Stoppa ideologisk styrning av undervisningen
avatar

Det kanske inte hjälper, men med anledning av Ivar Arpis text om Lunds universitet startade jag idag en namninsamling som jag hoppas ni undertecknar och sprider.  Jag har ju tidigare här på Genusdebatten skrivit om Steven Sampsons kritik av genuspolitiken på samma universitet.

Petitionen finns här.

Kommentarer

Stoppa ideologisk styrning av undervisningen — 7 kommentarer

 1. Hej.

  Undertecknad har undertecknat.

  Sorgligt är det att det som när jag låg i Lund var en idéskola, en teori bland andra, att studera och applicera för att sedan jämföra analysresultat med vad andra perspektiv och modeller gav blivit en doktrin och dogm som slaviskt skall följas och tillåtas – ja, rentav uppmuntras! – infiltrera och pervertera snart sagt alla institutioner och inriktningar.

  Vad hände med de föreläsare och professorer jag minns, vars egen hemvist i det politiska man endast kunde gissa, som enträget och ihärdigt inpräntade i oss skillnaden mellan studier av marxism och studier i marxism (som var det exempel som användes)?

  Jag fann det lustfyllt och som en utmaning för ens eget rättesnöre och rättvise-instinkt att ges uppgifter som ”analysera följande text [”The end of history and the last man”, t ex] ur ett queerteoretiskt perspektiv” – snacka om att man tvingades vässa sitt tänkande när man först skulle lära in en teoriskola och sedan applicera den opartiskt utan favorisering eller svartmålning.

  Kostnaden för politiskt/religiös styrd vetenskap och forskning är alltid stagnation och repression.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Jag läser hellre anusvetenskap än genusvetenskap alla dagar veckan. Det verkar mycket mer intressant. Razz