Åsa Romson polisanmäld – Statusrapport
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke bekämpar politiskt hat

Som säkert de flesta läsarna här vet polisanmälde jag Åsa Romson den 23/24 juli för hets mot folkgrupp med anledning av hennes tal i Almedalen den 2 juli. Jag antar att en del undrar vad som händer med ärendet. Jag har själv undrat. Det var helt tyst efter min anmälan, så den 4 augusti skickade jag en förfrågan till polismyndigheten på Gotland. Fick inget svar på den heller. Jag var beredd att göra en ny anmälan till rikspolisstyrelsen (eller vad det heter). Enligt polisens egna sajt gäller också att (min emfas):

Uppgifterna du lämnar blir krypterade för att ingen obehörig ska kunna ta del av dem. När du skickat in internetanmälan får du en bekräftelse via e-post. Du kan skriva ut bekräftelsen direkt efter att du är färdig med internetanmälan.

Polisen skickar en kopia på din polisanmälan till dig med posten, men har inte möjlighet att skicka denna digitalt.

Eftersom jag inte hört ett knäpp och uppfattade det som att min anmälan helt enkelt ignorerades var jag också redo att göra en JO-anmälan då den svenska förvaltningslagen säger:

Myndigheternas serviceskyldighet

4 § Varje myndighet skall lämna upplysningar, vägledning, råd och annan sådan hjälp till enskilda i frågor som rör myndighetens verksamhetsområde. Hjälpen skall lämnas i den utsträckning som är lämplig med hänsyn till frågans art, den enskildes behov av hjälp och myndighetens verksamhet.

Frågor från enskilda skall besvaras så snart som möjligt.

Om någon enskild av misstag vänder sig till fel myndighet, bör myndigheten hjälpa honom till rätta.

5 § Myndigheterna skall ta emot besök och telefonsamtal från enskilda. Om särskilda tider för detta är bestämda, skall allmänheten underrättas om dem på lämpligt sätt.

Myndigheterna skall också se till att det är möjligt för enskilda att kontakta dem med hjälp av telefax och elektronisk post och att svar kan lämnas på samma sätt.

En myndighet skall ha öppet under minst två timmar varje helgfri måndag-fredag för att kunna ta emot och registrera allmänna handlingar och för att kunna ta emot framställningar om att få ta del av allmänna handlingar som förvaras hos myndigheten. Detta gäller dock inte om en sådan dag samtidigt är midsommarafton, julafton eller nyårsafton. Lag (2003:246).

Jag uppfattar det i alla fall som att en polismyndighet som minimum är skyldig att bekräfta mottagandet av en anmälan. Det är då inte helt lyckat när man möts av tystnad. Hur som helst, idag fick jag kopian av anmälan per post. Så den är diarieförd (dnr: 0901 – K4901 – 14). Brottsrubriceringen är uppskjuten i avvaktan på utredning.

Ärendet lever i alla fall ännu så länge. Jag återkommer när jag har fler nyheter om ärendet.

Avslutningsvis: Jag för min del anser att man som ansvarig människa får ta konsekvenserna av sitt agerande. Denna princip bör även, och specifikt, gälla för politiker och partiledare.

Kvinna i fängelsecell

Kvinnan på bilden har ingen känd anknytning till Romson,
bilden enbart använd i illustrerande syfte.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Åsa Romson polisanmäld – Statusrapport — 42 kommentarer

 1. @Gorby: Det gällde en anmälan JK fått från åklagarmyndigheten i Borås, så är vad jag förstår inte min anmälan. Hur som helst, eftersom vi är medlemmar av EU finns det högre instanser. Just sayin’

 2. Gå vidare till Eu Dolf om Svenska myndigheter låter bli att åtala Romson. Om inte annat blir det pinsamt både för svenska myndigheter och Romson om de hängs ut i eu-domstolen..

 3. ”Om inte annat blir det pinsamt både för svenska myndigheter och Romson om de hängs ut i eu-domstolen..”

  Ja, pinsamt för Sverige att det finns vuxna utan kromosomskador som vill främja rasisters och nazisters offermentalitet genom att medvetet feltolka ett tal från ett parti man troligen hatat sen det startades.

 4. @Axel Edgren:
  e du rent bränd! Sen när blev vita heterosexuella män rasister och nazister? Eller är det bara en rent allmän uppfattning som råder inom ManshatarPartiet (MP)?

 5. …och hur ser du mer specifikt på personer med kromosomskador?

  Ynglingen har en människosyn som får Attila att framstå som filantropisk humanist….

 6. @Butter: ”Exakt vilka rasister och nazister är det som främjas?”

  ”Och vari ligger den medvetna feltolkningen?”

  ”För de flesta av oss, de allra flesta av oss här, vi är inte vita, heterosexuella, medelålders män. Vi är människor, och det betyder att vi har lika värde, men vi är olika på alla möjliga sätt.”

  Aspergergubben Dolf bestämde sig för att det var hets mot folkgrupp, vilket bara är ett resultat av att han precis som alla gubbar är rädd för Miljöpartiet. Troligtvis är han arg på cyklister och lapplisor också, eftersom han är en parodi på äldre män.

  Tyvärr kommer ingen annan än SD-sympatisörer och andra MP-hatare bry sig. Först sade den högutbildade, föredömliga Romson att hon och hennes publik inte var Dolfs helgade demografi. Sedan sade hon att hon och hennes publik var människor. Rent språkligt måste man inte tolka det som att de stackars vita gubbarna inte ska menas vara människor.

  Det är bara simpelt tjafs som spär på bilden av vita svenska män som lågintelligenta rättshaverister som är trötta på ”rödstrumpor, genustjafs och PK-grejjor”. Som bara finns till för att underhålla oss rödgröna. Polisanmälan är bra – den minskar respekten ännu mer för MPs fiender.

  Men självklart är Paul Elams faktiska hets mot folkgrupp bara satir hela tiden Wink

  ”de rika männen som orsakar utsläppen och de är de allra fattigaste kvinnorna som blir de största offren.”

  BUHUUUUUU SKA JAG SOM MAN NU BEGÅ SJÄLVMOOORD VAV AVVAVAVAVAVAV BUHUUUUUUUU

  ”Det är helt enkelt så att dagens passiva klimatpolitik är att sätta de lata männen framför kvinnor och barn.”

  LAta männen. Kvalificering. Hon säger inte att ”män är lata” utan att högerns klimatförnekelse och borgerliga populism premierar LATA män. JAg hade MVG i svenska, Dolf, medan du tjänar LOL kronor om året och troligtvis inte hade det i något ämne.

  ”Vi ifrågasätter vad det är som säger att mannen som flyger på en affärsresa ska få en egen central flygplats inne i Stockholm medan den kvinnliga studenten inte har nånstans att bo.”

  Mycket onödigt av henne. Även manliga studenter har problem.

  ”Eh, vi i miljöpartiet ifrågasätter också vad som säger att den svenske mannens, um, rätt att äta kött varje dag skall gå före den sudanesiska kvinnans rätt att slippa få sin skörd förstörd av klimatförändringar. ”

  Helt rätt! Ingen man har rätt att förstöra en kvinnas möjlighet att leva i sitt eget land.

 7. @Axel Edgren:
  Intressant nog så förefaller hatet nästan enbart flöda ut från partiet och inte in mot det, men ideologin var väl återigen viktigare än verklighetsförankringen kan man anta.

  Sen är det nog också framförallt feminismens och extremvänsterns framgångar med offermentaliteten som öppnat för rasister och nazister att, än så länge i väldigt liten skala, utnyttja densamma (de kan ju t.ex. inte stödja sig på och förstärka könsroller för att uppnå sina mål i det avseendet).

  Det är också ganska äcklande att se dig använda ”kromosomskador” som slagträ, det är en grupp som ytterst sällan gör någon annan något ont och ännu mindre förtjänar din intolerans. Med ditt modus operandi var det dock inte speciellt oväntat att något sådant skulle dyka upp förr eller senare.

 8. @En annan Andreas: ”Intressant nog så förefaller hatet nästan enbart flöda ut från partiet och inte in mot det”

  Har redan förklarat att det INTE är hat att säga att rika män drar fördelar av dagens system medan fattiga kvinnor (Speciellt i Afrika) kommer lida mer när möjligheterna till jordbruk försvinner. I era gubbögon är det ju ”hat” att ens NÄMNA vita heteromän. Så nojjigt. Men den dagen vargen kommer… Wink

  ”Sen är det nog också framförallt feminismens och extremvänsterns framgångar med offermentaliteten som öppnat för rasister och nazister att, än så länge i väldigt liten skala, utnyttja densamma ”

  Nej, det som har hänt är att den liberala högern som länge haft ett horn i sidan till vänstern börjat nära den illiberala högerns myter om att media och akademiker har något emot vita män och kristendomen. Allt Erik och ni säger om vänstern och media i Sverige och Europa är lastgammal, beprövad och länge kultiverad nazistsmörja och sVAMmel i lite mer pretentiös skrud.

  Fascister har ALLTID tyckt synd om sig själva. ALLTID. Det är först nu som den ”demokratiska” högern har börjat nicka med i det fascisterna säger för att kunna övertala arbetarklassens män om att vänstern ”tagits över” av mörkhyade, bögar och fula feministragator etc. Därav Breivik och alla dödshot mot kvinnliga och mörkhyade som tar ton. SvD och deras vänsterhatande knähund Arpi är att tacka för att männen som Alliansen schakrat bort in i marginalerna nu försöker tysta alla med vänsteråsikter. DET är DDR-Sverige, och det är ni som ska hållas ansvariga för dess uppståndelse.

  ”Det är också ganska äcklande att se dig använda ”kromosomskador” som slagträ”

  Jupp, jag tar tillbaka, bara det faktum att människor utan kromosomskador Likeade Maskulint Initiativ säger ju allt.

  BTW, ”Svenska män” räknas ju inte som en folkgrupp, väl? VI är ju en nationalitet med en massa olika folkgrupper representerade?

  Men men, när den smartaste (Nja, den mest besatte av att läsa pseudo-intelligenta böcker) av er tror att man är FÖR nationalism bara för att man inte tycker att Palestina ska kunna suddas ut via brott mot FN-konventionerna så…

 9. @Axel Edgren:
  Ja,självklart är vi som inte köper feministernas världsbild fascister och Nazister.
  Det har ju pastor Sveland redan pratat om i media. Som vanligt lite guilt by association från er feminister.
  Det är ju mycket bättre att försvara våldsvänstern som Afa och Rf som du brukar göra.
  Deras järnrör och knivar skadar inte…..
  Du brukar ju också spy ut ditt hat och förakt mot folk som inte tycker som du gör så du är en värdig representant för extremfeminismen..

 10. @Pelle2: DU ÄR SÅ TRÅÅÅÅÅÅÅÅKIIIIIIIG.

  Kan du inte ta det där SUPERGENERISKA babblet om ”Pastor Sveland” till Flashback? Lite jäkla originalitet om man får be? Fan, kan du inte dra den om ”klimatbluffen” eller ”Mona Muslim” så vi alla kan äcklas ordentligt?

  ”Det är ju mycket bättre att försvara våldsvänstern som Afa och Rf som du brukar göra.”

  De gör fortfarande mer nytta än skada. Utan deras skydd skulle inte den demokratiska vänstern i Örebro klarat att operera.

  Polisen kan inte vara överallt.

  ”Deras järnrör och knivar skadar inte…..
  Du brukar ju också spy ut ditt hat och förakt mot folk som inte tycker som du gör så du är en värdig representant för extremfeminismen..”

  SÅHÄR GÖR MAN ELLIPSIS/TANKEPAUS: …

  TRE PUNKTER: …

  Helskotta mannen. Helskotta. Tror att vi behöver en Pelle3 nu – även denna version verkar vara en… En… Vad är den svenska maskulina varianten av ”basic bitch”?

  ”Du brukar ju också spy ut ditt hat och förakt mot folk som inte tycker som du gör”

  Till skillnad från er som har fördömt allt och alla som kritiserar machokulturen och män för misandri samtidigt som ni vägrar att kritisera en man som ljuger för andra män i syfte att få dem att frikänna våldtäktsanklagade även när det finns bevis (Elam) eller en som har bussat hatmobbar på kvinnor (Ström), vägrar att reagera på detta och sedan gråter som en liten gris när feminister tvingas tysta honom istället?

 11. @mikajlo: Vi räknas nog som en grupp, och Romson anspelade på nationellt ursprung, men justitiekanslern anser inte att svenskar ska inkluderas. Det har aldrig prövats i domstol, och något säger mig att ingen kommer tolka Romsons uttalande som missaktande eller hotfullt eftersom de som sköter sådant här måste vara… Tja, användbara till något i alla fall. Till skillnad från folk som hatar miljöpartiet, cyklister och lapplisor.

 12. Den gode Axel silar mygg och sväljer elefanter, kastar sten i glashus och har som alltid dubbla måttstockar. Inget nytt under solen.

 13. @Axel Edgren:
  Nej Axel, det är inte bara nazister som retar sig på Åsas feministisk-intersektionella snedtänk.
  Själv har jag röstat på MP i 20 år och bidragit efterbästa förmåga att studera växters och
  djurs miljöproblem. Tillsammans med en ganska stor majoritet VHM-människor (vita heteromän).
  Jag ser nu framför mig en tid då varje inventerings- eller forskningsresultat sätts under luppen för att utröna ev. osunda inslag bland insamlarna. Kommer att försena verksamheten en del i så fall.
  Axel, du skulle kanske kunna göra en insats i den Avgå-Åsa-kampanj som vissa av oss planerar före valet. Bara en liten hint om att du stödjer Åsas ideer (kanske räcker redan) skulle gynna oss.Du är väl miljöpartist Axel?

 14. @Axel Edgren:
  Ja, det är ju tur att du är så jättekul Axel !
  Har jag någonstans, någon gång haft någon åsikt om klimatet eller skrivit Mona Muslim ?kan säga att jag heller inte är inne på Flashback som du antyder

  Det är ju fascinerande att du kritiserar oss genom att kalla oss fascister och Nazister, som med all rätt är värda förakt, samtidigt som du försvarar vänsterorganisationer som inte är ett dugg bättre i sina handlingar och ideologi.

  Tack för din kurs i hur man skriver ellippsis/tankepaus. Dessutom skrivet i versaler.Känns det skönt att vara en sådan besserwisser?

  Jag vet inget om Elam och vad han eventuellt har gjort och däför har jag varken försvarat eller kritiserat honom.
  Du skriver att Pär Ström skickade hatmobbar mot kvinnor. Har du aldrig läst dina meningsfränder Lady D,s Alicia Dickners,Fanny Åströms mf.l hatiska tweets och bloggar som hetsar mot män ? På vilket sätt tycker du att de är bättre än den av dig hatade Pär Ström ?Eller gäller det som vanligt bara att ha en av dig godkänd åsikt för att komma undan med vad som helst ?
  För övrigt kan jag inte påstå att jag någonsin såg Pär ström skrev något hatiskt om kvinnor utan han debatterade om feminism. Men det är ju vanligt att feminister förväxlar kritik med hat.

  Jag har aldrig påstått att jag är behövd i debatten men jag kan lova att de flesta anser att inte du är det heller. En människa som du som sprider hat,förakt och förklenande omdömen om dina meningsmotståndare borde egentligen bli blockad från
  denna debattsida. Du tillför ingenting med ditt trollbeteende.
  Varför inte hänga på Fi,s Mp,s eller någon annan organisations sida där du kanske kan tillföra något till debatten ?

 15. @Axel Edgren:
  Hej Axel
  Jag har röstat mp i flera val men går tillbaka till s
  I min umgängeskrets har jag många politiskt intresserade och sk miljömedvetna personer som tycker Romsons tal var bedrövligt.
  Märkligt att det ska vara så svårt för dig att acceptera att Romsons retoriska grepp var totalt kontraproduktivt, och visar på mycket dåligt omdöme.
  ”Vill man inte bli ett stort parti så kan man uttrycka sig så” (som Romson)
  Citat, en ledarskribent (vänster) direkt efter Romsons Almedalstal.

 16. Jo men tjena…

  Så enligt Axel Edgren så är alla som inte vill omfatta Åsa Romsons utspel (eller har en avvikande åsikt om det) rasister och nazister, de pådyvlas också att de röstar på SD och har aspberger (samt kanske andra tillmälen också eftersom jag helt enkelt inte orkar läsa smörjan i trollkommentarerna).

 17. ”Har du aldrig läst dina meningsfränder Lady D,s Alicia Dickners,Fanny Åströms mf.l hatiska tweets och bloggar som hetsar mot män ?”

  Självförsvar kallas det. De har ingen lust att bli tystade.

  ”Du är väl miljöpartist Axel?”

  Självklart inte. V är grönare än Mp.

  ”samtidigt som du försvarar vänsterorganisationer som inte är ett dugg bättre”

  Jag försvarar inte eftersom RF och AFA inte har ett fläckfritt track record i att attackera folk som ska ha’t. Hade de ENBART skadat folk som verkligen förtjänat det hade jag älskat dem.

  ”Så enligt Axel Edgren så är alla som inte vill omfatta Åsa Romsons utspel (eller har en avvikande åsikt om det) rasister och nazister”

  Din läsförståelse är osmakligt dåligt. Jag byter hellre ut mina ögon mot skorpioner än betraktar dig som medmänniska Wink

 18. Axel Edgren är verkligen obehaglig. Svamlar om självförsvar från hatare, ett klassiskt fascistresonemang – vilket AF antyder i flera poster. Han hade ”verkligen älskat” AFA och RF om de enbart skadat folk som verkligen förtjänat det. Här har vi fascistresonemang igen: ”JAG vet vem som förtjänar att skadas! JAG tycker inte att man ska bemöta avvikande åsikter med resonemang utan med våld!”

  Lägg till det alla onödiga raseriutbrott och egendomliga ad-hominem så har du en riktigt vidrig vidrig människa.

  Om han är det minsta representativ för Vänsterrörelsen så är det betydligt värre än jag trodde!

 19. @Bjorn:
  ”Lägg till det alla onödiga raseriutbrott och egendomliga ad-hominem så har du en riktigt vidrig vidrig människa.”
  Jag misstänker att hen inte bara är psykiskt sjuk utan även lider av någon kognitiv funktionsnedsättning.

 20. Jag vet att ni har högt i tak här inne (särskilt Dolf), men att AE inte är bannad är för mig ett mysterium. Han tillför inget, slänger sig med förakt mot funktionshindrade och är allmänt otrevlig. Inte ens feministerna vill ju veta av honom.

 21. Det mest underhållande är att Axel Edgren hade blivit totalblockad och mentalt steglad av sina själsfränder om han haft samma tonläge på ett feministiskt forum. Point proven! Det fina är att man inte behöver bemöta inlägg som uppenbarligen inte är mer än terapi för den som skriver dem.

 22. @Frogfish:
  ”men att AE inte är bannad är för mig ett mysterium”
  Jag tycker det är bra, folk behöver få se vilken smuts som frodas på vänsterkanten.

 23. @Daniel:
  Nja, jag behöver inte få muggen översvämmad hemma för att veta att det luktar skit i avloppet…..

 24. Vi 25:års ålder så borde han ju ha uppnått ett visst mått av mognad. Men vem vet, han kanske är en hobbit? Dom blir ju inte myndiga förrän 33…

  Axel Kaspar Hilding Edgren, skärpning annars så kommer jag oh tar dig i örat!

 25. @Axel Edgren:
  ”BUHUUUUUU SKA JAG SOM MAN NU BEGÅ SJÄLVMOOORD VAV AVVAVAVAVAVAV BUHUUUUUUUU”

  Du minns Lucas va? Som tog livet av sig för att han inte orkade med hatet och mobbningen från er feminister.
  Jag räknar med att du varken förstår eller bryr dig. Ni rasister och sexister brukar vara helt nollade vad gäller de egenskaperna.

 26. GD blocka Axel tack!
  Han häver ur sig nedsättande saker om allt och alla som inte hör hemma i något sammanhang.

 27. @Axel Edgren:
  Hade de ENBART skadat folk som verkligen förtjänat det hade jag älskat dem.

  Här ligger problemet med din våldsromantik, vem avgör vem som förtjänar det?

  Det är därför den logiska slutsatsen måste vara att ta avstånd från allt politiskt våld och istället uppmuntra till dialog och argumentation. För uppenbarligen kan alla drabbas för det finns alltid någon fanatiker som tycker att någon förtjänar det.

 28. @robjoh:

  Spöa upp lite slovakiska gästarbetare måste väl anses som en välgärning i vänsterled. Det är ju ”rätt” personer som slår…..

 29. Det är väl utmärkt att AE inte är blockad. Låt mannen tala fritt och få föra fram sin åsikt.

 30. @Pelle2: liksom det som är tänkt

  @Axel Edgren: Jag röstade faktiskt på miljöpartiet en gång i tiden: förmodligen 82, tror jag röstade blankt 85. La MP i riksdagsvalet, M i landsting och VPK i kommunalvalet. Det var innan de hade kommit in i riksdagen. Efter 85 var jag bosatt utomlands, så röstade inte igen förrän valet 2010.

  @Axel Edgren: Jag har inte aspergers. Jag har ODD. Har för mig att du vid något tillfälle påstod att du själv hade aspergers. Har du börjat projicera?

  Och nej, jag har aldrig haft MVG i något ämne. Kan bero på att betygen när jag gick i grundskola och gymnasium var 1–5, och på universitet var det U, G och VG som möjliga. Men visst, mina 5Shockr var, om jag minns rätt, i fysik, biologi och matte, och VG fick jag på kurserna i datalogi. Tror svenska var 3:a i grundskolan, på gymnasiet lyckades jag till slut kämpa mig upp till en 3:a, hade ett kraftigt motlut eftersom jag envisades med att skriva politiskt inkorrekta uppsatser. Lite lustigt att jag skriver så mycket bättre än dig trots att jag hade mycket sämre betyg i svenska. Säger kanske något om skolans förfall.

  @Axel Edgren:

  SÅHÄR GÖR MAN ELLIPSIS/TANKEPAUS: …

  TRE PUNKTER: …

  Helskotta mannen. Helskotta. Tror att vi behöver en Pelle3 nu – även denna version verkar vara en… En… Vad är den svenska maskulina varianten av ”basic bitch”?

  Lustigt att du själv gör fel omedelbart efter att ha undervisat i hur man gör ellipsis. Så här säger svenska skrivregler (min kursivering av biten du uppenbart missat):

  196 Punkt: Tre punkter
  Tre punkter i rad används för att markera att ett ord eller en mening inte avslutats. Inget mellanrum bör göras mellan punkt­erna. Mellanrum görs däremot före den första punkten, såvida punkterna inte markerar att ett ord är avbrutet. Mellanrum görs också efter sista punkten före nytt ord.

  @mikajlo:
  Dett aär vad som sägs i Svensk författningssamling 1962:700 Brottsbalk (1962:700), kapitel 16 (min kursivering):

  8 § Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter.
  Är brottet grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om meddelandet haft ett särskilt hotfullt eller kränkande innehåll och spritts till ett stort antal personer på ett sätt som varit ägnat att väcka betydande uppmärksamhet. Lag (2002:800).

  Jag ser inte hur man kan få det till att det inte skulle gälla vita, heterosexuella och svenska män med annat än att man helt godtyckligt gör avsteg från principen om likhet inför lagen.

  @Axel Edgren: Just det, glömde ta med det tidigare: Klart jag ogillar lapplisor, men det handlar då om funktionen/arbetet, inte människorna i sig, det följer liksom med mina politiska ståndpunkter. Cyklister har jag inget emot. Varför skulle jag ha det?

  @Bladet: eller som jag brukar säga, han kastar sten i motvind och pissar i glashuset.

  @Frogfish: Han har ju faktiskt donerat till GD, så lite kärlek måste det finnas under allt svamlet Smile

  @Per: blir ju lite fart i kommentarsfältet om inte annat. Och det är ju kul.

  @The Perfect Man: Grin

  @PNy: Han tröttnar nog snart och försvinner igen. Och som några påpekat: det är bra att sånt här får synas. (Det finns dock gränser)

 31. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”@Frogfish: Han har ju faktiskt donerat till GD, så lite kärlek måste det finnas under allt svamlet”

  Ok, köper det. Självklart ska även AE få säga sitt. Blir bara så trött på den ”toleranta” vänstern ibland….

 32. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): ”Jag ser inte hur man kan få det till att det inte skulle gälla vita, heterosexuella och svenska män med annat än att man helt godtyckligt gör avsteg från principen om likhet inför lagen.”

  Det som står där är inte allt, finns texter som beskriver hur lagar ska tolkas, hur o varför de uppkom osv, o dessa lagar är endast tänka för att skydda minoriteter, o det innefattar inte vita medelålders heterosexuella män.

 33. @Pether: med andra ord, en helt godtycklig tolkning och begränsning. Och man frångår principen om likhet inför lagen. Det skulle alltså vara okej att hetsa mot vita män, men inte mot svarta? Helt absurt.

 34. @mikajlo: Justitieutskottet uttalade sig specifikt om detta (i 2012/13:JuU10) och anser att svenskar och andra grupper omfattas utan några undantag.

  Men naturligtvis har du rätt, det blir inget av detta, men det beror på att vår tradition att hitta riktiga stjärnskott till justitiekanslar innebär att JK inte förmår att tillämpa lagen.

  Men vad skall man säga, inte ens i länder med formell separation mellan styrande, lagstiftande och domstolsväsende fungerar det speciellt bra.

 35. @Gorby:

  JK Anna Skarhed (Hilda-medlem https://www.advokatsamfundet.se/Hilda/Hilda/Hildas-medlemmar/) motiverar sig precis som sin företrädare Göran Lambertz angående Romsons tal. Jämför

  ”Syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker sig kritiskt eller nedsättande mot heterosexuella män av svenskt etniskt ursprung torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet (se t.ex. Justitiekanslerns beslut den 5 november 2003 i ärende nr 3217-03-30 samt den 30 november 2010 i ärende nr 7435-10-30). Redan på grund av vad som nu har sagts kan innehållet i TV-utsändningen inte anses utgöra hets mot folkgrupp. Förundersökning ska därför inte inledas i ärendet.”

  http://www.brottsanalys.se/JK-6171-14-31.pdf

  ”Syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet. Redan på grund av vad som nu har sagts kan innehållet i insändaren inte anses utgöra hets mot folkgrupp. Jag vidtar därför ingen åtgärd med anledning av anmälan.”

  http://www.jk.se/Beslut/Tryck-OchYttrandefrihetsarenden/3217-03-30.aspx

  Här finns lite resonemang vilka grupper som skyddas av HMF, t.ex. sid 15- 16.

  http://www.regeringen.se/content/1/c4/09/18/177a98a8.pdf

 36. Heder åt er som orkar ”slänga käft” med Axel Edgren men är det inte lite som att pilla på ett sår. Det är gôtt att klia tillbaka men det läker snabbare om man låter skorpan vara kvar.

  Varje seriös debatt behöver humoristiska inslag med en sån pajas kan man väl vara utan.