Våldtäkten som penetrerade jämställdheten?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke XXX

Det har väl inte undgått någon att Moder Svea nyligen penetrerats utan att ha givit sitt utalade och entusiastiska samtycke. Jakten är i full gång på gärningsmännen, för jag antar att vi kan utgå från att det det handlar om en gruppvåldtäkt och inte en ensam gärningsman, och att de skyldiga förövarna är försedda med det där genanta bihanget, penisen, som likt ett periskop reser sig över ytan i de lugnaste vatten.

Jag förvånades lite över att ingen bloggare kommenterade frågan om värnplikt innan valet. Nu följde jag inte valdebatterna särskilt noggrant, men jag hängde med på slutdebatten, den där man försökte sänka Åkesson genom att precis timmarna innan den direktsända debatten gå ut med hans ”spelberoende”. Och jag noterade att man verkade vara ganska eniga över blockgränserna om att det kanske är dags att återinföra värnplikten.

Nån mer än jag som tror att den, med stor sannolikhet, kommande värnplikten blir allt annat än könsneutral och på lika villkor?

Penetrerande ubåtar lär inte ens behöva ejakulera för att skjuta den svenska jämställdheten i sank.

Oups! Det gick visst! Bara Svea inte blir på smällen

Oups! Det gick visst!
Bara Svea inte blir på smällen

Publicerat i Dolf Märkt , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Våldtäkten som penetrerade jämställdheten? — 11 kommentarer

 1. Nån mer än jag som tror att den, med stor sannolikhet, kommande värnplikten blir allt annat än könsneutral och på lika villkor?

  Nej men DO kommer att få fullt upp att göra med ärenden som handlar om grupper som vägrar följa klädkoden eller som behöver extratid för att vända sig om i bön eller tvätta händerna efter de har tagit en smutsig kvinna i handen. Strålande tider, lysande tider för DO alltså.

 2. Jag har massor av gånger tänkt att vi kvinnor/ flickor aldrig skulle acceptera att behandlas som pojkarna i lumpen. Det skulle inte ha gått en dag utan att jag gråtit eller varit rasande.

  Däremot vet jag inte hur det är idag. Idag vet jag inte om pojkarna heller skulle acceptera det…

 3. @Alith:

  Intressant kommentar, men du hade inte gjort värnplikt?
  Vad var det i att vara värnpliktig du inte skulle acceptera menar du?

  MVH

 4. @Genusföljaren:

  Att någon står och skriker kommandon som jag ska följa, utan förklaring varför jag ska göra det. Bli bestraffad för ifrågasättanden osv. Det som ska göra att allt fungerar bra i skarpt läge, för då finns ju inte utrymme för diskussioner och förklaringar.

  Sen skulle jag gråta mig igenom alla fys- och överlevnadsövningar, både av ilska (för att jag måste göra något besvärligt utan förklaring) och för att jag inte trodde att jag skulle klara det. Skulle förmodligen bli starkare på kuppen, men det skulle vara en pärs. Nu är jag brutalt ärlig, fast det inte är så smickrande för mig. Smirk

  Jag säger inte att just det är sant för alla kvinnor, men jag tror att kvinnor har svårare för att lyda order blint. Förutom från en ledare som vunnit över oss på sin sida kanske…

 5. @Alith:

  Bli bestraffad för ifrågasättanden osv.

  ?

  Jag säger inte att just det är sant för alla kvinnor, men jag tror att kvinnor har svårare för att lyda order blint.

  Mina erfarenheter från herr- respektive damidrott säger mig att det kan ligga något i det du säger.

  Men det funkar ju i Israel, och nyligen har de gjort värnplikten könsneutral i Norge.

  Sedan är det ju inte att lyda order blint om man är i kontexten och förstår poängen med snabba ryck. Att lyda order blint är för mig om det kommer in en person i mitt rum just nu och säger till att jag måste klättra upp på taket omedelbums. Det skulle jag vara rättså tveksam till att lyda utan ytterligare förklaringar. Smile

 6. @MK:

  Jo, uppenbarligen fungerar det på vissa ställen.

  Sen menar jag inte att män alltid lyder order blint… Smile Men att män har lättare att lyda order för att de är vana vid en ”makt-pyramid”.

 7. @MK:

  ”Mina erfarenheter från herr- respektive damidrott säger mig att det kan ligga något i det du säger.”

  Fråga Torbjörn Nilsson (den gamle storspelaren, numera tränare) om detSmile

  Han var framgångsrik tränare för herrlag innan han började träna damer på elitnivå. Det blev tvärstopp. Tjejerna vägrade göra saker utan förklaring (20 armhäv eller 2 varv runt planen), allt som killar gör utan att ifrågasätta eftersom de litar på att tränaren vet vad han/hon gör (till en viss gräns, men det är långt till den).

  Nu är han dock framgångsrik även som tränare för damer, men det var först efter att han insett att det är olika att träna killar och tjejer, och jag antar att han anpassade sig till viss/stor del. Hittar inte länken, men det var rätt så kul att höra honom förklara detta.

 8. @Alith:

  Vi män är ju uppfostrade till att stå ut och ta lite skit helt enkelt Wink

  Sen är det inte riktigt som du beskriver det, det är ganska gott om förklaringar varför saker ska göras och varför det är olämpligt att ifrågasätta vid vissa tillfällen. Men visst är lumpen mycket lydnadsträning och jag tror det är svårare nu än för 20-30 år sedan. Redan när jag gjorde lumpen så märkte man stor skillnad på hur vi 19-åringar agerade, jämfört med de som skjutit upp lumpen (tex pga studier) och var några år äldre. Men jag tror dagens 19-åringar är mer självständiga och ifrågasättande än vad vi var.

 9. Jag är inte så säker, tror faktiskt att det skulle kunna bli någon form av plikt som gäller båda könen, och där inte alla tvingas göra en militär utbildning. Sen i slutändan blir det säkert en majoritet män i de farligaste jobben.