#Metoo Regissören Ulf Malmros begick antingen våldtäkt för 25 år sedan – eller så gjorde han inte det
avatar

Så verkar vi ha nått vad som är slutet på början av den galenskap som varit #Metoo. Det var bara en tidsfråga innan #Metoo skulle peka ut någon vänstergubbe i toppen av den svenska kändiseliten som ansåg sig vara helt oskyldig varefter vi skulle få svaret på vad som händer om den utpekade personen är så lätt att identifiera att denne själv går ut i media. Den stora frågan var alltså om det gick att hänga ut folk anonymt – som media ville – och prata strukturer utan att det blev namnuthängning.

Men innan vi går in närmare på  ämnet så låt mig påpeka vad som hände förra gången någon i media hade synpunkter på #Metoo. Journalisten Staffan Heimerson skrev den 27 november en krönika med rubriken ”Metoo en häxjakt med drag av Stalins utrensningar”. Krönikan börjar med att ta upp häxanklagelserna i Salem 1692 och går vidare till Stalins utrensningar 1938 men sedan går Heimerson till det mer aktuella fallet Björn Borg vs Tidningen Z från 1990 där Tidningen Z påstod att Björn Borg missbrukat kokain..

Det blir rättegångar. Män som utpekats som våldtäktsmän men inte åtalats, inte dömts, inte straffats öppnar förtalsmål mot medier. Fallet Björn Borg versus tidningen Z 1990 klargör. Om Borg hade hävdats att han missbrukat kokain. Borg stämde tidningen för grovt förtal. Målet kom inte att gälla kokainmissbruk eller om tidningens uppgift var falsk. ”Den fråga som tingsrätten har att besvara är om den undantagsregel i förtalsbestämmelsen som medför ansvarsfrihet, det vill säga om det med hänsyn till omständigheterna varit försvarligt att lämna uppgift i saken.”

Som Staffan Heimerson påpekar i krönikan så vann Björn Borg i rätten och Tidningen Z dömdes till 75.000 kr i skadestånd. Inte för att det befanns osannolikt att Björn Borg hade missbrukat kokain utan för att brottet att ha använt kokain inte var i närheten till proportion till den missaktning som det ledde till att tidningen påstod han gjort det. Detta var alltså kontentan och efterspelet där Sofia Olsson Olsén spelar en huvudroll måste därför anses mycket anmärkningsvärt.

– Vi har högt i tak för våra fristående kolumnister och det ska vi ha. Därför publicerade jag kolumnen av Staffan Heimerson i måndags, trots att jag absolut inte personligen håller med honom i det han skriver, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets publisher.

Efter krönikan så rapporterades hur Aftonbladet avslutade allt samarbete med Staffan Heimerson. Att detta gällde hans åsikter om #Metoo framgick tydligt då Sofia Olsson Olsen motiverade tidningens agerande med den intervju om #MeToo som Staffan Heimersson gjorde i Resume med rubriken ”Jag känner att #metoo förstör vårt samhälle”.  Kom alltså ihåg att sist någon i media försökte invända mot #Metoo så fick han sparken av Aftonbladets publisher – samma Sofia Olsson Olsén som nu har sjukskrivit sig efter att ha stoppat uthängningar av Aftonbladet-medarbetare i Dokumentet 2.0.

Mot den bakgrunden kommer vi in på anklagelserna mot regissören Ulf Malmros.

– Jag är utpekad i hennes inlägg, även om hon inte skriver ut mitt namn så ger hon ”ledtrådar”, bland annat en titel på en av mina filmer, som pekar ut mig. Alla i branschen vet att det är mig hon syftar på, säger han.

Det landade alltså på Ulf Malmros, en av Sveriges mest kända regissörer med filmer som ”Den bästa Sommaren” och ”Smala Sussie” samt TV-serier som ”Elake Polisen” och ”Mäklarna” på meritlistan. Det blev han som blev den utpekade vänstergubbe som ansåg sig vara oskyldig. Uppenbarligen är Ulf Malmros också typisk kulturvänster som stöttade #MeToo och till viss del är korkad nog att fortfarande göra det – bara det inte gäller han själv utan bara de där mystiska STRUKTURERNA.

Låt mig konstatera att MeToo-rörelsen i grunden är en mycket bra sak som belyser ett allvarligt strukturellt problem. Men en bra sak får inte leda till att folkdomstolar härjar fritt.

Här är det bara att konstatera att Ulf Malmros inte är den skarpaste kniven i lådan. #Metoo var en folkdomstol från allra första början! Som jag påpekade i förra inlägget: Strukturer ÄR (och kan bara vara) människor. Kändisar som Ulf Malmros brydde sig bara inte så länge det var någon annans liv det gällde – precis som man kan vänta sig av dem som försöker hålla fast vid kulturvänsterns självmotsägelser så blir det ”någon-annanism” av alltihop.

I två Facebookgrupper anklagar en kvinna mig för en våldtäkt med grova sadistiska och rasistiska inslag. Hon uppger även att hon efter händelsen slutade på arbetsplatsen medan min karriär tog fart. Detta trots att vi aldrig har jobbat tillsammans eller befunnit oss på samma arbetsplats.

Ulf Malmros har förväxlat två olika förteelser. Detta handlar inte om rättsväsendet som han verkar tro. Det rör sig om rörelsen #MeToo som han och andra kulturmänniskor och kändisar stöttar. Vi pratar alltså inte om en rättegång där folk bryr sig om fakta och bevis utan om en ideologisk rörelse där de olika grupperingarnas motiv för att hålla med om saker är att bekräfta sin världsbild och sina egna känslor. Det spelar ingen roll för dem om anklagelsen är sann eller inte.

Kvinnan i fråga missbrukar och solkar ned MeToo-rörelsen för egna syften. Hon är inte ute efter att belysa maktstrukturer, hon vill skada en enskild person och vill att jag förs upp på en ”förövarlista”.

Där har vi det där imbecilla ”strukturer men inte människor” argumentet igen. Malmros menar att hon vill skada en enskild person – inte belysa strukturer. Detta är bara naivt flum. Strukturer ÄR (och kan bara vara) människor. Vad är det som säger våldtäkten som Ulf Malmros påstås ha begått är mindre sann än de andra berättelserna? Nåväl även en dumbom har tydligen självbevarelsedrift.  Efter att ha insett att #MeToo inte har med rättsväsendet att göra så har Malmros nu vänt sig till något som har med rättsväsendet att göra. Han har polisanmält kvinnan för förtal.

– Jag och min advokat ska försöka få till ett allmänt åtal. Går inte det kommer jag driva det till enskilt åtal. Jag kan inte acceptera att någon anklagar mig för något sådant här. Det har raserat mitt liv och kommer få stora konsekvenser.

Jag kan inte låta bli att undra vilka konsekvenser han trodde det fick för de andra ”strukturerna” som pekades ut. Tror Malmros att hans liv är det enda som förstörts? Tror Malmros att hans sexmöte är det enda som kan påstås ha skett under ojämlika maktförhållanden? Fast det såklart Ulf Malmros har ännu inte fattat att de där strukturerna han pratar om är han själv. Hans sort inbillar sig fortfarande att fakta och sanning går att försvara sig med.

Men det som står i inlägget har aldrig hänt, säger Ulf Malmros. – Jag har fört dagbok hela mitt vuxna liv, och jag minns den aktuella kvällen. Det stämmer att vi sågs, och hade sex, men det hon beskriver är inte verkligheten. Jag vet exakt hur det gick till. Han säger också att flera detaljer i inlägget bevisligen inte stämmer. – Bland annat framställer hon sig själv som flera år yngre i inlägget än hon faktiskt var vid tidpunkten. I kommentarsfälten i Facebook-grupperna får kvinnan ett brett stöd. Flera utrycker att starkt hat mot regissören.

Sent skall syndarna vakna. Vad är det med de här etablissemanmgsgubbarna som gör att de inte förstår den ideologi de själva är en del av och har valt att stötta? Har de något fel i huvudet? Man vill bara skrika av ilska till Ulf Malmros. Vadå ”inte verkligheten”? Kulturvänsterns verklighetsbild är subjektiv.  DET ÄR HENNES VERKLIGHET ERA MIFFON! Detta är vad den ideologi som ni varit dumma oansvariga och naiva nog att stödja förespråkar.

MeToo-rörelsen och allt det goda den för med sig får inte leda till att enskilda individer hängs ut och står rättslösa på grund av folkdomstolar. Konsekvenserna av det är förödande både för de individer som drabbas, och för rörelsen som helhet.

Jag blir så trött på människor som Ulf Malmros. Man får sitta här som kritiker och förklara för dem att detta är vad deras ideologi förespråkar. Efter all relativism i skolan och media är de så tomma i huvudet de inte ens vet vad deras egen ideologi säger längre. Det enda som #Metoo rörelsen handlat om från första början har varit att påstå att enskilda individer har gjort saker. Inte nog att det redan ÄR vad Malmros säger det inte får ”bli” det är dessutom det ENDA som det är. Det handlar om absolut ingenting förutom att enskilda – mer eller mindre namngivna – individers beteende missaktas offentligt.

Kommentatorerna tycks agera utifrån devisen att allt som står under hashtagen MeToo är sant.  Är individerna i denna grupp så cyniska att det inte spelar någon roll om ett eller annat oskyldigt huvud rullar? En skrämmande tanke, men i mitt fall förefaller det vara just så.

Men för ******* Ulf Malmros du brydde dig inte själv om ett och annat huvud rullade så länge du kunde inbilla dig att ”struktuuuurer” inte var människor (eller i alla fall inte rätt sorts människor) och du är fortfarande positiv till att enskilda personer (struktuuuurer) pekas ut så länge det inte är du själv. Alla andra förutom du hade sex på fel sätt – du var Mikael Blomkvist från Millenium, den enda man som aldrig hade sex med annat än efter att kvinnan gett skriftligt samtycke bevittnat av två olika dagböcker?

Någon-annanismen kunde inte vara mer uppenbar i Ulf Malmros två tidningsartiklar. Fortsättning följer

Erik

Kommentarer

#Metoo Regissören Ulf Malmros begick antingen våldtäkt för 25 år sedan – eller så gjorde han inte det — 19 kommentarer

 1. Jepp, högern är upprörd över att kvinnor vill behandlas som människor, och kommer hämnas genom att försöka skapa fejkade eller uppblåsta attacker mot män som inte hatar kvinnor.

  ”Efter krönikan så rapporterades hur Aftonbladet avslutade allt samarbete med Staffan Heimerson”

  Ha ha.

  ”Kom alltså ihåg att sist någon i media försökte invända mot #Metoo så fick han sparken av Aftonbladets publisher”

  Bra.

  ”I två Facebookgrupper anklagar en kvinna mig för en våldtäkt med grova sadistiska och rasistiska inslag. Hon uppger även att hon efter händelsen slutade på arbetsplatsen medan min karriär tog fart. Detta trots att vi aldrig har jobbat tillsammans eller befunnit oss på samma arbetsplats.”

  Då så, jag tror på honom tills vidare.

  ”Tror Malmros att hans sexmöte är det enda som kan påstås ha skett under ojämlika maktförhållanden?”

  Det är inte den definitionen som använts. Sexuella trakasserier handlar om icke inbjuden beröring, övergrepp med våld, hot, tvång eller utpressning. ”Sex under ojämlika maktförhållanden” är den typ av skämt som ska rubriceras som hatbrott eftersom den försöker ringakta och håna offer för brott enbart på grund av att offren är kvinnor.

  ”Jag blir så trött på människor som Ulf Malmros. Man får sitta här som kritiker och förklara för dem att detta är vad deras ideologi förespråkar.”

  Vad är det för fel med att tycka att skyldiga män ska förstöras men att oskyldiga män inte ska det? Var är hyckleriet?

  Det är inte så svårt att bedöma. Om en man skriker om häxjakter och lynchning så fort svin åker på repressalier så är det större chans att han begått sexbrott. Om han inte gjort det ökar chanserna att han är en god och överlägsen människa som inte begår sexbrott. Man får ta varje anklagan för sig.

 2. @Axel Edgren:

  ”Vad är det för fel med att tycka att skyldiga män ska förstöras men att oskyldiga män inte ska det? Var är hyckleriet?”

  #Metoo gör inte den minsta skillnad på skyldiga och oskyldiga personer. Om en kvinna anklagar dig för övergrepp (eller bara för att ha orsakat obekväma känslor för henne) så skall du straffas vare sig du är oskyldig eller skyldig. Det handlar inte om vad DU gjort. Det handlar om struktuuuuuurer. Förstått? Struktuuuuuuuuuurer!

 3. ”#Metoo gör inte den minsta skillnad på skyldiga och oskyldiga personer.”

  Synd. Det finns inga andra sätt att beivra eller bestraffa sviniga män.

  ”Om en kvinna anklagar dig för övergrepp (eller bara för att ha orsakat obekväma känslor för henne) så skall du straffas vare sig du är oskyldig eller skyldig”

  Jag ser inte att sådant sker, utan detta låter mest som propaganda från din sida.

  Med tanke på att svin jobbar överallt, även Pixar och Akademien, så verkar det som att det behövs grov kaliber just nu. Lite suppressing fire för tafsarna och de andra kräken, så att säga.

 4. Alltid denna Axel Edgren.
  Ett ego stort som en luftballong.
  En tunn väv fylld av…… varm luft.
  En postmodernistisk trumpet som brölar falska toner.
  Antagligen professor på Södertörns lekskola.
  ”Hen” ökar tempot i debatten men ”en” undrar förskräckt hur många fler det finns därute?
  Som tänker likadant?
  När dagisgenerationen tar över är det slutet för Sverige!

 5. Det finns tre orsaker till varför personer hyllar och stöttar metoo enligt mig.
  1.man har en politisk agenda.
  2.man är svagbegåvad.
  3.man är för feg för att våga kritisera den.

 6. Nej nej nej! Det här är inte slutet på metoo. Nu kommer den andra vågen där vanliga män, pappor och söner kommer att hängas ut, få sparken och avrättas socialt av anonyma anklagelser.
  Förberedelser för den tredje vågen där radikalfeminismen kommer att styra och härska är också på gång. Eva Lundgrens forskning har börjat lyftas som o estridig sanning och historierevisionen är snart ett tydligt faktum.
  Att tro att vi är i slutet på denna revolution är naivt.

  https://www.svd.se/hennes-forskning-hanades–metoo-kan-ge-upprattelse

 7. @Axel Edgren:
  Det är ju typiskt socialister/kommunister som Axel att skita i om oskyldiga döms så länge det är rätt personer som döms oskyldiga. Dv.s aådana som inte delar kommunistens/Socialistens och i Axels fall även feministens ideologi.

  Syftar på följande citat från Axel om han skulle få för sig att förneka det han säger.

  Metoo gör inte den minsta skillnad på skyldiga och oskyldiga personer.
  ”Synd. Det finns inga andra sätt att beivra eller bestraffa sviniga män.”

  Är inte utan att jag önskar att Axel skulle bli oskyldigt uthängd för sexövergrepp.
  Något säger mig att han då inte skulle tycka att det var lika rätt och roligt om han själv blir drabbad. Det brukar inte socialister/kommunister tycka…

  Man kan ju ta Virtanen som ett exempel. En man som inte tvekade att gå till personangrepp och utmålade sig som en fin feminist och moraliskt högtstående. När sedan Wallin drog ner byxorna på honom och han blev uthängd i media så var det inte lika roligt längre…

 8. @Axel Edgren:

  ”Synd. Det finns inga andra sätt att beivra eller bestraffa sviniga män.”

  Det finns ingen grund för bestraffning av svinighet heller. Det är inte olagligt att vara ett svin och det finns ingen juridiskt giltig definition för vem som är och inte är ett svin. Det riktiga problem som #Metoo är till nytta att belysa är hur folk håller inne med obehagliga sanningar av rädsla att andra annars skall sabotera deras karriärer. Ett problem som ni inte vill göra det minsta åt.

  ”Jag ser inte att sådant sker, utan detta låter mest som propaganda från din sida.”

  Ulf Malmros såg inte heller att detta skedde förrän det var honom sjäöv det hände så det har redan skett. Det är bara det att ni vänsterstollar är sådana egoister ni inte ens bryr er om andra vänsterstollar.

  ”Med tanke på att svin jobbar överallt, även Pixar och Akademien, så verkar det som att det behövs grov kaliber just nu. Lite suppressing fire för tafsarna och de andra kräken, så att säga.”

  Det tycker säkert Ulf Malmros också så länge det inte är han själv som drabbas. Det är det som kallas någon-annanism. Ni vill ha grov kaliber men ni vill inte ha grov kaliber mot er själva. Bara det att det finns inget skydd för dig då vilken kvinna som helst du varit i enrum med kan ha utsatts för sexuella oegentligheter från dig. Ulf Malmros hade precis samma korkade åsikter som du hade. Skillnaden är att han som kändis inte hade den minsta skydd mot att själv pekas ut.

 9. @JD:

  ”Nej nej nej! Det här är inte slutet på metoo.”

  Det skrev jag inte heller. Jag skrev det var slutet på BÖRJAN av metoo (Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. but it is, perhaps, the end of the beginning, Winston Churchill, Novemeber 1942)

  ”Nu kommer den andra vågen där vanliga män, pappor och söner kommer att hängas ut, få sparken och avrättas socialt av anonyma anklagelser.”

  Vilket kommer att inkludera uthängning av oskyldiga män vilket i sin tur kommer att drabba deras FRUAR, deras DÖTTRAR, deras SYSTRAR, deras MAMMOR etc så lycka till att fortsätta hävda detta är en rörelse som gör kvinnors liv bättre. Stalinism gör inte ens stalinisters liv bättre eftersom man lika gärna rensar ut andra stalinister.

  ”Förberedelser för den tredje vågen där radikalfeminismen kommer att styra och härska är också på gång. Eva Lundgrens forskning har börjat lyftas som o estridig sanning och historierevisionen är snart ett tydligt faktum.”

  Lyftas fram av vem då? Alla män som försöker kommer att själva riskera bli måltavlor. Se bara hur bra den strategin fungerade för ex-Senator Al Franken. Vad gör genierna när vi börjar kommentera hur maktens män utsatte kvinnor för trakasserier på LO för 20 år sedan huh? Fundera lite över vilken hög svetsande Socialdemokratisk Politiker som själv var på LO och blir personligen indragen i trakasserierna som skedde på LO.

  ”Att tro att vi är i slutet på denna revolution är naivt.”

  Jag skrev inte vi var i slutet av metoo utan i slutet av början på metoo. 1:a fasen tar slut när en tillräckligt stor kändis pekas ut och anser sig vara oskyldig: Den personen verkar vara Ulf Malmros eftersom Aftonbladet har publicerat hans genmäle.

  Beträffande ”forskningen” som lyfts fram så har Uvell kommunikation bloggat om hur den är LO-spinn. Uvell påpekar också medan kvinnor främst utsätts för trakasserier i yrken som IT och ekonomi så utsätts MÄN främst för trakasserier i kvinnodominerade yrken som vård och omsorg.

  ”Man kan också se att de vanligaste branscherna där kvinnor utsattes för trakasserier på grund av kön, som alltså är den vanligaste formen av trakasserier, är inom IT-branschen och ekonomer. Medan män drabbas i mycket högre grad i…….de yrken som är kvinnodominerade. Det vill säga vård- och omsorg, där vi hittar hemtjänst, vårdbiträden, undersköterskor etc. Män inom Kommunals yrken trakasseras mest på grund av sitt kön.”
  https://uvell.se/2017/12/05/media-koper-lo-spinn/

 10. @Egon: Hej.

  Den allvetande autodidakten riddar Axel är ju halva nöjet med kommentarsfältet, tycker jag.

  Bättre reklam för varför de åsikter han företräder är snickelidingsnack kan inte fås ens för pengar!

  Dessutom slipper man det dåliga samvete annan lyteskomik kan medföra, och riddar Axels Hektorerande Hitlerismer är ju bara just det: lyteskomik.

  Jag använder regelbundet riddar Axel som exempel på hur feminister, invandringsfetischister och islamofiler resonerar och argumenterar när jag debatterar med bekanta som är av den socialistiska-demokratiska läggning som är normen och likriktaren i västerlandet nuförtiden – riddar Axel gör verkligen en insats för att öppna dessas ögon för vad det är för folk de delar läger med, och som vi vet:

  ”Den som går till sängs med hyndor vaknar med loppor”.

  Förresten, riddar Axel: har du lärt dig hur du hittar Sveriges lag på nätet? Du vet, så att du kan tala om vilken lag det är jag inte kan – för om du vet baserat på vad jag skev att jag inte kan lagen så betyder det att du kan just den lag jag demonstrerar okunskap om – och då är det ju bara för riddar Axel att namnge den lagen, med kapitel, stycke och paragraf.

  Vilken lag är det jag inte kan, riddar Axel?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 11. Axel är postmodernist.
  Vad som var sant i går är inte sant idag.
  Vad är sanning?
  Postmodernisterna tycker att man skall få bestämma själv.
  .
  Igår var jag en fattig tiggarkvinna.
  Idag en framgångsrik företagsledare.
  Vem vet vad jag vill.
  Idag kvinna imorgon man.
  Hjälp mig Axel Edgren.
  Du har ju svar på allt…..

 12. Hur Axel skall samhället se ut i framtiden?
  Vad vill du lämna efter dig till dina barn?
  Hur ser Marxist-Leninism ut för 2100…Framtiden?

 13. Jaha, rekommenderar att läsa artikeln på DN som @JD länkade till. (Den var inte bakom betalvägg när jag läste den nyss.)
  Skulle inte förvåna mig ett dugg om Eva Lundgren faktiskt får upprättelse nu.
  Lite lustigt att de hävdar att #MeToo skulle visa att Eva Lundgren har rätt. Om man nu skall använda #MeToo som någon form av statistisk undersökning bör man kanske reflektera över att det är en så ”självrekryterad panel” som det bara går att få.

  Den här är ju också ganska talande:

  Det upprop som skrevs under av 2 400 av de 9 000 gruppmedlemmarna och publicerades i SvD angavs vara baserat på 300+ berättelser från samtliga fakulteter och lärosäten i Sverige. [Nej, #metoo är ingen vanlig gräsrotsrörelse | Göteborgs-Posten – Debatt]

  Jag undrar hur länge det dröjer tills ”mansskatt” och liknande dumheter återigen börjar framföras på den politiska arenan.

 14. Tyvärr hann SvD sätta dit betalväggen under tiden jag skrev förra kommentaren.

 15. Ingen vit man kan få rätt mot #Metoo.
  Det går ju bara inte.
  Urban Ahlin sprattlar……
  Han är ändå dömd.
  Även om han blir frikänd så är hans karriär slut.

  Trist att en vettig sosse nu offras.

  Hur skulle det se ut?
  Om feministerna verkligen vill se hur patriarkatet ser ut
  så kliv in i närmsta moskee`
  Där finns massor av patriarker att hänga ut!
  Kommer detta att ske……
  Knappast.
  Världens mest kvinnofientliga religion får frikort.
  Inte ens den mest hårdhudade lesbianen vågar ge sig på Muhammed.
  Lars Vilks gjorde det.
  Han kan inte ta ett steg utan livvakter…….
  Steffe ger amnesti åt Iranier
  Mer miljarder till ensamkommande…….
  Det har ju funkat förut……..

 16. KLOCKRENT: Se Avery Brooks tillfrågas om betydelsen av att spela en ”svart kapten” och ge ett helt annat svar än det media ville ha.

  ”If everyday I wake up. And I say to myself. OK I am gonna do a brown male thing today *PUBLIKREAKTIONER* What was it like being a black captain? You cant play that! How I you gonna play a color?”

 17. Dolf
  Ja, fattade aldrig förut att folk i olika branscher lades till otillfrågade och att de sedan mer eller mindre blivit uppmanade att skriva under sin yrkeskårs me2-manifestation.
  All makes sence!
  Precis som jah så kan media eller vissa vänsterjournalizter ligga bakom mycket av det som händer.
  Maktfullkomlighet?