Alternativvänstern i de Politiska Namnkrigens Tidsålder
avatar

Min serie inlägg för att bringa klarhet i dagens politiska rörelser fortsätter. Först redogjorde jag för vilka som varit och vilka som är Alt Right/ Identitärer (Del 1). Sedan gick jag vidare och gjorde samma sak för Alt Left/ Antifa (Del 2). I bägge inläggen konstaterade jag att den rörelse som inledningsvis kallades så inte alls är den rörelse som namnet numera används för att beskriva. Vilket leder till en intressant fråga: För den som är vänster idag, vad finns för alternativ när man bortser både från partivänstern? För att besvara den frågan har jag en av ”grundarna” av den ursprungliga Alt left: Prince of Queens

Den 6:e September 2016 (What is the Alt Left??) Som framgår av denna presentation så var den ursprungliga betydelsen av Alt Right och Alt Left inte så långt från varandra som man kan tro. Den främsta skillnaden var att Alt Right på den tiden (som otroligt nog bara var för 1 år sedan) hade en högermentalitet där folk skulle dra upp sig själva medan Alt Left menade att det inte kommer att finnas jobb för alla att göra det och därför behövdes ett annat ekonomiskt tänkande. Dessa insikter ledde till inte en utan två högst okonventionella kandidater i presidentvalet. Donald Trump och Bernie Sanders där ingendera hade partiets stöd.

Samtidigt gällande var partiernas stöd fanns så uppstod den situation som Mark Steyn kommenterar hos Tucker Carlson i ovan video (8.00) där det ena partiet förspråkade hustrun till en tidigare president och det andra partiet förespråkade sonen och brodern till två tidigare presidenter. En situation som Steyn beskriver som ”Unseemly for a Republic”.

”Your husband was president, thats enough, clear off, go to Marthas Wineyard, go to the Bahamas, get lost, get out of here… And the same thing for Jeb Bush too, your dad was president and your brother was president and they werent so indispensible that we need a third one, clear off you creeps… ”

Vad hände då med den ursprungliga Alt Left. Här kommer temen ”De politiska namnkrigens tidsålder” in i bilden. På enkel svenska hände tre saker. Först så förlorade Bernie Sanders det demokratiska primärvalet mot Hillary Clinton. Sedan så förlorade Hillary Clinton presidentvalet mot Donald Trump. Slutligen så blev Alt Left ihopblandade med den regressiva ”social justice” vänster som Alt Left skapades för att utgöra ett alternativ till och via Prince of Queens kanal kan vi följa den utvecklingen och se hur det gick till.

Den 7 Mars 2017 (No really, WHAT IS THE ALT LEFT?) Här, bara ett halvår senare får vi en unik inblick i vad som inträffade efter att Donald Trump vunnit valet. Det visar sig att högermedier som Fox News hade börjat använda termen Alt Left för att beskriva SJW typerna i ”The Regressive Left” för vilka vi får följande beskrivning: Antifa-Anarkist-Kommunist sorten och andra som är…

”Obsessed with protest activism and policing peoples language – who think that islam is compatible with feminism – and actively will try shutting down speaking events like Milo Yiannopoulos – because they think words are violent” 

Prince hade även upptäckt att majoriteten av mainstream-vänstern tänkte i samma banor, bara inte lika radikalt som Antifa. Han påpekar att denna ”Regressive left” är vad ”Alt Left” var tänkt att utgöra ett Alt-ernativ till. Då han var en av de första att använda termen så vill han förklara vad den står för. Det börjar med skepticism för ett fenomen som uppstod runt 2012 där det plötsligt inte längre ansågs räcka att inte vara rasistisk. Då uppstod positionen att alla skulle anses vara rasister tills motsatsen bevisats och detta inkluderade homosexuella vita vänsterkillar som Prince själv. Han kallar fenomenet:

”Fourth wave intersectional feminist social justice”

Först så visste inte Prince var de här åsikterna kom från. Men när han blev Bernie Sander-supporter så upptäckte han snabbt att de kom från Clinton-kampanjen som under valet började använda precis samma sorts retorik för att smutskasta Sanders-supporters (BernieBros). Prince berättar att efter Clintonvänsterns smutsiga metoder så hade han fått nog och vägrade att stödja Clinton bara för att hindra Trump. Som respons på anklagelser att vara ”Alt right” eller ”Libertarian” så kom han på termen ”Alt Left”. Det visade sig att termen redan använts av Samizdat broadcasts med en liknande innebörd. De och några till skapade Alt Left på Facebook.

Efter presidentvalet så fanns en ström av vänstermänniskor som var på jakt efter en ny identitet och på Alt Left forumet uppstod i hög grad kaos då vänstern efter valförlusten var tillbaka vid ritbordet gällande vad ”rörelsen” skulle stå för. Som en av de största Youtube-kanaler som använde termen Alt Left om sig själv så gick Prince därför punkt efter punkt igenom vad Alt Left var tänkt att stå för och inte stå för (Ovan video 9.45-12.50). Vid denna tidpunkt så var han fortfarande positiv. Detta skulle drastiskt ändras och vi kan åter se hur det gick till.

Den 9:e Maj 2017 (I WANT NOTHING TO DO WITH THE ALT LEFT LABEL ANYMORE) Som en viss misslyckad presidentkandidat kallade sin bok: Vad hände? Enligt Prince of Queens så var vad som hände när Alt Left gruppen ökade att allt fler nya medlemmar var antingen ”Clueless SJW:s or Rightwing Trolls”Först så var Prince fortfarande sympatisk till termen Alt Left då grundarna (Samizdat Broadcasts) av forumet i alla fall hade vettiga tankar. Men så småningom uppstod en ny grupp som inte alls delade de tankarna. Denna grupp kallade sig ”The Alt Leftist Empire” och kontrollerades av människor som inte var de minsta intresserade av att hindra Antifa.

”Basically they were proving that Fox News was correct the whole time about the Alt Left”

När de ursprungliga Alt Left försökte lägga fram rationella argument för varför extremistvåld var oacceptabelt och kontraproduktivt för saken så vägrade ledarna för Alt Leftist Empire att lyssna och inom kort så hade de associerat termen Alt Left till just den sorts regressiva vänsterextremister som termen skapades för att ge alternativ till. En av de vettigaste grupperna löste problemet genom att slänga ut extremisterna – kvar blev dock bara några hundra seriösa personer, en majoritet på 8000 personer slängdes ut pga sympatier för extremistvåld. Prince berättar också om hur grundarna av Alt Left desperat försökte distansiera sig från…

”Far Left Identity politics obsessed extremists like Antifa – who loudly proclaim that they hate all white people – and that everybody who disagree with them is a NAZI that deserves to be punched”

Det faktum att Alt Leftist Empire vägrade att moderera sin grupp ledde snart till att alla förutom extremister försvann. Gruppen blev full av Antifa-propaganda (som alltid framställer det som att de slåss mot nazism) Därefter konstaterade Prince att existensen av en hel grupp på facebook som kallade sig för Alt Leftist och bestod av extremister som hyllade politiskt våld som kallade alla som sade emot dem för nazister gjorde det omöjligt att försvara begreppet Alt Left. Och därmed så var det politiska namnkriget över och precis som i fallet med Alt Right så hade infiltratörerna lyckats stjäla namnet.

Vilket för oss tillbaka till min ursprungliga fråga. Vad finns idag kvar för vänsteralternativ som inte tillhör den regressiva identitetspolitiska Antifa-vänstern? Dessa verkar för övrigt i hög grad verkar komma från mainstreamvänstern där våldsamma aktivister finansieras och leds av vänsterorganisationer med indirekta kopplingar till Clinton-kampanjen vilket avslöjades genom dolda kameror från Project Veritas. För de vänstermänniskor som vill komma bort de här regressiva typerna och deras rika finansiärer vad finns för alternativ? Mycket enkelt – Brendan O Neill är namnet ni letar efter.

Brendan O Neill är en självidentifierad marxist som sågar stora delar av dagens vänster som kontraproduktiv och skadlig för de traditionella vänstervärderingar där fokus ligger på dem som är svaga. Dagens vänster har i högre grad fokus på dem vid makten. Ovan video består av tre olika videoklipp. Det andra klippet börjar vid 10.40, det tredje börjar vid 27.30. Jag tänker inte ens försöka redogöra för de olika ståndpunkter som Brendan O Neill landat vid men vi kan för skojs skull nämna titlarna på ett par av hans andra videoklipp. Där hittar vi först ”How the EU threatens democracy” sedan ”Freedom of speech and right to offend” och slutligen den mest relevanta för Genusdebatten ”How feminism is a war on women” kort sagt detta är kritik från vänster – mot makten.

Vad beträffar namnkrigen så verkar den moderna vänstern ha samma problem som Islam. Precis alla jag sett som pratar om Islam framställer det som att det någonstans finns en stor fantom-majoritet som trots att de är majoriteten inte kan få makt eller inflytande i NÅGONTING som har med islam att göra. På samma sätt finns tydligen en jättestor majoritet av vänstermänniskor som inte är Antifa-sympatisörer men trots det på något mystiskt sett är varenda vänsteraktivitet nu dominerade av just personer som inte är det minsta beredda att slänga ut extremister ur egna kretsarna.

Om det finns en vänstermajoritet i USA som inte redan domineras av Antifa-extremister eller liknande så är det den ynkligaste majoritet jag sett någonsin. De är så ynkliga att inte ens partihöjdare som Nancy Pelosi har mer talan än gaphalsar utan medborgarskap – Så illa är det idag.

På tal om ingenting ser ni här även varför mångkulturalism som ide är stendöd – ingenting ändras hos människor bara de byter plats, en majoritet av mexikaner kommer att skapa ett samhälle som kommer att se ut precis som Mexiko. Varför någon inbillar sig personer som redan styr och vill ha ett land på det sättet kommer att magiskt sluta för att de byter adress vet ingen. Absolut ingen av de böcker jag läst eller kurser jag lyssnat på har lyckats förklara varför de förväntar sig annat än att en ökad majoritet flyende leder till ett land som kommer att se ut precis som det land de flydde från.

Den enkla sanningen vad gäller dagens vänster är att Antifa inte verkar vara extremister längre. De våldsamma extremisterna som är besatta att vara ”språkpolis” är det normala uttrycket för vänsteråsikter, den dominanta gruppen – precis som islamism och extremism numera är det normala uttrycket för islam i Europa, den dominanta gruppen, de som syns på gatorna, för att inte tala om Sharia-motiverade terroristdåd i Europa som numera är så vanliga att man använder terroristers misslyckande att skada/döda fler som ett argument för att det inte var så farligt att de försökte.

Utifrån detta kan jag konstatera att någon mainstreamvänster som står i opposition till kommunist-anarkisterna i Antifa finns inte idag. Hillary Clinton har då definitivt inte gjort något för att hindra Antifa. Det som finns av Alt Left idag är personer som Brendan O Neill, precis som det som finns av ”Alt islam” är personer som Maajid Nawaz. Den stora frågan att besvara är hur stort stöd det finns inom respektive rörelse för dessa personer. Någon Fantom-majoritet som skall dyka upp från tomma intet och visa att majoriteten inte sympatiserar med extremism återstår att se.

Kommentarer

Alternativvänstern i de Politiska Namnkrigens Tidsålder — 25 kommentarer

 1. Erik och sedvanligt intressanta reflektioner.
  Min vy och det fina med motsägelser blir att händelseförloppet går i cirklar, om-än vida, vilket gör att förändringer blir lättare att uppfatta svårare att relativisera. Uppfattnigen av aktuella historik moste bli motsägelser i, parti och minut.

  Under bilden av Brendan ONeill,
  -”Där hittar vi först ”How the EU threatens democracy” sedan ”Freedom of speech and right to offend” och slutligen den mest relevanta för Genusdebatten ”How feminism is a war on women” kort sagt detta är kritik från vänster – mot makten.
  Påtal om motsägelser och B-ONeill och -”vänster mot makten” -”Envar som uppreser sig mot makten och bekämpar den är anarkist” (Sebastien Faure anslaget för inledning av G.Woodcook-s Anarkismen).

  Hursom-hellst och riktigt bekymmersamt kommer händelseutvecklingen att bli när Socialismus blir än mera och fullt uppenbart i häradet taskspelare och tvingas så av pinsamhet emulgeras upp i Islamism.
  Nära i historik, emulgera, och enkelt fullt historiskt synbart blir händelseförloppet i Iran och då, R.Khomeini inträde på Iranska senen.

 2. Några ord om Rohingya-krisen

  Så har vänstern fantiserat ihop ännu ett förtryckt låtsasafolk i krig med hela sin omgivning och nu börjar jag tröttna rejält på hyckleriet.

  Förra gång var de palestinier och försökte framställa romerska provinsen Palestina som om det vore ett eget land. Den här gången försöker de inte ens låtsas att regionen de döpt folket efter är ett land. Rohingya är ingen nation, det är en REGION i fd Burma (Myanmar) som illegala (Papperslösa) slagit sig ner i. I vanliga fall skulle det inte leda till någon ”kris” men vad gäller Rohingya så är det samma gamla elefant som står och bajsar i mitten av rummet som i alla andra fall vi sett under 2000-talet. I SLAM THE BAD GUYS AGAIN!

  Alltid precis samma sak och vänstern verkar totalt och fullständigt omedveten om hur genomskinligt detta börjar bli. Vill vänstern verkligen sälja ut sitt engagemang i alla andra frågor i hela världens för Islamismens rätt att invadera länder, bre ut sig, hamna i våldsamma brutala konflikter med – i regel starkare motståndare – för att sedan alternera mellan offer och terrorism tills de får makt?

  Vi presenterar ARSA (Arakan Rohingya Salvation Army) den nya Hamas-inspirerade islamistiska AL QAIDA-wannabee privatarmén. Är detta vänsterns nya ideologi? Pracka på alla islamism, låtsas det inte GARANTERAT kommer att leda till dödsfall – gråt krokodiltårar när det leder till dödsfall.

  Som grädde på moset? ARSA har anammat postmodern nonsensspråk. Kommunicerar till ”CITIZENS OF THE WORLD” (Världsmedborgare) och kallar >Rohigya ”MOST PERSECUTED ETNIC MINORITY ON EARTH” (Säkert #1 ISIS offer har nog ett och annat att säga om den etiketten och #2 observera hur de framställer den här gruppen som en ETNISK minoritet och inte en politisk rörelse för att bygga islamistiskt styrda samhällen i en nation vars medborgare inte är muslimer.

 3. ”Vi presenterar ARSA (Arakan Rohingya Salvation Army) den nya Hamas-inspirerade islamistiska AL QAIDA-wannabee privatarmén.”

  Och Bielski-partisanerna var också en ’armé’.

 4. ”där det ena partiet förspråkade hustrun till en tidigare president och det andra partiet förespråkade sonen och brodern till två tidigare presidenter”

  Hon gifte sig med honom innan hans karriär inom politiken gick någonstans.

  Jag undrar hur det kommer sig att alla till höger är neurologiskt oförmögna att ens försöka göra vettiga analogier.

 5. ”Hillary Clinton har då definitivt inte gjort något för att hindra Antifa. ”

  Varför skulle hon det när hela högern har bestämt sig för att försvara nazisters existens och kampanjer och den största representanten för högern och vita människor i världen känner mer hat mot Colin Kapaernick och de oskyldiga Central Park Five än mot nazister?

  Det finns ingen anledning att försöka upprätthålla våra institutioner längre. Våld är gud, gud är våld.

 6. ”and actively will try shutting down speaking events like Milo Yiannopoulos – because they think words are violent”

  Om vissa ord och viss retorik INTE skadade människor skulle inte dagens höger vara helt besatta av att fylla tidsandan och debatten med dem. Ni försvarar inte Milo utav princip, utan på grund av att han försöker förstöra livet för folk ni hatar.

 7. ”Dessa verkar för övrigt i hög grad verkar komma från mainstreamvänstern där våldsamma aktivister finansieras och leds av vänsterorganisationer med indirekta kopplingar till Clinton-kampanjen vilket avslöjades genom dolda kameror från Project Veritas. ”

  Du menar samma rasistiska och brottsliga grupp som klippte videos för att smutskasta ACORN eftersom ACRON hade mage att främja röstande bland icke-vita.

  ”Brendan O Neill är en självidentifierad marxist som sågar stora delar av dagens vänster som kontraproduktiv och skadlig för de traditionella vänstervärderingar där fokus ligger på dem som är svaga.”

  Jaha, så en bra och icke-regressiv vänster: älskar nationalism och hatar EU; hatar frihandel (för det är ju globalisering och Somaaaaaalier som sänker lönerna, inte teknologisk utveckling och högerns krig mot facken); hatar fattiga och ayslöskande från icke-vita länder; älskar Milo, Hanif Bali och Lauren Southern och vill att de ska bjudas in till SVT Opinion varje vecka; och hatar feminister för att feminism idag handlar om struntsaker som våldtäkter, våldtäktshot, Title IX, kriget mot aborträtten, dagistillgänglighet, kriget mot preventivmedel istf för den sorts kamp Brendan tycker är viktigt.

  Så med andra ord vore en icke-regressiv vänster lite som, typ… Nationalism och socialism tillsammans? Fast med typ stenfokus på vita arbetande män och deras frågor? Som ett nationalistiskt socialistiskt parti för arbetare?

 8. Vad har Notch-cosplayern Brendan O’Neill att säga om Jemele Hills, Chelsea Mannings och Colin Kapaernicks yttrandefrihet?

  Eller är det bara dåligt för yttrandefriheten om pedofilvänner som Milo eller våldtäktsmän som Mike Thernovich möter motstånd?

 9. Kaepernick har donerat över en miljon dollar till välgörenhet utan att ha sagt något om det.

  Trump lovade donationer efter Harvey och har inte pungat ut.

  Den som hatar Kapaernick, men inte Trump, duger inte ens att fylla Gulag med.

 10. @Axel Edgren:

  ”Och Bielski-partisanerna var också en ‘armé’.”

  Bielski-partisanerna var polacker som slogs för Polen.
  Inte utlänningar som slog ner sig i Polen för att slåss åt Nazityskland MOT Polen.

 11. De ’slogs’ alltså mot religiöst baserat förtryck? Usch. Vilka dummisar. Det kanske är de som var de *riktiga* nazisterna som vägrade att ta debatt med soldaterna som begick religiöst baserade övergrepp mot civila.

  Det är så viktigt och fint med debatt och kramar och sånt.

 12. ”en majoritet av mexikaner kommer att skapa ett samhälle”

  Vadå? Ett samhälle som styrs av en man som tillsattes av en fientlig, antidemokratisk och frihetshatande nation som står och babblar i minuter om hur hans häftiga mur ska vara transparent så att folk kan se och slippa bli träffade av de gigantiska drogpaketen som skurkarna skjuter över muren med katapulter?

  Dra åt fanders.

 13. @Axel Edgren:

  ”De ‘slogs’ alltså mot religiöst baserat förtryck?”

  Är du trög? Man slåss FÖR saker inte mot saker.
  Partisanerna slogs FÖR Polen

  Det finns inget som heter att slåss mot förtryck.
  Och nazisterna var rasister – inte religionshatare.

 14. @Axel Edgren:

  ”Vad har Notch-cosplayern Brendan O’Neill att säga om Jemele Hills, Chelsea Mannings och Colin Kapaernicks yttrandefrihet?”

  De har varken mer eller mindre rättigheter att yttra sig än andra personer så det finns inget att säga om någon av dem vad gäller den delen. Det är dock högintressant hur du inbillar dig generella rättigheter ”särskilt” gäller vissa personer – inte alla.

  Vad beträffar Colin Kapaernick så har ingen hindrat hans yttrandefrihet, tvärtom är han en mångmiljonärkändis som har större förmåga än de flesta att yttra sig. Hans fall handlar inte om VAD som sägs utan om HUR och är sålunda totalt irrelevant i frågan. Hans fall är det enda som jag är insatt i.

  Jemele Hills fall verkar inte röra yttrandefrihet utan förtal. Chelsea Manning är fri och verkar ha som största problem att friheten innebär att militären inte längre bekostar könsbytet.

 15. @Axel Edgren:

  ”Vadå? Ett samhälle som styrs av en man”

  Ett samhälle som folk vill FLYTTA till.

  Landet du bara attackerar. Det land som du, klagar på och beskriver som om det vore ett rasistiskt helvete på jorden där ingen människa vill leva….

  DET är landet som de vill flytta till.
  Däremot Mexiko som du inte har något negativt att säga om… det är landet som så många vill bort från.

  Fascinerande hur du delar namn med Alex i filmen Goodbye Lenin:
  http://www.imdb.com/title/tt0301357/?ref_=nv_sr_1
  Han hade också som uppgft att beskriva landet folk ville till som helvetet på jorden och sitt eget DDR som folk ville fly till som om det vore någon slags paradis.

 16. ”De har varken mer eller mindre rättigheter att yttra sig än andra personer så det finns inget att säga om någon av dem vad gäller den delen”

  Så du menar att det inte är ”regressivt” eller dåligt för yttrandefriheten att bestraffa eller av-plattforma folk du inte tycker om för uttalanden du inte tycker om.

  ”Vad beträffar Colin Kapaernick så har ingen hindrat hans yttrandefrihet”

  Nej, och ingen har tejpat för munnen på James ”Det är försvarsbart att vilja vara med i KKK för de använder DnD-termer” Damore så han ska inte heller klaga?

  Eller vänta, Damore är man, vit och sparkar neråt istf uppåt. Glömde.

  ”Jemele Hills fall verkar inte röra yttrandefrihet utan förtal”

  OK, ta det till domstol eller bit i tungan.

  ”DET är landet som de vill flytta till.”

  Du menar att delar av USA är bättre än delar av Latinamerika även om det bara är bättre i den bemärkelsen att det går att få ett underbetalt, svettigt jobb i en oerhört riskabel situation, och USA är tillräckligt nära geografiskt för att flytta till?

  Åh, skapelsens pärla. Verkligen.

  Undrar hur du ska snubba dig fram till att Sverige och Tyskland är världens sämsta länder trots att folk vill flytta dit.

 17. @Axel Edgren:

  ”Så du menar att det inte är ”regressivt” eller dåligt för yttrandefriheten att bestraffa eller av-plattforma folk du inte tycker om för uttalanden du inte tycker om.”

  Jupp, att bestraffa och avplattfoma är givetvis dåligt. Men det är heller inte vad du pratar om även om du verkar inbillat dig det. Du har helt enkelt ingen aning om vad yttrandefrihet betyder så du slungar hejvilt åt alla håll.

  ”Nej, och ingen har tejpat för munnen på James ”Det är försvarsbart att vilja vara med i KKK för de använder DnD-termer” Damore så han ska inte heller klaga?”

  Nej de bara sparkade honom från jobbet för att ha frågat om de befann sig i en eko-kammare där man inte fick fråga sådana saker. Sedan så stod det inte ett ord om KKK i dokumentet ifråga heller men det glömde du visst.

  ”Eller vänta, Damore är man, vit och sparkar neråt istf uppåt. Glömde.”

  Precis, Damore är ingenjör och privatperson. Givetvis är det att ”sparka uppåt” jämfört med en mångmiljojär kändis och idrottsstjärna i NFL med net worth på 25 miljoner dollar…. sade ingen med förståndet i behåll.

  Det enda det visar är att din användning av ord är totalt värdelös för att kommunicera med andra människor. Du använder vanliga ord men du menar något helt annat än människor i allmänhet menar. Med ”sparka neråt” menar du individer som är tio gånger rikare och mäktigare än den som kritiserar dem.

  ”OK, ta det till domstol eller bit i tungan.”

  Lär knappast hända då Trump inte behöver pengarna, däremot så kan ESPN tappa ännu fler tittare pga hennes korkade kommentarer så det är ju inte bara hennes eget jobb hon äventyrar. Sedan är även hon kändis och mångmiljonär med Net worth på 4 miljoner dollar.

  ”Du menar att delar av USA är bättre än delar av Latinamerika även om det bara är bättre i den bemärkelsen att det går att få ett underbetalt, svettigt jobb i en oerhört riskabel situation, och USA är tillräckligt nära geografiskt för att flytta till?”

  Du kanske borde fråga de som flyttar varför de gör det?

  ”Undrar hur du ska snubba dig fram till att Sverige och Tyskland är världens sämsta länder trots att folk vill flytta dit.”

  Jag har aldrig sagt att Sverige och Tyskland är världens sämsta länder… jag har sagt att din folk vill göra dem till världens sämsta länder.

  De är bra länder nu det verkar som om din sort vill avskaffa precis allting som såg till att de blev bra det och ersätta det med de saker som redan förstört länder så till den grad att folk som redan haft saker ni gillar – vill bort från effekten de haft på deras egna länder.

  Samma sak med USA-hatarna. Samma personer som hatar USA gråter och skriker över att inte få vara där.

 18. Intressant att du grämer dig över Kapaernicks pengar, inte NFL-lagägarnas pengar.

  Sedan är det intressant att du verkar tro att en ’riktig’ vänster ska tolerera rasism riktad mot en svart man som råkar vara rik eller misogyni från en löntagare som inte är högre chef eller miljonär. Så är det ju inte.

  ”Sedan är även hon kändis och mångmiljonär med Net worth på 4 miljoner dollar.”

  Så låt ESPN brinna till grunden så länge hon och andra modiga har sitt på det torra.

  Om Vita Huset börjar kräva att folk blir avskedade är det enbart det du har rätt att bli upprörd över. Allt annat är lägre prioritet för en ’liberalkonservativ’.

 19. @Axel Edgren:

  ”Intressant att du grämer dig över Kapaernicks pengar, inte NFL-lagägarnas pengar.”

  Du menar NFL-publikens pengar? Som varken spelare eller lagägare kommer att ha tillgång till om de inte får behålla tittarna (och reklam kommer inte heller att vara värd något) och det kommer att påverka ratings och det kommer att påverka hela börsvärdet. Precis som det inte blir någon Paul Feig Ghostbusters-uppföljare som SONY tänkt eftersom det helt enkelt inte finns någon publik till det heller då skaparna hatar fansen och folk som DU inte betalar i närheten av tillräckligt mycket för att uppväga den ekonomiska förlust som ointresse från fansen innebär.

  Om ni tycker fansen är oviktiga varför slösar ni tid på kända varumärken alls istället för att skapa EGNA unika nya varumärken?

  ”Sedan är det intressant att du verkar tro att en ‘riktig’ vänster ska tolerera rasism riktad mot en svart man som råkar vara rik eller misogyni från en löntagare som inte är högre chef eller miljonär. Så är det ju inte.”

  HAHAHA Bara jubelidioter tror att respektera USA:s nationalsång är rasism medan det är en handling av antirasism att visa omvärldsförakt mot publiken. Som sagt, allting i er värld är bara en ursäkt för någon form av omvärldsförakt eller motstånd och har så varit sedan Sovjetunionen dog och ni insåg att Tredjevärlden inte kommer att producera några paradis. Grow up!

  ”Så låt ESPN brinna till grunden så länge hon och andra modiga har sitt på det torra.”

  Vadå låt? Har du svårt att fatta enkel marknadsekonomi? Pengarna kommer från PUBLIKEN, från tröjförsäljning, reklam, biljetter och TV-avgifter. Ingen av de här människorna hade haft de här pengarna utan publik och fortsätter de med sitt intränade omvärldsförakt så brinner NFL och ESPN de automatiskt eftersom publiken – mestadels lågutbildade vita män ifall du missat det – inte är det minsta intresserade av att se protester och politiska extremister.

  Vill de syssla med sånt så kan de ta anställning på ett vänsteruniveritet för en 1/20 av den lön som fotbollsspelare har och lära sig leva utan lyxhus och bentleys.

  ”Om Vita Huset börjar kräva att folk blir avskedade är det enbart det du har rätt att bli upprörd över. Allt annat är lägre prioritet för en ‘liberalkonservativ’.”

  HAHAHAHAHAAA! stackars er som hjärntvättats så av media att ni tror det. Nejdu det där är ljug. Vita huset har inte krävt att folk blir avskedade. President Trump har sagt han TYCKER folk skall avskedas – och inte på vita husets eller presidentens twitterkonto – utan på sitt privata som ingen är tvingad att bry sig om – Förutom då media eftersom det för dem är klick = pengar att rapportera allt Trump twittrar.

  Trumps twitterkonto och Vita Huset är inte samma sak, Vita huset har inte beslutat att någon skall avskedas.

 20. ”Som varken spelare eller lagägare kommer att ha tillgång till om de inte får behålla tittarna”

  En sport har inte en rätt att existera om dess fans blir ledsna av att svarta vägrar att lägga sig ner och be om mer batong. Inget är mer värt än kriget mot djuren som gömmer sig i poliskåren.

  ”skaparna hatar fansen”

  Nej, inte mig. Jag är ett fan. Men jag mordhotade inga kvinnor heller.

  ”Bara jubelidioter tror att respektera USA:s nationalsång är rasism”

  Dina härskare har redan sagt att det inte går att protestera mot polisens tortyr och hat mot svarta utan att protestera mot hela landet.

  De buar till och med när spelarna knäböjer innan de vitas sång, därför en svart som gör sak av polisens hat mot svarta insisterar på att svarta amerikaners liv har värde, och det är upprörande för drägget.

  ”Pengarna kommer från PUBLIKEN”

  Och om publiken kräver att ingen antyder att svarta är människor, måste sporten försvinna.

  ”mestadels lågutbildade vita män ifall du missat det”

  De kommer att krypa till korset. Vad ska de göra istället? Läsa böcker?

  Spelarna är riktiga män – det går att se bara på deras yttre. Ädla drag, mogna röster, inte bara starka kroppar. De kommer fortsätta säga att svarta är människor och de helt förslavade fettdjuren i ödemarkerna kommer vänja sig och fortsätta ge extremisterna pengar. För det är som att plebejerna i Rom skulle sluta gå på kolosseum.

  ”Vita huset har inte krävt att folk blir avskedade.”

  De har satt press på media att avskeda folk. Detta är ett övergrepp mot allt modernt och legitimerar allt som sägs om Trump.

 21. Jag förnekar inte att de rasistiska fettsakerna hsr ekonomisk makt. Jag menar bara att en sport som kräver att de svarta spelarna förnekar sitt eget människovärde inte får existera. Jag bryr mig inte om vad som händer med spelarna, deras fans, chefer, stadions eller ägarna. Det ekonomiska värdet är bara en ömsesidig fantasi. Det finns inget kulturellt värde. Kriget mot tortyren och rasismen är det enda som betyder något, och ju mer offer som det kriget kräver desto mer beundrar jag de som fortsätter knäböja.

 22. @Axel Edgren:

  ”Intressant att du grämer dig över Kapaernicks pengar, inte NFL-lagägarnas pengar.”

  Så har vi det här med Colin Kapaernick. Ifall någon inte förstått det så spelade han inte bra nog hos 49:ers för att nå i närheten av den uppmärksamhet han fått för sina påhitt utanför spelet. Många av hans ”fans” har glömt att han inte spelade bra och vad de ger honom uppmärksamhet för är inte spel och protester utan BARA protester.

  Vad som berättas på ”NFL Insider” är dock hur det i slutänden varken hängde på hans spel eller på protesterna. Även med protesterna inräknade så var han på väg att signas för Baltimore Ravens, något som Ray Lewis (som är svart) berättat han aktivt arbetade för bakom kulisserna och redan hade pratat med Ravens ägare Bisciotti om. Så trots dåligt spelande och distraktionen med protesterna var han på väg att signas…

  Varför blev det inte Ravens för Kapaerneck? Jo Ray Lewis berättar att bara en dag efter att de hade diskuterat saken och hur Ravens ägare sade han ville höra från Kapaernick själv han ville satsa på fotbollen så lade Colin Kapaernicks muslimska flickvän radioprataren Nessa Diab ut en rasistisk tweet med en bild där Ray Lewis och Ravens ägare liknades vid Leonardo DiCaprios och Samuel L Jacksons slavägarkaraktärer i Django Unchained.

  Det var droppen för Bisciotti och det krävs inte särskilt mycket fantasi för att inse att även Ray Lewis tappade sugen. Det var alltså inte ens bara protesterna eller hans dåliga spel som ledde till att inget lag signade Kapaernick, i slutändan krävdes det även att hans flickvän förolämpade både lagägaren och killen som kämpade för att han skulle få en chans med en rasisttweet.

 23. Guilt by association är bra enligt Erik om det kan användas mot uppstudsiga icke-vita.

 24. @Axel Edgren:

  Rasism är toppen enligt Axel, bara det kan användas mot svarta som inte lyder. de skall utmålas som ”husnegrer”. I detta fall så undrar alla förutom Axel hur Kapaernick (familjer, fruar och flickvänner är fullt insatta i reglerna) kan bete sig så mot Ray Lewis som var den som var ute och kämpade för Kapaernick. Snacka om att välja fel måltavla för sina attitydproblem.