Ledare: Fredag sista dagen för nomineringar till GenusDebattens toleranspris
avatar

Som tidigare tillkännagivits har vi på GenusDebatten tänkt att instifta ett toleranspris. Priset är tänkt att erkänna och bekräfta någon som står för sann tolerans och som vi ser är en förebild i samhället och debatten. Vi vill på detta sätt främja tolerans, acceptans och saklighet. Bra förebilder behövs i ett debattklimat som blivit alltmer färgat av att man förvränger fakta, rent av ljuger, skambelägger de med meningsskiljaktigheter och drevar mot dem. 

Genusdebattens toleranspris är avsett att gå till någon person som i sin gärning och/eller författarskap bidragit till att främja ökad tolerans och samverkan mellan människor. 

Slutdatum för förslag detta år är midsommarafton, det vill säga nu på fredag, och utdelningen kommer att ske 1 september. Det finns alltså fortfarande ett par dagar för att lämna nya namn. Förslag kan lämnas i kommentarer eller mejlas till redaktionen.

Vi behöver er hjälp för att detta pris ska bli betydelsefullt.

Kommentarer

Ledare: Fredag sista dagen för nomineringar till GenusDebattens toleranspris — 5 kommentarer

  1. Kan man skänka en slant till priset? Många bäckar små. Med en prissumma baserad på donationer från oss läsare så kanske vi kan stimulera till fortsatt arbete. Om det så bara blir en veckolön Smile

  2. Marcus Birro. En person som står upp för rätten att föra en fri, bred och öppen diskussion även om svåra ämnen, och för vilket han har straffats hårt av det politiskt korrekta svenska etablissemanget.

  3. För mig är det oklart till vilka/vem som är/skulle kunna vara pristagare. Är det tolerans, man ska visa en intolerant fiende?

    Jo, det är en kristen syn på saken. Jag är dock agnostiker, så jag tar inte det i beaktande.

    Frågan är snarare när vi behöver möta våld med våld!