brandväggar och skit.

  @Erik:
  Man kan ju alltid polisanmäla, ofredande och förtal är brottsligt, även om jag tvivlar att polis och åklagare går vidare med det. Det ser väl i och för sig inte så bra ut när man söker jobb, utbildningar och liknande, att man varit inblandad i sånt.

 19. Såg att såväl ofredande som förtal inte faller under allmänt åtal, så då är det upp till läraren själv att polisanmäla. Nu verkar ju hennes arbetsgivare i stort sett bett hönshjärnorna dra åt skogen, så nån större skada verkar de ju inte ha lyckats åstadkomma.

 20. Pingback: Vart tog ”Voltaire” vägen? | Genusdebatten

 21. @Magnus:

  ”Såg att såväl ofredande som förtal inte faller under allmänt åtal, så då är det upp till läraren själv att polisanmäla.”

  Att döma av Trolljägarna så kan den praktiska biten skötas av Juridikinstitutet eller liknande.

 22. ot: vill bara påpeka det uppenbara: fi har journalistkåren att tacka för lyftet i opinionsmätningarna. en annan reflektion är att: vet inte om fi har så stora möjligheter att växa ännu mer, för så här mkt medvind och exponering kommer de knappast att kunna överträffa i framtiden. de som är villiga att rösta på fi i detta lägge är de som är villiga att rösta på fi öht. och några procent till kanske.

 23. Ja fast det är fortfarande så att den som anser sig ha utsatts för förtal eller ofredande är målsägare, och att Juridikinstitutet är kärandepartens ombud. Eller?
  Det borde väl också vara så att vem som helst, via ombud, kan skicka ett skadeståndskrav, och betalar inte motparten görs en rättslig prövning i domsol. Där står det ju skrivet i stjärnorna vem som får rätt, och det åligger kärandeparten att komma med bevisningen.

  Jag har drivit in en regresskuld via juridiskt ombud, fast det gick aldrig till domstol eftersom motparten betalade direkt, utan att ens ifrågasätta skulden.

 24. Pingback: F! hotar gymnasielärare med kontakt av arbetsgivaren | Häxanmexan

 25. Varför skulle någon rösta på FI istället för vänsterpartiet? I stort sett alla 25 punkterna på deras program är ju kopior av vänsterpartistiska krav. Några återfinns hos miljöpartiet.
  Vänsterpartiet sitter redan i riksdagen och kan påverka, det gör inte FI.

  Jag vet en som heter Gudrun, som sitter i FIs ledartrojka, som uppenbarligen saknar (v) väldigt mycket, då man kopierat partiprogrammet i stort sett rakt av.

 26. @Bladet:

  Japp, just det menade jag. Blir så glad när de tar upp någon mansfråga. Det händer ju inte för ofta, milt uttryckt. Smile

 27. @Magnus: Skulle tro att uppvigling däremot faller under allmänt åtal, och det kan nog vara tillämpbart.

 28. Kärande/svarande inom tvistemål. I brottsmål är ju åklagaren den ena parten, åklagaren representerar egentligen samhället. Fast vad det gäller ofredande och förtal måste målsägaren (brottoffret) själv fixa till så att det blir ett åtal, annars blir det ingen rättegång, eftsrom brotten inte faller under allmänt åtal.

  Osäker, kolla med någon som läst juridik.

 29. Pingback: Om gymnasielärare och political stymie! | snurrigtdotcom