När tjejerna pluggar gratis kan killar åka på jihad
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke synar kortleken

Dagens nyhet: förslag från Digitaliseringskommissionen att kvinnor skall få studera IT gratis:

Nästan hälften av de svenska it-utbildningarna har mindre än 15 procent kvinnliga studenter. På många av utbildningarna är andelen kvinnor bara några få procent.
För att ändra på det föreslår den regeringstillsatta Digitaliseringskommissionen att kvinnor som söker sig till dessa helt ska slippa studielån. När de har tagit sin examen ska lånet helt avskrivas. Dessutom ska bidragsdelen ”nollställas” så att personen får möjlighet att gå en helt ny utbildning om hon skulle ångra sig.

Tanken är, enligt DN, att man skall köra på det här spåret tills man kommit upp till 30 % kvinnor på IT-utbildningarna. I rena pengar rör det sig om att tjejerna får 6×35 440, totalt 212 640 spänn i ren gåva från staten. Dessutom glömmer man bort de 14 080×6, totalt 84 480, spänn de redan fått, så om de tyckte att IT-utbildningen inte var rolig så kan de börja om och utbilda sig till nagelskulptriser. Vad i helvete!

Digitaliseringskommissionens ordförande Jan Gulliksen intervjuades på radio:

– Nej, det är inte så att männen missgynnas. Det här handlar inte om någon form av kvotering utan om ett sätt att stötta.

Nehej, inte kvotering, bara en riggad kortlek. Något säger mig att det hade varit ett annat ljud i skällan om det hade rört sig om t.ex. utbildning till arbetsterapeut, förskolelärare, socionom, tandhygienist eller veterinär. Då hade det genast blivit ett diskrimineringsärende och totalstopp för sådana dumheter. Men nu är det ju inte killarna som gynnas, så då är det helt okej. Jag antar att nästa logiska steg är att dra in lånen helt från killarna och ge tjejerna regelrätt lön när de studerar. Sen tillsätter man platserna ”efter meriter”, så det är inte kvotering. Det är bara tråkigt att killarna är sådana loosers att de inte klarar av att finansiera några studier över huvud taget.

five-aces

Det kan vara på sin plats att titta på några siffror från 2007 ur en rapport från SCB där man tittar könsstrukturerna inom olika utbildningar mellan 1990 och 2030 (en viss extrapolering med andra ord). Själva rapporten är från 2010, och år 2007 är helt enkelt de senaste faktiska siffrorna i den. (Jag hade velat ha mer aktuella, men man tager vad man haver.) Inom vissa utbildningar varierar det ganska kraftigt mellan olika åldersgrupper, varför det kan vara missvisande att titta på den totala fördelningen av utbildade inom en viss gren, det som torde vara intressantast där är hur fördelningen ser ut i den yngsta gruppen (20–34 år) eftersom den äldsta gruppen (50–64 år) försvinner med tiden.

Men så här ser det ut för grupperna jag nämnde:

Utbildning 20–34
kv
m
% kv 35–49
kv
m
% kv 50–64
kv
m
% kv totalt
kv
m
% kv
arbetsterapeut 2 260
130
95 3 780
190
95 3 430
140
96 9 470
460
95
förskollärare 8 430
370
96 28 170
1 440
95 30 580
2 010
94 67 180
3 820
95
socionom 7 550
760
91 14 530
2 300
86 14 620
3 750
80 36 700
6 810
84
tandhygienist 630
30

95

1 410
40
97 1 560
10
99 3 610
70
98
veterinär 420
60
88 750
280
73 430
560
43 1 590
900
64

Nån som tror för ett enda ögonblick att man hade låtit killarna studera gratis till dessa linjer?

Den allmänna utvecklingen skiter man också i. Så här såg det ut när det handlade om studerande och examinerade från högskolan 2012/13:

 • Högskolenybörjare: 57 % kvinnor, 43 % män
 • Studerande: 60 % kvinnor, 40 % män
 • Examinerade: 63 % kvinnor, 37 % män

En ganska klar övervikt för kvinnor, och det framstår också som att killarna genomgår en utslagningsprocess.

Det jävliga med det här är inte bara det falska hycklerit och den uppenbara bristen på ”likheten inför lagen”. Man bidrar faktiskt också till att slå ut toppskiktet av killar för medan tjejerna pluggar gratis, och till och med kan slänga bort sin utbildning när de är färdiga för att skifta spår till en tramsutbildning (som genusvetare) så kommer de killar som tar sig igenom, och drar på sig studieskulder, när de sedan kommer ut ställas inför en arbetsmarknad där man aktivt verkar för att främja tjejernas avancemang och där det nästan är brottsligt att ha en Y-kromosom.

Vore jag kille idag vete fan om jag inte skulle åka till Syrien och satsa på en gratisutbildning i hur man skär halsen av dem man har ett horn i sidan till.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

När tjejerna pluggar gratis kan killar åka på jihad — 14 kommentarer

 1. ”Tills man når 30%” borde bara bli ett år. För vilken kille vid sina sinnens fulla bruk betalar en kvarts miljon för en utbildning tjejerna i klassen får gratis? Nej, sannolikt blir resultatet att korridorerna på de tekniska högskolorna ekar tomma sånär som för det fåtal tjejer som tycker det är bättre att gå omkring där och få betalt än att vara arbetslös. För något äkta intresse skapas inte med pengar.

 2. Man blir frustrerad men som kille knyter vi nävarna i fickorna och går vidare, MGTOW is tha shait! Cool

 3. Det blir lättare att motivera löneskillnaden. Klart herrarna ska ha högre lön de har ju studielån att betala Smile

 4. EdersÖdmjuke, jahaja det snöar i GDs hemtrakter här ärdet endast varmt å gott, för årstiden, och gräset får endast klippas var tredje vecka.

  Appropå kvinlighet och total överrepresenterade, i alla positioner, där det ej krävs viss fysik, hehe nej icke sådan fysik var det frågan om.
  Kvinlig extrema övertalheten i alla typer av livsutrymmen parat med deras sedan förskolan intränade insik om fördelen med paktbildnig gör att män har att aceptera att bli undan-skuffade. Sympatier för detta beteende är reglerat från riksdagen med sina politiska partier, hurvardetnu huru kom man dit till dessa taburetter och somjagserdet borde fattas minst hälften av valmanskåren, eller hur!

  Rykande färskt igår, från dotterns skola Gbg där kommer en 40-årig barnboksförfattare med sin första utgåva och ska lära barnen, 3x årskurs 5, att förstå vitsen med att skriva, jorå det är en kvinna.
  Det är sorgligt och symptomatiskt att skolans 10 manliga lärare (pedagoger) av 47 total tillkommer därutöver två kvinliga rektorer, icke kan göra sig hörda och ordna fram författare av manligt kön speciellt nu då när skrivandet hämtas från nivån få eller första titel.

  Det ser onekligen dystert ut för oss förälder med flick-avkomma och med tanke på att dessa ska hyggligt smärtfritt får till en framtida relation som ej är infekterad av en dålig belysning.

 5. Det var ju faktiskt diskussion om veterinärutbildningen för några år sedan. Problemet var att kvinnorna ville jobba med husdjur och männen med lantbruksdjur, och det finns en brist på lantbruksveterinärer men ett överskott av veterinärer som jobbar med smådjur och hästar. Av det skälet är lönen också högre för lantbruksveterinärer.

  Jag kommer inte ihåg detaljerna riktigt men det startade med förslag om att försöka få in fler män på utbildningen och slutade med att man skulle försöka höja lönen för husdjursveterinärerna.

 6. Hej.

  Om detta förslag blir verklighet öppnar sig flera möjligheter för oss som arbetar inom kvinnodominerade sektorer. Jag kommer att kräva motsvarande rabatt (se könsfördelning inom skolan), och är beredd att genomlida en termin eller två till på Lärarlekskolan om så krävs.

  Skulle jag nekas denna subvention på grundval av biologiskt kön föreligger i mitt tycke skäl för anmälan om könsdiskriminering.

  Ville man verkligen ut och botanisera i kaotisk terräng sas så kan man väl dyka upp iförd klänning och helskägg och hävda att endast en själv och ingen annan har rätt att definiera ens kön och genus, så hit med 200k, iskallt ner i fickan.

  Det här förslaget är lika korkat som regeringens förslag om gratis ’a-kassa’ om 25k/månad till forskarstudenter som skaffar lärarleg, utan krav på att faktiskt jobba i skolan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 7. Sett ovanligt få kritiska röster om detta. Är SKL desperata över att opinionen mot
  feminismen ökar?
  http://www.svd.se/alla-bor-fa-chansen-att-vara-feminister

  Statsfinansierade ”Svensk kvinnolobby” ska dela ut en bok
  till landets 100 000 16-åringar via gymnasiet. För att indoktrinera dom i
  feminism!

  ”Feminism kan vara en räddning, särskilt för de tjejer och killar som mår dåligt av omvärldens krav och förväntningar. Vi vill visa att det finns en feminism som är till för alla”

  ”Vi tror och hoppas på en sådan värld. För vi tror att om alla vore feminister, så skulle världen vara mer rättvis.”

  Så om det är jobbigt under gymnasietiden är lösningen att bli feminist.
  Varför inte lika gärna uppmuntra ungdomarna gå med i tex Jehovas vittnen?

 8. Hej.

  När det gäller den där boken att alla skall bli marxister och arbeta för klasskamp och proletariatets diktatur…

  …ursäkta, jag menar feminism och allas lika värde, så är det visserligen sedvanligt övertramp från dagens bortskämda små nippertippor till feminister, men min erfarenhet är att majoriteten av eleverna makulerar en sådan bok efter att klassens hällörade pk-stjärnor fått briljera för varandra.

  Ungefär så här kommer det, som vanligt, att låta: ”Måste vi läsa den?” följt av ”Kommer det på provet” samt ”Går den på betyget” och avslutningsvis ”Varför skall vi läsa den i så fall?” (ibland följt av ”Måste vi spara den?”). Det är inte ovanligt att det låter liknande i lärarrummen, ofta med mummel på temat: ”Nu har den där duktiga jäveln riktigt gnidit in sig med [valfri SVMp-skolpolitiker]”.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 9. När skolan vill tvinga på ungdomar moralistiska pekpinnar så brukar det leda till backlash,något man vill revoltera mot.Boken kommer säkerligen föda många rebeller mot feminismen,där endast fårskocken som slickar fröken i röven kommer hylla boken dvs statens hantlangare.

 10. Min dotter siktar in sig som veterinär (serut att gå imål med god marginal) och appropå pojkars reflektioner att försöka sig på den aktuella flick/kvinns begärliga utbildning (360p).

  Allternativ reflektion att få betala, såhär i första vändan, flickors utbildning där vi pojkar är övertaliga.
  Vad tror ni dessa uppväxande pojkar kommer att välja där man ser riksdagen/regering lagstiftning overkligt ogenerat underblåser sexismen, ve-o-fasa, i det uppväxande kvinliga släktet ?

  ( http://www.ericsoniubbhult.se/visa.lasso?ukat_id=8000000000037708&kat_id=84500000000003888&mall=1-spalt.lasso )

  -” 2009-03-30 Universitet dömt till skadestånd för könskvotering

  Sveriges lantbruksuniversitet, SLU fälldes idag för olaglig könsdiskriminering på veterinär- utbildningen. Totalt 44 kvinnliga sökande lottades bort trots att de alla hade precis samma meriter som männen. Anledningen till diskrimineringen var att fler kvinnor än män läser till veterinär, och att SLU ville jämna ut könsfördelningen inom veterinäryrket. Platserna gick därför till männen genom så kallad ”viktad lottning” eftersom de sågs som ”underrepresenterat kön”.

  Uppsala tingsrätt slår fast att kvinnorna har ”missgynnats genom att ha blivit sämre behandlade än sökande av manligt kön”. Missgynnandet har bestått i att manliga sökande har fått större chans att komma in på utbildningen genom den viktade lottningen. Kvinnorna skall tilldöms ett skadestånd på 35.000 kronor vardera av staten.

  Jag tycker givetvis domen är givetvis mycket glädjande, eftersom jag i grunden avvisar alla former av kvotering och positiv särbehandling. Med vetskap om att det finns andra Universitet och Högskolor som på samma sätt kvoterar in både män och kvinnor på olika utbildningar misstänker jag att det kommer att bli fler domstolsavgöranden framöver. Utmärkt om detta ofog stoppas! Kvinnor och män skall naturligtvis endast bedömas på sina meriter, och vid behov av lottning skall givetvis båda könen ha samma chans! ”

 11. @DanTor:
  Jag hade just domen i fallet med de kvoterade männen på veterinärutbildningen i tankarna när jag skrev inlägget, och därför jag hade med veterinärutbildningen i tabellen.