Min nyårshälsning till alla underbara män.
avatar

Jag skrev en nyårshälsning på Twitter. Men jag ångrade mig, så nu skriver jag den här med.

Manshatarna må vara högljudda, men de talar inte för kvinnor som grupp. Denna låt är mitt ”Gott Nytt År” till alla fantastiska män därute! Tack för allt ni gör som får samhällets stora kugghjul att fungera.

Jag är övertygad om att vi nu nått botten … Det kommer ta tid, men nu tar vi oss uppåt!

Kommentarer

Min nyårshälsning till alla underbara män. — 72 kommentarer

 1. Gott nytt år till er alla, och kramar och pussar till alla (de få) kvinnliga GD-besökarna.

 2. När man tror vi nått botten kommer alltid någon idiot med en spade.

  Gott nytt år själv Ninni.

 3. @Anders/AV:

  När man tror vi nått botten kommer alltid någon idiot med en spade.

  Nu ska du inte komma och vara pessimist när jag för första gången på 2000-talet känner verkligt och genuint hopp!

  Det innebär inte att jag är så naiv att jag tror galenskaperna kommer gå upp i rök. De är många och de kommer krampaktigt hålla fast i sina spadar, då det är deras levebröd.
  Men … Nu kommer de erbjudas ett motstånd i en match de kommer att förlora hur tuff vägen dit än blir.

 4. Insåg nu precis vem du påminner mig om Ninni. Den där kvinnan som aldrig vill tänka tanken att det är hennes son som är en högljudd, ouppfostrad och översittande bråkstake utan att det var skolan som inte gav honom den omgivning och stimulans han behövde för att komma till sin rätt.

  Lite samma sak med dig och alla ”stackars män” som blir ansatta av feminister. Det handlar inte om att så många män (speciellt anti-feministiska män, som både till det inre och yttre är några av de mest estetiskt förlorade människorna jag sett) ger även de minst nogräknade och oskickade feministerna ammunition utan det är samhället och de dumma feministerna som ”inte förstår” att ”pojkar är pojkar” etc etc.

  Om kampen blir för svår kan du ju alltid göra som din kollega Janet Bloomfield och bara ljuga.

  Alla följande citat är påhittade i syfte att få en kvinnlig feminist våldtäkts- och mordhotad och antagligen utsatt för verkliga våldsbrott. Och inte en antifeminist i hela världen har sagt något fördömande eller avvisande till J Bloomfield.

 5. Finns du på riktigt Axel Edgren – eller skapar du dig själv och dina förvillelser efter hand???

 6. @Axel Edgren:
  Jag har aldrig hört talas om Bloomfield så hur skall jag veta hur hon agerar och därmed ta avstånd från henne ? Om hon trakasserar andra människor och ser till att de blir mordhotade så fördömer jag och med säkerhet alla andra här henne också.
  Jag har däremot aldrig hört dig fördöma sådana som t.ex Lady Dahmer som öppet skriver att hon hatar män och pojkar. Det är tydligen ok att hata män som grupp enligt dig och dina feministvänner.

 7. Bloomfield är medlem i AVfM och ett kvinnligt alibi för deras extrema misogyni.

  Dahmer är en bloggerska som inte blivit utsedd eller framröstad till en represwntativ roll. Därtill har hon utsatts för hot och trakasserier från män även innan hon tog till överdrifter.

  Snyggt försök Pelle Chanslös.

 8. Om Bloomfield är en MEDLEM i a voice for men så är hon inte mera representant för oss feministkritiker än någon annan. Jag kritiserar henne lika mycket som någon annan som beter sig illa mot andra om hon nu har gjort det.
  För övrigt är väl du den sista som skall kritisera andra för att bete sig illa med tanke på en del av de saker som du har skrivit till dina åsiktsmotståndare.

  Dahmer är bl.a skribent i tidningar i egenskap av att vara en feminist. Det ger henne ett större ansvar än en vanlig bloggare. Det är ju dessutom flera feminister som stödjer henne trots hennes hat mot män och pojkar. De som inte ställer upp på sådant borde väl ta avstånd från henne och hennes åsikter men det har aldrig skett vad jag kan se. Du själv ursäktar hennes beteende och tar heller inte avstånd från det.Om hon har blivit trakasserad av några män så har jag all förståelse för att hon hatar dom.Jag kan däremot inte förstå hur hon kan överföra de männens beteende till hela gruppen män.
  Om jag blir hotad och trakasserad av en jude eller asiat så tycker alltså du och Dahmer att det är ok att jag hatar judar och asiater ?

 9. Tror knappast de citaten är påhittade. Istället är det helt sanna och feminister är sura för att de kommit fram o för att skydda sina galenskaper så säger de att de är falska citat. Har hänt förut, händer nu, o kommer hända i framtiden. Många feminister står för sitt manshat, det är dags för resten att göra det också.

 10. @Pether:

  Det håller jag med om, ser man bara på vad de svenska radikal-tokfeministerna häver ur sig. Så är det nog bara samma sak på den internationella sidan.

  Däremot är det nog så att de svenska radikalfeministerna har ett starkare medialt stöd.

  MVH

 11. @Axel Edgren:

  Den där kvinnan som aldrig vill tänka tanken att det är hennes son som är en högljudd, ouppfostrad och översittande bråkstake utan att det var skolan som inte gav honom den omgivning och stimulans han behövde för att komma till sin rätt.

  Ja, självklart skall pojkar betraktas som orsaken till alla problem de utsätts för och lägg gärna på några invektiv som bonus. Det ingår ju i den normala sexistiska könsrollen som feminister försöker upprätthålla med näbbar och klor. Hyfer-fräscht, icke-destruktivt och jättemodernt på ett konservativt sätt.

 12. @Pether:

  Tror knappast de citaten är påhittade.

  Jag tog kontakt med JB för att höra hennes sida av saken. Jag har inte tillräklig insikt i det för att bedöma vare sig på ena eller andra hållet. Bedöm själva, här är hennes svar:

  Those are all from August – you can see the date – nothing to do with the current suspension – two of those quotes are faked, but they were done in the spirit of Poe’s Law: given what Valenti really does say, those are plausible. I set a trap for the SJWs this time by tweeting three REAL Valenti quotes, and even her own followers thought the quotes were so outrageous, they thought I was Poe’ing her again. The quotes that resulted in this suspension were all true Valenti quotes.

  My account was suspended just after the August quotes, and then restored. Twitter does not treat Poe’s Law as a violation of rules

  A good response would be to point out that Twitter restored my account AFTER posting Poe’s Law inspired tweets, and the current suspension over tweets is ridiculous given that Valenti really did say all those things.

  Vad jag kan säga är att det första citatet, det står mer eller mindre ordagrant i en av feminismens biblar ”Genus – om det stabilas föränderliga former” som används som kurslitteratur i genusvetenskap och används flitigt som källa i deras ”hela bibliotek”. Det är ju en av feminismens många grova felaktigheter om män & manlighet.

  Vad gäller hot och/eller våld så är det något som vi på GenusDebatten alltid är emot oavsett vilken sida som drabbas av sådant. Det är aldrig okej.

  @Axel Edgren:

  Insåg nu precis vem du påminner mig om Ninni. Den där kvinnan som aldrig vill tänka tanken att det är hennes son som är en högljudd, ouppfostrad och översittande bråkstake utan att det var skolan som inte gav honom den omgivning och stimulans han behövde för att komma till sin rätt.

  Jaha, det påminner jag dig om? Och?

  Det är en av metoderna man använder mot kvinnliga debattörer att försöka slå mot deras föräldraskap och utmåla henne som en dålig mamma. Kändes det bra, vännen?

 13. Alltid fascinerande med dessa feminister som vill bortförklara eller säger att riktig feminism inte är manshat yeah right,där dessa är troll.
  Påminner en hel del om dessa kommunister som säger att alla länder som velat införa och börjat resan mot det kommunistiska samhället,och mördat 100tals miljoner inte förstått vad riktig kommunism är.Dom är troll yeah right

 14. @Ninni: ”Det är en av metoderna man använder mot kvinnliga debattörer att försöka slå mot deras föräldraskap och utmåla henne som en dålig mamma”

  Som om jag pratar om dina barn, knasboll. Läs ordentligt.

  för övrigt är alla fyra citaten tillskrivna Valenti fakeade och inte menade som ”satir” (av den hjärnbefriade, lätt psykopatiska sort som Jämställdhetsfeministern håller på med) utan ämnade att orsaka hot och förföljelse. Bloomfield skrattade gott åt att Valenti åkte på hot, men vad annat kan man förvänta sig av hatsekten AVfMs ”Director of Social Media”. Vi pratar alltså om kvinnan som INGEN antifeminist NÅGONSIN kritiserat DET MINSTA och som kallade det 16-åriga våldtäktsoffret i Steubenville för en ”dum hora”. Hennes helt okritiserade plats och roll inom AVfM visar verkligen hur rätt jag har om Mansrättsrörelsen i USA. Bara en tidsfråga innan Bloomfields svenska motsvarighet börjar säga lika icke-mänskliga saker.

  Här är din framtid om du fortsätter vada i Manosfärträsket, Ninni.

 15. @Axel Edgren:
  Bara för att klargöra, Ninni är inte en svensk motsvarighet till Janet Bloomfield. Ninni är en svensk Karen Straughan.
  Jag vet inte vem som skulle vara en svensk motsvarighet till Janet Bloomfield, kanske en korsning mellan Rocki och Tanja Bergkvist.

 16. @Axel Edgren: Och vad vill du visa med tweeten? JB påstår i alla fall inte i den tweeten att Valenti sa det, hon påstår att det låter som något Valenti kan tänkas säga, men att Valenti förnekar det, så …

 17. @Axel Edgren:

  Om vi nu skall fortsätta lite med guilt by assosciation Axel, vet du vem du påminner mig om?

  Du påminner mig om sonen till den där kvinnan som aldrig vill tänka tanken att det är hennes son som är en högljudd, ouppfostrad och översittande bråkstake, kanske på grund av psykiska besvär.

  En son som har problem med impulskontroll, som hela tiden måste vara på sin vakt för att inte våldta tjejer.

  En son som har ytterst sexistiska tankar om både kvinnor och andra män, genom att först vilja kränka och våldta kvinnor, och därefter projicera sina egna impulsproblem och åsikter om kvinnor i tron att alla män skulle vara lika skadade och ha samma problem och åsikter som honom själv.

  En son som saknar den sjukdomsinsikten som får honom att inse att han tillhör den lilla 0,1% av den manliga befolkningen som lider av en störning som får dem att bl.a. våldta kvinnor.

  En son som i sin egen störning tror att hans eget beteende är mansnormen, medan det i själva verket är en anomali, en avvikelse från mansnormen.

  Beteendet för en försvinnande liten del av männen; de psykiskt sjuka männen med empati och impulsstörningar.

  Det är vad du påminner mig om Axel.

 18. @ Axel Edgren

  Dina kommentarer saknar varje tillstymmelse till intellektuell spänstighet och är egentligen inte värda att ägna någon uppmärksamhet. Ninni har visat en ängels tålamod med dig, men du fortsätter uppträda tölpaktigt – antagligen för att det är det enda du kan. Du har inget, absolut inget, vettigt att säga, men saknar alldeles uppenbart insikt om detta. Säkerligen är detta på något sätt relaterat till den där uppenbart bristande impulsontrollen som får dig att våldta ”i misstag”.

 19. @Axel Edgren: Jag förstår inte vad du vill säga med din kommentar om Ninni? Det är ju bara åsikter helt utan faktaunderstöd.

  Jag förstår att du gör det i syfte att försöka såra men varför? Får det dig att känna dig bättre? Mår du bättre av att försöka få andra människor att må dåligt? För nog inser du själv att ditt inlägg helt saknar argument?

  Det hela är lite sorgligt tycker jag. Rörande andra hälften av ditt inlägg kan jag glädja dig med att jag håller med dig. Det är ett jävla sätt att fulcitera och jag kan inte stödja någon som gör det.

  Att falskeligen hävda att X har sagt: ”har aldrig förnekat att jag hatar män. Det gör jag nämligen.”, är dålig stil, om än inte lika illa som att faktiskt ha sagt det.

 20. @Johan:

  Det är ett jävla sätt att fulcitera och jag kan inte stödja någon som gör det.

  Håller med, det är en metod man bör vara mycket försiktig och restriktiv med och det ska, tycker jag, tydligt framgå att det inte är ett exakt citat med länk till originalet om man gör det för att visa en poäng. (Tex om man byter ut män mot judar i feministers misandriska spyor).

  Och framför allt det är ju helt onödigt … Feminister säger så totalt sjuka saker så vill man använda deras ord mot dem, går det ju utmärkt att göra som Toklandet och jämställdhetsfeministern gör.

 21. @Axel Edgren:

  Bara en tidsfråga innan Bloomfields svenska motsvarighet börjar säga lika icke-mänskliga saker.

  Absolut. Det finns, som jag tidigare sagt, idioter i alla grupper. Det hanterar jag den dagen det uppstår, precis som jag tidigare hanterat folk på ”vår sida” som uttrycker saker jag inte ställer mig bakom. Inget problem alls för mig.

  Här är din framtid om du fortsätter vada i Manosfärträsket, Ninni.

  Du kan vara helt lugn med det. Jag har lämnat rörelser förr för att de utvecklades i en riktning jag inte kunnat följa med på. Senast Piratpartiet som förlorade min röst då de under ledning av Anna Troberg drogs åt identitetspolitik och feminismbejakande.

  Det finns, som jag tidigare sagt idioter i alla grupper. Skulle andelen antifeminister som beter sig illa ens nå upp till 1% av den idiotin som flödar ut från din sida inkl. betalda skribeneter i gammelmedia, så lovar jag dig att jag lämnar mitt epitet och ”de mina”. Känns det bättre då?

  Vad gäller det enskilda fallet JB, så har jag redan sagt att jag inte har insikt att bedöma. Liksom jag inte bildar min uppfattning angående en dom i rättegång på media rapportering då media brukar framställa saken på ett sätt som inte gör det rättvisa, så har jag noll tillit till dig då jag av erfarenhet vet hur du brukar bete dig, tex angående din fulcitering av Paul Elam vid flertal tillfällen här på GenusDebatten.

  Har du något mer att säga om JB så förutsätter jag att du vänder dig till AVfM USA.

 22. ”Jag har lämnat rörelser förr för att de utvecklades i en riktning jag inte kunnat följa med på.”

  Så att hela manosfärens ledning hatar kvinnor lika mycket som jag hatar dina fulsnaggade fans (som kallar mig för våldtäktsbenägen) rör dig inte i ryggen, men om de börjar prata ”identitespolitik” (dvs. ”Hur ska vi förmå samhället att sluta plåga transpersoner till döds” och sånt äckligt vänsterlarv…) så hoppar du av tåget?

  Ninni, du vet om att om man bytte ut ”feminister” mot ”judar” i allt du skriver skulle du vara nazist? Du är ju vidrig idiot och galen och du behöver hjälp och råd följ mina råd är du snäll så mår du bättre jag tror inte du mår bra.

  ”Feminister säger så totalt sjuka saker så vill man använda deras ord mot dem,”

  Säger Fru ”Det finns inget vitt manligt privilegium eftersom det finns vita snubbar som inte får ligga här jag citerar boken om den där kvinnan som låtsades vara snubbe för den 35e gången.”

  ”Har du något mer att säga om JB så förutsätter jag att du vänder dig till AVfM USA.”

  Du förutsätter bra jäkla fel.

  ”Det finns, som jag tidigare sagt, idioter i alla grupper.”

  Som den där gången en framträdande manlig representant för kvinnors rättigheter felciterade dig medvetet och sedan skrattade när du utsattes för mordhot.

 23. @Axel Edgren:

  Så att hela manosfärens ledning hatar kvinnor

  Feminister är inte utbytbart mot kvinnor, vet du. Jag har hittills bara mött en enda som hade ett kvinnoförakt, denne mötte ett enormt motstånd, men många (alla?) ogillar feminism och feminister.

  Ninni, du vet om att om man bytte ut “feminister” mot “judar” i allt du skriver skulle du vara nazist?

  Jude är man om man har en judisk mamma, alltså något man föds till, feminism är en politisk ideologi, något man väljer. Förstår du skillnaden?

 24. ”men många (alla?) ogillar feminism och feminister.”

  Eftersom feminister vill ge makt, styrka, säkerhet, värdighet, frihet från normer och fördomar samt oberoende till kvinnor.

  ”Jude är man om man har en judisk mamma, alltså något man föds till, feminism är en politisk ideologi, något man väljer. ”

  Man kan välja att passa in i mansrollen och vara en förtryckare också. Jag som lakansvit, cisheteroman som inte hänger mig åt sexism, homofobi, mansplaining eller annat översitteri har aldrig fått höra att jag ska skämmas av någon feminist som är mer än en slumpmässig 18-åring som misstar känslor för tankar. Någon enskild feminist säger alla män ska dö eller att hon hatar alla män? Du vet lika bra som jag att det är totalt ofarligt både för mig och dina söner. Misandri från emotionella feminister är inte skadligt för män. Mansrollen och andra män är skadliga.

  Enda jag fått höra av mansvännerna på den här sajten är att jag har tre dussin mentalsjukdomar, är en vit riddare, är en ond fascist, är en betahanne, är en vidrig nazist samt att jag är extremt våldtäktsbenägen hela tiden. Men det är ju lite som när en lobotomerad inavlad hund skäller åt en bara för att man finns – inget att ta illa upp över.

 25. @Axel Edgren:

  Man kan välja att passa in i mansrollen och vara en förtryckare också.

  Det ingår inte i mansrollen att vara en förtryckare. Tvärtom ska man ”vara snäll mot en tjej” för att vara en ”riktig man”. Så om du är en förtryckare Axel, så är det ett avvikande beteende som inte faller i god jord hos den där gigantiska gruppen ”andra män” som inte är förtryckare som råkar våldta. Det beteendet kan du inte skylla på mansrollen, det får du ta ansvar för som individ.

  Misandri från emotionella feminister är inte skadligt för män. Mansrollen och andra män är skadliga.

  Jo, det är det och det vet du mycket väl då Ulf tidigare har visat dig en rapport om att våld mot män ökar med misandri.

 26. @Axel Edgren:

  Eftersom feminister vill ge makt, styrka, säkerhet, värdighet, frihet från normer och fördomar samt oberoende till kvinnor.

  Det är vad man påstår man vill göra. Glappet mellan påstående och vad man i verkligheten gör är enorm.

 27. @Ninni: ” Tvärtom ska man “vara snäll mot en tjej” för att vara en “riktig man””

  Ridderlighet kommer alltid med en outtalad belöning.

  ”Så om du är en förtryckare Axel, så är det ett avvikande beteende som inte faller i god jord hos den där gigantiska gruppen “andra män” som inte är förtryckare som råkar våldta. ”

  Man kan inte offentligt kritisera en man eller en institution för sexistiskt, misogynt eller översittande beteende gentemot kvinnor utan att drabbas av ett ösregn av hot och töntigheter från snubbar och gubbar som ”inte gillar PeeeKååå”.

  Men visst, när det kommer till att hata våldtäktsmän är både män och kvinnor synnerligen efterkloka. Lite som när vi i Sverige börjar prata mer och mer om ”de där tattarna” och låter antiziganism florera lite lite mer för varje år och sedan när deras läger utsätts för mordbrand blir vi jätteupprörda.

  ”Glappet mellan påstående och vad man i verkligheten gör är enorm.”

  Lite som när mansrättare i USA, dina bundsförvanter som du aldrig sagt något negativt om, lägger upp sådant här på sin FB till jublande bifall (självklart hade deras bild ingen censurering). Fråga: skulle du bli glad om dina söner anslöt sig till AVfM USA för att få hjälp och skydd från feministernas hemska statsfeminism?

 28. På vilket sätt är däcka samma sak som att bli våldtagen? Seriöst… nu behöver en man alltså inte ens vara i närheten för att han ska bli anklagad för våldtäkt?

 29. @Axel Edgren:

  ”Ridderlighet kommer alltid med en outtalad belöning.”

  Och efter din egen tes, vad är din outtalade belöning i ditt mässande arbete? Får du nåt, eller dinglar de bara betet framför näsan på dig….

  Ju mer du mässar, desto större likheter får du med andra läskiga personer (klänningsbärande, åtminstone till namnet). Och om du har problem med individer i USA, varför beger du dig inte dit och stör dem?

 30. ”vad är din outtalade belöning i ditt mässande arbete?”

  Ointelligenta, lågkvalitativa människors lidande och hat, det bästa som finns.

 31. @ Axel Edgren

  Exakt vad är du upprörd över med bilden och budskapet från Avfm USA? De säger ju alldeles tydligt att om man gjort bort sig är det inte per automatik någon annans fel.

  Beträffade påståendena om dig som våldtäktsman: Du har själv uttryckligen tillstått att du har problem med att genomföra våldtäkter helt i misstag. Jag tror på dig – för en gångs skull. Ni feministmän tycks ha en böjelse i den riktningen, så ditt påstående passar bra in den allmänna trenden. Av detta följer dock inte att vi andra män skulle ha samma problem. Det är lite som med folk med alkoholproblem. Vissa av dem ser alkoholister överallt och deklarerar hur fel det är med ett glas vin till julmiddagen utan att inse att för de allra flesta spårar det inte ur av den orsaken.

  För min del får du gärna ösa ur dig dina lågintelligenta tölpaktigheter här på kommentarsfältet, för då minskar risken för att du i misstag skulle våldta någon. Och det om något måste väl ses som odelat positivt.

 32. ”Du har själv uttryckligen tillstått att du har problem med att genomföra våldtäkter helt i misstag”

  Du är så bra på läsförståelse. Nåja, du får förtala mig hur mycket du vill eftersom du inte är en person.

  Alla vet ju att det finns män och pojkar (och kvinnor) som inte hade i tanke att våldta men inte insåg att den andra personen var för full eller påverkad, eller att de själva var tillfälligt lomhörda eller tanklösa för att uppfatta nej eller tydliga signaler, och därmed ”råkar” våldta även ifall de inte hade det i tankarna en enda gång innan. Det faktum att detta konstaterande skappat samma snurr och hat i huvudet bland gossarna här som ”Klipp Kuken” kampanjen ger mig en bra inblick i hur neurologiskt annorlunda andra människor kan vara jämfört med mig och i princip alla andra jag känner.

 33. @ Axel Edgren

  Det är möjligt att vi män som inte råkar våldta i misstag är neurologiskt annorlunda än männen i din bekantskapskrets. Det är faktiskt riktigt sannolikt. Därför rekommenderar jag dig att ta dig en funderare på vem du umgås med.

 34. ”Det är möjligt att vi män som inte råkar våldta i misstag”

  Heheheh, det är det här som är så näpet – att du tror alla som begått en våldtäkt INTE har sett sig själva som typen som aldrig skulle begå en våldtäkt innan de begick övergreppet. Det dualistiska, värdelösa tänkande som är så centralt i den västerländska högern demonstrerar sin simpelhet igen.

 35. Ibland kommer det guldkorn från Axel.

  Ridderlighet kommer alltid med en outtalad belöning.

  Om vi ser i ett historiskt perspektiv, så stämmer det. Ridderlighet gav förr belöningen respekt och kärlek. I nutid, som en följd av ensidigheten i den tidiga feministrörelsen där man bara såg belöningen inte priset det kostade, så är balansen mellan pris/belöning ruckad. Allt fler män ser klart på könsrollen och vänder sig bort från det med ett ”what’s in it for me” och vi har MGTOW och ”men on strike” som fenomen.

  Det är en sak som för mig samtidigt är både glädjande och sorglig att se. Och ena sidan är jag glad för männens skull, om de hittar en väg att leva sitt liv som de är nöjda med så är jag den första att gratulera …

  O andra sidan så tycker jag det är sorgligt, för jag anser att män och kvinnor egentligen skulle kunna hitta en harmonisk väg tillsammans och att det ger mer lycka.

  Och slutligen så förfasar jag för kommande generationer unga kvinnors skull. Priset det kommer få på kvinnosidan om denna utveckling inte ändrar riktning … Kvinnlig konkurrens kommer öka med ökat skönhetshets, ökning av homosociala gemenskapens negativa sidor. Och det stöd och den puschning män ger för att ”vara snäll mot en tjej” kommer att minska … Det kommer bli ett högt pris för kvinnor …

  Jag antar ni känner av min nyvunna energi och hopp? Det är just här jag känner hopp nu … Jag tror att vi kommer se att utvecklingen ändrar riktning nu även om det kommer ta tid att vända skutan.

 36. @ Axel Edgren

  Javisst, det finns män som begått våldtäkt och de som inte gjort det. De förra är oerhört mycket färre än de senare. Därutöver tycks det finnas män som går med ständiga våldtäktstankar i huvudet, vilket du tydligt klargjort genom din uppenbarelse. Men skriv av dig här, så kanske det rentav får dig in på mer konstruktiva tankar.

 37. @Ninni:
  ”den tidiga feministrörelsen där man bara såg belöningen inte priset det kostade”

  Feminister bestämde sig för att de inte ville vara ”först till livbåten” (Fast det där är ju en myt…) om det innebär att de måste vara andra klassens människa. Så svårt är det inte. Det finns ingen direkt uppoffring i ridderlighet – att män förväntades gå ut i krig för fosterlandet och kvinnorna därhemma var ju ett ideal som alla hierarkiska civilisationer uppfinner för att få arbetarklassen att springa i väg och dö i mängder.

  ”Allt fler män ser klart på könsrollen och vänder sig bort från det med ett “what’s in it for me” och vi har MGTOW och “men on strike” som fenomen.”

  Hehehehehe har aldrig sett en självutnämnd MGHOW som faktiskt struntar i kvinnor, kör sitt eget race och *äntligen håller käft* om sagda kvinnor. Det är ju lite som när personer som inte varit på en fotbollsplan på 20 år plötsligt har åsikter om domslut i matcher.

  Det är lite som när oattraktiva kvinnor som aldrig tränar, har taskig attityd och inte har mycket att komma med i ett förhållande säger ”Usch för män alla karlar suger och är puckade svin, aldrig mer män”. Alla killar ba ”N-n-nej snälla kom tillbaka förlåt…” Eller inte.

  ”Ridderlighet gav förr belöningen respekt och kärlek. I nutid,”

  I nutid kallas det f***ing hyfs, respekt och att inte överlåta sin plånbok till den andra parten i tvåsamheten i utbyte mot ömhet, sex och fortsatt tvåsamhet. Det går inte att vara speciellt ”ridderlig” som kille idag utan att vara bjudbenägen (däremot kan man vara snäll, trevlig, klok, hörsammande, uppmärksam, stödjande, pålitlig, tuff, smickrande, vara en god vän och partner osv.), men det är inte feministiskt alls.

  ”Och det stöd och den puschning män ger för att “vara snäll mot en tjej” kommer att minska … ”

  Det är inte så svårt för kvinnor att vara lika snälla och ridderliga som deras killar är i sådana fall. Finns inga genetiska för’t. Tycker de det är jobbigt med feminism är det deras problem. De går ju på högskola allt mer så de får vara ekonomiskt oberoende, det blir bra om de anpassar sig till det.

 38. @Axel Edgren:

  ”“vad är din outtalade belöning i ditt mässande arbete?”

  Ointelligenta, lågkvalitativa människors lidande och hat, det bästa som finns. ”

  Att du önskar folk med sämre förutsättningar i livet (om de finns….) lidande, och att det är det bästa du vet, säger ju vad allt handlar om för dig. Du är faktiskt en av de vidrigaste människorna jag hört talas om, inkluderat diverse historiska mardrömssvin. Fy fan, säger jag bara.

  Men vem är förvånad, dessa åsikter passar väl in med dina tourettesimpulser att våldta.

 39. ”Att du önskar folk med sämre förutsättningar i livet (om de finns….) lidande”

  Jag vill inte åsamka andra än feministhatare, transfober och andra destruktiva, anti-moderna tokar lidande. Det är inte alls säkert att de har sämre förutsättningar eller är i en sämre sits än mig osv.

  Jösses, en majoritet av min släkt och mina vänner röstade höger eller till och med SD i enstaka fall, och de fungerar jag utmärkt med. Men de är inte… Taffliga. De tillhör liksom en annan grupp av människor än den kverulantiska, självömkande och förtrutna sorten jag stöter på här. Det är liksom något som märks i hur folk skriver och vad som upprör dem. Det är liksom något som kanske känns på lukten. Det är som att man kan se på ett ögonkast: ”Aha, den där snubben trodde på allvar att feminism skulle bli ett ämne i skolan för han läste det på Storkens Nyheter, och blev högröd i ansiktet och gjorde grymtande, arga läten.”

  Dessutom är jag en vit heterocisman, dvs. den mest utsatta persontypen i statsfeministiska kräntokrati-demokratur-DDR-dödsknarkar-Sverige, så det är synd om mig också.

 40. @Axel Edgren:

  Jag kan väl tycka att ”Ointelligenta” personer har en sämre utgångspunkt i livet, men i dina kretsar kanske det tom är en förutsättning, vad vet jag. Bara att det bästa du vet är att åsamka andra personer lidande säger väl det mesta.

  Och en sak har du faktiskt rätt i, att det är synd om dig. Men det är av helt andra orsaker än de du räknade upp, helt andra….

 41. @Frogfish: ”Jag kan väl tycka att “Ointelligenta” personer har en sämre utgångspunkt i livet, ”

  Intelligens är troligtvis inte en positiv faktor utilitärt eller hedonistiskt, om man ser till livet i sin helhet. Sedan kanske det är högre chans att man blir författare eller doktor men inte gör det en så mycket lyckligare.

 42. @Axel Edgren:

  Vi får väl enas om att tycka olika där, det är helt ok.
  Du måste dock vara en mycket lycklig person (enligt dina egna kriterier).

  Det finns faktiskt en lite fördel med att du sitter uppkopplad och spyr ur dig dina vidrigheter här. Du får betydligt mindre tid över för att tillfoga andra lidande och våldta folk. Så håll dig här så blir världen en säkrare plats.

 43. Ni vet hur barn av den lägsta sorten typ ser någon ha på sig gula strumpor en dag och kallar den personen för ”bananfoten” i kanske två år och tycker det är jättekul? Lite samma sak här gubben.

  Det är grotekst infantilt att se på, FF och Anders S, men det kommer inte att störa mig tills jag går härifrån.

 44. @Axel Edgren:

  Så för att du erkände en gång att du har impulsproblem och måste tänka dig för noga så att du inte råkar våldta nån, så ska vi bortse från det (bara för att det bara var en gång)? Nja, jag vet inte det, Axel.

  I motsats från vad du tror så funkar manligheten inte så. Om en man erkänner sånt blir andra män (som inte är feminister) inte speciellt imponerade. Bara feministiska män tror att andra män blir imponerade av sånt (besöker du fortfarande kaptenen?). Du får nog vänja dig vid att folk kommer hålla ett vakande öga på dig.

  Men nu är det lördag kväll och andra plikter kallar, och jag har gjort mitt för att hålla åtminstone en våldtäktsman borta från gatorna idag. Nu får nån annan ta kvällsskiftet. Alternativt så ber du nån att låsa in dig, Axel, tills morgonen kommer och impulserna avtagit.

 45. ”måste tänka dig för noga så att du inte råkar våldta nån”

  Har jag aldrig sagt, såklart. Men om man har så dålig läsförståelse och långsam hjärna att man får gråt i magen av Åsa Romsons tal så… Våldtäkter kan man begå av misstag även om man upp till själva dådet inte hade något så hemskt i tankarna. Sedan finns det aspekter av mansrollen som premierar själviskhet, egocentrism, aggressivitet, brist på empati och betänketid innan agerande, men det är ju misandri och kommer antagligen bli förbjudet för att säkra friheten och öppenheten i samhället.

  ”I motsats från vad du tror”

  Han är inte bara en alumn från Livets Hårda Skola, han är klärvojant också.

 46. @Axel Edgren:
  Ett sista inlägg innan jag ska göra min flickvän glad (med samtycke från båda håll).

  ”Våldtäkter kan man begå av misstag…..”

  Näru, Axel. Det kan man inte, det funkar inte så. Och särskilt inte i plural. Att du fått lära dig att det är så är skrämmande. Att du tycker så får vi acceptera, men pracka inte på detta tankesätt på andra.

  Ingen frisk människa våldtar någon, och personen är ännu sjukare om han/hon försöker skylla på att det var av misstag.

  Kan du inte bara acceptera att det är DU som är avvikaren i detta? Och söka hjälp innan nån råkar ut för dina impulser (vare sig det är ett misstag eller inte)? Eller är det kanske försent och du försöker projicera dina egna erfarenheter på andra för att det ska kännas bättre om du tror att andra gör samma sak? Har du våldtagit någon så var det nog inte av misstag, även om du inte kunde hindra dig. Anmäl dig själv istället.

 47. Sorry, jag har rätt och använder inte mina egna tankar som basis. Vore lätt om alla som begår våldtäkt går omkring med horn i pannan innan dådet som ni tror, men så är inte fallet.

 48. Än en gång håller jag nästan med dig, Axel. Det vore lätt om alla potentiella våldtäktsmän hade ett horn i pannan, men så är det ju inte. Däremot är den typen av feministiskt brölande som du torgför en hyfsat bra proxy för kategorin våldtäktsman. Du talar nämligen påfallande mycket om våldtäkter, vilket är helt rimligt eftersom du antagligen tänker mycket på våldtäkt. Så är det med alla beroenden – den som har ett sådant är fixerad vid det. Spelmissbrukaren tänker mycket på spel och alkoholmissbrukaren på alkohol. Du tänker på våldtäkter, eller rättare sagt är du fixerad vid dem.

 49. Det började med att jag tog upp mord- och våldtäktshoten mot Valenti som AVfMs svagsinta kvinnoalibi provocerade fram med sitt förtal, sedan blev jag kallad potentiell våldtäktsman av några av icke-personerna som huserar här. Så det var inte direkt jag som började med ämnet. Snyggt försök, Personlighetsbefriade snubbtroll #33411

 50. Det var visst någon (som jag barmhärtigt nog inte nämner vid namn) som i denna tråd sade:

  De tillhör liksom en annan grupp av människor än den kverulantiska, självömkande och förtrutna sorten jag stöter på här. Det är liksom något som märks i hur folk skriver och vad som upprör dem. Det är liksom något som kanske känns på lukten.

  Detta tankesätt känns igen från tidigare. Bilden av en jude (jag antar det är en jude i alla fall) nedan från det tyska Aftonbladet 1933 passar ganska bra. Texten, ungefärligt översatt lyder:

  Vad ska jag ta mig till? Lukten av min ras går inte bort trots fotbad, cologne, brillantine eller pepparmintstabletter

  (Brillantine är/var någon slags hårpomada)

 51. Värt att notera är att hans skrivande återkommer periodvis, vilket man även kan se hos honom likanande personer. Skov kanske?
  Vad det än må vara så är det tragiskt att se någon uppvisa ett sådant självförakt.

  Tack Dolf, Ninni och övriga för ert tålamod med dem.
  MVH

 52. Då vill jag, som en periodande läsare och passiv deltagare på genusdebatten, passa på att slå en direktpassning tillbaks och säga tack till alla underbara kvinnor därute, ej att förglömma! (Om nu någan redan gjort det så har jag missat det och tänker att det är bättre med ett tack för mycket än tvärtom).

  Sedan vill jag tacka framförallt Dolf (och alla andra så klart, men framförallt Dolf som bemödade sig med kalendern varje dag och lite till) för alla inlägg under decembermånad. Jag håller inte med om allt som skrivs här på bloggen men rent generellt så tycker jag atmosfären och åsikterna är långt hälsosammare än i stort sett vilken anna feministblogg som helst.

  Personligen vill jag varken kalla mig jämställdist eller feminist, då jag anser att endast en ofri människa vill sätta en massa epitet på sig själv, men som sagt, med kniven mot strupen väljer jag den här sidan vilken dag som helst framför feministsidan.

  Sedan håller jag med skribenten Ninni, (minns inte exakt hur du uttryckte det) att åsiktskorridoren har just nått botten och att den sakta, men inte utan motstånd dock, börjar gå upp i sömmarna. Det finns lite olika tecken på det här och det har ni säkert själva noterat också. Någon sa att 2016 är det stora året för förändringar i kontrast till 2012 som somliga påstod då. Det skulle i så fall hänga bra ihop med att grundvalarna i den så kallade åsiktskorridoren börjar att rämna nu 2015. Den som lever får se.
  Feminismen, är som jag ser det, en stor orsak till upprätthållandet av den ”officiella” och förljugna åsiktskorridoren. Problemen är många fler än bara feminism, men jag tänker att det finns en väg under radarn som ännu ingen har upptäckt, som när den väl upptäcks kommer att sätta hela åsiktssverige i gungning, kanske renatv Europa och resten av världen. Vad det innebär rent konkret är att människan kommer att hitta och söka vägar att frigöra sig själv från sig själv till något högre, renare och sannare än vad som råder nu. Vi lever i en intressant tid och jag tycker att Bob Dylans ”The times they are a-changin'” kanske är mer aktuell nu än då den skrevs.

  I övrigt vill jag även kommentera till några av kommentarerna här angående våldtäkt, och säga att det kanske är möjligt att våldta någon av misstag, men att det borde förutsätta att den som våldtar har en empatistörning då personen i fråga inte förstår eller reagerar på signaler om att en gräns är passerad. Misstag eller ej, det är fortfarande en våldtäkt och jag kan inte se att det skulle vara en förmildrande omständighet. Offrets skador är inte mindre omfattande. Ja, det kanske är onödigt att påpeka något så självklart men nu gjorde jag det ialla fall.

  Det var bara några tankar från mig i största allmänhet.

  Och som sagt – Tack tillbaks till alla underbara kvinnor därute, vi behöver er!

  //Harry

 53. @Ninni: Helt riktigt.

  Vi kanske borde bjuda över din amerikanska motsvarighet Karen Straughn? Vore det inte en intressant event som kanske kunde samla lite perifert intresserade människor?

  Sannolikt blir Karen intresserad av att åka till Sverige och jag kan bistå med, säg 15% av flygbiljetten + boende. Däremot är jag osäker på hur man marknadsför och genomför en föreläsning med någon som Karen… Dock tror jag det vore intressant för alla svenska icke-feminister att få hit någon som henne.

 54. @Axel Edgren: Jag är ledsen för vad din farsa utsatte din mor för, din farsa är en störd person men resten av oss funkar inte så, jag vet inte vad dina kollegor och vänner har för kvinnosyn men en stor majoritet män vill skydda utsatta kvinnor från din far och resten av den lilla klicken män som gör sånt, vi vill bara inte bunkras ihop med dom för det är verkligen inte vad mansrollen handlar om som du fick erfara.
  Mvh Martin

 55. Slutar nu läsa den här sidan för gott, är trött på att inte kunna ta del av några kommentarer eftersom ni låter en bråkstake förstöra alla kommentarsfält. Högt i tak i all ära, men det finns inte ett enda kommentarsfält som inte tas över och förstörs.

 56. @ Joel

  Se det från den konstruktiva sidan. Vi får oavkortat ta del av ett feministiskt psyke. Det går liksom inte för en utomstående att på ett trovärdig sätt återge det vanvett som kallas feminism, men nu har vi Axel Edgren som med jämna och ojämna mellanrum dyker upp och släpper ut den där övertrycksångan i huvudet på honom. Märk t.ex. hur han aldrig klarar av ett enda argument i sak, eller hur han ständigt talar om våldtäkt eller att andra människor är mindre värda än han eller att någon rentav ska dödas. En sann feminist.

 57. Jag argumenterar alltid i sak och kallas alltid för våldtäktsman av djuren här, men lyckas hålla mig relativt lugn.

 58. Hej Ninni/whomever, ska du ta itu med att Martin förtalar mina föräldrar eller ska jag ta din passivitet som ett bevis på att även självutnämnda ”resonabla” antifeminister inte kan förväntas sköta sig när de stöter på meningsmotståndare?

  Men men, det är eran moraliska ”high ground” som står på spel här. Ni behöver inte säga åt Martin att be om ursäkt för att han insinuerar att mon far är ond och att min mor drabbats av något sådant, men det är såklart något ni ska göra.

 59. @ Axel Edgren

  Läser du aldrig det du skriver? Jag måste ställa dig den här lite konstiga frågan, eftersom du nu känner dig kränkt efter att i åratal vräkt ur dig den ena tölpaktigheten värre än den andra. Du är, Axel, en synnerligen otrevlig person, men märk väl dock en person, dvs. en människa. Detta är visserligen något du upprepade gånger förnekat andra i de mest vulgära ordalag, men det oaktat är det ingen här som förnekar ditt existensberättigande.

  Du är grotesk, men även du kan eventuellt tänka om.

 60. ”vräkt ur dig den ena tölpaktigheten värre än den andra”

  Töntar här har medvetet försökt provocera mig och då orkar jag med bättre om jag kan vara mycket ondsint tillbaka. Vidriga och lömska saker kan sägas på ett artigt sätt. Korrekta saker kan sägas på ett föraktfullt sätt.

  I övrigt har jag gett rena dumheter, fabrikationer, mytbildning, patetiska klagosånger och högerpopulism den behandling den förtjänar. Fulhet är mer än bara svordomar, stavfel och pekoral, det är också något som sipprar ut mellan raderna i eran ”satir” och pseudovetenskapliga manier och då måste någon finnas som vägrar stämma upp i eran valpaktiga kör av medhåll och ryggdunk.

  Jag ser inte uttalade homofober, transfober, anti-sekulära, abortförbudförespråkare, tjuvjägare, feministhotare och vissa andra som fullvärdiga människor även om jag inte direkt ser det som något som borde reflekteras i lag.

  Däremot har jag aldrig kokat ihop anklagelser om sådana synder om någon annan eller förskyllt personers föräldrar för hemska brott. Men sedan är jag å andra sidan inte en simpel nolla som reflexmässigt kallar alla feminister som ger proportionerligt svar på tal till era hysteriska divalater, hagiografier och överdrifter för manshatare eller mentalsjuka våldtäktsmän.

  ”att det kanske är möjligt att våldta någon av misstag, men att det borde förutsätta att den som våldtar har en empatistörning då personen i fråga inte förstår eller reagerar på signaler om att en gräns är passerad.”

  Behövs inte empatistörning – tillfällig nedsättning av vissa mentala fakulteter eller över tid uppbyggda komplex eller mentaliteter räcker. Sluta nu med eran ”våldtäktsmän är slumpmässiga kaosmonster”-myt.

 61. Jag vill ocksa hylla kvinnor. De kvinnor som älskar män, som ser orättvisor och vill bekämpa dem, som har tagit ledande men obetalda roller i den växande mansrörelsen och dess biflöden. Men ocksa den majoritet av kvinnor som inte förtjänar den svidande kritik som pga maktkonstellationen i könsfragor hopar sig pa sidor som denna och AVFM.

  Att se feminister eller kvinnor som Valenti-liknande argbittor är att bega samma misstag som radikala feminister gör när de bedömer män, eller som ett homofobt samhälle gjorde när de sa sent som för tjugo ar sedan jämställde bögar med transvestiter och pedofiler. De flesta feminister brinner verkligen för jämställdhet, även om de vilseletts inte bara av radikala feminister, utan av vara könsroller och förmodligen biologiskt förankrade önskan att beskydda kvinnor till varje pris.

  A woman needs a man like a fish needs a bicycle. Kanske det. Men för jämställdismen och mansrättsrörelsen gäller det motsatta: vi behöver kvinnor mer än nagonsin. Mer än sa: vi behöver just de självständiga, fritänkande, ansvarstagande kvinnor som feminismen ville skapa pa 60 och 70-talen. Min djupaste respekt och tacksamhet gar ut till kvinnor som Mandala, Karen Straughan, Erin Pizzey, Christina Hoff-Summers, Janice Fiamengo, och naturligtvis allas var Ninni för att göra för män vad de av olika anledningar inte kan astadkomma själva.

 62. Axel Edgren, med lagar som ”affirmative consent” har du naturligtvis rätt – folk (men i praktiken män) valdtar kvinnor av ”misstag” hela tiden. Och gar nagon igenom processen att fa ”consent”, gar det nästan aldrig att bevisa det om offret (i praktiken oftast kvinnan) hävdar nagot annat.

  I praktiken innebär detta varje kvinnas rätt att anklaga och döma en man för valdtäkt när hon vill. Som tur är älskar de flesta kvinnor män och skulle aldrig missbruka den rätten, men det finns sociopater överallt – och denna lag ger sadana sociopater möjligheten att härja fritt och förstöra liv utan konsekvenser (i varje fall ifall sex ägde rum).

  Det har hänt förut, och om det börjar hända i större skala kommer naturligtvis samhället att reagera. De flesta kvinnliga MRAs verkar ha börjat när nagon närstaende utsattes för sadana anklagelser eller pa andra sätt rakade illa ut pga sitt kön. Den grupp som tjänar minst är valdtäktsoffer, vars trovärdighet undergrävs enormt. Se bara allmänhetens avsky mot UVA-katastrofen.

 63. Förresten behövs det inte en sociopat för att falskanklaga – en vän inom poliskaren berättade att följande scenario är oroväckande vanligt: en muslimsk ung kvinna har sex med sin pojkvän. Familjen far reda pa det. För att rädda familjens ära, pressas den unga kvinnan fran alla hall att hävda att det var valdtäkt. Hon gar till polisen och anmälningen registreras. Men hon har inte tänkt igenom exakt hur han skulle ha valdtagit henne, och när polisen gar igenom detaljerna upptäcker de motsägelser överallt. När sa hon nej? Hur höll han henne? Varför träffades de efterat?

  Resultat: Atal läggs ned.

  Märk väl hur denna historia, inklusive hur kvinnan utfragades, trovärdigt skulle kunna framställas pa ett exempel pa hur ett offer drar sig tillbaka för att komma undan de ständiga fragorna. Vi tolkar baserat pa vara ideologiska föreställningar.

 64. @ Anders

  Hur vet du att ”de flesta feminister brinner verkligen för jämställdhet ” och att de ”vilseletts” av ”radikala feminister”? Har du någon källa som skulle bekräfta påståendet? Jag vet väl att det är svårt att diskutera om någon ständigt efterfrågar källor, men påståendet du anför står så i strid med vad jag dagligen ta del av i media att jag helt enkelt måste få bekräftelse på det där för att kunna ta det på allvar.

  Dessutom påstår du att det riktas ”svidande kritik” mot en majoritet kvinnor på denna blogg. Kan du exemplifiera? Jag ser nämligen själv svidande kritik mot feminister, inte minst de feminister som oemotsagda tillåts hatbröla i skattefinansierad TV, men inte mot kvinnor i allmänhet. Dessutom ser jag resonerande och underfundiga inlägg om den kvinnliga könsrollen, men om du ser något annat så är jag idel öra bara du är mer precis.

 65. @Anders:

  Och gar nagon igenom processen att fa “consent”, gar det nästan aldrig att bevisa det om offret (i praktiken oftast kvinnan) hävdar nagot annat. [min emfas]

  Det är felaktigt. Det är ungefär lika vanligt för män som kvinnor i situationer där samtycket var bristfälligt.

  Edit: såg nu att jag läste slarvigt. Ja, det är vanligare att kvinnor anmäler, det är rätt. Män anmäler inte.

 66. @Axel Edgren: ”Misandri från emotionella feminister är inte skadligt för män. Mansrollen och andra män är skadliga.”
  […]
  ”Men det är ju lite som när en lobotomerad inavlad hund skäller åt en bara för att man finns – inget att ta illa upp över.”

  Alla män är nu inte lika bra på att Man Up och tiga och ta skit som du är Axel.
  Alla män är inte så fullständigt icke-kännande och fullständigt avstängd som du Axel.
  Alla män går inte så totalt in i mansrollen för att till varje pris, kosta vad det kosta vill, beskydda kvinnor (som är starka nog att ta hand om sig själva) och feminister, som du gör Axel.
  Backa! Sluta ta plats!

  Du är så fullständigt fucked-up i din overklighet att du inte ser att du gör PRECIS det du anklagar andra onda män för att göra.

  Köp en spegel!