Uppdatering för idag: Eddie!
avatar

Idag har det hänt lite spännande saker i jämställdist-världen Smile

Till att börja med vill jag hälsa Eddie officiellt välkommen till Genusdebatten!

Eddie

Han ska hjälpa oss att göra lite intervjuer med utvalda personer som vi ännu inte bestämt vilka de ska vara, samt göra videos till oss på vår youtubekanal (som ännu inte är så aktiv) och som vi ännu inte helt hundra procent har bestämt vad de ska handla om (men antagligen jämställdism). Sen ser jag stor potential i Eddie, och tror att han kan göra mycket mer för oss Smile

 

Sedan bloggade Tanja Bergkvist nyss HÄR!

Jag sammanfattar lite:

Först gav hon en hård känga till det här med att sätta små barn i förskolan. Jag håller med henne trots att det ger mig väldigt dåligt samvete själv. Och jag funderar lite på hur en lösning skulle kunna se ut utan att jag säger upp mig från jobbet…  (Min minsta på 1 ½ går i förskola).

Sen skriver hon lite om Haro (?) och nån Jonas som har skrivit om hemundervisning vilket gör att hon kommer in på hur dålig skolan är, med miljö och undervisningsinnehåll. Och tydligen behöver inte lärarna vara så himla välutbildade om jag tolkade henne rätt.

Hon skriver också om ett lyckat föredrag hon hade. Och så kommer hon in på (men jag vet inte om hon nämnde det i föredraget?) en fittaktivism-unbjudan hon fått. Jag gillade tanken på Fitt Dr. och Pitt Dr. Grin En stund senare i texten nämner hon att man kan donera lite till henne i och med att hon är arbetssökande, men som hon poängterar inte sysslolös Smile

tanjabergkvist

Jag lider sedan med henne när hon går in på hur hennes axel vridits ur led, vilket den tydligen ”ofta” gjort tidigare? Stackarn! Jag ser framför mig hur hon skriver milslånga blogginlägg med hjälp av en sax…  (Jag önskar apråpå bloggande att hon också ville joina Genusdebatten)

Sen skumläste jag bara lite snabbt men som jag förstod det så kan det kanske bli så att vi måste betala svinmycket för en kopp kaffe, ifall det är så att regeringen försöker lura medborgarna?

Hon rekommenderar i alla fall lite böcker och tidskriften DSM + två Axesskrönikor. Den senare av dem fick mitt huvud av snurra av förvirring för det handlade om hur man visar att det finns ett oändligt antal primtal. För min del lägger jag bara på minnet att det e så.

Efter att hon nämnt det, och pratat lite om åldrande säger hon till Dolf att han och andra inte ska tjata om att hon ska läsa 1984? Jag förstår inte helt vad som menas men läser vidare att… man måste se Publicistklubbens debatt ”Vågra vägra ta debatten”. Tanja tycker att Josefsson är vettigast där verkar det som, och så kommer in hon in på hur … erhmmm…….. den vite mannens hudfärg.. och hur den påverkar kvinnofientligheten? För att vi ska se hur hudfärgen passerar genom ett mångfaldsprisma måste vi i alla fall ha solen under kontroll… något sånt.

Hon avslutar i alla fall med att länka bl.a dessa klockrena sidor:

Feministisk möte om feministisk logistik 
Förslag: Gör det straffbart att kritisera feminism

Kommentarer

Uppdatering för idag: Eddie! — 16 kommentarer

 1. Håller helt med Tanja. Två års föräldraförsäkring vore guld (och då är det min personliga, och ja jag vet kontroversiella, åsikt att man kan passa på att individualisera den).

 2. Välkommen eddie.
  Jag måste erkänna att jag inte har en aning om vem du är. Har du någon blogg kanske?

 3. @Mia.:
  Du menar kvotera den idag är den nästan helt individualiserad förutom pappamånaderna alltså att föräldrarna helt ska kunna bestämma och anpassa den efter hur dom som individer vill nyttja den familjer är olika vilket kollektivistiska kvoteringsivrare ofta glömmer bort

 4. @michael: Individualiserad föräldraförsäkring betyder kvoterad: Den delas upp efter båda individerna så att de inte kan använda den som en enhet. I alla fall om man ska tro feministerna, de förespråkar jämt ”individualiserad” föräldraförsäkring. In på Vänsterpartiets hemsida och se efter själv.

 5. @Mia.: Ja, ska feminister driva den frågan så får de åtminstone börja med att fördubbla föräldraförsäkringen, annars är det ett I-landsproblem rakt igenom.

 6. @Joakim:
  Jo jag vet i början talade man om kvoterad föräldraförsäkring men eftersom det inte har en positiv klang så bytte man namn till individualiserad vilket får det att se ut som individ anpassat och inte som ett dekret från politiker hur medborgarna ska detaljstyras i sina liv.

 7. Tack för välkomnandet!
  Är hyfsat ny inom genusdebatten så har ingen blogg… Än.
  Men ser detta som en stor utmaning och ser verkligen fram emot den erfarenheten jag kommer få.

 8. Vad roligt Eddie – någon som går ut med namn och bild! Bra! Smile

  Mariel, ha ha – jag inser mitt inlägg behandlade alldeles för många frågor, så jag förstår eventuell förvirring. Wink Ang förskola satte jag också min vid 1.5 år, men jag doktorerade då och kunde även jobba hemma vissa dagar, som tur var, eftersom det var då jag började vakna upp i den frågan, men det var ju så ”tabu” att ifrågasätta dagisnormen. Däremot är det bra att barnen får träffa andra barn och leka och träffa både barn och vuxna, men det kunde man göra naturligt om inte alla hade sina barn på dagis hela dagarna ju.

  Lärarna behöver vara välutbildade, men det ser ju tyvärr ut att vara en nedåtgående trend där… har också uppmärksammats mycket i media de sista veckorna, vilket är ett gott tecken – alltfler inser att det är dags att ta tag i det här, det är ju allas våra barn som får betala priset annars. Det sker ju redan med 80- och 90-talisterna, som jag skrev om i ett inlägg där Uppsalalektorer slagit larm om att studenterna inte kan skriva, stava, förstå meningar och ord osv. I P1 sa man att det var en katastrof redna när 80-talisterna kom till universitetet, men nu kommer 90-talisterna, och där är det ännu värre med kunskaperna, man ska tydligen vara glad om de kan läsa och förstå en text… http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/02/23/vad-i-h-ete-pagar-aka-snowboard-med-en-genusvetare-gor-dig-till-matematiker/

  Ang Haro så är det denna förening: http://www.haro.se/

  Ang 1984 är det så att kommentatorerna, särskilt Dolf, tjatat om 1984 i flera kommentarer, och jag har boken men ännu inte läst den. Jag inser att den måste vara mycket läsvärd med tanke på att vi tydligen nu har det samhälle som beskrivs där.

  Ang solen och vithetsnormen så var det ju ett skämt – mitt senaste genusprojekt Smile och solen är ju en faktor när det gäller hudfärg – därför skulle de sk kritiska vithetsforskarna (ja, dessa finns vid våra universitet!) ha nytta av att ha kontroll över solen. Strunt idet, bara jag som är lite galen, dock inte lika galen som genusforskarna. Wink

  Här http://www.genus.se/meromgenus/genusflodet/genusflodetdetalj//dags-for-kvotering-av-minoriteter-.cid962421 kan vi läsa om att alla, i synnerhet vita ”majoritetskvinnor”, uppmanas ”reflektera över sin vithet”. Detta anser Nordiska institutet för kunskap om kön. Är inte hudfärg en social konstruktion? Om inte så kan ju solen vara till hjälp.

 9. @Joakim och michael

  Ja jag skrev ju att jag vet att det är kontroversiellt. Politiken styr våra liv, det är ett faktum. Meningsskiljaktigheterna ligger i på vilka områden och i vilken utsträckning. Och i denna fråga så tycker jag alltså att man kan individualisera den om den är på två år. Men att man naturligtvis kan avstå det andra året om man vill och i praktiken ha det som man har det idag.

 10. Mycket välkommen Eddie!

  ——–

  ”Jag önskar apropå bloggande att hon också ville joina” (Om Tanja B.)

  Jaaa! Snääälla Tanja, kan inte du också ’joina’ genusdebatten?
  Korta, kärnfulla, inlägg tar inte så lång tid att skriva… Wink

 11. Värva henne! hon är en förebild för mig, det vore verkligen toppen Smile
  Hon kommer ju dessutom att delta under Freedomfest i Stockholm nu i maj!

 12. @Tanja: Haha jag förstod att det var ett skämt Grin Men det var bara svårt att återge det Razz

  Du svarade inte på den viktigaste av alla saker.. om du ska börja skriva här istället (också?) Wink

 13. Mariel, ja nu har jag ju svarat i mail redan, men kom också på att det var det enda jag glömde svara på. Fast jag trodde jag klargjort det redan (till iaf tre andra som skriver här) att jag gärna skriver på GD Smile och att det har varit en fråga om tid, har ju inte ens hunnit hålla igång min egen blogg… och just när KTH-kursen tog slut händer det med axeln och saboterar allt. Frown Just nu går ju halva min tid till axeln, väntar på operation. Men som jag skrev i mailet – så fort jag känner att jag kan leverera så kommer jag att joina er. Kan inte säga exakt just nu när det blir, det beror lite på hur mkt axeln förstör min vardag – nu har den tagit en månad av min tid, jag har en vätskeansamling i den (fyra veckor efter händelsen!) och gör ganska ont, och sedan är den fastbunden så man är ju inte lika snabb, och hela tiden är det något… Men det ordnar sig, bara jag inte dör under operationen osv, är lite mycket just nu bara. Men rent principiellt är det klart jag vill skriva, både här och på min egen blogg och överallt tänker jag predika mina visdomsord. Wink