#VirtanenGate sätter fokus på Aftonbladets Hyckleri och Juridikens Dilemma gällande Sexbrottsanklagelser
avatar

Så har det smällt till på allvar i Mediesverige, i synnerhet hos Aftonbladet och den här gången kan det bli rejäla konsekvenser. Som en följd av efterspelet på skandalen med Harvey Weinstein som resulterade i #MeToo hashtaggen – där kvinnor ger sina ”berättelser” om sexbrott – så har medieprofilen Cissi Wallin nu efter lång tid namngett den mäktiga medieman som hon i samband med #prataomdet skrev om redan i december 2010. Det visar sig vara en känd skribent på Aftonbladet – som ironiskt nog är en av de tidningar som rapporterar andra kvinnors anklagelser i #MeToo.

Molly Sandén, Amy Diamond och Isabella Löwengrip. Svenska kända kvinnor fortsätter att berätta om sexuella övergrepp de utsatts för under hashtagen #metoo.

Observera att Aftonbladet själva uppenbarligen påstår att sexuella övergrepp har skett mot kvinnor som Molly Zandén, Amy Diamond och Isabella Löwengrip. Vi kan se hur Aftonbladet i sin fortsatta rapportering har detta som utgångsläge för den feministiska aktivism som tidningens medarbetare ägnar sig åt. ”Svenska kändiskvinnor vittnar om trakasserier” säger en rubrik ”Låt #MeToo vara början” säger en annan signerad Aftonbladet-medarbetaren Frida Söderlund.

Detta leder till ett allvarligt dilemma både för Media och Juridiskt.

Men låt oss först se hur det börjar när tidningsmänniskor i total avsaknad av moral försöker komma undan det debattklimat och den skampålekultur de personligen är skyldiga att ha bidragit till. När den av Aftonbladet hyllade #MeToo hashtaggen plötsligt pekade ut en av Aftonbladets egna medarbetare för sexbrott så hade vi plötsligt ett oerhört förvirrat inlägg (utan författare) där man citerar Juridikprofessorn Mårten Schulltz med rubriken ”Dela andras uppgifter kan vara förtal”

OBSERVERA: Mårten Schultz ordval ”dela”. Formatet ifråga är Twitter. Att ”dela” i detta sammanhang är samma sak som att ”rapportera” och vad han varnar för skiljer sig alltså inte i sak från hur tidningar själva både rapporterar sexbrottsanklagelser och sprider precis samma sorts ostyrkta uppgifter som hittas i hashtaggen #MeToo både med och utan namngivning av de anklagade. Mårten Schultz verkar inte veta vilket ben han skall stå på. Å ena sidan skulle rapportering av detta slag ”kunna” vara olaglig å andra sidan stöds den politiskt på samtliga nivåer ända upp till ministernivå.

Utrikesminister Margot Wallström (S) hyllar initiativet med Metoo-kampanjen. Samtidigt vill hon se att detta inte bara stannar vid ett upprop i sociala nätverk. – Vi måste fundera på hur vår lagstiftning ser ut, säger till TT.

Vidare så kan jag slå vad om att ingen av de jurister som deltagit i att skriva lagstiftningen förstod internet bra nog för att inse vad det innebär att försöka stänga vägarna där. Låt säga att jurister menar det är förtal att länka till instagram där Cissi Wallin pekar ut namnet på den hon anklagar. Då är det bara att länka tilll Google-sökningen istället så blir det från Google som informationen sprids.

Vi talar alltså om ett massivt dilemma.

Hos media är det en fråga om hyckleri. Vad gäller juridiken så är det en fråga om hur lagen redan kringgås genom ”återberättelser”. För att kunna diskutera situationen som uppkommit så måste vi dock först ha hela sammanhanget klart. Cissi Wallin skrev på Nyheter24 att mannen hade våldtagit henne på en efterfest och utöver hennes egen historia så fanns det flera berättelser om andra kvinnor som hade råkat ut för mannen ifråga. Dessa inkluderade anklagelser både om misogyni och andra sexbrott.

…snart rasade anklagelserna in. Han hade tagit en tjej mellan benen på Spy Bar. Han hade tryckt in flera tjejer på toaletter och under hot tafsat på dem. Han hade kallat folks flickvänner för hora och luder. Det påstods även att han hade drogat och våldtagit ytterligare en ung tjej.

Det stannade dock inte där. Wallin berättade att mannen var kollega med minst ett av offren och att flera av de mediemänniskor som kallar sig feminister var hans vänner, gick på hans fester och skrev positivt om honom i sina (feministiska?) bloggar trots att de visste vad han gjort. Hon skrev det inte uttryckligen men av sammanhanget framgick att han med största sannolikhet själv var feminist. Alltså en man som regelbundet skickar ogrundade anklagelser mot andra män… Ännu en Kapten Klänning-typ.

I dag är en av de drabbade tjejerna, som inte tycker att det är så farligt att bli tagen på fittan mot sin vilja, kollega med det här svinet. De jobbar ihop regelbundet. Många av de mediamänniskor som kallar sig feminister kallar sig även hans vänner. De går på hans fester och skriver positivt om honom i sina bloggar, trots att de vet vad han gjort mot deras kollegor och vänner.

Som om inte det vore nog så bekräftar deckarförfattaren Camilla Läckberg att hon och ”folk i svängen” kände till att den utpekade mannen var utpekad för det han var utpekad för.

”Cissi är ju inte ensam. Jag har hört från så många andra håll om samma man. I åratal. Ändå tystnad. Från mig. Till honom. Mot honom. Om honom. – O nu från media. Och det är en samhällssjuka”, skriver Camilla Läckberg.

Men vänta det kommer mer. Det visar sig finnas en flera år gammal försvårande omständighet från en annan kvinnlig journalist som legat och bränt i mailkorgen i alla dessa år. Den då blott 14 år gamla grundskoleeleven hade 2007 kontaktat en känd journalist på facebook för att berätta hur hon tyckte om hans texter och så här löd svaret

”Såpass mycket att du vill ligga med mig?”

Vi vet alltså att Aftonbladets Fredrik Virtanen skrev så till en 14-årig tjej för tio år sedan.

Aftonbladet har besvarat anklagelserna men som jag kommer att visa är det ett allt annat än genomtänkt svar som getts av tidningens publisher Sofia Olsson Olsén. Kom ihåg hur det såg ut i början av Weinstein-skandalen. Även där så var arbetsgivarens första reaktion total förnekelse av allvaret i anklagelserna. Ett kort tag inbillade sig till och med kvinnorättsadvokaten Lisa Bloom att hon skulle försvara Weinstein samtidigt som det rapporterades att Weinsteins fru stöttade sin man. Efter kort tid så var historien en helt annan. Lisa Bloom hoppade av och Weinsteins fru meddelade hon skulle separera.

Aftonbladets svar på anklagelserna inkluderar både hyckleri och lögner

En kvinnlig medieprofil anklagar en av våra medarbetare för en våldtäkt som ska ha begåtts 2010

FEL: Hon anklagar honom i själva verket för minst två våldtäkter och minst ett fall av sexuellt ofredande samt flera andra mer ospecificerade former av sexuellt ofredande i form av att ha hotat kvinnor och dragit in kvinnor på toaletter. Sedan handlar det även om grova värdegrundsbrott i form av att kalla kvinnor ”hora” ”luder” etc. Att anklagelserna gäller brott mot andra kvinnor gör dem inte mindre till anklagelser så att anklagelsen skulle gälla bara en våldtäkt är fel.

”Hon har framfört anklagelserna förut. Då anonymt. Nu publicerar hon vår medarbetares namn i ett inlägg på Instagram.”

FEL: hon har inte framför anklagelserna anonymt. Hon har framfört anklagelserna utan att namnge förövaren. Själv har hon inte alls varit anonym och det är vad att framföra något anonymt betyder. Inte att avstå från att berätta vem som åsyftas. På den här sortens slarv kan vi se hur bråttom Aftonbladet måste ha haft när de skrev svaret.

”Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas. Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat. Lika viktiga principer som jämlikhet, jämställdhet och ett samhälle fritt från sexuella trakasserier. Det är något jag personligen kämpat för under hela mitt yrkesliv och som jag brinner för nu och i framtiden.”

DUBBELMORAL/HYCKLERI: Låt oss nu granska det mediala och juridiska dilemmat och hur (in)konsekvent de här argumenten stämmer på Aftonbladets och andra tidningars eget agerande i dessa frågor. Det är dags att gräva bakåt i tiden.

Har polisen styrkt brott vad gäller anklagelserna mot Harvey Weinstein som tidningen rapporterat? Är Harvey Weinstein åtalad och dömd? Har polisen styrkt brott vad gäller anklagelserna mot Anders Borg som tidningen rapporterat? Är Anders Borg åtalad och dömd? Har polisen styrkt brott vad gäller Molly Zandéns, Amy Diamonds och Isabella Löwengrips berättelser där Aftonbladets rapportering förutsätter att den man som pekas ut (vare sig det är med namn eller inte) är skyldig till de brott han anklagas för?

Har polisen styrkt brott vad gäller berättelserna från Inger ”Pippi” Nilsson, Alexandra Rapaport, Carina Berg, Anja Pärson eller Titti Schultz som tidningen rapporterat? Har polisen styrkt brott vad gäller skådespelerskan Lili Reinharts berättelse om en filmgubbe som inte är Weinstein som tidningens rapporterat?

Har polisen styrkt brott vad gäller Sverigedemokraten Hanna Wighs anklagelser mot partimedlemmar som tidningen rapporterat? Har tillräckligt många Sverigedemokrater dömts för att det kan anses motivera Aftonbladet-medarbetaren Anders Lindbergs påstånden på twitter att SD har en ”rutten partikultur”?

Vad gäller enligt Aftonbladet egentligen? Behöver polisen styrka sexbrottsanklagelser innan man rapporterar dem eller inte? Tidningen verkar minst sagt sakna en konsekvent linje. Å andra sidan kan ju Aftonbladets redaktion alltid nedtumma Genusdebattens inlägg igen som de påstås ha gjort när vi hade inlägg som visade andelen kvinnor i Aftonbladets och LO:s egna styrelser.

Det är för övrigt intressant så fort man från medias håll påstår att ”männen” begår brott och argumenterar för radikal politik där ”männen” måste ta ansvar för saker ”männen” påstås göra då finns plötsligt inte det minsta behov att polisen först måste styrka att de brott som man hänvisar till överhuvudtaget skett. Då kan man använda brottslighet som argument utan minsta bevis att brotten skett. Då anses berättelsen i sig vara tillräcklig som bevis på mäns påstådda allmänna uselhet.

Sofia Olsson Olsén talar alltså nonsens. Det FINNS inga regler som konsekvent tillämpas vad gäller sexbrottsanklagelser. Det är rena vilda västern (eller snarare vilda vänstern) Tidningar som Aftonbladet har i flera år använt helt ostyrkta anklagelser med eller utan namngiven förövare som språngbräda för politisk aktivism – i regel för att kunna  kräva att ”männen” skall göra något. Samtliga gånger har tidningen brutit mot Sofia Olsson Olséns principer att man inte kan rapportera dessa utan att polisen styrker brott. Det finns inte tillstymmelse till trovärdighet där.

Det är sedan länge vid själva anklagelsen som rapporteringen om sexbrott sker. Varefter den utpekade personen omedelbart bestraffas i form av att åtgärder från arbetsgivare och andra. För de flesta personer som Aftonbladet – eller av tidningen hyllade #MeToo –  anklagat så hade polisen inte alls styrkt att brott skett, än mindre att den utpekade personen var skyldig till brott.

Det tar fem sekunder att googla fram en artikel där någon på Aftonbladet ondgör sig över de brott som någon påstår en man – namngiven eller ej – begått. Här hänger Aftonbladet ut sexuellt ofredande från Arnold Schwarzenegger utan att bry sig det minsta om att polis skall styrka brott.

Så varför hänger de inte ut den mäktige medieman som det finns exakt likadana berättelser om? Det är skillnad på folk och folk och nu har vi helt obestridliga bevis på det hycklande som Aftonbladet sysslar med. Särskilt från den mediekvinna som är kollega med den utpekade mannen och som säger  ”det var inte så farligt” till den händelse som Cissi Wallin beskriver

”Han hade tagit en tjej mellan benen på Spy Bar.”

Alltså – you could not make this shit up –  Hon jobbar i media och tyckte inte det var så farligt – samma media som exploderade av ilska över att Donald Trump hade pratat OM hur vissa män kan göra det. Grattis till den mediekvinnan. Hon har bevisat att Donald Trump hade rätt. En mäktig medieman fick bokstavligen ”GRAB HER PUSSY” och hennes reaktion var att tycka det inte är så farligt – och inte ha några problem att vara kollega med mannen efteråt.

Nyheter idag har rapporterat om flera kvinnors berättelser. Sedan Cissi Wallin namngav Aftonbladet-mannen så har nu fyra olika kvinnor trätt fram. Aftonbladet har redan börjat backa från sin hänvisning till polisen. Nu tillsätter de en internutredning och betraktar det som ett personalärende.

Kommentarer

#VirtanenGate sätter fokus på Aftonbladets Hyckleri och Juridikens Dilemma gällande Sexbrottsanklagelser — 40 kommentarer

 1. Tack.
  Principerna har uppenbarligen inget värde. Det handlar alltid bara om att skydda de egna.

 2. Välkommen till ”Vilda Vänstern” – Medan Professorn i juridik Mårten Schultz varnar för att sprida uppgifter kan vara förtal så sprider aktivistgruppen #jagärhär glatt uppgifter hur de vill varefter kommunen – inte alls varnar för förtal – utan avbokar den person det sprids uppgifter om. Hyckleriet totalt
  https://pbs.twimg.com/media/DMXs15vW4AUprqw.jpg
  ” Nu har besöket stoppats efter påtryckningar från lokaltidningen Värnamo Nyheters förra nyhetschef, SSU-toppen Madeleine Hammarström. – Han anklagas för att vara rasist, säger gymnasiechefen Karin Renblad till Nyheter Idag.”
  https://nyheteridag.se/gymnasiechef-stoppar-joakim-lamottes-besok-pa-skola-efter-patryckningar-fran-ssu-topp-anklagas-for-att-vara-rasist/
  Och hur var det med Aftonbladets påståenden om principer där anklagelser/brott skall styrkas av Polis?

 3. ”Har polisen styrkt brott vad gäller Sverigedemokraten Hanna Wighs anklagelser mot partimedlemmar som tidningen rapporterat?”

  Med tanke på ”blatte-lover” och ”skit i den där lilla horan” samt fientligheten mot pappamånader och aborträtten så vore det oerhört ointelligent att tvivla på Wighs ord.

  På samma sätt vore det idiotiskt att inte döma ut Virtanen redan nu och kräva att Aftonbladet tills vidare låter honom gå. Det finns inget att tjäna på att falskeligen anklaga honom.

  Det är som för män som med kvinnor – en anklagelse eller flera har olika vikt beroende på vem den riktas mot.

 4. OBS! Det var inte Mårten Schultz som var författaren till Aftonbladet-artikeln med Mårten Schultz kommentarer om spridning. Jag har förtydligat detta i inlägget. Det står inte vem som skrev artikeln det står bara en referens längst ner till – TT

 5. @Axel Edgren: ”Gardening Leave” brukar man säga i en del engelsktalande länder. Vete sjutton vad man gör i storstaden. Surdegsledigt?

 6. Anders Borg gick ut själv.
  SD snubben hängdes aldrig ut. Och till skillnad från SD har inte AFtonbladet försökt tysta, hota eller mörka kring Wallin eller andra kvinnor.
  Weistein hängdes ut i Amerikansk media, och med ljudbevis, inte bara anklagelser.

  Erik Wedin – extrem lögnare som är neurologiskt oförmögen att göra rättvisa jämförelser, förblindat av ett infantilt hat mot alla som inte har som enda politiska mål att ge honom lägre skatt och förbjuda islam.

  Jag – Den enda här som inte vill infektera folk med gnällhögerns narrativ och propagandaarbete.

  Du borde be om ursäkt till dina läsare. Själv förväntar jag mig ett tack av dina läsare för att jag ger motmedel.

 7. Usch vilken äcklig människa. Han borde få sparken och helst inte få lov att vistas ute bland folk.

  Dålig skribent också, läste en text från honom och sen inga fler.

 8. Gossen-ruda på tidningen Aftonbladet kommer att hanteras mycket generöst, ”personalärende”.

  Tredje stycket räknat från slutet, -”Särskilt från den mediekvinna som är kollega med den utpekade mannen och som säger ”det var inte så farligt” till den händelse som Cissi Wallin beskriver”

  Att ta det såkallade skamgrepet är således icke endast en handling av män.

  Betyder och vad har Aftonbladets numera gossen-ruda att berätta om sin omgivning och naturligtvis denne har tydligen enheldel att formulera med tanke på det rykande ”personalärendet”.
  Påtal om ”personalärende” hur var det nu med lustigkurren Dan T Eliasson sitter fortfarande i orubbat bo och på lika villkor som denne kommer givetvis Aftonbladets gosse att tillåtas att, göra.

  Synd, illa surt, om-isåfall en berättelse från gossen då hade vi fått talat, ögonbryns-lyftare.

 9. Så har skrev jag på min blogg för 3½ år sen, under fliken Misandri 2014:

  9) Aftonbladet 2014-04-12: Fredrik Virtanen – Låt bara kvinnor rösta, män vet inte sitt eget bästa
  Nöjesskribenten Virtanen, urtypen för ”Kulturmannen”, har på outgrundliga vägar avancerat till ledarsidorna, trots att han anklagats för liknande brott som Julian Assange, vilken ju raskt fick sparken från samma tidning. På ledarsidan har han snabbt rättat in sig i ledet bland de andra kapten klänningarna och skriver ofta misandriska eller radikalfeministiska texter. I denna krönika försöker han sig på ironi och blir ännu ett offer för Poes lag, en fälla som Grön Ungdom redan fallit i flera gånger under året.

 10. Hur skulle mäns liv bli sämre om bara kvinnor fick rösta i säg tre val på raken? Det är inte som att de skulle försöka göra sin makt permanent eller bestämma att män fick betala högre skatt än kvinnor. Kvinnor har inte den kapaciteten till pin kiv och jävlighet på det planet.

 11. Det är så klart väntat att en fascistisk, paleokonservativ blogg har två inlägg om MeToo samtidigt – ett inlägg som hånar och skriker att det är omoraliskt av kvinnor att klaga om att de inte behandlas som människor, för de måste också bry sig om manliga offer (Dessa manliga offer är såklart bannlysta från hashtaggen av ett feministiskt dekret som omedelbart stänger ner Twitter om man är en man som försöker berätta om sina övergrepp på hashtaggen – fråga bara Terry Crews) – detta är dock helt befängt, eftersom män som drabbas av övergrepp INTE demoniseras av kvinnor om de höjer rösten och dessutom inte behöver oroa sig för att impregneras eller få höra av politiker att de förtjänade det pga av sin klädsel. Övergrepp mot män är vidrigt, men har ingen politisk eller ideologisk dimension. Det handlar inte om misandri. Sexuella trakasserier och övergrepp mot kvinnor är helt enkelt en helt annan best, och det vet vi allihop. En man som övergriper sig och trakasserar kvinnor har stora delar av vårt samhälle och kultur i ryggen, samt som inspiration innan och som skyddsnät efter dådet.

  Det andra inlägget är fullt av lögner och är enbart propagandistiskt.

  Men, jag antar att det är roligare att skriva om än Gamergatearen och althöger-pojken som knivade ihjäl sin stackars pappa för att han trodde att pappan var inblandad i Pizzagate.*

  *Vilket torde vara omöjligt, för tamejfan ingen nyhet är roligare än den

 12. @Axel Edgren:

  ”detta är dock helt befängt, eftersom män som drabbas av övergrepp INTE demoniseras av kvinnor om de höjer rösten”

  Ett totalt idiotiskt argument eftersom män som drabbas av övergrepp om de höjer rösten demoniseras av MÄN som går kvinnors ärenden i hopp om att gå hem hos kvinnorna om de gör kvinnorna till vilje (aka Kapten Klänning/Hugo Schwyzer syndromet)

 13. ”män som drabbas av övergrepp om de höjer rösten”

  Vem begråter du nu? Richard Spencer?

 14. Hej.

  Är lådvinsekonomen den ende på Aftonbladet som betett sig så hör?

  Var det inte något med hans kollega/föregångare Tom Hjelte?

  Kanske Jan Helin och Anders Lindberg borde reda ut om det är en osund patriarkal våldtäktskultur som råder på redaktionen?

  Och så vidare ur den moderna vänster-rörelsens verktygslåda.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 15. @Axel Edgren: Nu visar du ditt rätta ansikte när du inte respekterar principen att inte hänga ut människor innan de är dömda. Jag är kritisk till Aftonbladet och annan press för att de inte respekterar den principen, utan bara gör det när det plötsligt gäller en medarbetar och kollega. Men det förefaller mig som om du helt struntar i principen.

 16. Äsch, folk anklagas hela tiden. Zoe Quinn blev inte ens anklagad för ett brott, men tiotusentals bleka gulagsfyllnader världen över ville våldta henne till döds ändå utan att bry sig om någon slags verifiering.

  Om någon random person sprang och anklagade en random manlig kollega för trakasserier imorgon skulle reaktionerna bero på mannens tidigare handlingar och ord.

  Precis som om en kvinna anklagades för en falsk anmälan så skulle hennes tidigare uppriktighet vara en faktor för mig, medan män på nätet som kallar sig ”libertarianer” eller ”minarkister” förmodligen skulle vilja veta hennes politiska tillhörighet, den politiska tillhörigheten och etnicitet hos den hon anklagar samt hennes tidigare sexuella historia.

 17. Män som kallar sig för feminister och sen våldtar och tafsar påminner om FN- soldater som åker iväg för att bevara och upprätthålla freden och sen våldtar flickor och pojkar. Eller FN- soldater som betalar för sexslavar i landet de ska hjälpa.

  Eller som biståndsarbetare som åker ner till tex. Kongo och ”dejtar” våldtagna och våldsutsatta kvinnor, samma kvinnor som de är där för att hjälpa mot just sexuellt utnyttjande.

 18. Serievåldtäktsmannen och den aktuelle feministmannen är kompis med Jan Helin och gift med den (ö)kända feministprofilen Karolina Ramqvist. Därmed den märkliga och utbredda tystnaden. Ingen i den hycklande vänsterfeminist-msm-svängen vågar göra sig till ovän och därmed riskera hamna på fel sida. Feghet kort sagt, kotterier, mäktiga vänner. Jan Helins tentakler sträcker nu ännu längre efter att ha nästlat sig in på SVT.

  Räkna med en öronbedövande motspinn-vägg av ”#metoo” av medierna för att släcka ut och flytta fokus från deras eget agerande.

 19. @creepy:

  -”Räkna med en öronbedövande motspinn-vägg av ”#metoo” av medierna för att släcka ut och flytta fokus från deras eget agerande.”

  Jupp, SR-P1 har varit bräddfylld med ledande frågor mellan P1s-internaktörer samt ett direkt-samtal med två blöta historielösa gossar, fyllda av längtan att tapå sig annans sak.
  Sådant beteende att inför SRP1-aduiotoriet i etern tapå sig dessas drev, har säkert slags sympton-bestämning, faktiskt rätt motbjudande att höra, tillkämpande, bekännelserna sprungna ur SRP1-s ledande frågor.

  Så vardet SRP1 program 9.30-10.00 Ring-P1, Givetvis lika upplägg där och det matades på med en avsikt för självförnedrande/förnekande argument, till person, från en sedvanligt motbjudande just-nu, programledare.

 20. @Jenny: Ja, det är riktigt jävla lågt. Kvinnor i väst har åtminstone teoretiskt en fungerande rättsstat till hjälp.

 21. MeTo kommer bara bli ännu en kampanj som blir ett slag i luften och detta pga flera orsaker.
  1.Kampanjer har historiskt sett endast haft marginellt inflytande på människor t,ex har invandringsvurmande kampanjer som bedrivits i åratal aldrig fått majoriteten av svenskar att bli anhängare av detta dvs kampanjer som inte befinner sig i verkligheten är fruktlösa.
  2.MeTo har tyvärr snabbt kapats av rabiata extremfeminister som skriker ut sitt manshat med ALLA MÄN,vilket självklart är en lögn eftersom majoriteten män inte beter sig svinigt.
  3.Män som bevistat olika lokaler/tillställningar där kvinnor inmundigat alkohol vet att det även finns kvinnor som beter sig som drägg dvs verkligheten,vilket det inte pratas om.
  4.MeTo tar endast upp när män sexuellt ofredar kvinnor men exkluderar kvinnor som sexuellt ofredar killar/män,kvinnor som sexuellt ofredar tjejer/kvinnor,män som sexuellt ofredar killar/män dvs man väljer att exkludera människor pga kön och sexuell läggning,och detta hävdar man vara jämställdhet
  5.MeTo lyfter även nu fram saker som inte är sexuella trakasserier så som varande sexuella trakasserier dvs man urholkar begreppet.
  Detta är några av sakerna som kommer göra att MeTo kommer drabbas av en pyspunka pga sitt generaliserande av en viss grupp och sitt exkluderande av alla som inte ingår i den självutnämnda offergruppen,där urholkning och utsmetande inte kommer hjälpa någon just pga detta,vilket är tragiskt eftersom sexuellt ofredande oavsett kön och sexuell läggning är vidrigt.

 22. @Rikard:
  Lite grand Off Topic, men det här blev en liten rolig lektion i vad kontext och sammanhang kan betyda. I inlägget Hycklerit i media: Skavlan som hade Skavlans intervju med Åkesson som utgångspunkt kom jag in på det bedrövliga avsnitet av programserien som Janne Josefsson och Belinda Olsson gjorde tillsammans inför valet. Kjelle Bergkvist var bland annat med i studion och berättade att han stödde Fi och talade om vad han ansåg om sverigedemokrater. I det sammanhanget hittade jag följande klipp, som knappast på något vis höjde Bergkvist i mina ögon:

  Jag hade absolut absolut ingen aning om vem Tom Hjelte var, hade aldrig hört talas om honom eftersom jag inte bodde i sverige under tiden Hjelte var skribent på Aftonbladet (och jag visste fortfarande inte ett smack om honom innan jag läste din kommentar).

  Men med den nya bakgrundsinformationen så börjar jag undra lite över ovanstående klipp, och hittar då det här lite utförligare klippet från samma tillfälle, och helt plöstsligt ser jag det hela i ett helt nytt ljus:

  Det är en jäkla tur att jag är så ödmjuk som jag är.

 23. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Nu känner jag mig lite skyldig, som om jag tvingat dig att gräva i en gammal kökkenmödding.

  Man kanske skulle rikta frågeställningen till utbildare av journalister och annat mediefolk: vad är det för kvinnosyn ni förmedlar? Vilka värderingar är det ni bibringar de som studerar hos er?

  Och så vidare.

  ”Du har ju gått från Kina, så du kan ju gå långt…” med mera.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 24. @Rikard:
  Var inte så farligt. Vi har ju en klar brist på hjältar nu för tiden (minns Stranglers gamla hit från 70-talet?
  )

  så jag kopplöade direkt namnet till det gamla klippet och tog mig ungefär 10 sekunder att hitta det igen. Men jag hade bara sett den korta versionen tidigare där Kjell Berkqvist framstår som en utpräglad skitstövel. Nu när jag såg det längre klippet så inser jag att Bergqvist nog snarare avsåg att göra någon slags retorisk poäng i och med att Hjelte att hade sagt att någon var drogmissbrukare och intelligensbefriad. De extra sekunderna innan gör att jag får en helt annan förståelse av Berqvists raljerande.

 25. ”MeTo tar endast upp när män sexuellt ofredar kvinnor men exkluderar kvinnor som sexuellt ofredar killar/män”

  Det senare är inte politiskt. Övergrepp mot kvinnor handlar inte bara om dåligt omdöme, taskighet, själviskhet eller alkohol utan har alltid en komponent kvinnoförakt, manlig lojalitet och manlig kultur.

 26. @Axel Edgren: Hej.

  Vad beror det då på om det är en MtF eller FtM transperson som begår övergreppet?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 27. @Rikard:

  Vad beror det då på om det är en MtF eller FtM transperson som begår övergreppet?

  Min gissning:
  MtF: Manlig kultur som hon fick lära sig under uppväxten.
  FtM: Manlig kultur som han fått lära sig efter ”bytet”.

  Det är bekvämt att ha dogmer att luta sig mot – man behöver inte ens starta hjärnan!

 28. ”Vad beror det då på om det är en MtF eller FtM transperson som begår övergreppet?”

  Mycket ovanligt, men kan bero på testosteron, att samhället lärt dessa personer att kvinnor är villebråd, dålig impluskontroll, substanser, själviskhet, sociopati med mera. Transpersoner är rädda för att ens gå ut på stan – att försöka sig på övergrepp eller trakasserier, i alla fall utanför relationer, känns avlägset.

 29. @Axel Edgren: Hej.

  Så om en person född med kvinnokropp transiterar till manskropp så lär samhället den personen att den skall begå övergrepp mot kvinnor?

  Om en MtF har begått övergrepp före transiteringen så upphör dessa alltså efteråt?

  Betyder det att icke-binära personer inte begår övergrepp av sexuell natur alls i så fall?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare