När politiker bäddar sträckbänken får väljarna ryggskott
avatar

Dolf hotade mig med stryk – nåja nästan – om jag pubbade på min blogg. Så ni får stå ut med lite SD-snack eller hoppa över inlägget.Smile Det är ett svar till en diskussion på twitter.

Jag är medveten om SDs historia. Jag antar du också är medveten om att vi i princip hade SD-migrationspolitik under dec. 89 till dec. 91 utan ”rasisterna” närvarande?

Jag finner SDs historia totalt ointressant då alla parti är summan av sina medlemmars bidrag för utveckling av politiken. Ursprungspartiet med några enstaka individer på 80-talet, varav många sen länge lämnat partiet, bryr jag mig inte det minsta på, jag visste inte ens att de fanns då. Det är nutidens SD med 21k+ medlemmar som är ”mitt” parti (och nej, det är ingen missnöjesröst) som är i riksdagen. Men sakpolitiskt – att ett land som Sverige måste ha en restriktiv invandringspolitik – där har de haft rätt hela tiden.

Att inte våra ledande politiker insåg konsekvenser av förd politik – trots alla varningar, tillgång till all samhällsstatistik, forskning och expertis – som ”normala människor” förstår utan den informationen, tyder antingen på att de är verklighetsfrånvända och totalt inkompetenta eller att de ägnar sig åt medveten förstörelse. Nu anammar moderaterna, steg för steg, SDs politik. Det är välkommet även om det är på tok försent. Nu handlar det om att rädda vad som räddas kan, tyvärr. Och det är akut.

Man har mer att lära av SD – The paradox of tolerance!

The paradox of tolerance

The paradox of tolerance

Att värna om sitt land och den kultur som skapat ett samhälle som folk väljer att migrera till har inget med främlingsfientlighet att göra! Vårt välstånd och vår frihet har inte ”bara uppstått” – välståndet och friheten är ett resultat av vår kultur! I den svenska kulturen finns en relativt hög nivå av tolerans, men med värderingar man måste stå upp för, t.ex. jämställdhetjämlikhet, yttrandefrihet, åsiktsfrihet och en sekulär stat med religionsfrihet. Intoleransen kommer att segra om man inte står upp för dessa grundläggande värderingar. Det är ett politiskt svek inte bara mot svenskar som bott i Sverige sen generationer, det är minst lika mycket ett svek mot invandrare och – inte minst – våra judar. Dessa människor betalar nu priset för decennier av politisk inkompetens i migrationsfrågan – så här, så här och så här. Man behöver också förstå vad som händer när ett samhälle blir mer heterogent (gäller både disponibel inkomst och etnicitet/kultur) och hur man kan försöka motverka de negativa konsekvenserna. Därför talar SD om assimilation och öppen svenskhet.

När politiker utfört ett socialt experiment som medfört att man fått en stabil och välfungerande nation som Sverige att stå på randen av en samhällskollaps och man gjort detta samtidigt som man hånat och utestängt de som varnat och en stor del av svenska folket samt ignorerat sina egna väljare, då vore det klädsamt med lite ödmjukhet och självrannsakan, anser jag. Eftersom läget är katastrofalt, inte bara pga. migrationspolitiken – vår ”feministiska utrikespolitik” bränner t.ex. diplomatiska broar oftare än jag byter underkläder (nåja, nästan?) – så är påståenden som ”bara M som hittills föreslagit en seriös lösning” inget annat än att man låtsas uppfinna ett hjul som alla redan vet finns inte på långa vägar att ”ta ansvar” för situationen man skapat. Handling är vad som behövs. Menar man allvar behöver man bara ta SDs utsträckta hand och så rädda oss alla från pajasregeringen – tillsammans har vi kanske en chans.

PS: Jag håller på med ett inlägg (kommer pga. tidsbrist dröja några veckor) där jag ska förklara saker mer ingående.

Kommentarer

När politiker bäddar sträckbänken får väljarna ryggskott — 78 kommentarer

 1. SD kunde alltså förutse denna fullständiga invasion-tragedi 27 år innan den skedde.

 2. Förklara gärna vad lösningen är.
  Jag antar att det är någon lag som ska ändras som ska ändra på ”migrationspolitiken”, vilken och hur?

 3. @Göran:
  Nej, den började med regeringen Bildt 1991.
  Dessutom var det inte så svårt att förutse den nuvarande toppen i invandringen, jag gjorde det 2011 när våra kära politiker gjorde exakt vad de hade lovat väljarna och drog in Sverige i projektet ”arabiska våren”. Nu kommer räkningen för valet 2010 och väljarna gnäller om att de inte vill betala för vad de gjorde då. Ryggradslösa jävlar som trodde att vi skulle bli rikare på att låta människor i andra länder lida och som nu klagar som bortskämda barn när det slog tillbaka.

 4. @Ninni:
  Ok, så förslaget är att bryta mot EU-fördragen och upprätta en olaglig inre gräns med gränskontroller och att skicka tillbaka folk till den delstat de kommit ifrån?

  Hur tror ni att EU kommer svara på det?

 5. @MJ och MJ:

  ”Lösningen” som med någon vifta med någon magisk trollstav och vips så är problemen lösta, det finns inte. Nu handlar det om skademinimering. Och vad gäller skademinimeringen så har SD:are har jag en hel del tankar, men det kräver att resten av etablissemanget faktiskt börjar lyssna och försöka förstå vad som förmedlas.

  Tyvärr är det så att det är svårt att se förbi sin samtids kontext så som Alison Tieman beskriver och vårt samhälle lider, menar jag, av SD-fobi.

  Som jag skriver i inlägget så har jag ont om tid nu, därav kan jag inte gå in på det. Det finns inte heller med i inlägget jag skriver om – det handlar om hur man kunde förutspå utvecklingen.

  Hur tror ni att EU kommer svara på det?

  Prova ta del av deras media. EU-länders irritation för Sveriges agerande stiger dag för dag. De skulle välkomna om Sverige började ta ansvar, för det som sker är till stor del Sverige och Tysklands fel.

 6. @Ninni:

  Nej men NÅGOT som går att beskriva KONKRET borde det väl åtminstone finnas?

  Arpi förslår olagliga åtgärder som bryter mot EU:s fördrag. Även om EU ser mellan fingrarna när de tre stora struntar i fördragen så tror jag knappast att de kommer ha samma förståelse för en liten vasallstat i den nordliga utkanten.
  Att försöka GÅ UR EU och blir ett självständigt land igen skulle ju kunna vara ett alternativ, men säg då det rakt ut.

  Varför skulle övriga delstater vara irriterade på att Italien, Tyskland och Sverige tar smällen?
  Gjorde vi som Arpi vill så skulle ju de andra delstaterna få ta delar av smällen, något som de vägrat att göra frivilligt.

  ATT folk till stor del söker sig just till Sverige och Tyskland är en sak. Att folk flyr från samhällen som vi har varit med och krossat är en annan sak. Det senare är det vår plikt att ta ansvar för, dock inte nödvändigtvis genom det första (som bara innebär att vi inte kan ta så mycket ansvar som vi borde).

 7. @MJ:

  Även om EU ser mellan fingrarna när de tre stora struntar i fördragen så tror jag knappast att de kommer ha samma förståelse för en liten vasallstat i den nordliga utkanten.

  Varför inte? Främsta anledningen till att andra inte protesterar när Tyskland stramar åt flyktinghanteringen är inte att de är Tyskland och ingen vågar kritisera dem, utan att ingen – utom ungefär Sverige och Turkiet – kan säga så mycket när det gäller vilka flyktingströmmar som är hanterbara.

  Det borde gå alldeles utmärkt för Sverige att påminna om att man i många år haft en extrem flyktingpolitik. Även Merkel skulle kunna bemötas med observationen att Sverige under lång tid tagit emot 5-10x fler flyktingar per capita än Tyskland.

  Det finns inga krav på EU’s medlemsländer att de måste tillåta sina system att haverera, och själva poängen med Schengen är för övrigt att kontrollen skall vara noggrann vid inträdet till EU; när tiotusen flyktingar i veckan kommer till Sveriges gräns är det inte ett tecken på att de andra medlemsländerna följer Schengen och Dublin till punkt och pricka, utan på att fördragen redan slutat fungera i praktiken.

  Såvitt jag vet är det inte möjligt att komma till Sverige utan att korsa något annat Schengen-territorium (om vi med territorium räknar in nationella vatten.)

  http://ec.europa.eu/home-affairs/funding/2004_2007/docs/plan_management_external_borders.pdf

  The control and surveillance of borders contribute to managing flows of persons entering and leaving th at area and help protect our citizens from threats to their security. Besides, they constitute a funda mental element in the fight against illegal immigration. (2) In addition, in an area like Schengen, characterised by the suppression of internal border controls, the surveillance and control of external borders is essential.

  Det är alltså tydligt formulerat i EU’s fördrag att ”suppression of internal border controls” är helt avhängigt av att ”the surveillance and control of external borders” fungerar.

 8. @michael:
  Det är helt rätt som Heidbrink skriver, juridik har inget egenvärde. Något man ofta får diskutera i Sverige där befolkning indoktrineras med myndigheternas ofelbarhet och ett vanligt argument för att något är moraliskt fel är att det är olagligt.

  Problemet här är att det är juridik som inte regleras på delstatsnivå. Det är ungefär som om en kommun inför ett eget straffbud eller beslutar om ansvarsbefrielse för något brott. Kommunen kan ha rätt eller fel, åtgärden kan vara bra eller dålig, men kommuner får inte besluta om sådant och det krävs en grundlagsändring för att kommunerna ska utrustas med sådan makt.

  Här krävs det ändringar i EU:s rättsakter för att delstaterna ska få besluta om t.ex. gränskontroller. Däremot kan delstater ansöka hos EU om tillfälliga gränskontroller och det har regeringen gjort.

  Om nu övriga delstater håller med om att delstaterna borde återföras viss nationell makt (som Ninni verkar påstå) så är det ju bara att ändra reglerna.

  Vad gäller att skicka folk tillbaka till det land de registrerades i först så görs det redan och där finns det redan rättsregler. Problemet är att folk reser genom länder utan att registreras.

 9. @Ulf T:

  Schengen Borders Code

  (15) Member States should also have the possibility of temporarily reintroducing border control at internal borders in the event of a serious threat to their public policy or internal security. The conditions and procedures for doing so should be laid down, so as to ensure that any such measure is exceptional and that the principle of proportionality is respected. The scope and duration of any temporary reintroduction of border control at internal borders should be restricted to the bare minimum needed to respond to that threat.

  (16) In an area where persons may move freely, the reintroduction of border control at internal borders should remain an exception. Border control should not be carried out or formalities imposed solely because such a border is crossed.

  Det hänger alltså på huruvida man kan göra en trovärdig tolkning av situationen som ’hotande’. För några veckor sedan hette det ju att vi klarar det utmärkt. Nu håller retoriken gradvis på att glida över till att systemen närmar sig kollaps (ena dagen är ”gränsen nådd”, andra dagen är det absolut inte så).

  Nyligen noterades i en debattartikel (hinner inte jaga länk) att inte hälften av alla asylsökande får genomgå hälsokontroller (vilka dessutom är frivilliga). Det är rimligt att anta att risken för att vi på detta okontrollerade sätt importerar bland annat resistenta bakteriestammar är avsevärd.

  (Det framgick för övrigt inte tydligt om det var hälften av alla asylsökande, eller hälften av alla som kommer; jag tror det var det förstnämnda, men då i flera fall uppåt hälften avviker innan de hinner registreras skulle det förstås kunna vara den gruppen man avsåg.)

 10. @Ulf T:
  Tja det vore ju oärligt eftersom Tyskland och Sverige haft ungefär lika mycket flyktingar per capita. Du blandar ihop flyktingar med asylsökande.

  Jo så är det. Precis som att våra kommuner inte får bryta mot svensk lag även om de hotas av systemkollaps. Kommer som nu vägrar att ta emot flyktingar för att de inte klarar av att ge skolgång för alla barn som kommer drabbas av sanktioner både för underlåtenhet att ge adekvat skolgång och för att vägra ta emot flyktingar som de tilldelas.
  Sverige är en vasallstat i EU på samma sätt som att kommunerna är styrda av staten (precis som väljarna önskat).

  Det är bara ännu ett uttryck för det bortskämda barnet. Man ville ju bara ha fördelar av EU och nu drabbas man av den risk som man varnades för och då lägger man sig på golvet och skriker.

 11. @MJ:

  Japp, det handlar om konkreta förslag. Men pga det narrativ som finns kring SD kommer jag inte ta det förrän jag har tid att göra det ordentligt och förklara vad och varför pedagogiskt så som jag brukar göra. För om jag inte är extremt noggrann så kommer det att feltolkas. Och jag kommer aldrig göra något, på nätet eller utanför, som riskerar hamna i knä på mina förtroendevalda.

  Jag kan ta ett exempel på hur korkat saker tolkas pga narrativet. Den 4 december 2014 höll Mattias Karlsson presskonferens och sa:

  Vi kommer fälla varje budget, varje budgetproposition som ger stöd för ökad invandring utifrån dagens nivåer och som ger Miljöpartiet ett avgörande inflytande över migrationspolitiken.

  Det var alltså två punkter man ställde krav på
  1) ej ökad invandring
  2) ej ger miljöpartiet avgörande inflytande

  Trots tydligheten så tolkades det som att SD krävde att de andra partierna skulle ”dansa efter SDs pipa” varpå man skrev #DÖ. Helt sjukt.

  Men jag kan ge ett exempel på SD-politik:

  I SDs budget budgeteras strax under 2 miljarder mer än något annat parti till polis o rättsväsende och dessutom mer till tull (tror runt en halv miljard men osäker på rak arm).

  På punkt efter punkt tar Alliansen (utom C) efter SDs politik i ord, jag vill se handling!. Jag vill se nyval där M, FP, KD o SD gör gemensam sak. Att byta regering är inte bara viktigt för att få bort skojarna, det är också en ”nu tar vi ansvar. Förlåt.”-markering gentemot de många länder regeringen gjort – med rätta – förbannade.

  Men det är många andra konkreta saker och det är saker som (åtminstone delvis) redan görs i andra EU-länder. Jag såg tex för ett tag sen en twittrare skrev ”Låt oss införa Danmarks mig.pol nu så vi slipper införa SDs om ett år” (citat ur minnet). Jag bara skakade på huvudet, för SD skulle jubla för dansk migrationspolitik, den är i vissa punkter (tex. vad som krävs för att bli dansk medborgare) hårdare än SD-politik.

  Och jo, EU kommer acceptera att Sverige inte följer EUs förordningar till punkt o pricka. Och gör de inte det så får de väl slänga ut oss eller bötfälla oss, för Sveriges främsta ansvar är gentemot nationens befolkning och detta är katastrof på riktigt.

  Men mer än så här får vänta till jag har tid. Smile

 12. @MJ

  Om man bara följer gällande lagstiftning korrekt så minskar invandringen dramatiskt direkt. Migrationsverket m.fl har egenmäktigt tolkat lagarna mycket konstigt på senare år.

  Bara en sån sak att skriva in 20-40 åriga män som ”ensamkommande flyktningbarn” trots att man vet, alla andra vet och en snabb test BEVISAR att så inte är fallet.

  Detsamma gäller den otroligt frikostiga tolkningen av anhöriginvandrare. Kommer du från Australien, England osv gäller vissa regler. Är du MENA invandrare så gäller helt plötsligt totalt andra.

 13. @Ninni: @Ninni:
  Det är ju som vanligt bara snömos. Vad finns det för intresse att inte budgetera för utgifterna för invandringen? Resultatet blir ju bara att budgeten inte håller. Det är som att inte räkna in bostadskostnaden i sin privatekonomi och tro att man får mer pengar över till resor och nöjen då.

  Nu förstår jag ju att SD:s krav bygger på att de vet att deras väljare inte begriper vad budgeten reglerar för något, men det blir inte mer konkret för det.

  SJÄLVFALLET, alliansen är ju i (självvald) opinion och då lovar man ju alltid att satsa mer på allt som folk vill ha mer av. Varför tror du att alliansen själva valde att bryta sin egen budget efter att den gått igenom med SD:s stöd? För att det var en medveten dummerjönsprodukt för att locka väljare.

  Att ha fler invånare som inte är medborgare är ingen vinst, annat än att man skaffar sig lite obildade väljare.
  Danmarks ”migrationspolitik” är i alla delar som betyder något identisk med Sverige. Skillnaden i flyktingströmmen beror på marknadsföring och anknytning. Om de som idag får stanna i Sverige istället hade ansökt i Danmark så hade de fått stanna där med. Tills väldigt nyligen så var det också så att Danmark satsade mest pengar per invandrare, både i bidrag och utbildning, av alla länder i världen.

  Jag väntar med spänning på de konkreta förslagen. För än så länge är det bara snömos från SD-håll hela tiden. Det kommer bli som i Danmark att om SD får erbjudande om regeringsmakt så tackar de nej för att de vet att de inte kan genomföra vad de lovat.

  Du tror inte att det blir katastrof om vi får betala böter till EU?

 14. @Daniel:
  Du fattar väl att det bara är obildade SD-nötter på förtispension som på allvar tror på de där jävla dumheterna om att alla som säger att de är 12 år egentligen är 40 år? Lustigt nog är de så jävla korkade att de samtidigt påstår att folk i Mellanöstern sitter på dussintals ungar som de skickar som ankarbarn, och ändå är alla barn som kommer i medelåldern.

  Men lustigt av allt är att de aldrig kunnat förklara VARFÖR i helvete man skulle skicka en unge först när asylreglerna är de samma för vuxna och barn. Den enda skillnaden som kan motivera att ljuga om åldern är att det är andra regler som gäller för boendestandard (men också lägre bidrag m.m. ) så om man är 25 och ser ung ut så kan man ljuga och säga att man är 17 så får man bo lite bekvämare några månader.

  Vilka andra regler då?

 15. @MJ:

  Men lustigt av allt är att de aldrig kunnat förklara VARFÖR i helvete man skulle skicka en unge först när asylreglerna är de samma för vuxna och barn.

  För att du har fel, det är inte samma förutsättningar för barn som för vuxna. Barn har mycket lättare att få uppehållstillstånd. Senast 1 juli 2014 gjordes det en lagändring i vars syfte var att göra det ännu lättare.

 16. @Ninni:
  Ja det är lättare att få uppehållstillstånd och svårare att utvisas. Men inte lättare att få asyl. Med andra ord kan man utvisas när man slutar vara barn och anhöriga får inte asyl, utan tvärtom kan barnet utvisas om anhöriga hittas. Om barnet skulle ha asylskäl så skulle det ju ha det även tillsammans med föräldrarna.

 17. @MJ:
  Så du menar att det inte är några problem att vuxna tar barns resurser?
  Förstår inte varför man inte inför handledsskanning (MRI), vad jag har läst så avgör det ålder med 99% säkerhet, ändå anser många att det är ovetenskapligt?

 18. @Nilsson:
  Jag menar:
  1. Det är en myt att det skulle vara så vanligt och att det skulle handla om stora resurser i sammanhanget.
  2. Det är inte så jävla noga. Hellre tio 25-åringar som får eget rum i några månader än en 15-åring som blir utan för att han har mustasch precis som 90% av 15-åringar har (utom SD-idioter tydligen som aldrig gick i högstadiet).
  3. Om det fanns en säker metod för att medicinskt avgöra ålder så skulle det användas, och inte bara på invandrare utan på en massa olika områden, t.ex. arkeologi och kriminalteknik. Man kan göra generella uppskattningar med hjälp av t.ex. hur benen i handleden utvecklats, men man hamnar på rätt år bara strax över hälften av gångerna och kan i enskilda fall hamna 12 år fel, både upp och ner.

 19. @Nilsson:

  Skall man hårddra det, så tycks det enda juridiskt hållbara vara att acceptera den asylsökandes uppgift om ålder, så länge man saknar otvetydig dokumentation.

  … it was recently revealed that over £2 million had been paid in a court settlement in 2010 to 40 child asylum-seekers who were wrongly detained as adults as a result of a flawed process of age assessment. In this context, it is important that legal representatives fully understand the age assessment process, especially the medical practices that are undertaken.

  Så länge åldersbestämningsmetoder inte har tillräcklig precision, och asylsökande kan stämma mottagarlandet om de felaktigt nekar asyl baserat på felaktig åldersbestämning, hamnar man rent logiskt i att man inte har juridisk möjlighet att göra mycket annat än att lita på dem.

  Artikeln nämner åtskilliga etiska och moraliska överväganden, men hoppar, såvitt jag kan se, över aspekten hur långtgående åtaganden det är rimligt att avkräva ett samhälle gemtemot utomstående, samtidigt som man flyttar bevisbördan från individen som gör anspråk på ett privilegium till den grupp som förväntas tillhandahålla det.

 20. @MJ:
  Enligt FIFA är det rättvisande i 99% av fallen, var får du att det skulle bara vara hälften av gångerna?
  Nu pratar jag om över/under 18 år, inte att åldersbestämma om nån är 13 eller 14 vilket är ointressant i detta fallet.

 21. @Nilsson:
  Fifa har fel.
  Det kommer från en brittisk undersökning av handleds- och tandundersökningar. ca 75% är rätt och lite drygt hälften är rätt på året.

  Varför skulle inte 13 eller 14 vara intressant? Den personen blir ju också 17 eller 18 sen.

 22. @MJ:

  @Ulf T:

  ” Tyskland och Sverige haft ungefär lika mycket flyktingar per capita. Du blandar ihop flyktingar med asylsökande.”

  Samma trams och lögner, om och om igen.

  Mj saknar all förmåga till inlärning och det är helt meningslöst att försöka hjälpa honom att komma ur sina märkliga fantasier.

  För de som vill veta hur vekligheten ser ut, gäller följande:

  ”In absolute numbers, a total of almost 104 thousand persons were granted refugee status in the EU-28 in 2014 (first instance and final decisions), nearly 60 thousand subsidiary protection status, and just over 20 thousand authorisation to stay for humanitarian reasons.

  Around 160 thousand people received positive decisions at first instance in the EU-28 in 2014 (of which 90 thousand were granted refugee status, 55 thousand were granted subsidiary protection and 16 thousand were granted humanitarian status); a further 23 thousand people received positive final decisions in 2014 (of which nearly 14 thousand were granted refugee status, 5 thousand subsidiary protection and 5 thousand humanitarian status).

  The highest number of positive asylum decisions (first instance and final decisions) in 2014 was recorded in Germany (48 thousand), followed by Sweden (33 thousand), France and Italy (both 21 thousand), the United Kingdom (14 thousand) and the Netherlands (13 thousand). Altogether, these six Member States accounted for 81 % of the total number of positive decisions issued in the EU-28.”

  http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_statistics

 23. Vill nog mena att det är tämligen illa, speciellt från GDs front annan måså-vara, att bemöta trist text vilket produceras av pseudot MJ eller emellanåt i annan skepnad.
  Vore ju synd om GD faddar ut och en slutlig sotdöd vilket är aktuellts pseudo målsättning.
  GD-fronten läs tråden noga, fick ni någon inspiration, näee tänkte väl det.

 24. @MJ:

  ”Men lustigt av allt är att de aldrig kunnat förklara VARFÖR i helvete man skulle skicka en unge först när asylreglerna är de samma för vuxna och barn”

  Herregud vad du skriver här är så dumt att det inte går att begripa. Asylreglerna är helt irrelevanta för den frågan. Asyl bestäms av MÄNNISKOR inga gudagivna regler som håller absolut. Givetvis är det så på varenda retorikkurs att man vet att det är lättare att påverka MÄNNISKOR genom att hänvisa till stackars barn.

  Det finns inga regler som tar beslut på egen hand. Alla regler styrs av människor, handläggaren, dennes chef, chefens chef osv, hänvisa inte till regler som om de styrde sig själva tack.

 25. @Erik:
  Det var nog mig inte Ulf T du skulle angripa.
  Varför inte bara ta med sig ett stackars barn då?
  Eller varför inte skicka kvinnor?
  Eller varför inte skicka flickor?

  Att skicka pojkar (eller vuxna män som SD-kadern växlar till att påstå ibland) är ju det näst sämsta ur retorisk synvinkel.

 26. @MJ:

  ”Hur tror ni att EU kommer svara på det?”

  Hahaaha! Har du möjligen missat att länderna som gör det här själva UTGÖR del av EU? Alltså det är inte EU mot länderna. Det finns inget EU utan länderna ifråga. De är på väg att tappa Storbritannien, de hade praktiskt taget redan tappat Grekland. Nu försöker Turkiet utpressa sig in med flyktingsituationen och hur bra tror du de kristna ortodoxa länderna i öst kommer att ta den saken?

 27. @MJ:

  ”Varför inte bara ta med sig ett stackars barn då?”

  Dels för att det blir för dyrt, de flesta familjer har bara råd att skicka en person med flyktingsmugglare genom Europa, resten måste komma som anhöriga senare eller så får barnen skicka hem pengar.

  Dels för då blir det genast sämre effekt. Det är ensamma barn som skapar emotionell reaktion hos svenskar, inte familjer. Svenskar skiter ju helt i familjevärden, föraktar den heteronormativa kärnfamiljen, stänger in sina gamla på vårdhem och sprider ut ungarna i olika städer.

  ”Eller varför inte skicka kvinnor?”

  Av samma orsaker som kvinnor måste täcka sina kroppar, bevakas hela tiden och låsas in så de inte har ett socialt liv kanske?

  ”Eller varför inte skicka flickor?”

  Som skulle ha ännu lättare att ta till sig fel livstil? Det märks att du försöker förstå det här från dina egna åsikter. Inte från de värden som dominerar de här länderna.

 28. PS: Apropå ingenting, är det verkligen någon som tror att Sverige inte kommer att svartlistas internationellt från alla juniortävlingar om vi tycker det är oviktigt om idrottare är 15 eller 25?

 29. @Erik:
  Så de kör på det näst sämsta (eller det sämsta som utger sig för att vara det näst sämsta) ur retorisk aspekt på grund av den retoriska fördelen?

  Så kvinnorna och flickorna kan vara ensamma i hemländerna men inte flyktingländrna? Och det är anledningen till att man väljer bort de två bättre alternativen?

  Hur blir det billigare genom att åka en åt gången?

 30. @MJ:

  ”Så de kör på det näst sämsta (eller det sämsta som utger sig för att vara det näst sämsta) ur retorisk aspekt på grund av den retoriska fördelen?”

  De kör på det bästa dvs barn, pga fördelen det ger emotionellt ja och de vet om denna fördel för de lever inte på medeltiden, det finns telefon där. Man kan ringa folk i Sverige så de vet den exakta ålder de skall vara under. Kvinnor/flickor som alternativ finns inte för dem.

  ”Så kvinnorna och flickorna kan vara ensamma i hemländerna men inte flyktingländrna?”

  Nej, kvinnorna och flickorna kan inte vara ensamma hur som helst. De kan inte göra vad de vill varken i hemländerna eller i flyktingländerna.

  ”Och det är anledningen till att man väljer bort de två bättre alternativen?”

  Man väljer inte bort, alternativet finns inte.

  ”Hur blir det billigare genom att åka en åt gången?”

  Det är inte att åka hit som är dyrt, vilken medeiklass som helst från Irak eller Syrien har råd att åka till Sverige, det är att smugglas hit som är dyrt, de tvingas smugglas hit för regeringen (denna och tidigare) ger dem inga resevisum och de vill inte fastna i något av skräckländerna på vägen där regeringen inte är lika snäll. Anhöriginvandrare däremot behöver inte ta den resvägen.

 31. @utlandssvensk:
  Jag kommer också ihåg det. Ett lysande exempel på dina professorskollegors kapacitet.

  Killen kom tillsammans med sina föräldrar från Irak som mycket liten.
  Han var Sveriges snabbaste 14-åring det året han var 14. Ingen märkvärdig tid.
  På bilden är han 16 och de andra barnen är 10-åringar.

  Han har en helt öppen Facebook med bilder från tävlingen då han var 14. Han ser yngst ut av deltagarna, finnen är typ två decimeter längre.

  Jag bor ofta förstummad över dumhetsnivån i SD-lägret. Det här är ett sådant exempel.

 32. @MJ: ”Fifa har fel.”

  Bra argument! Menar du generellt eller bara i denna frågan?

  Har ingen aning om vilken brittisk undersökning du menar men jag antar att de provade lite olika åldrar, Fifa undersökte bara 18-års gränsen, därför ser jag den som mer rättvisande.
  Varför ljuga om att du är 13 när du är 14? Du får ju ändå fördelarna med att vara ensamkommande.

  @MJ: ”1. Det är en myt att det skulle vara så vanligt och att det skulle handla om stora resurser i sammanhanget.”

  Andra länder påstår att när de införde ålderskontroller var det till en början 50-75% som ljög om sin ålder, efter införandet sjönk det drastiskt.
  Spelar ingen roll om det är mer sällsynt här, urkundsförfalskning är ett brott, vill du att lagen ändras? Eller ska den bara gälla vissa?

 33. @MJ:

  Han tävlar inte ens i löpning längre, spelar fotboll i div 3 som det verkar.
  För tråkiga ämnen nu, här är av ingen orsak alls världens snabbaste rugbyspelare.

 34. @Erik:
  Ja det är möjligt. Var några år sedan jag kollade hans Facebook. Men jag använder honom ofta som exempel på hur extremt korkade SD-väljarna är.

 35. @Nilsson:
  Ja det är ju ganska självklart att de har fel, eftersom tekniken annars skulle användas av andra.

  Enligt den brittiska utredningen så bygger hela metoden på en serie röntgenbilder av handleder på tonåringar från 1969 och som referens har man en bild på en 19-årings handled.
  Man röntgar handleden och jämför med bilderboken man har.
  En skitmetod helt enkelt.

  Nej. Vanligt SD-svammel, det är kul att skämta om över en öl i bastun när man jämför mest korkade SD-tomte. Det var i de häraderna som de som MISSTÄNKTES för att ljuga inte klarade ålderstesterna.

 36. @MJ:

  ”Ja det är möjligt. Var några år sedan jag kollade hans Facebook. Men jag använder honom ofta som exempel på hur extremt korkade SD-väljarna är.”

  Vilket inte betyder att S-Mp väljare eller Alliansens väljare är mindre korkade. Alla är korkade idag, de tävlar i att skylla ifrån sig men de försöker ignorera det genom att fokusera på vad för korkat den andra sidan gör, precis som Stjernfeldt och Thomsen berättar i den här boken

  Men mest korkade nu är bevisligen S-Mp för det är liksom deras regering som kommer att få skulden för vad som händer och efter att ha påstått att vi klarar det och sedan ändrat sig och försökt dra in Danmark och Norge – två länder man hatat på i ett bra tag för att inte besluta mer lika som Sverige – så har man nu tiggt om hjälp från dem man hatar och förutsägbart fått svaret att nej nej sopa upp för egen dörr.

  Jag kan ju påminna om vad DN:s Lars Linder skrev om vårt grannland.

  ”Nog för att Sverige tål att synas i sömmarna, men den spegel Jalving håller upp vill bara väcka obehag. En pamflett, mest för hemmabruk, som en gång för alla ska avskräcka danskarna från allt som luktar svensk invandringspolitik.”

  Herregud vilken otur, annars kunde ju Danskarna haft turen att ha samma kris nu och tiggt Sverige om hjälp, och Sverige som haft samma situation hade inte gett någon hjälp givetvis för det finns inget Sverige kan göra. Inte mer än jag kan köpa en TV fyra gånger dyrare än jag har pengar till och sedan när jag inte kan betala förvänta dig att nån random annan person ser till jag får den TV:n

  Så Sveriges statsminister ser inga svenska lösningar, nej nu skall han minsann upp i EU:s finrum och kräva en ”tvingande” politik där hela Europa tvingas göra vad Sverige gjort. Sedan vill han Sverige får en plats i FN:s säkerhetsråd som tack för vår oerhört stora självuppoffringsvilja.

  Därmed exemplifieras en gång för alla hur socialismens ide om jämlikhet är att tvinga alla att ha det lika dåligt. För det är ju vad Sverige har som politik nu, att resten av Europa skall kastas in i samma galenskaper som Sverige just erkänt sig inte klara av – efter att högsta ansvariga ett par dagar tidigare självsäkert sagt att Sverige klarar det.

  Och dumskallarna som sade det sade det om en rörlig summa som de inte har en aning om vad den hamnar på. Det är det mest skrämmande av allt, alla vetenskapligt handikappde mähän till som fortfarande inte fattat vinken, att de varken vet eller kan veta hur stor den totala summan blir. Den siffran är inte tillgänglig så uppskattningarna är inte värda papperet de är skrivna på.

  Innan man fattat det så kan man sluta prata om hur korkade SD är för det är liksom inte de som sitter i regering och är ansvariga till allt som händer nu och allt som kommer att hända, vilket liksom inte kommer att sluta nästa år utan handlar om en långsiktig kausal skillnad som är 100% de ansvarigas fel, ingen annans.

 37. Apropå det där snacket om att kvinnor skulle ha rätt att göra vad de vill. Här är hur iranska skådespelerskor som försöker göra som de vill behandlas. Givetvis är i-lands feminister i rika länder förfärade över den nidbild som dessa kvinnor gett av Iran när ju den riktiga fienden, patriarkatet – givetvis är vita män i USA och Västeuropa.

  http://nytlive.nytimes.com/womenintheworld/2015/11/04/iranian-actress-who-posted-photos-online-not-wearing-a-hijab-forced-to-flee-country/

  Nån som fortfarande undrar varför man skickar söner och inte döttrar?

 38. @Erik:
  Du vet ju också att anledningen till att man sprider sådana myter om Iran men väldigt sällan tar upp nyheter i länderna där det sker på riktigt, som Saudiarabien och dess små satelliter, är precis den samma, men från nyliberala postmodernister.

  Iran är för övrigt inget vanligt ursprungsland för svenska invandrare. Så även om ni nyliberaler hade rätt om att Iran var sämre än Saudiarabien så har det inte så mycket med din teori om att asylsökande väljer det näst sämsta retoriska alternativet av retoriska skäl att göra.

  De flesta ensamkommande barn kommer för övrigt från Afghanistan, över hälften. (I år 64%, sju gånger så många som från Syrien, den näst största nationaliteten). Ett land som styrdes av allierade till nyliberalerna under 1996-2001 och sedan dess har styrts direkt av nyliberalerna. Har de decennierna av nyliberalt styre inte befriat den Afghanska kvinnan som ju var (den retroaktiva) anledningen till kriget mot Afghanistan? (Det flyr för övrigt fler Afghanska barn till Iran än till Sverige)

  De Afghanska barnen är nästan bara pojkar i tonåren, och det är oftast den yngste sonen i familjen, och det kommer sällan någon familj efter utan sonen förväntas i de flesta fall skicka hem pengar till familjen.

 39. @Erik:

  Blanda inte ihop partierna och väljarna.
  Utan tvekan så har SD den dummaste väljarkåren. De är så korkade att feminister ofta framstår som smarta i jämförelse. Man har svårt att begripa att de klarar av att knyta skor och andra enkla uppgifter (vilket de troligen klarar med muskelminne och utan att intellektuell förstå hur det fungerar). Det går att lura i dem vad som helst, bara det handlar om att förakta folk, utsätta andra för lidande och att försöka pressa in andra befolkningsgrupper lägre i samhällshierarkin än dem själva.

  Men partiet, politikerna som styr partiet, de är inte korkade. Det finns vissa babianer som nått högt i partiet såklart, som den där polske juden med järnrören. Utan närmare inblick så skulle jag vilja påstå att SD är det smartast drivna partiet i Sverige, vilket ju också syns på deras framgångar. De gör också smarta saker, som nu när de hade en större utrensning av partiledarfientliga fraktioner. De som utmanade makten var ofarliga, men det gällde att visa var skåpet ska stå och göra det när man är det enda alternativet för sin väljarkår. Redan IDAG hade varit en sämre tid för utrensning eftersom man kunde ha skickat folk till t.ex. moderaterna.

  De partier som är svårast att bedöma är ju S och M eftersom de har en så stor mängd slentrianväljare som egentligen inte bryr sig eller hänger med i några politiska frågor alls. Det är ju svårt att bedöma om de är korade heller ej. Vad gäller partierna så har de ju misskötts under några år nu, men under hela tiden 1991- ca 2010 så var det ju lysande att samregera utan att väljarna märkte att resultaten i valen inte spelade den minsta lilla roll. De FÖRSÖKER göra samma sak nu men det går inte bra, DÖ var ett försök att formalisera samarbetet och det slog ju slint totalt, så nu har man gått tillbaka till informell DÖ istället och det verkar ju folk gå på hyfsat.

  Du har fortfarande inte förklarat vad de där andra länderna gör. Eller nu då vad som skiljer dansk och svensk invandringspolitik. Vad är det för lagstiftning man har i Danmark som saknas i Sverige som utgör skillnaden?

 40. @Erik:

  Och det var bara att håret inte var täckt, alltså?

  Hehe, det är till att ha lite hårfetisch då. Smile

  Jag gissar att det var hela paketet, men t.ex. att sminka sig hårt och på andra sätt framhäva sitt utseende är ju inte på något sätt ovanligt i Iran, som jag förstår det.

  The women, all between the ages of 14 and 30, are representative of varied socioeconomic status, and cite different reasons for wearing makeup. For most, they explain that bold makeup is their primary means of personal expression (since a 1979 ruling that requires women to wear a hijab covering everything but their face and hands). For others, many who have makeup bags spilling over with products, it’s a “mask.” And some even admit that it “makes women more attractive to men” — a point of view that is not uncommon in a country where a woman’s value is half of a man’s.

  Det där sista skulle väl snarare vara ”in a country where the feminine is so hyped that women have to be covered in order for men not to lose their marbles”?

 41. Vems fel är det att våra faktiska makthavare agerar så farligt slösaktigt och skrämmande kortsiktigt.

  Vems fel är det att våra faktiska makthavare tillåts ägna en så stor del av sin mediatid åt en fundamentalt falsk skönmålning av sin egen godhet – trots att han eller hon i realiteten spottar befolkningen rakt i ansiktet, genom att i realiteten regera samhällsfarligt slösaktigt och samhällsdestruktivt kortsiktigt.

 42. @MJ:
  Jag tycker nog att vänsterpartister är dom mest korkade.
  När man lyssnar på vänsterpartister brukar jag tänka på små barn som blir intervjuade om hur dom vill att världen ska vara,allt åt alla och godis till middag typ.
  Jag tror att det handlar om mognad flera vänsterpartister jag känner gjorde en analys av världen när dom var runt 16 och kom då fram till att kommunism/socialism är det rätta(svart och vitt tänkande passar tonåringar)detta tänk håller man sedan fast vid även när man blir äldre.
  Medans dessa vänsterpartister ofta inser och tycker att i många andra frågor om hur man var och tyckte när man var runt 16 var naivt och omoget så gäller detta aldrig deras politiska ställningstagande,där sitter man fortfarande fast vid sin omogna svartvita tonårsboja till tänk med godis till allt och alla,det som dom vuxna ska betala dvs staten.

 43. Om dansk immigrationspolitik, från 2011:

  ”Denmark’s strict immigration laws have saved the country billions in benefits, a government report has claimed. ”

  ”The extremely strict laws have dramatically reduced the flow of people into Denmark in recent years”

  ”The small Scandinavian country already has the strictest immigration and asylum laws in Europe. For example, foreign couples are only allowed to marry if both partners are at least 24 years old. The number of asylum seekers and relatives of immigrants seeking entry into Denmark dropped by more than two-thirds within nine years as a result of the tough laws.”

  ”In November, the government agreed to stricter laws and made the entry of immigrants’ spouses more difficult. Only those who collect enough ”points” may come to Denmark in the future — with points being determined by factors such as academic qualifications and proof of language proficiency. In addition, the equivalent of €13,000 must be deposited with the state in the form of a bank guarantee to cover any future public assistance.”

  http://www.spiegel.de/international/europe/putting-a-price-on-foreigners-strict-immigration-laws-save-denmark-billions-a-759716.html

 44. @michael:
  Sådana vänsterpartister skulle jag vilja träffa. Jag tycker att de är mest intresserade av sanktioner mot grupper de inte tycker om, män ska betala mer skatt, män ska få värre straff för brott mot kvinnor, beviskraven ska sänkas, folk ska straffas mer och hårdare för att uttrycka felaktiga åsikter osv.

  Men det är överhuvudtaget omodern med att förslå politiska förändringar som ska leda till något gott, eller till mindre lidande, utan det handlar framförallt om vem som ska drabbas och hur mycket mer.

 45. ”Dolf hotade mig med stryk – nåja nästan – om jag pubbade på min blogg”

  Det låter som att Ninni har en egen blogg.

  Någon som har en länk till denna?

 46. Det mest skrämmande är väl att integrationen inte fungerar i Sverige. Varken invandrare eller svenskar tar ansvar för att den ska fungera. Vad jag kan se är det bara judar och folk från Thailand, Filippinerna osv. som kan anpassa sig bäst till samhället i Sverige.

  Folk från Balkan jobbar häcken av sig resten av året för att kunna spendera ett par månader på Balkan per år. Eftersom enligt dem, trots korruptionen, så är Balkan bäst. Och svenskarna betraktas som dumma och naiva trots att vi lyckades skapa det samhället de kunde få en dräglig tillvaro i.

  Men ok, vi är ganska kalla och jag tror vi är känsliga för invandring.

  Och som många andra kanske är rädda för, så är jag rädd för att islam kommer att få större genomslag nu när det kommer fler muslimer.

  Min kollega från Filippinerna varnade mig häromdagen för vad som kommer att hända med Sverige. Hon har börjat köpa dollar eftersom hon är helt övertygad om att systemen kommer kollapsa inom två år. Hon är rädd att de högutbildade svenskarna kommer att flytta ifrån Sverige och sen blir det fattigt precis som i Filippinerna.

  Men jag är mer: Det kan också gå bra.

  Annars flyttar jag med henne tillbaka till Singapore där hon bodde de sista åren innan hon hamnade i Sverige.

 47. @jenny:

  ”Annars flyttar jag med henne tillbaka till Singapore där hon bodde de sista åren innan hon hamnade i Sverige.”

  har du koll på fastighetspriserna i Singapore?

 48. @Utlandssvensk:

  Att du orkar bemöta även det mest tokiga påståendena. Jag hoppade det för jag har inte tid att leta upp fakta nu. Så: Tack.Smile

  @Utlandssvensk:
  Den bloggen ligger dock mer eller mindre helt oanvänd sen jag började skriva på GD. Den var bara tänkt som lite ”extrautrymme för en kommentarsfältsherre”. Smile

 49. @Ninni:

  ”Att du orkar bemöta även det mest tokiga påståendena.”

  Jo, jag har en hel del erfarenhet. Du kan väl gissa hur det var att debattera immigrationspolitik i Sverige för 10-15 år sen.

  Sen är det väl någon form av insats att hålla MJ fokuserad på att skriva kommentarer. Ingen vill väl att han ska lämna hemmet….

 50. @Ninni:
  Det är ju bara nya dumheter.
  Är det SD:s konkreta förslag? Göra det svårt för utlänningar att gifta sig?

 51. @MJ:

  Det var ett bemötande till ditt påstående:

  Danmarks “migrationspolitik” är i alla delar som betyder något identisk med Sverige.

  Ett exempel: Endast i Sverige får alla syrier permanent uppehållstillstånd efter ett beslut av migrationsverket 2013, i Danmark tillfälligt uppehållstillstånd, 1 år.

  Om jag hade varit migrant hade valet varit enkelt. Det är inte kvantfysik att förstå att det land som har mest lockande morötter också lockar till sig flest människor.
  Att Sverige måste harmonisera sin extrema migrationspolitik till resten av EU är ett av SDs budskap, ja. När andra länder stramat åt villkoren har Sverige gjort precis tvärtom. Påstår du annat så får du visa något belägg, så ska jag ta del av det.

 52. @Ninni:
  Det är ju en skenbar skillnad. Istället för att fatta beslut varje år så fattar man nya beslut när läget ändrar sig.

  Det handlar om marknadsföring. Inte verkliga skillnader.

  Om du/SD påstår att något ska ändras så är det väl bara att berätta vad?
  Varför ska jag visa vad SD INTE kommer att ändra?

 53. @MJ:

  Det blev syftesfel i min text. Det jag menade var: Om någon säger X (i detta fall att Sveriges migrationspolitik är extrem jämfört med övriga EU) och du påstår att det inte stämmer, belägg det. Det är debattens förutsättningar.

  Nej, det är pullfaktorer som drar folk och vi har många såna. Det är ingen slump att Sverige är riktigt illa ute nu.

 54. @Ninni:
  Den som påstår något har bevisbördan.
  Den som påstår att Sveriges politik (jag antar att man menar lagstiftning) avviker får belägga det.

  Ja och vilka är det och hur ändrar man på dem?

 55. Jag måste också säga att det är högst förvånande att efter så många års tjafs så kan ingen komma på vad det är som ska ändras med ”invandringspolitiken”.
  Det är PRECIS som med feminister (och andra relaterade åsiktsriktningar) en massa jävla gnäll, men ingen kunskap och inga förslag.

 56. Måste vara fint att leva i det parallella universumet som är MJ-land, där knackar aldrig verkligheten på dörren.

  Samtidigt hade GD varit lite tråkigare utan MJ Wink

 57. @Nilsson:

  ”Samtidigt hade GD varit lite tråkigare utan MJ”

  Jo, visst. Fast det ligger farligt nära lyteskomik. Han behöver uppenbarligen hjälp.

 58. @MJ:
  Jag hade stängt gränserna och endast tagit emot kvotflyktingar, följer inte de andra länderna dublinförordningen behöver inte vi följa schengen.
  Om de andra länderna krävt det så hade vi gått ur EU.

 59. @Nilsson:

  Att bara stänga gränserna ger begränsad effekt, om ens någon. I Danmark säger man så här om SDs systerparti Dansk Folkeparti (DF):

  http://genusdebatten.se/wp-content/uploads/2015/11/Skärmavbild-2015-11-02-kl.-15.56.37.png

  DF har tydlig påverkan på dansk migrationspolitik, så kolla in Danmark. Smile
  Det är viktigare att minimera morötterna (t.ex. tillgången till vår skattekassa, endast tillfälliga uppehållstillstånd mm.) som fungerar som bränsle i den ekonomiska migrationen, och informera om åtstramningarna.

  SD vill också stärka återresebidraget. Varför?
  Titta på detta.

  Drömmen om ett bättre liv är en mänsklig och stark drivkraft. Många som kommer hit är lockade av en bild om ett Utopia, där de tror de kommer skära guld och vackra blonda kvinnor står på rad och väntar dem. Hur många ångrar sig så som Kingsley Okoro och längtar hem till anhöriga och en kultur de förstår när verkligheten är ett liv i utanförskap?
  Till skillnad från dessa individer har de kanske inte ens råd att betala biljetten och börja om i hemlandet?

  Ångest, frustration och utanförskap är dessutom en grogrund för radikalisering.

  Varje människa i utanförskap är en dyr post för oss skattebetalare. Så vi menar att det är win-win att stärka återresebidraget.

  SD vill höja antalet kvotflyktingar. Smile