Vansinne #6
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke löser världsproblemen

Det är tur att det finns de som är analytiska och kan problematisera våra sociala relationer och samspel.

En av dessa fantastiska experter som med sina genomträngande och penetrerande analyser sätter fingret på den erogena punkten är ingen annan än får kära Arsinoe som jag hänvisat till flera gånger tidigare. Nu har hon fastslagit att:

Tragedin är inte att vissa är lesbiska, utan att heterorelationer är normen.

Mänsklighetens globala tragedi

Mänsklighetens globala tragedi

Spot on. Nu när vi vet vad den verkliga tragedin är, så ger sig resten av sig självt.
Problem Solved

Problem Solved

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #6 — 18 kommentarer

 1. jag förstår inte alltid det här med normkritiskhet, kvinnan är ju normen i jämställdhetsdebatten, ingen tycker att en sådan norm är problematisk.

  Varför får vissa normer råda men inte andra?

  Och hur går denna ifrågasättande av normer ihop med preferenser, som feminismen anser är oproblematiska hos kvinnor, om preferenser orsakar och upprätthåller normer?

 2. Fanny Åström:

  Lady Dahmer har skrivit om att välja bort relationer med män. När en skriver om det här med att välja bort relationer med män så kan folk reagera med att det minsann inte är något som någon människa skulle kunna välja, utan att det faktiskt är något en föds in i.

  Jag skriver: Välj också bort saker uppfunna av män så ser vi hur länge ni klarar er, med tur en vecka.

  Det kom ut en dokumentär här i Finland om en familj som försöker leva en tid utan saker producerade mha. olja, och det var väldigt svårt, men ännu svårare skulle det vara för kvinnor att leva utan saker producerade av män. Men jag glömde ju att kvinnor nog uppfunnit dessa saker bara vi män inte förhindrat det av avundsjuka och mindervärdeskomplex som beror på att vi inte klarar av starka kvinnor.

 3. Och hur har dåren tänkt sig att barn skall bli till om de väljer bort män ?
  Tror dom att vi av något slags godhet skall ställa upp och hjälpa dom med det ?

 4. @Pelle2:

  Jag tror att dom faktiskt tror det. De verkar tro att oavsett hur de förhåller sig till män kommer män fortsätta att förhålla sig till dom hur de än önskar. Lite konstigt, då de tror inte en sekund på det omvända.

 5. Vem som helst som går på gatan med avsikten att inte vara smidig och väja kommer att kollidera med ett stort antal kvinnor och män. Den här sortens personer brukar betecknas som buffliga. Mina iakttagelser från länder med djupare urbana rötter tyder på att folk i de länderna är betydligt mer flexibla, medan folk i länder med kortare erfarenhet av urbana miljöer tenderar att sakna denna instinkt.

  Bland högt utvecklade länder är Finland värst (jag är uppvuxen där så jag har minsann fått mina blåmärken Laugh ). Den där Michaela skulle vara som en fisk i vattnet på gatorna i Helsingfors. Gamla urbana Åbo vore däremot alltför sofistikerat för den sortens karaktärer. Grin

 6. @Rick:

  Jo, så går det om man avviker från ett etablerat och överenskommet beteendemönster; att man väjer för varandra, man kolliderar med folk.

  Sant, finnar är världsmästare på att stå i vägen, de stannar och drömmer efter att ha klivit ur rulltrappan med 50 personer bakom sig.

  Min egen erfarenhet är att män är bättre på att iakta och beakta deras omgivning, män flyttar oftare på sig än kvinnor om man möter dom i en trång plats.

  Men hennes experiment säger allt om feminismen. Hon testar det endast på män och drar sedan långtgående slutsatser utifrån det. Om hon skulle ha varit ute efter jämställdhet skulle hon ha testat det på båda könen.

 7. Det kan väl gott hända att män är mindre benägna att vika undan. Problemet är att experimenten gestaltas pa ett sant godtyckligt sätt. Betvivlar att män är mer benägna att krocka med kvinnor än med andra män, till exempel.

  Sedan luktar allt lite Viktoriansk moralpanik och sociala protokoll.

 8. Angående mötande vid promenad
  Min vy sedan antalet år tillbax dethär med aggresivt närmande av annan genom gång, är typiskt kvinnligt med speciell yttre karaktärs-profil förtjänas att påpekas, profilen lyser faktiskt lång väg för den som vill begrunda.

  Den normala transporten på allmän plats brukar vara i runda slängar, att hålla till höger. Vill man ligga mera till vänster av någon anledning bör man vid ett möte och relativt i tidigt skede, signalera, genom något vika av i vald riktning.
  Har jag en gång vilket är betydligt eller mera kvick än den mötande, lätt avläst genom steghastighet, är det givet att jag får vika av.

  Givetvis den mera sympatiska delen av invånare och givetvis är merparten har lite framförhållning och man kan i god tid snedda av något utan att egentligen uppleva att avvika från en tänkt rak kurs, det feminister nu vill benämna underkasta sig annans och dessutom just nu påstådda livsstil.
  Klassisk förutsägbar feministprovokation sedvanligt omogen, frågan blir – varifrån livsstilen självsvåld från täckta könet och styggt långt ned i åldrarna vi talar redan början av grundskolan/förskola.
  Vad har dessa barn, om än en begränsad andel, för föräldrar med sin gemenskap samt vidare sina fortsatta gemenskaper under dennes uppväxt, fram till en egen förälder och kommer de att ståut med sig själva i sin sekt? Blir med stor sannolikhet, en spännande fråga.

 9. @Matias:

  Det har i alla fall testats på båda könen!

  National Review: VIDEO: I ‘Walked Like a Man’ and Three Times As Many Women Ran into Me as Men

  I was physically bumped, body-checked, and pushed by nearly three times as many women as men. So, should we call it “womanslamming?” No, that would be missing the point — which is that it’s not a gendered phenomenon. If you walk around not caring if you bump into people, you’re going to bump into people. It’s as simple as that.

 10. @Ulf T:

  Gå och berätta det åt Blekk, men ha inga höga förväntningar på att bli publicerad. Jag censurerades bort då jag skrev en kort kommentar där jag frågade av en kvinna, som enligt egen utsago varje dag krockade med män, om hon har dålig gångteknik eller bor i Tokyo eller nåt.

  Men jag har i tankarna ett eget experiment inspirerad av Blekks! Jag tänkte avvika från normen att man inte ska slå motorcykelgängmedlemmar på käften, så jag tänkte åka lite runt till gänglokaler och hangouts och testa om de slår tillbaka. Jag rapporterar hur det går.

 11. @Matias: Hmm. Kanske du kan ge en hypotes innan du börjar? Smile

  ”I feel that if any songs are going to come out of World War III we’d better start writing them now.”
  – Tom Lehrer

 12. @Kristian

  Det är nog säkert en bra ide, kan hända att någon annan hamnar att sammanställa datan.

 13. Angående gångexperimentet. Jag väjer halvvägs såvida det inte finns andra parametrar att ta hänsyn till (plats, relativ hastighet…)

  Min känsla är att ju större person jag möter desto mindre sannolikt att denne också väjer halvvägs, med kollision som resultat. M.a.o. stora personer förutsätter att vi som är mindre ska flytta oss.

  Men det är extremt ovetenskapligt. Jag har inte ens räknat utan går bara på magkänslan…

 14. @Matias:
  Det är väl ingen som ens skulle ha den minsta tanke på att tro att dåren Hej Blekk är en forskare.Hon är en radikalfeministisk provokatör och inget annat…

 15. @Pelle2:

  Sant, ingen ”in their rightful mind would think that” men Metro verkar ju tro att hon vet något? Hon är en radikalfeministisk provokatör som får spaltutrymme och det var inte första gången hon intervjuades av Metro. Hon är en fullständig idiot, men hon får mycket skada till stånd med sina galenskaper.

  I en rättvis värld av sanning skulle hennes galenskaper endast existera i det mörkaste hörnet av nätets periferi, nu behöver du endast sätta dig på bussen så råkar du ut för henne

 16. Mitt förhållningssätt är en variant av ”tit for tat”-regeln. Om jag ser att den som befinner sig på kollisionskurs med mig har uppfattat situationen och försöker gå åt sidan, underlättar jag genom att också flytta mig åt sidan. Om den jag möter visar att den inte har för avsikt att underlätta vårt möte gör inte heller jag något för att undvika smällen. Den som är så jävla dum att han/hon försöker köra över en 130+ kilo tung person förtjänar smärta.