Antifa mot Yttrandefrihet – Vänsterns politiska våld och Genusteori avklädda
avatar

Romantiserat politiskt våld VS verkligheten

Kulturvänstern på universitet och i media lyssnade inte så nu har de fått som de ville. Min sorts människor, de som står för dialog och prioriterar argument och vetenskap drog sig tillbaka i helgen och lät vänsterns postmoderna våldsnarrativ råda. Till skillnad från vad vänstern själva hade inbillat sig så fanns det dock ingen skinande seger i slutet av tunneln. När våldsvänstern försökte dominera stötte de på våldshögern. Det enda våldsvänstern nu har kvar är gråt och offermentalitet. Den i ISIS-stil svartklädda maskerade sekt som för tredje gången försökte störa yttrandefrihetsmötet vid vänsterfästet Berkeley upptäckte att det nu finns folk som slår tillbaka. Då var det inte lika roligt längre att föra politisk diskurs med nävarna för de grupper som i månader förespråkat just den metoden. För oss som har varnat för det här var det dock desto mer kul att se Antifa råka ut för precis vad vi varnat dem för och dessutom på film. Sargon of Akkad ägnade sin TWIS (This Week In Stupid) åt att föreviga den komedi som utspelade sig.

Genusteori VS verkligheten

Utöver det uppenbara faktum att Antifa som förespråkar politiskt våld åkte på storstryk av yttrandefrihetskämpar och tvingades fly fältet vid ”Third battle of Berkeley” så har vi också det uppenbara hyckleriet i genusvänsterns rapportering när kamerorna fångade upp en särskilt ojämn kamp mellan Antifa och Yttrandefrihet. Inom loppet av fem sekunder hade en särskilt brutal yttrandefrihetskämpe fått precis varenda journalist och vänsteraktivist att glömma att de skall föreställa motståndare till könsroller och biologiskt kön. Som Sargon of Akkad påpekade, oj så fort vänstern blev ”tradcons” (Traditionellt konservativa) i könssynen vid Berkeley när den här videon började spridas. Nämen inte får väl stora starka karlar slå ner små svaga tjejer. Oj vad genusteorin och socialkonstruktionismen försvann plötsligt. Alla Antifa-sympatisörer blev biologister som förespråkar könsroller.

CBS Tjejreporter ljuger och avslöjas när Antifa spelar på tihi-tjej kortet.

Särskilda #Fakenews och ljug-sig-blå priset går ut till CBS News SF Bay Area vars Tjejreporter intervjuade den ”stackars” nedslagna kvinnan (som lagom till intervjun dragit av sig ISIS-munderingen och låtsas vara en vanlig tjej). Dessa så kallade ”journalister” borde få alla som vill kalla sig journalister att skämmas ögonen ur sig där de agerar propagandaorgan för Antifa i ett skådespel som skulle vara imponerande om inte det fanns sådan massiv tillgång i form av videoklipp och det numera är så lätt för dem som representerar sanning att redigera in när journalister och deras intervjuobjekt ljuger sig blåa. Sanningsvärde av en intervju från en etablerad nyhetsorganisation som CBS: noll. Här hos amatörjounalister får ni sanningen. Svinet till Antifa-tjej kastade glasflaskor på folk.

Antifa: I was punched in the nose
Video: Hon blev träffad i pannan. Hon ljuger även ihop att ha skadats på näsan, hon skadades inte i pannan heller. Hon skådespelar i intervjun och spelar på sin kvinnlighet att vara biologiskt kön och tjejen som intervjuar henne låter henne hållas för samförsånd är för henne uppenbarligen viktigare än hennes jobb.

Antifa (AFA) hatar porrindustrin (Epic failure)

Inte nog med att Antifa-tjejen som internet döpt till ”Moldylocks” ljuger. Här är en av Antifas svenska hemsidor där deras ideologi presenteras. Utöver kapitalism så har de följande tre hatbojekt. Sexism. Homofobi och Rasism. Så här skriver AFA om sexism:

”Porren och porrindustrin utgör ett av de allra tydligaste uttrycken för mäns våld mot kvinnor. AFA ser sexismen som ett av de stora problemen i vårt samhälle och arbetar därför aktivt emot den genom direkta aktioner mot t. ex mot återförsäljare av porr.”

Inte för att jag tror på ett ord av det där men det intressanta här är inte vad jag tror. Det intressanta är att AFA:s egna medlemmar uppenbarligen inte heller tror på det där tramset då ”Moldylocks” själv jobbar som porrmodell. Under sitt alias Venus Rosales så har hon glatt tjänat kapitalistpengar hos porrsajten AFKModels. Som om inte det vore nog har hon även falsk identitet. Hon presenteras som Louise Rosealma (aka porrmodellen Venus Rosales) vilket kan lura folk att tro hon inte är vad hon indoktrinerats att hata. Både ”Rosales” och ”Rosealma” är dock påhittade och hon har inget med latinos att göra. Innan hon gick med i vänstersekten och började marschera med Antifa hette hon Emlily. Här är vem Emily var före vänsters hjärntvätt:

Media vänder undan kamerorna när narrativet hotas

Frilandsjournalisten Tim Pool (känd för Sverigebesök i no-go zoner) var för övrigt på plats vid Berkeley när alltihop hände. Både han och frilansjournalisten Luke från WeAreChange har vittnat om de låga beteenden som uppvisades inte bara av journalister från de stora tidningarna utan även från Berkeleypolisen som vägrar att ingripa. Journalisterna vänder bort kamerorna när Antifa-misshandlar folk. De vänder dit kamerorna när nationalister slår tillbaka. Här är bildbevis från Reuters som vid en första anblick bekräftar narrativet. Det är bara ett litet problem. När man granskar fotot och inte bara fokuserar på slaget så ser man tydligt den gröna glasflaskan hon var på väg att kasta när han slog ner henne den första gången (videon visar andra slaget, hon har då tappat kepsen och masken)

Här är ännu ett typiskt exempel på hur Antifa beter sig när ingen ser. I skydd av sina medbrottslingar som ofta är småtjejer de ställer längst fram så drämmer en manlig vänsteraktivist på fegast möjliiga sätt ett cykellås i huvudet på en person. Till skillnad från med Antifas-propaganda-porrtjej så var det här en riktig skada som började blöda rejält.

Tillägg: Antifa Filosofiprofessor? Omfattande research gjordes för att avslöja den cykellås-beväpnade AFA-huliganen och enligt /pol har de identifierat förövaren. Den utpekade förövaren är Filosofiprofessorn Eric Clanton och på RateMyProfessor har hans sida nu blivit trollad bortom förståelse. Hans medelbetyg är nere i 1.3. Otaliga omdömen har motiveringar typ:

His philosophy is simple but tough and heavy if you’re on the receiving end on his bike lock : crush your enemies skull, let them be driven before you, and hear the lamentation of their women. Professor by day, he likes to hang-up with his group of discount ninja friends at night for the ”Pop” quizzes.

He shows many signs of fascism even though he is in an organization that is against fascism. He reminds me of an obese dietitian, very hypocritical. Watch out for that bike lock though, he’ll get you just like he got that one guy. He made his head bleed!

Uppdatering: RateMyProfessor har nu låst tråden och raderat alla hänvisningar till cykellås. De lämnade en enda post kvar med betyget 3.5. De glömde dock att plocka bort möjligheten för folk att ge feedback på om de tyckte den posten var tillhjälp. I dagsläget har 819 personer gett svaret att posten inte var till hjälp. Bara 76 har svarat den var till hjälp. Samtidigt har de raderade trådarna återskapats på youtube.

Rate My Professor feedback Del 1

Rate My Professor feedback Del 2

Att det skulle röra sig om fel person är mycket osannolikt med tanke på den extrema mängd bevisning som samlats in kollektivt av grävarna på 4chan forumet /pol. Detta rör sig om ett kollektiv vars besatthet har beskrivits som ”weaponized collektive autism”. Det var samma grupp människor som via flygplansrutter och stjärnpositioner identifierade var någonstans Shia LeBoufs gömda konstprojekt ”He will not divide us” fanns och bytte ut flaggan mot en MAGA-keps. I Professor Clantons fall har fotografier granskats, ansiktsformen analyserats och utmärkande klädesplagg identifierats.

Tim Pool intervjuas av Dave Rubin

Luke (WeAreChange) intervjuas av Sargon of Akkad.


Utmärkande för dessa intervjuer är att ingen av de medverkande i normala fall skulle stödja nationalisterna på högersidan. Men efter medias fjäsk för Antifa är det nu ingen som tänker ställa sig i vägen för de som stoppar Antifas våld. Vänsterns gatuhuliganer får helt enkelt vad de förtjänar. Det var de som började springa runt med banners som sade det är de som bestämmer på gatorna. Vad sådana banners i själva verket betyder är att VÅLD bestämmer på gatorna och den enda orsaken Antifa förespråkat något så idiotiskt är att de är dumma nog att tro de vinner när våldet råder. Nu har vi sett hur det gick med deras våldsamma revolution. Totalt fiasko när våldet fick råda. Resultatet efter ”Third Battle of Berkeley” kan ni se här.

Hoppas dumskallarna som förespråkat politiskt våld och journalisterna som fjäskat för dem är nöjda nu.

Kommentarer

Antifa mot Yttrandefrihet – Vänsterns politiska våld och Genusteori avklädda — 59 kommentarer

 1. ”den enda orsaken Antifa förespråkat något så idiotiskt är att de är dumma nog att tro de vinner när våldet råder. Nu har vi sett hur det gick med deras våldsamma revolution. Totalt fiasko när våldet fick råda.”

  Ja, nu är det så. I USA.

  Men i Sverige var AFA extremt framgångsrika under många, långa år. Som värst var det nog inför valet 2006 och 2010. Det finns nog nästan inga SD politiker som var öppet aktiva då som inte har utsatts för hot eller våld. Sen har det gradvis blivit bättre.

  Helt utan tvekan bidrog AFA påtagit till att det tog så lång tid innan Sverige fick ett stort invandringskritiskt parti. SD har fortfarande svårt att hitta folk, till stor del för att många fortfarande är rädda för AFA.

  Journalistkåren i Sverige är vidare sen länge sammanväxt med AFA. T.ex hade det öppna samarbetet mellan ”Researchgruppen” (gamla AFA dokumentation) och MSM hade knappast varit möjligt i andra västländer.

 2. @utlandssvensk:
  AFA var värst i Sverige på 90-talet. Det var slagsmål och upplopp hela tiden.
  Men AFA kom från övre medelklassen och deras motståndare kom från arbetarklassen så de visste från början att våldet var tvunget att begränsas till då de hade extremt övertag.

  Jag kände många ungdomar som deltog på båda sidorna under 90-talet. Det intressanta är att av AFA-ungdomarna är det en väldigt väldigt liten del som är vänster idag.
  Det var nog främst ett litet uppror mot mamma och pappa och när tonåren gick över (vilket sker i 25-årsåldern för dem) så blev de folkpartister och centerpartister.

 3. En viktig skillnad som man ser här och som var samma sak med AFA-bråken i Sverige på 90-talet.
  När AFA omringar någon och slår ner dem, så fortsätter de att slå tills någon kommer och kör bort de svartklädda från personen som misshandlas.

  Kolla på scenen där tjejen får en smäll. Strax innan blir en ur AFA slagen till marken bakom en mörk bil. Flera personer ropar ”enough! enough! enough!” och han får hjälp upp av sina motståndare och leds bort.
  Därefter, precis bortom platsen där tjejen får smällen så slåss några. När personerna ur AFA ger upp och slutar göra motstånds så släpps de och kan försvinna ur bild åt vänster.
  Lite senare är det en kille med en sköld som försöker stoppa en person och slås ned och faller mot ett staket (runt ett träd). En tjej går fram framför honom och skyddar honom, ingen rör honom eller tjejen.

  Jag har kollat på flera filmer från upploppet och det är också tydligt att det är ett litet antal personer som använder våld mot AFA medan en majoritet av AFA verkar använda våld. Konstitutionalisterna är kanske 50 pers och AFA kanske 75 pers. Men det är bara ca 15 personer som ger sig på AFA och driver bort det (med fler bakom sig).

  Sen är det så att en sån här händelse kommer att locka väldigt många fler våldsamma till nästa upplopp. Det kommer nog bli betydligt värre för AFA.

 4. @MJx: Hej.

  Helt korrekt – jag var med på gatan i Stockholm sent åttiotal och ett par år in på nittiotalet (innan det ens hette AFA eller hade blivit genominfiltrerat av extremvänstern).

  Majoriteten i ledande positioner i de grupper som fanns kom från den övre medelklassen och trodde att demonstrationerna mot nationalsocialister på 30:e november var början på proletariatets revolt. Att vi från betongen som stod för grovjobbet, hugg & slag mot stora busar till ’boneheads’ och inte sällan rejält med spö tillbaka, hade så gott som noll intresse av deras perversa ideologiska fantasier föll på döva öron.

  Jag kommer väl ihåg den feghet som demonstreras i den sista videon; en feghet som skinnskallarna inte ägde. Vilken förvåning och sedermera bitterhet väcktes inte när man insåg att de som var ledare var storkäftade teoretiker utan ryggrad.

  Jag blir fortfarande arg när jag tänker på hur den bemedlade medelklassen endast lekte -68 i repris – för oss andra var det på riktigt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. @Rikard:

  Jag hade mycket med skinnskallar att göra på 90-talet. Av de ca 300 (av kanske 1000 i Sverige) som jag pratade med så var en nazist (minst 5 var kommunister, några var anarkister). Alla var ju anti-etablissemanget och alla var nationalister, men om man utgår ifrån vad de uttryckte för åsikter så var de flesta (klassiska) socialdemokrater. Jag har koll på en handfull av dem och de flesta av dem är (icke organiserade) sverigedemokrater idag/som vuxna. De har alla arbete och familj.
  Att de var skinnskallar hade dock väldigt lite med politik att göra, oftare tvärtom skulle jag säga. Men de lockades av en nästan nihilistisk livsstil, sin rätt att se ut och vara som de ville och väldigt mycket av att bli angripna. Skinnskallarna startade typiskt sett aldrig bråk, men det blev alltid bråk och det tyckte de om. Det hände att de ”heilade” och liknande bara för att provocera.

  De skinnskallar jag lärde känna hade dock inte mycket till övers för AFA. De sprang ju alltid sin väg när det blev bråk. De tyckte bättre om invandrargängen och raggarna som faktiskt slogs.
  Jag hade mycket lite kontakt med invandrargäng, men ett mindre (inget gäng egentligen, invandrare, 75% jugoslaver, av ungefär samma ålder, stökiga men knappt kriminella, som bodde i samma bruksort) där jag kände ett par av ungarna tyckte också illa om AFA. Enda gången de enades med skinnskallarna var när en skinnskalle blivit knivskuren i ansiktet i ett fegt överfall och invandrarna hjälpte skinnskallarna att jaga upp och spöa några ur AFA.
  Jag satt med på en rättegång efter det och det var kul att se alla samhällsomstörtarna komma dit med sina föräldrar i kostymer och byxdressar. De var inga hårdföra revolutionärer i den situationen direkt.

 6. @MJx: Hej.

  Att skinsen inte sökte bråk torde bero på ort och ställe; i Stockholm gjorde de det ofta och gärna. Särskilt Gamla Stan kunde vara direkt farligt att vistas i periodvis. Att andra gäng också gjorde det (Plattan-drägg, kickers, lökisar osv.) gör ju inte saken bättre – eller sämre.

  Arbetarklassbakgrunden verkar däremot stämma väl för både bollar och deras motståndare, och även invandrares attityd till AFA och liknande nyvänster. Jag har från Malmö fått obekräftade uppgifter om att Rosengårdare jagat bort svart/röda provokatörer från området när dessa försökt värva i området – ’troligen’ går inte ghetto-islam så väl ihop med bourgeois akademiker/kulturmarxism…

  Det där med skinheads och graden/arten av politiskt engagemang blir ett träsk – jag minns både de som var övertygade nationalsocialister (inga nynazister, utan samma gamla tugg som NSDAP) och relativt väl pålästa och artikulerade, såväl som de som vars politiska diskurs började och slutade med ’Bajen, bärs & rakade brudar’. Där fanns allt från de som ville ha hårt reglerad invandring med strikta krav på assimilering till Sverige (men utan en rasistisk människosyn men utan utifrån ett kulturellt hierarkiskt perspektiv; ”den som sköter sig lika bra som en svensk är välkommen” ungefär) till de som krävde blodslagar med kontroll av härkomst före äktenskap, och gott om konspirationstankar om judar, bögar, och USA. Muslimer hyste man i den mån det var relevant då en viss beundran för.

  En sak ger jag definitivt skinnskallarna poäng för: de var inte fega på det sätt du beskriver, och som jag som sagt själv sett från AFA/EXPO-sidan.

  Som en appendix kan nämnas att jag dåförtiden noterade en splittring bland punkarna: i Stockholm verkade det finnas tre huvudgrupperingar. Två apolitiska och en vänsterextrem. De senare höll till på Kafé 44 på Tjärhovsgatan på Söder (fiket finns kvar), och de förra runt Sergels Torg och Hötorget/Oxtorget. Jag nämner det därför att skinheadskulturen var den enda subkultur som staten gick in för att utrota – de övriga infiltrerades av folk från olika vänsterförbund, exempelvis Elevkampanjen Offensiv. Med infiltrerade menar jag att medlemmar i vänsterförbund gjorde sig till talespersoner för musikföreningar och liknande i kontakten med myndigheter och kommuner. Någon motsvarighet hos bollarna känner jag inte till bortsett från Fryshusets avprogrammerings/avhopparverksamhet (och tänk vilket liv det blivit om Frys lanserat ett avhopparprogram avseende ghetto-islam!).

  Hur som haver, jag har noterat en likartad utveckling i riktning ’Volvo, villa, vovve, video’ så som du beskriver. Hos deras ideologiska motståndare har jag anekdotiskt sett en annan sak: de som fortfarande är politiskt aktiva är lika extrema idag, om inte värre. De som inte är det har åsikter mer i linje med SD än något annat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 7. Dagens andra garv…. Om ni sett videon med Tim Pool så vet ni han tillfrågas om han skall till Ann Coulters tal. Han påpekar att Utöver Ann Coulter så skulle Richard Spencer hålla tal på Auburn University. Spencer är alt-right ledaren som fick en smäll på käften under en intervju vilket startade diskussionen om ”punch a nazi”. Nåväl det var i Alabama han talade och Antifa tycks HELT ha missat att det är stor skillnad på Kalifornien och Alabama. Antifa reste dit för att göra det sedvanliga men när väl kom fram väntade dem en överraskning.

  Nämligen Alamabapolisen som bestämt att ingen fick komma in maskerad. Alla som skulle in måste först ta av sig ansiktsmaskerna. Polisen tyvks även ha samlat in tillhyggen och annat de tyckte var onödigt för att besöka ett möte. Detta var en taktik som visade sig fungera långt över förväntan. Efter att ha desmakeras så var Antifa så lagom kaxiga och mötet på Auburn kunde hållas med betydligt mindre problem och våldsamheter än som uppvisats på andra platser där polisen inte fick/kunde/vågade ingripa.

 8. Det jag tycker är fascinerande är att de Antifa/AFA och vänstern tycks tro att det inte fanns något motstånd mot t.ex nazisterna i Tyskland och att deras våld är legitimt för att det inte skall gå som det gjorde där.

  Men så vitt jag kan bedöma, och förvisso är jag ingen expert på mellankrigstiden, så var det ganska gott om motstånd med i princip samma argument som nu – och störningar av t.ex möten var det som faktiskt skapade incitamentet för och legitimerade SA.

  Sedan fortsatte det på samma sätt tills, till slut, _vänstervåld_ användes som motivation för att ge Hitler sin makt (sant eller inte i det specifika fallet kan diskuteras, men kommunisterna upplevdes utan tvekan som ett stort hot och det kom inte från ingenstans).

  Jag tror inte det går att bekämpa populister med våld. Deras väljarstöd kommer från faktiska problem som människor upplever och åtgärdas inte problemen så förvinner inte stödet. Att ge dem en tydlig fiende stärker dem bara – då behöver de inte ens nå framgång med sina ideer, eftersom de då kan använda fienden som distraktion, för att motivera repression samt att de får någon att skylla på när det inte fungerar som de tänkt sig.

  Kort sagt, vänstern arbetar hårt på att skapa sin egen mardröm, de är som vanligt helt oförstående för hur människor faktiskt fungerar och de vill ställa oss inför valet mellan Stalin och Hitler, för de har missat att folk utanför deras rödvinsklubb faktist inte ser Stalin som en mysfarbror.

 9. @Olof:
  Jodå, det gick våldsamt till, inte så att man kan tala om inbördeskrig, men nog fan slogs kommunister och nazister så det rök om det. Hitler skryter i Mein Kampf om hur de gav kommunister stryk som hade kommit för att stänga ner deras möten.
  Och politiska mord hörde mer eller mindre till vardagen.

 10. Riktigt Polisarbete, Auburn Alabama.

  En Antifa och en Pundare gruffar och hamnar på marken. Aktivister rusar fram för att passa på att slå på motståndaren när han var på marken MEN…. icke i Alabama, polisen är direkt där och knuffar bort aktivisterna varefter de haffar bägge våldsverkarna. Tänk så mycket skadegörelse och misshandel som kunde ha undvikits om polisen gjort så här från början.

 11. @Olof:

  ”Det jag tycker är fascinerande är att de Antifa/AFA och vänstern tycks tro att det inte fanns något motstånd mot t.ex nazisterna i Tyskland och att deras våld är legitimt för att det inte skall gå som det gjorde där.”

  Ja, de är duktiga på att ljuga för andra och för sig själva. Det fanns givetvis massivt motstånd mot nazisterna i Tyskland. När nazisterna försökte ta över makten första gången vid Ölkällarkuppen 1923 så stoppades de effektivt av polisen. Adolf Hitler blev skadad medan 16 nazister dödades vid försöket där även 4 poliser miste livet. Så varifrån får stollarna tanken att det behövdes några självutnämnda revolutionärer? Vad som behövdes var tvärtom att polisen gjorde sitt jobb och stoppade våldsverkare.

  Vid det andra försöket att ta makten så gynnades Hitler av två saker. Den första av dem var den stora depressionen som lamslog ekonomin. Den andra av dem var rädslan för kommunistisk revolution. Faktum är att nazisterna på slutet började tappa väljare. Anledningen till det var givetvis att depressionen började ta slut. När ekonomin blev bättre så minskade stödet för Hitler och hans berömda propaganda misslyckades. Vad som dock helt gick Hitlers väg var hur kommunisterna (gråskjortorna) villigt agerade den ursäkt Hitler behövde fär att införa sin egen version av ”The Patriot Act”

  Antifa i USA ger alltså Trump och extremhögern samma ursäkter som kommunisterna de gav nazisterna i Tyskland. Kaos råder på gatorna, oskyldiga blir attacerade och befolkningen kommer förr eller senare att kräva att det blir stabilitet och ordning. Att hävda Antifa behövs för att förhindra vad som hände i Tyskland visar bara man inte har en aning om vad som faktiskt hände i Tyskland.

 12. Uppdatering: Cykellås AFA-huliganen avslöjad som Filosofiprofessor (se inlägg)

  Ny video: Tim Pool förklarar Fake News hos Sargon of Akkad

 13. Fast anledningen till att man är emot att en man slog en kvinna i huvudet är att han inte gjorde det i självförsvar.

  Nathan Damigo bor i Oakland, CA. Det gör hans familj också.

  ”Alla Antifa-sympatisörer blev biologister som förespråkar könsroller.”

  Nej. Antifa är emot att nazister slår folk. De är för att folk slår nazister. Inte mer än så.

  ”Svinet till Antifa-tjej kastade glasflaskor på folk.”

  Men nazister är inte människor/folk. De har inte rätt att försvara sig eller vara upprörda.

  ”Här är ännu ett typiskt exempel på hur Antifa beter sig när ingen ser. I skydd av sina medbrottslingar som ofta är småtjejer de ställer längst fram så drämmer en manlig vänsteraktivist på fegast möjliiga sätt ett cykellås i huvudet på en person. ”

  Att vara nazist är ett dödshot mot människor. Det är automatiskt en våldshandling, som berättigar självförsvar under varje sekund av dagen. Att vara nazist är att vara i krig mot samhället. Samhället får försvara sig närsomhelst.

  ”Totalt fiasko när våldet fick råda.”

  Tja, högern planerade attacken under en månad. Men det är värt det för att stoppa sjuka varelser som pedo-Milo, våldtäkts.Cernovich och Coulter. Man måste stoppa dessa varelser från att tala, eftersom deras existens går ut på att uppmuntra till och propagera för folkmord, Apartheid och våldtäkt.

 14. Erik, du menar alltså att om man står upp mot nazister kommer du att använda det som ursäkt för att ge nazister makten, för att antifa är så läskiga?

  Och om man lämnar nazisterna ifred/låter polisen göra sitt jobb så får de inte makten, för då lovar du att du inte kommer hitta på en annan anledning för att stödja nazister?

  Problem 1) Du är nazistsympatisör och lögnare.
  Problem 2) Polisen går inte att lita på i det här fallet.

  Så i stället för att försöka förpläga lögnare som dig, varför inte göra sitt bästa?

  Förrresten, den där nazisten som fick cykellås i huvudet, har han gjort något pornografiskt? Vore inte det relevant?

 15. Det hela är väldigt enkelt – säger man eller gör något nazistiskt, som att göra Hitlerhälsning eller säga ”HEil Trump”, måste människor slå dig. Det är ondskefullt att inte vilja slå dig. Man får inte bli upprörd om man får ett cykellås i huvudet, eller bli upprörd när någon sådan får ett cykellås i huvudet. Något annat är värderelativism och postmodernism.

  Samma om man säger eller gör något islamistiskt.

 16. ” Spencer är alt-right ledaren”

  Nazisten och folkmordsförespråkaren.

  ”Efter att ha desmakeras så var Antifa så lagom kaxiga och mötet på Auburn kunde hållas med betydligt mindre problem och våldsamheter än som uppvisats på andra platser där polisen inte fick/kunde/vågade ingripa.”

  I Berkeley ville inte polisen ingripa eftersom polisen sympatiserar med nazisterna. Polisen i USA ingriper beroende på vem som har övertaget.

  ” Tänk så mycket skadegörelse och misshandel som kunde ha undvikits om polisen gjort så här från början.”

  Det ser inte polisen som sitt jobb. Polisen i USA är en självmedveten grupp som har en outtalad politisk agenda, och är inte representanter för samhälle, skattebetalare och konstitutionen.

 17. ”Min sorts människor … drog sig tillbaka i helgen”

  Snarare tvärtom, vilket är vad resten av ditt inlägg skryter om. Du är inte en neutral åskådare utan en aktiv vän till den del av högern som är för våld. Du beskriver allt höger våld som ett legitim gensvar och allt vänstervåld som påbörjade och oförskyllt. Detta är transparent, reflexivt och ett bevis för att du sympatiserar med nazister och inte ser något negativt i att de skulle ta makten.

  Men det är inte konstigt eftersom 90% av alla liberaler, humanister och libertarianer är mer sympatiskt inställda till nazister än till deras motståndare oavsett hur deras motståndare beter sig. Det är inte bara ett resultat av att nästan alla dessa är vita och män utan också för att de de helt enkelt inte bryr sig om något annat än låga skatter samt ”lag och ordning”.

 18. @Erik: Ja, frågan som man då ställer sig är ju – hade nazityskland kunnat ske i den skepnad det tog utan vänsterns våldsamma motstånd? Eller hade det puttrat ut som ännu en misslyckad populism?

  De hade säkerligen växt sig relativt stora ändå, eftersom drivkraften för tillväxten var missnöjet, så Versaillesfreden och depressionen gjorde ju populister oundvikliga, men om man ser politisk utveckling som reaktioner och motreaktioner så är jag väldigt tveksam till att tillräckligt stöd för repression och de antidemokratiska aspekterna hade funnits där för att göra det politiskt genomförbart.

  Och vi ser liknande effekter på många ställen just nu i modern tid med. Faktiska problem i demokratier där det politiska toppskiktet _vägrar_ hantera problemen och oron. Tror de att populism bäst bemöts med ’impopulism’? Vi känner inte för att göra vad folket vill så vi tänker satsa på att göra det impopulära så mycket som möjligt för efter steg … så profit?

  I länder som Sverige och USA har det ännu bara fått effekter som massiv tillväxt för populister för det har inte funnits någon reell hotbild mot statsapparaten och allmänheten i sig (men man kan ju fråga sig om Trump skulle blivit något om problemen med globaliseringen tagits på allvar, och om SD skulle växt så mycket här om inte motståndet mot att adressera väljarnas oro varit så kompakt).

  I Turkiet däremot har de ju nu gått hela vägen (man kan ju ha sina misstankar där vad gäller ’kuppförsöket’, men att det finns olika allvarliga hot i landet är ju inte någon tvekan om, även om jag lägger en hel del skuld på EU för sina naiva krav på avvecklingen av Ataturks arv) och Frankrike tror jag kan hamna i riskzonen om hoten tar en mer konkret form riktad mot det politiska systemet.

  Men frågan är, hur når man fram till de hjärntvättade? Hur kan man förklara för dem att de själva är en nödvändig ingrediens för att förverkliga det de säger sig motarbeta? Är det ens möjligt? Jag tittade på Bearings och DoctorRandomercam’s genomgång av Antifa’s Free Speech FAQ och det är ju som en vägg av total dumhet… jag har svårt att tro att människor verkligen är så… korkade. Det måste handla om groupthink och socialt tryck att inte ifrågasätta doktrinen.

 19. ”men man kan ju fråga sig om Trump skulle blivit något om problemen med globaliseringen tagits på allvar,”

  Lögn – data visar att rädsla för icke-vita motiverade Trumps röstare, inte brist på jobb eller förlust av jobb till låglöneländer. Även rent hat mot icke-vita var en anledning. Att rösta på någon som sade att USAs första svarta president var från Kenya var en hämnd mot icke-vita.

  ”Men frågan är, hur når man fram till de hjärntvättade?”

  Genom att stå upp mot nazister, extrema transfober och stolta våldtäktsmän, vilket ni aldrig kommer göra.

  Antifa exiterar därför att om ingen ger sig på kräken kommer de döda någon eller motivera någon att döda. Det är därför de säger det de gör – det handlar inte om att föra fram en åsikt eller öppna en debatt, utan att öka chansen för att någon begår våldsdåd. Att låta de hållas är att låta någon dö. Att tysta dem är liv. Att respektera deras yttrandefrihet är död. Liv eller död? Liv.

  Om du valde att stå upp mot hatretoriken och hatkampanjerna skulle inte Antifa finnas. Så allt är helt enkelt ditt eget fel.

  ”Hur kan man förklara för dem att de själva är en nödvändig ingrediens för att förverkliga det de säger sig motarbeta?”

  Genom att kritisera i stället för att hylla extrema transfober, kvinnohatare och nazister. Men inte. Ni kräk älskar högerextrema som Vox Day, pedo-Milo, våldtäkts-Cernovich och andra som gör allt för att hetsa till mord på feminister, transsexuella och vänstern. Ni väljer döden varje dag. Ni vill ha våld och ni är inte emot våld.

 20. Ingen i icke-vänstern bryr sig om extremhögerns retorik skapar ett klimat där vissa åsikter eller livsval blir omöjliga. Ingen i icke-vänstern bryr sig om yttrandefrihet kan leda till att vissa människors yttrandefrihet i praktiken blir starkt begränsad. För det är ju så att ni egentligen inte bryr er om yttrandefrihet, utan om att hata och tycka tvärtemot vänstern.

 21. @Axel Edgren:

  Erik, du menar alltså att om man står upp mot nazister kommer du att använda det som ursäkt för att ge nazister makten, för att antifa är så läskiga?

  Jag kan inte svara för Erik specifikt, men det är så det fungerar för stora delar av normala människor. Själv skulle jag _aldrig_ rösta för någon form av auktoritär höger (politiskt ligger jag på vänster-mitten-frihetlig på den politiska kompassen). Om inte alternativet är att det finns ett reelt hot från en auktoritär vänster.

  I valet mellan Stalin och Hitler så tycks historien visa att det är i slutändan lättare att bli av med högerextremisterna.

  Det innebär inte att ’nazisterna’ inte kommer att få ’makten’ genom demokratiska val när det inte finns motstånd. Men de kommer inte få den _absoluta_ makten och möjligheten att avskaffa demokratin.

  Så länge det inte finns en trovärdig hotbild mot statsapparaten och det politiska systemet i sig, vilket i princip enbart verkligt politiskt våld kan erbjuda, så kommer de aldrig att få det politiska stödet för inskränkningar i demokratin eller ens för farliga repressiva åtgärder. Skadan de kan åstadkomma är begränsad till vad de kan göra inom de demokratiska ramarna (och i länder med verklig maktseparation till skillnad från den svenska bananrepubliken så är det ofta rätt hårt beskuret) under den tid vid makten de kommer att få.

 22. Olof, du vet lika bra som jag att om vänstern imorgon lägger sig raklång och låter hela Nyheter Idag tala fritt på torget varje dag, och resultatet blir en framtid där flera länder har Pinochet- eller Francoliknande regeringar, skulle den ”finare” högern bara hånle och säga att det är vänsterns fel för att den var så oartig innan.

  Att se kommunisternas våld som en ”ursäkt” för att rösta på nazisterna var ett medvetet val. Att beskriva nazisternas makttagande i Tyskland som orsakat av kommunisternas motstånd är ett medvetet val. Att använda antifa som en ursäkt för att stödja, lyfta fram och ursäkta folkmordssympatisörer och våldtäktsmän är ett medvetet val.

  ”Det innebär inte att ‘nazisterna’ inte kommer att få ‘makten’ genom demokratiska val när det inte finns motstånd. Men de kommer inte få den _absoluta_ makten och möjligheten att avskaffa demokratin.”

  Pyttsan. Så fort högern får makt över något departement eller institution så kommer de att använda det för att öka sina chanser till nästa gång.

  ”Så länge det inte finns en trovärdig hotbild mot statsapparaten och det politiska systemet i sig, vilket i princip enbart verkligt politiskt våld kan erbjuda”

  Det är därför SD vid makten kommer göra allt för att försöka trigga stora demonstrationer (kanske föreslå starka abortinskränkningar eller kräva slut på samkönades rätt att adoptera), som sedan kommer att agiteras eller förbjudas, vilket i sin tur provocerar fram våld. För att sedan använda det för att skrämma dig.

  Ingen reagerar när dussintals terrordåd drabbar flyktingboenden, eller när hat och hot riktas mot journalister som inte gör som högern vill. Så vad än högern gör kommer sådana som du att försöka ursäkta det, och du kommer omedelbart att se allt vänstern gör som en ursäkt för att hålla på högern ännu mer. Det är inbakat i din ryggrad.

  För varelser som Erik räcker det med att folk skriker argt på en man som säger ”Transsexuella är äckliga” för att han ska döma ut vänstern som auktoritär och hålla på nazisterna livet ut. Jag vet inte var din gräns går.

 23. @Axel Edgren:

  data visar att rädsla för icke-vita motiverade Trumps röstare

  Ah, så du menar att det inte fanns några procent på marginalen som röstade på Trump på grund av globaliseringen, och några procent som vägrade rösta på Clinton på grund av hennes inställning till den?

  Du har inte funderat på det där att Trump inte vann på grund av rasisterna utan _trots_ rasisterna? Marginalen avgjordes av de som _inte_ är rasister men av olika anledningar höll för näsan och röstade på honom ändå för alternativet var _värre_?

  Genom att stå upp mot nazister, extrema transfober och stolta våldtäktsmän

  Gäsp. Jag argumenterar emot nazister, transfober och våldtäktsmän där jag stöter på dem. Och jag skulle nog våga säga att jag är mer framgångsrik i de fallen än vad antifa är. Känner du själv att du är speciellt framgångsrik på att övertyga folk?

  Antifa exiterar därför att om ingen ger sig på kräken kommer de döda någon eller motivera någon att döda.

  Och om de motiverar nåon att döda så tolereras det inte av samhället, utan de kommer att förlora politiskt stöd och förlora makt. Den extrema radikaliseringen är ändå inget antifa når eller rår på, så återigen, antifas aktioner skapar bara ett brett politiskt stöd för antifas motståndare.

  Och när det gäller att argumentera mot faktisk alt-right, ärligt talat, jag har knappt sett en enda vänstermänniska i sammanhang där faktisk alt-right förekommer och försöker rekrytera. Du, även om jag inte tycker du är speciellt övertygande, (men ändå lite kudos) är ju en av de få som försöker argumentera ens på forum där det kan finnas folk med andra åsikter (huuuu!).

 24. @Axel Edgren:

  ”Fast anledningen till att man är emot att en man slog en kvinna i huvudet är att han inte gjorde det i självförsvar.”

  Nonsens. Antifa tycker allt de gör är självförsvar så det ordet betyder ingenting här. Det är inte vad självförsvar betyder enligt lagen. Det var konstitutionalisternas möte. Hon har inget där att göra alls ens utan flaskor. Hon attackerade dem i svart uniform beväpnad med flaskor, de försvarade sitt möte och spöade skiten dem som var dumma nog att komma dit i svarta uniformer.

  ”Nathan Damigo bor i Oakland, CA. Det gör hans familj också.”

  Ja och han är en farlig våldsbrottsling som leder en identitär grupp och har suttit i fängelse för sina brott så vad har du för nytta av den kunskapen tror du? Enda vettiga de kan göra är kräva att polisen gör sitt jobb för de personer de pekar ut har långt mer våldskapital än dem själva. Precis som Sargon sade är detta en tävling mellan rasisthögern och rasistvänstern om att vara störst idiot och förespråka identitetspolitik.

  ”Alla Antifa-sympatisörer blev biologister som förespråkar könsroller.”
  Nej. Antifa är emot att nazister slår folk. De är för att folk slår nazister. Inte mer än så.”

  Jovisst det är vad de säger men Antifa bryr sig inte om huruvida en person är nazist eller inte, de har bevisats upprepade gånger misshandla personer som inte är nazister så där har du ännu ett ord som saknar betydelse. De är skyldiga till misshandel av personer som inte är nazister. Spelar ingen roll om det är av misstag eller inte kan man inte se skillnaden kan man inte hävda det är nazister man misshandlar. De misshandlar personer vare sig de är nazister eller inte, det är inte bara nazister de misshandlar. Slutdiskuterat om det.

  ”Men nazister är inte människor/folk. De har inte rätt att försvara sig eller vara upprörda.”

  Och du har inte rätt att kalla folk nazister utan att först veta skillnaden och inte ha bevisats tro folk är nazister fast de bevisligen inte är det. Jag sade inte hon kastade flaskor på nazister, jag sade hon kastade flaskor på folk. Folk som hon inte visste om de var nazister eller inte och Antifa är redan skyldiga till att misshandla folk som inte är nazister så det spelar ingen roll vad de säger längre.

  ”Att vara nazist är ett dödshot mot människor.”

  Nej, det är en förkastlig åsikt, precis som att vara kommunist. Liksom ”självförsvar” och ”nazist” så har HOT en bestämd betydelse som bara gäller när det rör sig om riktiga hot. Inte en flexibel betydelse som säger ni får kalla vad som helst ”hot” för att få känna er viktiga. I övrigt så har ni redan kallat personer nazister som inte var nazister så det ordet saknar betydelse här.

  ”Det är automatiskt en våldshandling, som berättigar självförsvar under varje sekund av dagen.”

  Nej, våld har också en bestämd betydelse så VÅLD gäller bara när det rör sig om riktigt fysiskt våld. Ni får inte kalla ord eller åsikter våldsamma för att få känna er viktiga heller. Det är otur för er ingen förklarade det här från början för då hade ni hunnit fatta det innan ni bildade sektliknande åsikter-

  ”Att vara nazist är att vara i krig mot samhället. Samhället får försvara sig närsomhelst.

  Samhället försvaras av Polis och Militär och enbart vid lagbrott eller utländska krigshandlingar. Samhället behöver inte maskerade vänstertroll till sitt försvar. Vidare HA-HA-Ha-Ha Att samhället skulle försvaras av Antifa är lika skrattretande löjligt som när Usama Bin Laden erbjöd Saudiska kungahuset att terrorgruppen Al Qaida skulle försvara Saudiarabien.

  Precis som var fallet mot Al Qaida så försvarade de här nollorna ingenting. DE både själva gick till angrepp mot sitt ”samhälle” och gjorde det lättare för andra länder att attackera sitt samhälle. Antifas lojaliteter är i utlandet, inte här.

  ”Tja, högern planerade attacken under en månad. Men det är värt det för att stoppa sjuka varelser som pedo-Milo, våldtäkts.Cernovich och Coulter.”

  Ja, det var så det lät under presidentvalet också. Den strategin var totalt fiasko. Det enda som hände när ni stoppade normala högern var att Trump vann. Det enda som hände när ni trakasserade konservativa var att ni mångdubblade stödet för alt-högern som fick det ultimata slagträt mot folk som inte var lika höger. Det enda som hände när MILO stoppades var att Richard Spencer fick större publik. MILO sade att vit nationalism inte var lösningen och Antifa de psykfallen bevisade MILO hade fel varefter det nu finns riktig vit nationalism och de skiter i er för ni lät inte dem som INTE var vita nationalister tala heller. Snacka om att ni satt er i Moment 22.

  ”Man måste stoppa dessa varelser från att tala, eftersom deras existens går ut på att uppmuntra till och propagera för folkmord, Apartheid och våldtäkt.”

  Ännu mera ord som inte betyder vad ni tror det betyder. De som folkmördat folk de senaste åren och verkligen byggt ett apartheidsamhälle med fullskalig slavhandel har varit ISIS. De som stått för organiserade våldtäkter den senaste tiden har varit asylsökare från mestadels muslimska länder. De som begått terrorangrepp i Europa har varit islamister som identifierar sig med ISIS.

  Ni är inte mot folkmord, eller mot apartheid eller mot slaveri eller mot våldtäkter. Ni är bara mot dessa saker när det ger en ursäkt att vara mot vita. Ni är mot vita och inget annat går före att vara mot vita. Allt det andra är åsikter ni bara har när den ni är emot är vit ni slutar ha dem så snart det inte ger den ursäkten. Rasistvänstern är idag lika öppet rasistisk som rasisthögern. Största skillnaden är att nazisterna är mer ärliga med sin rasism medan vänsterrasisterna fegar och gömmer sig bakom masker och språkgymnastik.

  Få se hur det går för Professor Cykellås nu när masken är borta.

 25. @Axel Edgren:

  Pyttsan. Så fort högern får makt över något departement eller institution så kommer de att använda det för att öka sina chanser till nästa gång.

  Precis som vänstern. Tycker du det verkar speciellt framgångsrikt? Trots all den makt som vänstern skaffat sig över media så har ändå SD växt som det gjort. Vilket återigen tyder på att faktiska upplevda problem är en starkare drivkraft för politiska skiften än institutionellt småfuskande.

  Ingen reagerar när dussintals terrordåd drabbar flyktingboenden

  Här undrar jag ju om du verkligen bor i Sverige. Vad jag har sett har det varit rätt starka reaktioner, framförallt där det varit uppenbart att det handlat om externa angrepp.

  Sen tror jag folk blivit avtrubbade, inte för de externa angreppen utan för att den massiva majoriteten av allt våld på flyktingboendena beror på de boende själva vilket i sig var något som var oundvikligt någonstans efter 20-40k mottagna. Det fanns ju de som argumentade för att vi inte skulle ta emot mer än vi klarar och kanske inte placera människor ur grupper som hatar varandra tillsammans men… tja, jag har inte heller sett så mycket antifa aktioner mot homofobi eller rasism inne på flyktingboenden (ja, jag förstår att det är svårt för vänstern när man inte kan se grupper som homogena utan måste hantera individualitet)…

  eller när hat och hot riktas mot journalister som inte gör som högern vill.

  Jag har ju sett mer reaktioner på hat och hot mot journalister som inte gör som högern vill än vad jag sett reaktioner mot hat och hot mot journalister som inte gör som vänstern vill. Du sitter ju till och med i den här diskussionen och argumenterar för hat och hot och till och med faktiskt våld mot alla möjliga som inte gör som vänstern vill.

  Så vad än högern gör kommer sådana som du att försöka ursäkta det, och du kommer omedelbart att se allt vänstern gör som en ursäkt för att hålla på högern ännu mer. Det är inbakat i din ryggrad.

  Och här är du nästan inne på precis det jag säger – det vänstern gör ses som en ursäkt för att hålla på högern ännu mer. Inbakat i människors ryggrad. Vilket leder till precis det jag påpekat – ju mer agerande från vänstern ju mer stöd får högern.

 26. ”Antifa tycker allt de gör är självförsvar”

  Nej, eftersom ordet inte betyder något om man inte får begå våld mot folkmordsförespråkare.

  ”Det var konstitutionalisternas möte.”

  Om de kallade sig för ”Kramgoa judekompisar”, hade du kallat dem för det då?

  ”Precis som Sargon sade är detta en tävling mellan rasisthögern och rasistvänstern om att vara störst idiot och förespråka identitetspolitik.”

  Det finns ingen icke-identitetspolitik.

  ”Hon attackerade dem i svart uniform beväpnad med flaskor,”

  Så du går med på att alla Trumpanhängare där förtjänade spö eftersom de också hade vapen?

  ”De är skyldiga till misshandel av personer som inte är nazister”

  Det finns folkmordsförespråkare och mycket onda människor som inte är nazister eller antisemiter specifikt.

  ”Folk som hon inte visste om de var nazister eller inte”

  Deras dokumenterade Hitlerhälsningar är nog en bra fingervisning, din lilla nassepropagandist.

  ”Nej, det är en förkastlig åsikt”

  Nej, det är en våldshandling.

  ”Inte en flexibel betydelse som säger ni får kalla vad som helst ”hot” för att få känna er viktiga”

  Nej, korrelationen är så stark att de kan vara sida vid sida i lexikonet.

  ” Ni får inte kalla ord eller åsikter våldsamma”

  Jo, eftersom orden är till för att skapa handlingar. Precis som dina ord är till för att motivera nya Utöya eller Ecole Polytechnique.

  ”Samhället försvaras av Polis och Militär”

  Nej, eftersom Polisen är enbart reaktiv och i många fall oerhört ovillig att reagera på hot och trakasserier över nätet eller ens i den fysiska världen.

  ”Det enda som hände när ni stoppade normala högern var att Trump vann”

  Det var ju högern som valde Trump, eftersom Trump hatade icke-vita öppet medan McCain och Romney var för subtila för att djuren skulle förstå.

  ”Det enda som hände när ni trakasserade konservativa var att ni mångdubblade stödet för alt-högern”

  Nej, det var högerns väljare som omfamnade sina sanna jag.

  ”Det enda som hände när MILO stoppades”

  Var att visa att sådana som du tolererar trakasserier mot svarta kvinnor som har mage att vara Ghostbusters och transsexuella, men inte försvar av pojkpippande.

  ”MILO sade att vit nationalism inte var lösningen”

  Och ändå så jobbade han för Breitbart? Men vännen…

  ” varefter det nu finns riktig vit nationalism och de skiter i er för ni lät inte dem som INTE var vita nationalister tala heller.”

  Så Milo stödde öppet en vit nationalist som Trump för att han inte var vit nationalist? Varför låtsas du vara dummare än en insekt?

  ”De som folkmördat folk de senaste åren och verkligen byggt ett apartheidsamhälle med fullskalig slavhandel har varit ISIS.”

  Så varför har inte du åkt till Mellanöstern för att sätta dem på plats? Kom igen mannen.

  ”Ni är inte mot folkmord, eller mot apartheid eller mot slaveri eller mot våldtäkter. ”

  Det är inte sådana som du heller eftersom jag inte sett er åka till Mellanöstern för att döda några IS-krigare. Släpp det nu mannen.

 27. @Olof:

  ”Trots all den makt som vänstern skaffat sig över media”

  Så du sprider SDs propaganda om media och undrar sedan vad som hänt?

  ”Sen tror jag folk blivit avtrubbade, inte för de externa angreppen utan för att den massiva majoriteten av allt våld på flyktingboendena beror på de boende själva vilket i sig var något som var oundvikligt någonstans efter 20-40k mottagna.”

  Mera propaganda för att försöka blunda inför försök att bränna oskyldiga levande.

  ”Du sitter ju till och med i den här diskussionen och argumenterar för hat och hot och till och med faktiskt våld mot alla möjliga som inte gör som vänstern vill.”

  Jag vill säga att jag varit för precisering och kvalifikation.

  ”Och här är du nästan inne på precis det jag säger – det vänstern gör ses som en ursäkt för att hålla på högern ännu mer.”

  Men du sitter ändå och försöker vifta bort när jag påpekar terrordåd mot flyktingboenden och hot mot journalister.

  Precis vad jag menar Olof: När högern använder våld tittar du bort. När vänstern svarar hytter du med fingret och säger att ”Nu hjälper ni ju SD”. Så du visar att 1) Problemet sitter i dig och inte i vänsterns våd 2) du säger att du är villkorslöst emot våld men du l-j-u-g-e-r.

  Så det finns inte mycket hopp i sådana som dig, Olof. Du säger att du inte är högervinklad men du har ändå svalt SDs propaganda och är mer upprörd över en sidas våld än en annan. Erkänn vem och vad du är i stället för att mästra, tack.

 28. USAs president bjuder in Ted Nugent, som sade att Obama och Clinton skulle hängas. Antalet antifa-fiender som fördömer eller säger att det är att legitimera våld: 0.

 29. Om Bill O’reilly hade tystats hade inte Tiller blivit mördad. Om flera nazister och rasister fick smaka cykellås hade Dyllan Roofs offer levt.

  Att försvara agitatorer och yttrandefriheten för öppna hatmånglare är att döma folk till döden.

 30. @Axel Edgren: Gäsp. Jag vet precis vad jag är och vem jag är.

  Men som sagt, den här diskussionen handlade mest om huruvida vänstern kan ges insikten i att de i sig är till stor del orsaken bakom den auktoritära högerns framgångar. Så tack så mycket, du har bidragit med en del ytterligare intressanta insikter.

  Det är därför SD vid makten kommer göra allt för att försöka trigga stora demonstrationer

  Det är inbakat i din ryggrad.

  Så det finns inte mycket hopp i sådana som dig, Olof.

  Du visar att du förstår dynamiken och varför vänstervåldet behövs av den auktoritära högern, och att de kommer försöka skapa det om ni inte bidrar (men ni får i alla fall jobba lite för att det skall lyckas – false flags funkar bara när det finns åtminstone någon trovärdighet). Du visar att du tror att de politiska valen är något fast och inbyggt i de du ser som dina ’motståndare’, och/eller att du inte tror att du har några argument som kan förändra det.

  Det fascinerande är att den logiska konklusionen som går att dra av dina argument är att du redan vet dessa saker men tycker ändå att det är rätt att göra dem, vilket i princip kan destilleras ner till inte bara ’ändamålet helgar medlen’ utan rakt av ’medlen är så viktiga att vi skiter i resultatet’.

  Kort sagt, ni ser hellre en värld med fascister med absolut makt än lär er hantera känslor.

  Tråkigt. De som helst inte ser en sådan utveckling har, precis som jag blivit allt mer övertygad om, helt enkelt både den auktoritära högern och den auktoritära vänstern att kämpa mot för att hindra en framtid där den auktoritära högern återigen hamnar i en väldigt stark maktposition.

 31. ”de i sig är till stor del orsaken bakom den auktoritära högerns framgångar.”

  Problemet består av tre komponenter:
  1) det finns ingen riktig socialism eller socialdemokrati som hjälper alla arbetare som drabbades av den oundvikliga globaliseringen
  2) den icke-auktoritära högern kommer alltid hata socialism mer än fascism, apartheid och kristen teokrati
  3) det finns fler icke-kristna och icke-vita i våra samhällen, vilket skapar möjligheten att skylla alla problem på dem.

  ”Du visar att du tror att de politiska valen är något fast och inbyggt i de du ser som dina ‘motståndare’, och/eller att du inte tror att du har några argument som kan förändra det.”

  Sådana som vill rösta på Sverigedemokrater innerst inne kan alltid hitta på en ursäkt, oavsett hur mycket de säger till antifascister att de minsann måste bli snällare. Det kan vara att ett par dussin antifa existerar, det kan vara att Jimmie får en tårta i ansiktet eller att Åhlens har en svart pojke som Lucia.

  ”Kort sagt, ni ser hellre en värld med fascister med absolut makt än lär er hantera känslor.”

  Eller så är det du som hellre ser en värld med mäktiga fascister än sväljer din stolthet eller din patetiska rädsla för Stalin.

  ”De som helst inte ser en sådan utveckling har, precis som jag blivit allt mer övertygad om, helt enkelt både den auktoritära högern och den auktoritära vänstern att kämpa mot”

  Den som låtsas att vårat samhälle är i mer fara att bli ett nytt Venezuela än att bli ett nytt Franco-Spanien/Pinochet-Chile är inte en seriös eller välvillig debattör.

 32. @Olof:
  Nja, AFA har ju tagit sitt namn från en tysk frikår. Under mellankrigstiden i Tyskland så hade alla partier sina frikårer som försvarade möten från andra frikårer och angrep andras möten. Det var ett väldigt våldsamt politiskt liv då, men stora skillnader mellan olika politiska åsikter (inte bråk om t.ex. 44 eller 44,5 miljarder till försvaret).
  Nazisternas egentliga frikår var ju SS, men den rollen togs över av SA, som ju egentligen var en egen politisk rörelse. (SA var en nästan-marxistisk rörelse, de såg det ariska maktövertagandet som en första revolution och därefter skulle arbetarna göra revolution och bilda en arisk arbetarestat).

 33. @Axel Edgren:

  ”Erik, du menar alltså att om man står upp mot nazister kommer du att använda det som ursäkt för att ge nazister makten, för att antifa är så läskiga?”

  Nej, jag menar att Antifa inte står upp mot nazister alls och aldrig gjort det heller. Här är en liten historielektion:

  När riktiga nazister levde var det just den sorts personer som Antifa betraktar som fascister som bekämpade dem. De första att göra motstånd var britterna under ”fascisten och rasisten” Churchill som ensamma motstod RIKTIGA nazister i nästan två år. Att jämföra med Antifas kommunistpolare som ingick avtal med nazisterna och reagerade först när Hitler anföll DEM. Hade Antifa funnits då hade de hjälpt nazisterna vinna kriget innan USA gick med. Precis som deras motsvarighet i Frankrike hade hatat mot ”fascistiska” krigshetsare och kraftigt försvagat Frankrikes försvarsförmåga till den grad att vänstern gav Hitler en promenadseger mot sitt eget hemland.

  Efter att brittiska ”rasister och fascister” motstått nazisternas hela krigsmakt så besegrades nazisterna inte av några ninja-wannabees på gatorna. Kriget vände först när de flaggviftande onda nationalisterna i USA gick med i kriget efter att tidigare gett britterna praktiskt taget obegränsade krigslån och stått till tjänst med fartyg som fraktade krigsmateriel till Storbritannien under extrem utsatthet från nazistiska ubåtsattacker. När sedan Japan attackerade Pearl Harbor så inte bara försvarade sig USA från Japanska aggressioner. Amerikanerna begav sig även ”imperialistiskt” till andra sidan jorden och gav sina liv för länder som varken var deras egna eller kolonier de hade.

  Med andra ord, de som verkligen bekämpade och besegrade nazister var allt som Antifa hatar idag. Att påstå Antifa bekämpar nazism är ett stort skämt. Hade de funnits på 1930-talet hade de varit Hitlers bästa vänner. De hade gjort inget annat än att försvaga just den brittiska och amerikanska flaggviftarhöger som både bekämpade och besegrade Hitler överallt utom i Ryssland (Där kommunisterna mestadels slogs för egen del, inte för någon annans). Det närmast vi har nazism idag 2017 är Erdogans Turkiet. Vänstern vill för att känna sig fina och antirasistiska ha hundratusentals Erdogan-lojalister i våra länder så ÅTER är vänstern nazisternas största vänner i Europa.

  ”Och om man lämnar nazisterna ifred/låter polisen göra sitt jobb så får de inte makten, för då lovar du att du inte kommer hitta på en annan anledning för att stödja nazister?”

  Skrattretande. Det är inte nazisterna ni attackerat, det är högern ni attackerat inte nazister. Er plan har gått i baklås för om ni ger folk valet mellan att vara extremvänster eller nationalister så väljer för många nationalism för att strategin skall vara lönsam. Ni vann inte genom att utradera normal höger. Ni bara krattade manegen för mer extrema högermänniskor som Donald Trump och sent skall syndaren vakna. Ni kommer förmodligen aldrig att klara av att erkänna det. Den enda med ryggrad var Bill Maher, han erkände rätt ut att det varit vansinne att kalla republikaner som Mitt Romney och George Bush misogyna, sexister, rasister, fascister och nazister för ingen förutom dem i media och vänstern själva bryr sig.

  Om man låter högern vara i fred så blir de inte nazister var det riktiga argumentet. Precis som socualdemokraterna inte blev kommunister. Om man inte låter högern finnas till alls så har högerfolk inget annat val fattar du? Om du tvingar mig att vara nationalist och identitär så visst pysen men mitt val är att vara liberalt konservativ och individualist där Richard Spender är kollektivist och identitär så inbilla dig inte jag stödjer hans sida i frågan.

  ”Problem 1) Du är nazistsympatisör och lögnare.”

  Svar 1: Som påtalas ovan var det min sort i Storbritannien och USA som slogs mot RIKTIGA nazister så far och flyg med den sortens absurda påståenden.

  ”Problem 2) Polisen går inte att lita på i det här fallet.”

  Svar 2: Jaha, sist jag kollade var det Polisen som först dödades av nazister vid Malexander och sedan polisen som haffade nazisterna som begick morden så ännu ett absurt påstående.

  ”Förrresten, den där nazisten som fick cykellås i huvudet, har han gjort något pornografiskt? Vore inte det relevant?”

  Det är ingen som fått cykellås i huvudet som bekräftats vara nazist så du får vara mer specifik. Beträffande offren så undrar jag vilken av dem du menar? Vi har minst fyra olika personer som Professor Bikelockscum slagit i huvudet med cykellås. Här är en av de flera videos med samma sak som kommer att inkluderas i polisutredningen.

  https://twitter.com/dancalbear/status/827012870785282048/video/1

 34. @Axel Edgren: Fascinerande. Återigen visar du en god insikt i problemen Smile.

  1&2 håller jag helt med om. 3’an skulle jag säga att det spelar egentligen ingen roll – det finns och har alltid funnits möjlighet att skilja ut och skylla på grupper. Finns det inte invandrare tar man till häxor.

  Sådana som vill rösta på Sverigedemokrater innerst inne kan alltid hitta på en ursäkt

  Visst. Så skit i dem. Det är när _resten_ röstar på populister som risken finns att det går riktigt åt helvete. Den resten röstar inte på populisterna om dessa har allmänt obehagliga åsikter om de inte kan övertygas att populisterna är de enda som har trovärdiga åtgärder mot upplevda problem.

  Eller så är det du som hellre ser en värld med mäktiga fascister än sväljer din stolthet eller din patetiska rädsla för Stalin.

  Haha, det skulle jag gärna, men någon sa att det sitter i min ryggrad.

  Men nej, Stalin eller inte, vänstern är fortfarande väldigt tydlig med sina totalitära ambitioner och mycket tydligare i sin acceptans av och stöd för politiskt våld mot oliktänkande, och så länge det fortgår ser jag vänstern som ett större hot än högern.

 35. ASGARV! ”Weaponized autism” i form av Pol slår till igen!

  Pol har nu hackat Professorns konto på Amazon. Ryggsäcken han bär under sina våldsaktioner kan vara den som hade beställts på Amazon i Januari 2016.

  Nämen så oväntat vi hittar Postmodernisten Deleuzes åsikter om kapitalism bland hans beställningar.
  https://pbs.twimg.com/media/C93oL2bW0AAeQ3X.jpg

  Pol har nu beställt 14 st cykellås och 2 böcker i hans namn med snabbleverans.
  https://pbs.twimg.com/media/C93oL2mXUAEeF-d.jpg

  Internetbaserad teknologi – Möt autism
  https://pbs.twimg.com/media/C93oL2hXcAI2PpA.jpg

  På tal om Antifas intelligens här är en klassiker
  http://i.4cdn.org/pol/1492683719854.jpg

 36. Offret i videon identifierad. Sean Stiles polisanmäler Professor Eric Clanton för att ha slagit hål i hans huvud med ett cykellås.
  https://pbs.twimg.com/media/C94KJ6lVwAAroWp.jpg

  Professor Eric Clantons tidigare arbetsgivare SFSU (San Fransiscos State University) trollas på facebook.
  https://www.facebook.com/sanfranciscostate/?fref=nf

  Eric Clantons nuvarande arbetsgivare Diablo Valley College trollas på facebook….
  https://www.facebook.com/DVC.Vikings/
  (Var tidigare 3,3 i medel, nu sjunkit till 3,2 och snart fler lägsta betyg än högsta)

  …och även på twitter
  https://twitter.com/DVC_updates

  ”There best class I think is ”Bike lock weaponry 101″ where the instructor Eric Clanton teaches your child how to strike someone’s head with his heavy metal bike lock. Great class because he even teaches you how to come out of nowwhere when someone’s not looking and hits them as hard as he can and causes major damage. I cannot wait to send my child to him……..”

 37. @Olof: Hej.

  Allmänt petig som jag kan vara känner jag mig manad att påpeka att Hitler och Stalin bägge var vänsterextremister, men osams milt uttryckt.

  Att dagens och även gårdagens socialister vill upprätthålla illusionen av att det var två olika ideologiska system som drabbade samman är begripligt, men fel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 38. @Rikard: Förvisso, även om det var lite olika innebörd i extremismen i fråga. Men visst, vänster i dess kollektivistiska innebörd fast inte lika extremvänster i synen på privat ägande.

 39. @Rikard:

  Jag håller med, man borde utveckla en bättre skala för att dela in de olika politiska inriktningarna. Tyvärr finns det nog varken kunskap eller vilja nog att göra det.

 40. @Olof: Hej.

  I Sverige brukar statsvetare mäta med höger/vänster, med olika godtyckliga definitioner – godtyckliga som i att det finns en slags generell konsensus om ungefär vilka åsikter som skall in var i relation till varandra, men godtycklig då var och en sedan gör som den vill.

  Exempelvis kan man fråga dem om sänkt skatt för de vars löner ligger i den lägsta kvartilen är en höger- eller en vänsterfråga. Sänkt skatt förstås ju allmänt som en högerfråga, och att värna om lågavlönade som en vänsterdito.

  Ett enligt mig bättre sätt att mäta på är att idémässigt undersöka graden av auktoritärt förtryck, tvingande likriktning, totalitära drag och huruvida statsmakten är bunden av sina egna lagar eller om den styr via lagarna med dessa som direkta instrument. Kina exempelvis använder ’rule by law’, medan USA fungerar enligt ’rule of law’. Sverige hamnar i bägge läger beroende på vad som undersöks.

  Man kan exempelvis tänka sig en stat underställd lagstyre med en mycket hög grad av individuellt medborgerligt engagemang och påverkan i politiken via många direkta val och folkomröstningar. Den staten är långt inne i det liberala fältet.

  Man kan också tänka sig en stat som via indragen skatt finansierar föreningsliv som då måste utövas enligt av staten fastställda moraliska värderingar, och där staten aktivt motarbetar (eller förbjuder) föreningar utanför statens kontroll. Den staten är långt inne i det totalitära fältet, som Sverige (när man bara betraktar föreningsbidragssystemet, NB).

  Vi blir alla i Sverige från barnben lärda att tänka i höger/vänster, där vissa frågor har viss färg – qui bono?

  Ang. slagsmålet, om det kan kallas det: jag finner ringa nöje i det. Har man stått i en sådan pöbel som Antifa/AFA utgör och lyckats lämna denna fascistoida grupp är det svårt att uppamma mer än en känsla av ’Du skall skörda vad du sått’.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Med ursäkt för OT DS

 41. Jag tycker inte heller något av det här är speciellt ”underhållande”. Känns mera som totalt misslyckande över hela linjen eller nånting…

  Men det är klart, den som springer omkring och muckar gräl kommer förr eller senare att hitta det den söker – inget nytt under solen där.

 42. @Bamse: @Rikard:

  Jag måste säga att jag är road av det. Jag gillar riktiga slagsmål. Jag tycker att det här bråket var ganska milt faktiskt. Man ser att de flesta inte kan slåss för fem öre, de 3-4 personer som kan slåss (”Based Stickmän”, Killen i blå tröja och grön cykelhjälm och ett par till) får i princip aldrig göra något för alla ger upp.

  Jag tycker själv om att slåss. Jag hade älskat att vara med och jag hade varit bäst.
  Jag tycker däremot inte om kriminellt våld. Som snorungarna som sparkar och slår på folk som de dragit med sig in i sin egen hop och fått ned på marken. Tur att de är så klena och värdelösa så att de personerna reser sig upp efteråt.
  Ett hederligt dansbaneslagsmål där två personer laddar ur mot varandra och båda två vaknar upp hemma i sina egna sängar dagen efter (eftersom de slutar slåss när det är avgjort, den som vinner skadar inte förloraren mer än det behövdes för att vinna) är en skön grej. Jag har varit i massor av sådana i ungdomen och inte en enda gång (vad jag vet) har jag blivit anmäld för misshandel.
  Såna här upplopp är också roliga. Nästa gång kanske de där 3-4 är 30-40 istället och vi får se lite roligare grejer. Fast eftersom det är USA så kanske det istället blir så att någon jävel tar med sig en pistol istället och skjuter några stycken. Eller så kommer de där snubbarna som demonstrerar sin rätt att bära vapen genom att ha en automatkarbin över axel, och då blir det nog inget bråk.

 43. Axel Edgren år underbar!
  Man har rätt att slå någon i huvet med ett bygellås om
  den personen inte har samma åsikt som Axel.
  Om någon slår Axel i huvet(som inte har samma åsikt som Axel) så är den personen rasist och nazist.
  Axel har härmed tagit på sig offerkoftan och kan inte annat än betraktas som en patetisk pajas.
  Skäms Axel…….

  ”Cykellås och böcker går att returnera. De är inte pizzor.”

  Väldigt moget Axel…..

  Säger väldigt mycket om dig själv……

 44. @Egon:

  ”Man har rätt att slå någon i huvet med ett bygellås om
  den personen inte har samma åsikt som Axel.”

  Var har jag sagt det?

  Det var någon som kallade sig själv för en ”Swedecuck” som var på desperat brainstorming efter sätt att demonisera Macron på /pol/ häromdagen. Var det du Erik?

 45. Uppdatering:

  /Pol har nu mer eller mindre förklarat krig mot Antifa. Tidigare så handlade det främst om våldsamheterna vid de tre slagen om Berkeley. Nu när /Pol börjat analysera bilder och filmer från andra Antifa-aktioner så kommer det mer och mer information om vad Antifa sysslat med i det fördolda. Här är exempelvis en stillbild från Auburn (Alabama) av hur Antifa för att orsaka skada på människor fäster vikter i form av hänglås på näsdukar.

  Inte längre i det fördolda dock. Polisen i Alabama var av en helt annan sort än Antifa var vana med och den som sysslade med sånt där i södern fick räkna med att utöver att hamna på /pol lista även få den här sortens bilder tagna. . På tal om ingenting. Ironiskt nog har ANTIFA stoppats i delstaten Alabama av en gammal lag mot maskering som ursprungligen kom till för att stoppa Ku Klux Klan. Två maskerade huligangäng till priset av en lag.

  ”So there you have it: A law put in place to combat racist terrorists over five decades ago is now being used against communist terrorists trying to intimidate racists. Welcome to 2017, folks.”

 46. @Erik: ”Här är exempelvis en stillbild från Auburn (Alabama) av hur Antifa för att orsaka skada på människor fäster vikter i form av hänglås på näsdukar.”

  Och våldsverkarna du hejar på gömmer tillhyggen i flaggor och gör Hitlerhälsning, så antifas respons är helt försvarbar.

 47. @MJx: Hej.

  Alla slagsmål utanför sport, idrott eller liknande (i.e med på förhand av kombattanterna överenskomna regler) är på riktigt; målet är alltid att göra motståndaren oförmögen att skada en.

  Den som är bäst är den som går därifrån efteråt.

  Tyvärr tror jag du har rätt ang. utvecklingen i USA. Å andra sidan måste tyvärr våld till för att stoppa sådana som AFA/Antifa och deras amerikanska bröder och systrar i de anti-demokratiska rörelserna; själva rörelsen är ju så uppbyggd att ’revolutionen’ aldrig avstannar.

  @Axel Edgren: ”1) det finns ingen riktig socialism eller socialdemokrati…”

  Vad är din definition och/eller beskrivning av riktig socialism eller socialdemokrati?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 48. @Axel Edgren:

  ”Och våldsverkarna du hejar på gömmer tillhyggen i flaggor och gör Hitlerhälsning, så antifas respons är helt försvarbar.”

  Nu pratar du ren smörja. Jag hejar inte på någon som attackerar andra. Vid Auburn har jag tvärtom framhållit Alabamapolisens agerande som det riktiga. Vid Berkeley var det bara EN part som höll möte så det finns ingen vänstersida som blev utsatt på samma sätt. Vänsterns närvaro där var en attack på ett möte för yttrandefrihet. inget vänstermöte utsattes för attack och de hade inget budskap att föra fram så ansvarsfrågan är solklar även utan en uniformerad terroristgrupp på plats i futila försök att skrämma folk till lydnad med cykellås och skapa anonymitet åt de mest psykotiska medlemmarna.

  Avslutningsvis är en så kallad Hitlerhälsning ingen våldsam attack. Det är enbart ett uttryck för idiotiska åsikter och dessutom snarlik den romerska hälsning som är dess ursprung så det går inte ens att med säkerhet säga den har med Hitler att göra inte mer än det går att säga asiatiska hakkors har med nazism att göra. För övrigt är det bara personer som själva är lika idiotiska som tror att det är viktigt att hindra idioter från att visa att de är idioter. Inte ens Bernie Sanders stödjer våldsamma försök att hindra högertalare som Ann Coulter från att tala på Berkeley. Skulle de försöka hindra henne om ett par dagar hoppas jag de är beredda att ta konsekvenserna. De kan räkna med att alla som varit med tidigare kommer att ansiktsmappas och identifieras av /pol på samma sätt som cykellåsterroristen avslöjades..

  Låt mig påpeka vilka pol är. De följde efter Shia Lebouf från den ena delstaten till den andra i USA. De hittade hans flagga med hjälp av flygrutter och stjärnnavigering.

  De följde honom till Liverpool i England där åter hittade hans flagga på nolltid och nådde taket på byggnaden där den fanns.

  Slutligen bytte Leboufs projekt land igen men inte ens instängd i en trästuga i Finländska Lapplandsskogen lyckades han komma undan dess inflytande.

  Istället beslutade Lebouf att avsluta projektet efter bara 5 säsonger och /pol kunde nu ägna sin underrättelsetjänst åt något annat: Här är den Antifa databas som pol/ nu ägnar sig åt att bygga upp. Ja vad säger man? OOOPS de hade visst gett sig på fel personer.

 49. Med inspiration härifrån har jag tittat på videor av AFA-slagsmål från olika länder.
  Lite förvånande så är ju våldsamma demonstrationer i USA inte alls särskilt våldsamma. Folk slåss lite förstrött och sedan slutar de. Jämför man med t.ex. Sverige, Tyskland och Norge så är det ju mycket ”bättre” våld här, och när folk börjar slåss så slutar det inte med mindre än att polisen går emellan.
  I Östeuropa är det betydligt mycket hårdare, Polen t.ex.

  I USA verkar folk ha stor respekt för polisen. Poliser utan hjälmar och i kortärmat kan gå in och börja knuffa och slå på folk utan att någon rör dem. Det kan stå oskyddade poliser mellan grupperna som bråkar och ingen försöker ens tränga förbi poliserna.

 50. @Erik: ”Vänsterns närvaro där var en attack på ett möte för yttrandefrihet”

  Man kan inte vara för yttrandefrihet om man inte är för förtryck av nazister och fascister.

  ”Avslutningsvis är en så kallad Hitlerhälsning ingen våldsam attack”

  Jo, det är en uttrycklig önskan om att begå folkmord och våld mot judar, homosexuella etc.

  ” Inte ens Bernie Sanders stödjer våldsamma försök att hindra högertalare som Ann Coulter från att tala på Berkeley.”

  Vilket visar att man gå i tåg med Martin Luther King och fortfarande inte våga stå upp mot den typ av människa som gladdes när MLK blev skjuten.

  ”Skulle de försöka hindra henne om ett par dagar hoppas jag de är beredda att ta konsekvenserna.”

  Benranglet har hoppat av eftersom fascistiska sponsorer inte hade lust längre. Mänskligheten segrar.

  ”De kan räkna med att alla som varit med tidigare kommer att ansiktsmappas och identifieras”

  Oavsett om de använt våld eller ej, såklart. Tankebrott accepteras inte.

  ”Här är den Antifa databas som pol/ nu ägnar sig åt att bygga upp. Ja vad säger man? OOOPS de hade visst gett sig på fel personer.”

  Så Erik är emot yttrandefrihet. Är man emot fascism ska man trakasseras eller mördas.

 51. Pingback: Dagarna som gick: Bret Weinstein, Brigitte Gabriel och Professor Bikelockscum | Genusdebatten