Vansinne #2
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke får skrämselhicka

Jaha, den här kommer via Ledarsidorna.se, en blogg driven av den välförankrade sossen JOHAN WESTERHOLM. Det är väl ingen som misstar mig för sosse, men jag uppfattar honom som mycket vettig och intressant. Bland annat erbjuder han ofta utifrån sina egna erfarenheter som underrättelseofficer tankeväckande kommentarer om säkerhetspolitiska utspel.

Men det var inte riktigt det jag tänkte ta upp. Så för att återgå till det inlägget var avsett att ta upp: Han har på senare tid hårt kritiserat Mona Sahlin för sin roll som regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism. Idag tar han upp en artikel i den kristna tidningen Världen idag, där bland annat står att läsa:

Riksdagsledamot Julia Kronlid (SD) hade just talat om vikten av att kunna kritisera dem som hänvisar till Koranen för att berättiga terror och våldshandlingar.
– Det måste ju […] kunna vara okej att kritisera de här grupperna utan att bli anklagad för att fördömda [sic!] hela religioner, sa Julia Kronlid, enligt den inspelning som gjordes av debatten.
– – –
Mona Sahlin svarade att hon på ett sätt höll med Julia Kronlid, men att detta måste gälla även andra religioner.

– Julia har väldigt rätt i det, att alla religioner har ju de extrema, farliga fanatikerna; och det är oerhört viktigt både att vi ser dem, att vi fördömer dem, men att vi ser alla. Också den som vägrar utföra abort är, i min mening, en extrem religiös utövare, på ett helt annat plan än vad ISIS är, sa hon.

Mona Sahlin jämför alltså Ellinor Grimmark, barnmorskan som förlorade ett redan utlovat jobb när hennes ovilja att utföra aborter blev riksnyhet, med IS.

Så alltså, att inte ta liv (utföra abort) på grund av sin religiösa övertygelse att livet är heligt, jämställs med att ta liv (skära halsen av folk). Ja det verkar ju logiskt.

Jag är medveten om att Mona säger ”på ett helt annat plan”, vilket väl kan vara en räddningsplanka (eller snarare halmstrå), men själva jämförelsen känns inte helt – hur ska jag säga – sund.

Utgående från vårt samhällsklimat, tidigare reaktioner på den abortvägrande barnmorskan och Mona Sahlins förslag på hårtslående åtgärder (obs: ironi) som en het linje för oroliga anhöriga antar jag att ”ett helt annat plan” innebär att medan de stackars traumatiserade krigarna som återvänder från Syrien får arbete som skall hjälpa dem till rätta så skall den extremt farliga fanatikern Ellinor Grimmark tillbringa resten av sina dagar bakom lås och bom på vatten och bröd.

Raljerandet åsido, jag vet att aborfrågan är i högsta grad kontroversiell och att det svenska samhället står solitt enat i den frågan, men hallå därute, är det ingen mer än jag som ser vansinnet som bubblar bakom Mona Sahlins uttalande?

Hon hade kunnat vara vår statsminister!

En blir änna mörkrädder!
219-9-Whos-Afraid-of-the-Dark

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #2 — 2 kommentarer

  1. Det tycks mig som om motstånd mot abort är ungefär så mycket mainstream-religion som det kan bli. Alla de stora religionerna intar en huvudsakligen negativ hållning till aborter.

  2. @Ulf T: Finns det någon religion kvar i sverige? De kristna har ju på det hela övergivit på gud och bibel, så de räknas inte. Hur muslimerna ställer sig till abort vet jag egentligen inte, men jag föreställer mig att de inte är helt positiva till abort. I vilket fall som helst för muslimer inte kritiseras. Så där gäller det väl på sant 1984-manér att hålla två motstridiga tankar i huvudet samtidigt: hylla muslimerna och korsfäst abort-motståndarna.