Politisk vindkantring
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke fläktar sig i de nya vindarna

Chefsclownen vill att gamla avtal rivs upp.

Cirkusen beslutar att införa gränskontroller.

En av de andra clownerna anser att vi skall sluta betala medlemsavgiften till den internationella cirkusföreningen.

Nya spännande pajasnummer kommer nu slag i slag.

Men det är en jävla tur att de inte är rasister och delar ut flygblad som låter eventuella cirkusbesökare veta att alla föreställningar är fullsatta.

Jag tror de andra uppskattar gränskontrollerna. De vill nog att vi bygger en mur också. För säkerhets skull. Så ingen slipper ut.

Förslag på ny nationalsång

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Politisk vindkantring — 7 kommentarer

 1. @Dolf

  ”En av de andra clownerna anser att vi skall sluta betala medlemsavgiften till den internationella cirkusföreningen.”

  Vem och vad avses? EU? FN? Missat detta, låter intressant…

 2. Dessa gränskontroller som ska upprättas kommer inte betyda någonting för migrationen till Sverige,det kan snarare bli precis som SVD skriver öka antalet asylsökande.
  Alice i Underlandet det var Jonas Sjöstedt som sa detta i Aktuellt.

 3. @Alice i Underlandet:
  Han VPK-aren, vad han nu heter, Sjökvist eller Sjöstedt eller nåt sånt, vill att vi skall sluta betala avgiften till EU så länge inte övriga länder följer ingångna föredrag. För en gångs skull är jag väl överens med honom. Fast jag tycker vi skall lämna klubben permanent.

 4. Hej.

  Det är lite gulligt hur Löfblåsaren tror att det står horder av lediga socionomer, poliser, läkare och jag vet inte vad mer för nödvändig personal, och bara hoppar av iver att få sätta igång med kontrollerandet. Ännu sötare är SVMp när de tror att logistiken finns för detta.

  Om de vill ha gränskontroll, på riktigt, måste det till helt andra åtgärder. Uppsamlingsläger i väntan på att processas.
  Läkarkontroll, och karantänsmöjlighet.
  Riktig identitetskontroll.
  Riktig kontroll om personen har rätt att resa in i, och/eller stanna i Sverige.
  Internering och någonstans att deportera de som skall utvisas.
  Och så vidare. Dessutom får det inte kosta särskilt mycket, eller begränsa andra resenärers ’fria rörlighet’.

  Låter rätt orealistiskt tycker jag. Snarare blir det symboliska stickprov med fotograferingsmöjligheter när lämpligt regeringsspån eller verkschef gör besök i verkligheten. Gärna med polisingripande av aktivister eller påstådd flykting som framtvingar omhändertagande.

  Och till våren/sommaren, när Medelhavet blir lugnare, kommer ökningen igen. Allt brunsåsen (rödgrön röra) kan göra är att hoppas att det finns något att be till som dessutom fixar detta, eftersom de låter sig vara maktlösa.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. @Utlandssvensk: Hej.

  Fenomenal film, tack för det! Ack så nära sanningen, och vi rör oss allt snabbare ditåt. Hur många betygskonferenser och elevutvärderingssamtal har man inte suttit i och med en dåres envishet hävdat att det enda rättvisa, och den enda rättvisa vi kan erbjuda, är att gradera och betygsätta utifrån demonstrerad sakkunskap inom ämnet. Men icke. Vi skall titta på utvecklingsprocesser, ’blivande’ (?), hur eleven löser problemet ’på sitt sätt’ (oavsett om svaret rent objektivt är rätt), och ett crescendo av ’eleven visar ju på framsteg, det måste belönas’.

  Inte konstigt att pojkarna från förorterna misslyckas i kvinnoskolan. Ingen disciplin, ingen ordning, ingen respekt, ingen möjlighet att tillkämpa sig den kunskap som ger en väg ut ur misären. Automatisk progression genom systemet tills du slutar skolan är som att inte göra hundvalpen rumsren, och sedan straffa den som vuxen. (En krona för referensen)

  Återigen, tack för ett (bittert) skratt; det är mitt signum för bra humor.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. @Rikard:

  Kul att du gillade filmen! Jag har lite kompisar ”down under”.

  Du kanske skulle fundera på att flytta ner hit till CH. Massor av internationella skolor som betalar bra för riktiga lärare. 80.000 sek i månaden är nog helt rimligt. Skatten ligger kring 10% och ungarna vet hut!