Postnatal abort
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke begrundar när början är slutet

Du har kanske sett videoklipp av hur folk skriver på upprop för att förbjuda kemikalien diväteoxid eller dihydrogen-monoxid. Och folk skriver på omedvetna om att det helt enkelt är kemiska beteckningar för vanlig ordinär H2O, eller rätt och slätt, det vi vardagligt tal kallar vatten.

Det säger väl att man kanske inte skall fästa alltför stort avseende vid namninsamlingar för än det ena, än det andra. Jag är själv mycket restriktiv med att skriva under upprop, även om det vid första påseendet är något jag till fullo ställer mig bakom. Som jag tog upp i min floskelskola så finns det en hel del tolkningsutrymme även för självklarheter som Lika lön för lika arbete, så det kan vara värt att ta reda på vad den som driver en kampanj för namnunderskrifter avser med denna floskel innan man skriver på. Man kanske inte gillar resultatet.

Det sagt, det finns en del klipp där man går runt och samlar in namn som stämmer till eftertanke. Vad sägs till exempel om följande namninsamling för att kvinnor skall ha rätt att utföra abort upp till 5 år efter att barnet fötts:

Det må vara en eller två som bara skriver under utan vidare, men jag noterar att han faktiskt säger till någon av dem att läsa vad det är han skriver på, och rent allmänt talar om för dem vad det är de skriver under på. Kanske några har missförstått vad det handlar om, men knappast alla. Oavsett vilket så är det ganska skrämmande. Man undrar onekligen hur långt det kan gå.

Och vad kommer härnäst, att man återinför ättestupan?

Det som begravet skall bli, skall dödas i tid

Det som begravet skall bli, skall dödas i tid

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Postnatal abort — 13 kommentarer

 1. Ättestupan (eutanasi) är redan införd fast allmänheten vet inte om det. Du skall understundom dräpa i bokform av T. Tännsjö (V)

 2. Tja, Obama är ju övertygad om att CO2 förvärrat hans dotters astma trots att nivån i lungor normalt vida överstiger nuvarande 380 ppm i atmosfären eller vad snittet nu ligger på. En annan på ett klimattramsmöte beskrev CO2 som en grå dimma.

  Det finns ett klipp där en kille går runt och frågar folk vad dom tycker om att Hillary Clinton vill införa ”Sharia Law”. De flesta vet inte vad det är men tycker det låter som en bra ide.

  Jag anser mig väl ha ungefär genomsnittlig IQ vilket inte är särskilt märkvärdigt, så när jag betänker att halva mänskligheten är dummare än så, känns det faktiskt lite obehagligt.

 3. Undrar hur många som skulle skriva på en namninsamling för att ge kvinnor rätt till abort 5 år innan graviditeten?

 4. @Fredrik:
  Verkar som att vi passerade 400 ppm nyligen. Bekymrar mig inte nämnvärt. I USA är gränsvärdet 5000 ppm under en åttatimmars arbetsperiod. En dubbling från nuvarande nivå skulle vi förmodligen inte alls märka av kroppsligen.
  Men, men, undrar hur många ppm de kör med för att få svart rök ur skorstenarna på alla bilder?
  Det där att halva befolkningen är dummare än genomsnittet tog jag upp i Svensken är en floskelfeminist. Det är faktiskt lite skrämmande, för jag är (om jag skall uttrycka mig lite diplomatiskt) inte alltför imponerad av genomsnittssvenskens intelligens.

 5. @Gigas:
  Bra fråga, vore onekligen intressant att testa. Jag antar att det skulle bli en del även där.

 6. Hej.

  Underskrifter skall man vara försiktig med.

  I hemorten har det under somrarna kunnat ses män med österländskt utseende vilka vilja ha signaturer på ett google-översatt papper; ändamålet har varierat men alltid kretsat kring ekonomiskt stöd till behövande. Männen vill gärna ha adress och telefonnummer dessutom. Vissa skriver på, andra inte. Om det är fult spel vet jag inte, men jag litar på min instinkt.

  Om man jobbar på lager, vilket jag ibland gjort, så träffar ibland mindre nogräknade förare som vill dumpa sin last och ha påskrivet, helst nyss, så att de kan köra. Ve den lagerschas som tar upp deras tid med att först inspektera att det är rätt varor i rätt mängd utan skador som lämnats. Sådana förare kan det hända får förklara för sin uppdragsgivare varför det är Mark Twain, eller Desmond Tutu, eller Genghis Khan som skrivit under.

  Var det förresten inte Filip & Fredrik som lurade på någon kändis-kändis en t-tröja med stötande text för sådär en tio år sedan?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 7. @Gigas: Hej.

  Den var det, ja. Tack för det. Till Emmas försvar så hade nog de flesta av oss missat om man valt ett mer okänt läger, men Treblinka hör väl till allmänbildning.

  Det där med intelligens som diskuteras ovan är vanskligt – intelligens och kunskap samt förmåga att kombinera dessa i praktisk applikation är vad som verkar ha börjat fallera hos allt fler i varje generation som föds.

  Som jag kanske påstått tidigare: att kunna bemästra och använda samt utveckla den potential för intelligens/kognition man fötts med är viktigare och bättre än att ha fötts med en potential man inte utvecklar – för att använda en felaktig metafor: den som använder alla sina åttiofem poäng IQ är smartare än den som har 135 att tillgå, men puttrar fram i hundra.

  Givetvis är det inte så renodlat enkelt hos en specifik individ, men jag hävdar principens riktighet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Och tack för länken till SvD – jag läser bara ledarartiklar där numera. Ds

 8. Pingback: … och ett värdigt slut | Genusdebatten