Vansinne #15: De onda och de kränkta …
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke får hjärnsnörp

Vi måste skärpa oss. I medmänsklighetens namn. Vi kan inte fortsätta så här. Vi befinner oss faktiskt i sverige anno 2015, etik anno 1315 funkar inte längre.

Det är dags att vi kallar spader för spader och hjärter för hjärter och inte sammanblandar dem med vare sig klöver eller ruter. I det nya sverige är det fullt hus som gäller, inte död mans hand.

Det är dags att vi placerar ansvaret där det hör hemma och öppnar våra hjärtan och visar vår medmänsklighet för de som verkligen behöver den:


(Klicka bild för att komma till cachad artikel)

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #15: De onda och de kränkta … — 9 kommentarer

 1. Liiite GD-utanförämnet men okdå!
  Under bild till vänster funderas över att -” döda för lättnad”.
  Om man vill går det ju fint att omvandla den handlingen till en något större omfattning och jag peka mot de beslut villka ,på en stående fot, kontenuerligt fattas angående inkommande folkvandring till Sverige.
  Därmed vad är det som döljer sig bakom aktuell handling för att behöva lättnad i aktuell magnitud.
  Står riksdagens handlingen i proportion till behovet av lättnad.

 2. Äsch, Dolf, krångla nu inte till det. Gör istället precis som den kognitivt underutvecklade alltid gör – skyll alltid allt på ”SD”. Efter det så gör du dig själv ännu ett snäpp oupplyst och kliver ned ännu ett steg ned i antiupplysningstidens medeltida mörker: Och stegar stolt ut ur genusgarderoben som naken realrasist och skyller allt på ”de VITA svenska MÄNNENS rasism”. Öppna sedan bara ditt ”hjärta”. Samt inaktivera logikkretsarna fullständigt.

  Och allt detta ska du alltid göra – istället – för att någonsin skylla det sociala, intellektuella och ekonomiska haveriet som fortgår på: våra faktiska makthavare.

  Sveriges sociala och ekonomiska skyddsnät har helt oääändliga resurser. Deee Ääär Oääändliga =)

 3. Hade det varit så att svenska journalister i gemen höll sig till fakta och var strikt objektiva, då hade jag köpt förklaringen att hon bara skriver ned vad personen tänker och känner.

  Men med erfarenhet om hur de verkligen arbetar, hur de vinklar allt, och hur de försöker uppfostra folket till godhet, blir slutsatsen att någon verkligen vill att vi skall tycka mer synd om mördaren än hans offer.

 4. @MJ:
  Kerstin Weigl skriver en snyftartikel om hur synd det är IKEA-mördaren, medan AFA skuldbelägger Ivar Arpi, Per Gudmundsson, Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor och Rebecca Uvell för morden i Trollhättan. För att parafrasera @Alice i Underlandet: Något skaver.

 5. Hej.

  Man kan känna olika mycket medkänsla beroende på hur mycket man empatiserar och identifierar sig med offren (den retoriska dimensionen i ordet offer oaktad). Det är helt okej, alla människor fungerar så, förutsatt normal kognition. Att däremot värdera offren olika beroende på icke valda karaktäristika (här: hudfärg, härkomst) och villkora sin sympati som Weigl och AFA (vilka även projicerar sin interna kognitiva dissonans mot en objektifierad person) förefaller göra, är fördomsfullt och inhumant.

  Att dessutom värdera gänringshens agerande utifrån är inte att behandla lika fall likadant. Vad hände? måste hållas som viktigare än Vem (identitetskaraktäristika) gjorde vad mot Vem. Eller som de gamle sa: yxa ä’ färgblind.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. Mainstreammedia har gjort mig till en sämre människa. Det är inte knutet direkt till de tragiska morden utan min misstänksamhet är något som byggts upp under lång tid men nu senaste tiden ökat.

  Jag ser hela tiden mina bekanta på facebook lägga upp den ena länken efter den andra med idel solskenshistorier. De kärleksbombade polisen, de ställde upp och ordnade sovplatser,[Person X med invandrarbakgrund utförde hjältedåd Y]…

  En del av de här historierna är säkert sanna, kanske till och med alla tänker jag men så dyker tvivlet upp. Varför har de inte kärleksbombat polisen förrän nu? Varför gjorde de inte det för 6 år sedan? Varför kommer det så lägligt i tiden? Är det iscensatt, åtminstone delvis? Är det yrkesaktivister som tagit initiativet och utnyttjar invandrarna som medial kanonmat?

  Att journalister vinklar och överdriver är ju inget nytt det visste man när jag var liten på sjuttiotalet men de senaste 10-åren känns det som om det inte är små vita lögner längre. Det känns som svt ljuger mig rakt upp i ansiktet varje gång jag slår på tv:n och inte bara i invandrarfrågan.

  Hur blir jag mindre cynisk? En del av mina bekanta skulle kalla mig fascist bara för att jag säger detta. Jag hatar inte människor från mellanöstern, jag vill bara kunna lita på media, att de opartiskt redovisar fakta både de bra och de dåliga sakerna istället för att bedriva propaganda.