Sommar, sommar, död
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke vrider tiden rätt igen

Vi bytte till sommartid igår natt. Jag antar att de flesta är medvetna om det. Var ett inslag på Rapport för någon dag sedan (men just nu har jag svårt att hitta det). Enligt det så dör det 30 personer på grund av tidsbytet varje vår. Å andra sidan dör det 10 personer mindre än det ”borde” på hösten när vi byter tillbaka.

Nettoresultat: tidsomställningen mördar 20 personer varje år.

klockaMen det är klart, detta problem är alldeles för lätt att åtgärda för att någon ska bry sig, det är ju bara att ta ett riksdagsbeslut på att vi ska skita i att byta tid. Och vi måste ju först göra något åt alla de 17 kvinnor som mördas av en närstående man varje år. Förslagsvis genom någon komplicerad lösning som att man screenar alla pojkar i förskolan för att hitta potentiella våldtäktsmän och sedan genomför en kemisk kastrering på dem med någon form av psykofarmaka.

Det är inte bara tiden som är ur led, politiken är det också. Men till skillnad från tiden lär politiken aldrig gå att vrida rätt igen.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Sommar, sommar, död — 11 kommentarer

 1. Sommartiden är en kvinnofälla och drabbar kvinnor värst. Ljusare kvällar är ett patriarkalt påfund. Dessutom tvingas stackars utjobbade kvinnor upp en timme tidigare till sitt dubbelarbete.

 2. @Magnus:
  Oups, det är ju faktiskt sant! Tänk, vi har hittat en social konstruktion som verkligen är det på riktigt! Blogg-five!

 3. @AV/Anders:
  Framför allt ger ju sommartiden upphov till felslagna skördar och torka på grund av den extra timmen dagsljus.
  (Jag såg för något år sedan en artikel om sajter på nätet som det är ogörligt att avgöra om de är satir/ironi eller om de är seriösa och på allvar. En av sajterna gällde just att sommartiden skulle vara skulden till att skördar drabbades av torka)

 4. Pingback: Rasiferingsteori är bullshit Del 2 – Alla dessa förtryckande imperier | Aktivarum

 5. Även om jag inte är helt säker på att jag tror att tidsomställningen haft uppsåt att döda och inte riktigt förstår vad våldtäkt och kastrering har med mördare att göra så håller jag med om att allt våld som dödar ska man försöka förebygga så bra det går.

  Och vi måste ju först göra något åt alla de 17 kvinnor som mördas av en närstående man varje år.

  Ja och de 2 supportrar som nu dött i samband med fotbollsmatcher de senaste åren. Upprördheten och manifestationerna är massiva men det räcke nog inte.

  Kanske en ”fotbollsfridskränkningslag” där ett antal småbrott i samband med matcher till slut räcker till ett längre fängelsestraff och avstängning från matcher?

 6. @Mia.:
  Tidsomställningen har givetvis inte till uppsåt att döda.
  Men antalet döda på grund av tidsbyte och antalet mördade kvinnor i nära relationer är jämförbara tal. Man kan helt upphäva dödsstatistiken på grund av tidsbyte genom att enkelt beslut att inte ha något tidsbyte. Ändå ägnas detta bara en rent parentetisk uppmärksamhet just när tidsbytet genomförs.
  Antalet mördade kvinnor driver man ständiga kampanjer mot, och avsätter stora medel till, vill skärpa lagstiftningen osv. men lär knappast kunna påverka i någon nämnvärd utsträckning, om alls.

 7. Pingback: Kvinnlig bilkörning? | WTF?

 8. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Nja tänkte bara, du skrev att tidsomställnigen mördar, och mord kräver ju uppsåt.

  Och ja lite som supporterdöden alltså. För där har det väl även satsats en och annan krona men ändå fortsätter våldet och dödandet. Men man får inte ge upp, så som sagt en ”fotbollsfridskränkningslag” kanske. Där varje litet småbrott kanske inte är nog för fängelse eller avstängning men där systematiken hos de individer det handlar om räcker för kraftigare ingripande.

 9. Apropå sommartid så verkar ni inte ha ställt om tiden på Genusdebatten. Tidstämpeln vid inläggen anges enligt normaltid nu, inte sommartid. Ni använder väl WordPress, och i så fall måste man ändra vilken tid som används i inställningarna. Men det kanske är ett aktivt ställningstagande att ignorera sommartiden? Jag kan sympatisera med det i så fall; jag tycker att sommartiden är befängd och borde avskaffas.

 10. @Mr Arne:
  Jag har noterat det också. Jag tror det skiftar automatiskt, men gör det vid fel tidpunkt. Har för mig att det var likadant förra året, men skiftade samtidigt som de byter i USA. Det brukar vara en eller två veckors skillnad mellan oss och USA, så jag räknar med att det ändrar sig den här eller nästa helg.