Önskar er alla en underbar valborg!
avatar

Jag har varit inaktiv på GenusDebatten ett tag.

Orsaken är att jag först spenderade en underbar påskvecka med min familj och därefter fick jag en förfrågan om att sammanställa feminismkritiskt material som – om allt går väl – kommer att få spridning band våra förtroendevalda på högsta ort. Så det har jag hållit på med bakom kulisserna.

Nu blir det några dagars frånvaro igen, denna gång på grund av valborgsfirande. Närmast på plan ligger Rond 6 i min ”Nils-serie” och inlägg om nationella provet (tillsammans med Dolf) i tre delar. Rond 6 kommer att handla om kvinnligt beteende ur manligt perspektiv. De är båda ganska tidskrävande inlägg, varvid det troligen dröjer innan de är klara. Så jag tänkte att ni kanske börjar oroa er (eller firar) och tror att jag har gett upp. Så jag ville ge ett livstecken ifrån mig idag. Smile

Efter rond 6, så återstår ytterligare en rond, sen kommer en sammanfattning och slutord som troligen kommer att bli på 2–3 inlägg.

Så nu vet ni att jag lever och är nyladdad med kraft och energi,
Så ha nu en underbar Valborg!

Kommentarer

Önskar er alla en underbar valborg! — 11 kommentarer

 1. @Ninni
  Jag är väldigt förväntansfull på dina kommande alster Ninni!
  Ha en bra Valborg du också! Nu med alla bål så bör du med din”felaktiga tro” akta dig för häxjägarna. Smile

 2. Fantastiskt kul att du ger dig in i detta som expert. Dina analyser är så skarpa och träffsäkra så det nästan gör ont. Blir svårt för politikerna att vifta bort.

 3. Ge upp? Herre du milde, inte ens inom räckvidd för tanken är detta vansinniga tal. Jag känner dig, du ger inte upp! Och det är jag mycket tacksam för!
  Ha en skön Valborg!

 4. Glad Valborg till dig också, Ninni – och till hela det smarta Genusdebatten-gänget. Och tack för det fina arbete ni utför!

 5. Ninni, det blir spännande att läsa dina kommande alster… De brukar vara mycket välskrivna! För övrigt håller jag med Jussi och önskar alla bakom GD en fin valborgshelg!

 6. Noterade för övrigt att F! ska gå i första majtåget under rosa fanor/flaggor…. är inte det att upprätthålla traditionella könsrollsmönster, om något?

  Önskar alla en härlig helg!

  PS. I uppsalatrakten ligger snön vit på marken just nu.

 7. Fortsätt med det goda arbetetet Ninni och Erik mf.l.
  Alla andra : Trevlig Valborg!

 8. Vad glad jag blir Ninni att du ska få chansen att påverka på högsta ort,jag hoppas att du även får skriva en del och inte bara sammanställa eftersom du gör det på ett väldigt pedagogiskt och bra sätt.
  Förövrigt vill jag ge alla skribenter på GD en eloge för eran höga kvalitet,vilken lätt slår kvällstidningarnas medelmåttor med flera hästlängder.

 9. @Lars Oestreicher: Fi:s användande av rosa i sin logotype är nog det som är bland det minst könsrollsupprätthållande i deras verksamhet. Det feministiska perspektivet som Fi motiverar sina politiska förslag med är i grunden sexistiskt och leder i regel till just könsrollsupprätthållande politiska förslag.