Projekt Umo
avatar

Inledning

Efter en uppstartstid med debatt om debatten, så spricker jag av otålighet. Ni andra får gärna diskutera dessa saker, det är helt okej, såklart. Men jag är inte mycket för den typen av debatt, jag är den jag är och rättar mig inte in i något kollektiv – inte ens ”oss”. Ni får helt enkelt stå ut med den jag är, vilka ord jag väljer att använda osv eller slänga ut mig. Razz

Jag har kompassen inställd, mina mål är:
* lika spelregler enligt jämställdismen.
* att återerövra min rösträtt även i praktiken
* att försöka få bukt på ett ”misandri och offerkofta”-samhället.
* att försöka förklara mina tankar om våra könsroller och könsrollsproblematik.

Som några av er säkert märkt så läser jag gärna facklitteratur och andra vetenskapliga skrifter. Jag har två tankar kring detta:
– Jag har tänkt berätta om saker jag läst och läser som är relevant för ämnet. Detta hoppas jag fler gör, så vi kan debattera materialet och lära av varandra.
– Jag har en önskan att vi bygger upp någon form av enkel samling, där vi lätt kan hitta de källor vi behöver i debatterna. (Är detta planerat av någon?)

Det var lite om mina tankar kring hur jag vill försöka bidra som skribent här hos ”oss”.

Någon mer än jag som vill sätta tänderna i något nuQuestion

Mina tankar kring första genusdebatten-bettet.
När stats/elit/mediafeminismen ljuger sig blåa och spyr ut sitt manshat riktat mot vuxna, så blir jag illa berörd av att detta får fortgå. Men när detta sker direkt riktat mot våra barn och ungdomar, då får jag horn!

denna sida vill jag gärna vi börjar med att sätta tänderna i, jag har döpt det till arbetsnamnet ”projekt umo”. Jag tänker mig ett arbete liknande Pelles medborgarförslag.

Min tanke är
1. att vi tillsammans utarbetar ett förslag till hur vi anser den sidan borde se ut och varför vi anser så.
2. Samlar ihop eventuella källor vi kan underbygga/trycka på med
3. Skriver ett kontakt/följe-mail som vi kontaktar Umo.se med och visar dem vårt förslag

Förhoppningsvis räcker det där och sidan åtgärdas.
Om inte är min tanke att vi kontaktar Marika Formgren(smålandsposten) eller någon annan vettig journalist och hör om hon är sugen på att skriva en artikel om detta.

Vad tror/tänker ni om mitt förslag?

(Jag tar, naturligtvis, gärna på mig att samordna/organisera detta.)

Kommentarer

Projekt Umo — 26 kommentarer

  1. ”Politiker är ofta män. Riksdagen har bestått av en majoritet män, även om kvinnorna blivit fler och fler och just nu är nära hälften.”

    Det är bara män inom politiken eller… Det har varit mest män inom politiken eller… Ok, Det är lika många män som kvinnor.

    De missar att använda politiken som ett bra exempel där man faktiskt lyckats rätt bra med en jämn fördelning.

  2. ”Jämställdhet är när tjejer och killar har lika mycket makt. Det handlar om allt från att tjejer och killar får prata lika mycket i ett klassrum, till att tjejer och killar har lika mycket att säga till om när det gäller sin kropp eller viktiga beslut i livet. Samhället är inte jämställt, men det är förbjudet att diskriminera någon på grund av kön”

    Nafsar försiktigt på inledningen… ”Jämställdhet är när tjejer och killar har lika mycket makt.”

    Jaha?

    Lika mycket makt… Exakt lika då, eller? Millimeterrättvisa?

    Skall försöka tugga mig igenom hela texten (så småningom).

    Kan vara bra att sätta på sig tandskydd, hjälm och suspensoar i förebyggande syfte – risk för allvarlig kroppsskada föreligger.

    Vidare…

    ”Att det behövs ett mål om att samhället ska vara jämställt säger något om hur samhället ser ut. Det visar att samhället inte är jämställt.”

    Njae, det kan lika gärna visa att någon vill påverka folk att tycka så. Det ena bekräftar/bevisar inte nödvändigtvis det andra i påståendet.

    En liten början.

    Återkommer senare. Måste jobba nu.

  3. Mycket av det som står på UMO är faktiskt vettigt men det finns också den allra lägsta typen av fulretorik representerad på UMO.SE.
    Ett exempel på fulretorik är ju detta:

    ”Kvinnor jobbar lika mycket utan betalt som betalt, medan män arbetar dubbelt så mycket betalt som obetalt”

    Här har vi ett exempel på detta!
    Kvinnor 20 timmar betalt + 20 timmar hemma = 40 timmar totalt
    Män 40 timmar betalt + 20 timmar hemma = 60 timmar totalt

    Visst är det synd om kvinnorna???
    Nu är ju inte förhållandet så här extremt men enligt SCB så arbetar faktiskt män mer än kvinnor då man inkluiderar den totala arbetstiden på jobbet och hemma.
    Detta förtiger UMO!

  4. Om vi kritiserar feministiska lögner och fulretorik i ett inlägg på det här sättet så borde nästa inlägg vara fritt från kritik mot feminis och istället utgå från egna förslag och med en mer konstruktiv och positiv prägel.

    Varannan – kritik mot feministisk könsseparatism och
    Varannan – konstruktiv som lyfter jämställdismens egna idéer och ståndpunkter.

  5. Idag är internationella Mansdagen och jag har hittils inte läst en rad om det hos etablerad gammelmedia, jag ska fortsätta läsa för att hitta något men om någon annan hittat något så kan ni ju tipsa

  6. yuck! Ideologisk dynga presenteras som fakta. Det är sånt som får det att spraka och bilda ljusbågar som kortsluter mina kretsar och allvarligt får mig att överväga att gå ner i källaren och mixtra ihop bomber. Fast Ninni vägrar tala om för mig hur man skall blanda ihop olika kemikalier för att det skall få den rätta potenta sprängkraften. Så lär inte bli så mycket av med den saken. Men lusten finns.

  7. Ja det var intressant att läsa denna totala enögdhet på UMO där dom förtiger och förminskar killars problem vilket är ett könskonservativt tänk vilket dom som säger sig vara för jämställdhet är totalt blinda för.

  8. Det står såhär på sidan: ”
    tjejer och killar kan påverka politiska beslut på samma sätt
    tjejer och killar kan utbilda sig och tjäna pengar på samma sätt
    tjejer och killar gör lika mycket hemma, som att ta hand om barn
    killar slutar använda våld mot tjejer och att killar och tjejer ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp

    De två översta meningarna är okej, även om jag inte helt förstår vad de menar med ”samma sätt”.
    De skriver åtminstone ”kan” vilket ju handlar om lika spelregler. Sen på tredje handlar det inte om möjligheter, utan att man GÖR på det sättet de vill. _Måste_ killar och tjejer göra lika mycket hemma, som att ta hand om barn? Är de för övrigt inte kvinnor och män då…

    Sista… Det borde ju vara så att ingen person, oavsett kön, ska bli offer för våld och att alla, oavsett kön (och andra kategorier) har rätt att bestämma över sin egen kropp.

    Bra initiativ Ninni! Smile

  9. Om man tar det bit för bit…

    Texten under rubriken ”Målet är ett jämställt samhälle”

    Första stycket har jag inget att invända mot utan tycker att det kan stå kvar som det står.
    Punktlistan under däremot…

    tjejer och killar kan påverka politiska beslut på samma sätt
    Alla, oavsett kön, kan påverka politiska beslut på samma sätt

    tjejer och killar kan utbilda sig och tjäna pengar på samma sätt
    Alla, oavsett kön, kan utbilda sig och tjäna pengar på samma sätt

    tjejer och killar gör lika mycket hemma, som att ta hand om barn
    Den här har jag lite svårt med eftersom situationen ser lite olika ut i olika familjer. I min familj så jobbar min fru lite mer än mig och jag lägger lite mer tid hemma men det har vi kommit överens om eftersom vi är vuxna människor som kan kommunicera med varandra. Man kanske kan vända på det.
    Alla, oavsett kön, ska ha möjlighet att hjälpa till lika mycket i hemmet.

    killar slutar använda våld mot tjejer och att killar och tjejer ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp
    Alla, oavsett kön, slutar använda våld, fysiskt och psykiskt, mot andra och att alla, oavsett kön, ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp

  10. Bra initiativ, Umo är ett eldorado av genusvetenskapliga ”sanningar”. Jag blir också extra upprörd när man riktar sig till ungdomar med den här propagandan. Egentligen ger detta ett ännu mera skrämmande perspektiv, förmodligen är det ungefär så här den genusmedvetna undervisningen ser ut…

  11. Skrev till UMO för en vecka sedan och fick till svar att sidan om jämställdhet ligger i deras revideringsplan och kommer att ses över inom den närmsta framtiden.

  12. En fundering, skulle man inte kunna skriva en wikipedia artikel där man tar upp sidan och riktar saklig kritik mot den och dess innehåll?

    Kanske det är vägen att gå? När media far med osanning och kommer med största sannolikhet lägga locket på för kritik från vår sida.

    Jag tror det kan vara något, tänk på alla skolungdomar som använder wikipedia som referens.

    Vi dekonstruerar feminismen och dess argument/axiom genom att kritisera dessa på wikipedia.

  13. Apråpå samling över länkar och källor. Tänkte du dig en egen sida med det här? Om det forsar in länk-förslag som vi kan ha på den sidan i så fall… hur ska vi kategorisera dem? Alltså vilka underrubriker behövs i ett sådant arkiv?

  14. Pingback: Arv och miljö « Genusdebatten

  15. Det är en sådan databas jag håller på och skapar för min egna hemsida. Där man lägger till relevanta artiklar, studier, rapporter samt annat som rör agendan. Ska även se till att skapa en backup av allt som samlas in, är ju många gånger saker o ting försvinner från nätet.

    Men sidan e inte uppe än, håller fortfarande på o pillar på hur allt ska se ut o få det till att fungera.Sen saknas ju framförallt ett namn på sidan också. Smile

  16. Åh, va bra!
    Jag håller på att skapa/återskapa mitt eget. Jag läser alltid med penna i handen och har (tack och lov) sparat det mesta av mina anteckningar. Så jag håller gå igenom det.

    Det är super om vi får en gemensam käll-bankSmile

  17. Ja. Det är bra om folk alltid har för vana att ta skärmdumpar o gör pdf av sådant de ser online. Så slipper man stå där naken när man skrivit en massa om en sida som plötsligt ändrat det man kommenterat.

    Får se hur databasen ska vara uppbyggd bara o försöka integrera den i worldpressystemet.

  18. Pingback: Nattliga funderingar « Genusdebatten

  19. Här är företaget som ligger bakom UMO.
    http://www.inera.se/Om-oss/Organisation/Foretagets_historia/

    På sidan står även:
    Så arbetar vi

    På UMO är det viktigt att materialet håller hög faktamässig och språklig kvalitet och att det har ett inkluderande tilltal som är anpassat för så många användare som möjligt.

    Allt faktamaterial som tas fram till UMO följer en särskild kvalitetssäkringsprocess, som innebär en granskning i flera led: av externa sakkunniga faktagranskare, av UMOs redaktion, av Ineras medicinske chef samt av ett redaktionsråd bestående av personer som representerar ungdomsmottagningarnas tvärprofessionalism samt expertis på mänskliga rättigheter och diskriminering.

    Frågan jag ställer mig är såklart vilken kompetensbakgrund dessa sakkunniga faktagranskare har, och hur många poäng i genusvetenskap de har ihopräknat.

  20. Idén om ett ”Strukturerat, sökbart kunskapscentrum” är intressant och kanske kan få ett eget inlägg? Jag har samlat fakta sedan lång tid, och har en del sköna skärmdumpar.
    Berätta gärna mer om dina databas-planer.

  21. Efter att fått nog av wordpress egna themes and har bestämt mig för att göra ett eget från scratch. Men förhoppningsvis har jag något att visa upp för folket bakom genusdebatten om en vecka eller så för o ta deras synpunkter, kanske skriver de något om det då. Men kan inte ge ut det helt än då jag inte har något namn på sidan, o då inte heller en riktig adress. E inte sugen på att ge ut ipnumret till feminister som döljer sig i skuggorna här.

    Men så jag tänkt hittils är det en sökbar databas, troligen genom speciella sökord istället för text. Blir troligen mer strukturerat då. Varje länk ska få ett område där innehållet förklaras kort. Man ska även kunna söka speciellt efter studier, tidningsartiklar, bloggar, osv
    För att se databasen ska man vara vem som helst, men för säkerhetsskull behöver man vara känd av mig innan man får lägga till själv, annars få det ske genom mail.

    När det gäller tid så lämnar vi in projektarbetet vi håller på med på universitetet idag istället för på onsdag vilket ger mig ett gäng lediga dagar, vilket e trevligt. Razz

  22. Pingback: Under det rosa täcket. « Genusdebatten